Cikkek
  Egészséges táplálkozás
     » Befőzés tartósítószer nélkül
     » Bio tea - Gyógytea
     » Egészségvédő növények
     » Fűszernövények
     » Lúgosítás-supergreens
     » LÚGOSVÍZ - Vízionizálás
     » Méregtelenítés
     » Táplálkozás
     » Tiszta víz
     » Vitamin
  Wellnes - Fitness
     » Fitness
     » Lelki egészség
     » Narancsbőr
     » Programok
     » Ultrahangos zsírbontás
     » Wellness szolgáltatások
     » Zsírégetés-fogyókúra
  Fogyasztóvédelem
     » Élelmiszerek káros összetevői
     » Kozmetikumok káros összetevői
     » Vásárlási tanácsok
  Baba-mama
     » Anyának lenni
     » Bébi
     » Óvodások, iskolások
     » Termékismertető
     » Tudományos hírek
     » Várandósság
  Prevenció - megelőzés
     » Alternatív módszerek
     » Bioptron fényterápia
     » Biorezonancia vizsgálat
     » Prevenció
     » Pulzáló mágnesterápia
     » SAFE Laser Lágylézer terápia
     » Vizsgálatok, szűrések
  Betegségek
     » Allergia
     » Bélrendszeri betegségek, probiotikum
     » Bőrbetegségek
     » Cukorbetegség
     » Daganatos betegségek
     » Emésztőszervi betegségek
     » Ételintolerancia
     » Fáradtság, kimerültség
     » Férfiakat érintő betegségek
     » Fog és ínybetegségek
     » Fül-orr-gége betegségei
     » Hétköznapi mérgeink
     » Idegrendszeri betegségek
     » Influenza
     » Ízületi, mozgásszervi betegségek
     » Káros szenvedélyek
     » Légzőszervi betegségek
     » Nőket érintő betegségek
     » Stressz
     » Szem betegségek
     » Szív és érrendszeri betegségek
  Alternatív megoldások
     » Környezettudatos életmód
     » Megújuló energiaforrások
  Szépségápolás
     » Hajápolás
     » Ránctalanító - ránctalanítás
     » Smink
     » Szőrtelenítés - IPL
     » Testápolás
  Életmódinterjúk - könyvajánlók
     » baba-mama
     » egészséges életmód
     » gyógynövények
     » Sztárinterjúk

Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com


Megfázás és influenza

Leírás

Az influenza súlyos vírusfertőzés, amely időről időre nagy járványokban lép fel. Kórokozói a humán és az avián influenza vírusok. Utóbbiakkal kapcsolatosan az elmúlt évek során több új, nyugtalanító jelenség bukkant fel, mind nagyobb gond az avián influenza vírusok egyre gyakoribb feltűnése, gyors terjedése, a virulencia növekedése és a humán patogenitás kérdése.

Az influenza kórokozói az A, B és a C influenza vírusok.

 • kiterjedt járványokat, pandémiákat az A vírus okoz
 • a B vírus csak kisebb esethalmozódásokat
 • a C pedig ritkán egyedi eseteket okoz

Előbb-utóbb mindenkit utolér egy szörnyű nátha vagy influenza, de vannak olyan balszerencsések, akik állandóan ezzel a problémával küzdenek. A C-vitamin a legismertebb - de korántsem az egyetlen - természetes orvosság.

A nátha és az influenza is a légutak vírusos fertőzése, és néha nehéz el­döntenie, hogy éppen melyiket is kapta el.

A nátha tünetei általában fo­kozatosan alakulnak ki, míg az influenza egy pillanat alatt dönti le az em­bert a lábáról; előfordul, hogy reggel még jól van, délután pedig már az ágyat nyomja. A nátha klasszikus tünetei (orrfolyás, torokfájás, tüsszö­gés) általában enyhébbek, mint az influenzáéi (láz, erős kimerültség, izomfájdalom és fejfájás).

A két betegség gyógyulásához szükséges idő is lényegesen különbö­zik. A nátha általában egy hétig tart, de a tünetek három-négy nap után enyhülnek, ha az immunrendszer jól működik. Az influenza akár tíz na­pig is eltarthat, és a fáradtság még ezt követően két-három hétig fenn­maradhat. Nagyon lényeges különbség, hogy a megfázás nem veszélyes a betegre, míg az influenza súlyos szövődményekkel és betegségekkel járhat.

Tünetek:

 • orrdugulás, orrváladékozás
 • tüsszentés, köhögés
 • izomfájdalom
 • láz és hidegrázás
 • fejfájás
 • fáradtság

Mik okozhatják a náthát és az influenzát?

Mindkét betegséget a légutak nyálkahártyájában szaporodó vírusok okozzák. Nátha esetén inkább csak az orrüreg érintett, míg influenzánál sokszor az egész légzőrendszer: a légcső és a hörgők is. Válaszként az immunrendszer elárasztja a területet a fertőzéssel harcoló fehérvérsej­tekkel.

A betegségek tüneteit nem is maguk a vírusok, hanem sokkal in­kább a szervezet védekezőreakciója okozza.

A nátha és az influenza leg­gyakrabban télen jelentkezik, amikor a fűtött lakások száraz levegője az orrüreg nyálkahártyájának nedvességét csökkentve elősegíti a vírusok bejutását a szervezetbe; ilyenkor az emberek többet vannak együtt egy légtérben, ami növeli a fertőzés veszélyét.

A étrend-kiegészítők hatása

A táblázatban felsorolt kiegészítők segítik a szervezetet, hogy megküzd­jön a betegségekkel. de magukat a tüneteket nem szüntetik meg. Ebből következően a kúra megkezdését követően általában nem érzi magát az ember rögtön jobban, viszont hamarabb meggyógyul.

Bizonyos esetek­ben az időben történő beavatkozás meg is előzheti a nátha vagy influen­za kialakulását. A kiegészítőket a tünetek első jelére kezdje el szedni, és addig ne is hagyja abba, amíg a betegség egészen el nem múlt.

A közhiedelemmel ellentétben a C-vitamin nem előzi meg a megfá­zást, de jelentősen csökkentheti a betegség időtartamát, és enyhítheti a tüneteket.

A kasvirágkészítmény az immunrendszer erősítésével állít akadályt a vírusok elé. A cinktabletta szintén segít a betegség legyőzé­sében. A forró vízbe tett néhány csepp eukaliptuszolaj hasznos lég­úttisztító.

A bodza- és hársfavirág főzete szintén jó hurutoldó, és erősíti a légzőrendszert. A hársfavirág- és cickafarktea segít a mérgező anyagok eltávolításában. Ha a nátha vagy influenza gyakran jár együtt bakteriális fertőzéssel. arcüreggyulladással vagy hörghuruttal.

A tünetek első jelentkezésekor kezdjen fokhagymát enni vagy fokhagymakészítményt szedni. mivel a fokhagyma antibakteriális anyagot tartalmaz. Ha a betegségek legyő­zéséhez (de nem megelőzéséhez) az immunrendszernek külön segítséget akar adni, alkalmazza együtt a kasvirág- és orbáncfűkészítményeket.

A legújabb kutatások szerint a cinktartalmú készítmények révén lerövidíthetjük a közönséges nátha időtartamát. Cinktabletta vásárlásakor olvassa el figyelmesen a címkén felsorolt összetevők listáját! A megfázás ellen csak a cink­glükonát, -aszkorbát és -glicinát hatásos. Ne vesztegesse pénzét olyan készítményre, amelyben szorbitol, mannitol vagy citromsav található; ezek az anyagok a nyállal elegyedve hatástalanná teszik a cinket.

A cickafark-, a borsmenta- és a bodzatea enyhíti az influenza tüneteit. Keverje össze egyenlő arányban e gyógynövényeket, te­gyen 10 g keveréket 2 dl forrás­ban lévő vízbe, áztassa 10 percig, majd szűrje le. Naponta három­szor igyon belőle. Az igen hatá­sos gyömbérfőzethez használjon 10g gyömbérgyökeret 1 dl for­rásban lévő vízhez.

Tanácsok: Mit tehet még nátha és influenza esetén

 • A fertőzés megelőzésére mosson gyakran kezet.
 • A szoba levegőjét télen párologtatóval tartsa nedvesen.
 • Oltassa be magát influenza ellen. A vírus elleni immunitás kialakulása hat-nyolc hétig tart, ezért az oltást érdemes jóval az influenzaszezon előtt. késő ősszel beadatni magának. Mivel minden évben más influen­zatörzs bukkan fel, az előző évi oltás már nem ad védettséget. Az inf­luenzaellenes oltás nem véd a náthával szemben.

Forduljon orvoshoz:

 • Ha három napon keresztül 38 oC láza van, vagy ha bármikor 39,5 oC fölé emelkedik.
 • Ha torokfájása 24 órán keresztül magas lázzal társul - ez bakteriális fertőzés tünete lehet, ami antibiotikumot igényel.
 • Ha torokváladéka, köpete zöld, sötétsárga vagy barna - ez az orrüreg vagy a tüdő bakteriális fertőzésére utalhat.
 • Ha mellkasi fájdalma, légszomja vagy légzési nehézsége van - ezek különösen magas láz esetén, tüdő­gyulladásra figyelmeztethetnek.
 • Az influenza elleni védőoltást csak orvosi utasításra szabad beadni, az orvosnak meg kell határoznia az oltás időpontját, valamint (gyermekek esetében) adagját és módját is!

Újabb tudományos kutatások

A baráti kapcsolatok segítenek megelőzni a megfázást. Egy ame­rikai vizsgálat, amelybe 276 férfit és nőt vontak be, azt a meglepő eredményt hozta, hogya kiter­jedt baráti kapcsolattal rendelkezők ritkábban hűl nek meg még akkor is, ha a kutatók a ví­rusokat közvetlenül az orrukba helyezik.

Kétszer nagyobb annak a való­színűsége, hogy a dohányosok megfáznak, mint a nem dohányosok, olvasható az angol Common Cold Unit (Medical Research Council, Salisbury) je­lentésében. Egy közelmúltban folytatott vizs­gálat szerint a fekete bodzát (mi­velhogy a növény termése C-vitamint, vasat és flavonoidokat tartalmaz nagy mennyiségben) fogyasztó férfiak és nők gyorsab­ban lábainak ki az influenzából.

A tünetek két napon belül jelen­tősen javultak a gyógynövényt szedők 93%-ánál, míg a placebót szedő csoportnál a javulásra hat napot kellett várni.

Az influenza vírus műanyag és fémfelületeken 24-48 óráig, ruhaneműn, zsebkendőn több mint 12 óráig képes életben maradni. A fertőzés létrejöttéhez sokkal kevesebb kórokozó is elegendő, mint például a baktériumok esetében.

A fertőzött személy már a tünetek megjelenése előtti napon fertőzőképes és ezt a tulajdonságát megőrzi a betegség kialakulását követő negyedik napig. A vírus apró cseppecskékben sokáig fertőzőképes marad, ha a levegő relatív nedvességtartalma alacsony, és a hőmérséklet plusz 1 - 8 fok között van. A kézmosás akár 50 százalékal is csökkenti a fertőzés esélyét.

A világjárványokért egyedül felelős A-vírustörzs három évente, a B-vírustörzs 10 évente okoz járványokat, míg a legkevésbé változékony C-vírustörzs a kisebb házi járványokért és szórványos esetekért okolható.

Ajánlott készítmények:

Vitaminsziget.com
Kapcsolódó termékek

Dr Csabai Grape Vital Grapefruitmag Kivonat (30 ml) - folyékony cseppDr Csabai Grape Vital Grapefruitmag Kivonat (30 ml) - folyékony csepp
Természetes grapefruitmagból sajtolt kivonat, 1026 mg garantált,polifenol hatóanyag-tartalommal!
+- 6.190 Ft/db db Beteszem a kosárba
Influenza elleni csomag: GRAPEVITAL Grapefruitmag kivonat (30ml) + HIGHLAND C vitamin 1000mg (200db)Influenza elleni csomag: GRAPEVITAL Grapefruitmag kivonat (30ml) + HIGHLAND C vitamin 1000mg (200db) (Highland)
Természetes, immunerősítő csipkebogyó őrleményből készült C-vitamin, vírus- és gombaölő grapefruitmag kivonattal.
+- 31.185 Ft/db db Beteszem a kosárba
Highland PR1146 Quercetin - allergia, hisztamin gátló (90db)Highland PR1146 Quercetin - allergia, hisztamin gátló (90db) (Highland)
Az allergiaszezon kezdetén immunrendszerünk védelmére.
+- 21.420 Ft/db db Beteszem a kosárba
Kisgyermek multivitamin csomag: N3882 Kid Vits Berry - málna ízű multivitamin rágótabletta (120 db) + N0640 Kid C Vitamin 500mg cseresznye ízű rágótabletta (100 db)Kisgyermek multivitamin csomag: N3882 Kid Vits Berry - málna ízű multivitamin rágótabletta (120 db) + N0640 Kid C Vitamin 500mg cseresznye ízű rágótabletta (100 db) (NOW)
Kisgyermekek számára fontos összetevőket tartalmazó alapcsomag, málna ízű multivitamin és cseresznye ízű C vitamin rágótablettával.
+- 9.570 Ft/db db Beteszem a kosárba
Bio NEUNER'S Légút - tehermentesítő gyógytea-keverék/Bio NEUNER'S Légút - tehermentesítő gyógytea-keverék/ (Neuner's)
Biztosítja a szabad légutakat, felső-légúti problémák és torokfájás esetén. A nyári allergiás, és a téli megfázásos időszakban is kiváló segítség.
+- 2.890 Ft/db db Beteszem a kosárba
Influenza elleni csomag: GRAPEVITAL Grapefruitmag kivonat (30ml) + HIGHLAND C vitamin 1000mg (100db)Influenza elleni csomag: GRAPEVITAL Grapefruitmag kivonat (30ml) + HIGHLAND C vitamin 1000mg (100db) (Highland)
Természetes, immunerősítő csipkebogyó őrleményből készült C-vitamin, vírus- és gombaölő grapefruitmag kivonattal.
+- 22.120 Ft/db db Beteszem a kosárba
Highland PR326 Esterified 1000 mg C-vitamin - gyomorirritáció nélküli (100db)Highland PR326 Esterified 1000 mg C-vitamin - gyomorirritáció nélküli (100db) (Highland)
Folyamatos felszívódású, kálciumhoz kötött C-vitamin, amely semleges kémhatása révén megakadályozza a gyomorirritációt.
+- 15.729 Ft/db db Beteszem a kosárba
Influenza elleni csomag: N0640 Kid C vitamin 500mg cseresznye ízű rágótabletta (100 db) + Grapefruitmag kivonat - folyékony (30ml) Influenza elleni csomag: N0640 Kid C vitamin 500mg cseresznye ízű rágótabletta (100 db) + Grapefruitmag kivonat - folyékony (30ml)
Finom, gyümölcsös ízű C-vitamin rágótabletta, antioxidáns hatású, vírus- és gombaölő grapefruitmag kivonattal.
+- 10.680 Ft/db db Beteszem a kosárba
Influenza elleni csomag: N0640 Kid C vitamin 500mg cseresznye ízű rágótabletta (100 db) + Power Kids - grapefruitmag tabletta gyerekeknek (60db)Influenza elleni csomag: N0640 Kid C vitamin 500mg cseresznye ízű rágótabletta (100 db) + Power Kids - grapefruitmag tabletta gyerekeknek (60db)
Cseresznye ízű C vitamin rágótabletta, gomba-, vírus- és baktériumölő grapefruitmag tablettával.
+- 9.450 Ft/db db Beteszem a kosárba


E
» Ekcéma

Ó
» Ótvarwww.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass