Cikkek
  Egészséges táplálkozás
     » Befőzés tartósítószer nélkül
     » Bio tea - Gyógytea
     » Egészségvédő növények
     » Fűszernövények
     » Lúgosítás-supergreens
     » LÚGOSVÍZ - Vízionizálás
     » Méregtelenítés
     » Táplálkozás
     » Tiszta víz
     » Vitamin
  Wellnes - Fitness
     » Fitness
     » Lelki egészség
     » Narancsbőr
     » Programok
     » Ultrahangos zsírbontás
     » Wellness szolgáltatások
     » Zsírégetés-fogyókúra
  Fogyasztóvédelem
     » Élelmiszerek káros összetevői
     » Kozmetikumok káros összetevői
     » Vásárlási tanácsok
  Baba-mama
     » Anyának lenni
     » Bébi
     » Óvodások, iskolások
     » Termékismertető
     » Tudományos hírek
     » Várandósság
  Prevenció - megelőzés
     » Alternatív módszerek
     » Bioptron fényterápia
     » Biorezonancia vizsgálat
     » Prevenció
     » Pulzáló mágnesterápia
     » SAFE Laser Lágylézer terápia
     » Vizsgálatok, szűrések
  Betegségek
     » Allergia
     » Bélrendszeri betegségek, probiotikum
     » Bőrbetegségek
     » Cukorbetegség
     » Daganatos betegségek
     » Emésztőszervi betegségek
     » Ételintolerancia
     » Fáradtság, kimerültség
     » Férfiakat érintő betegségek
     » Fog és ínybetegségek
     » Fül-orr-gége betegségei
     » Hétköznapi mérgeink
     » Idegrendszeri betegségek
     » Influenza
     » Ízületi, mozgásszervi betegségek
     » Káros szenvedélyek
     » Légzőszervi betegségek
     » Nőket érintő betegségek
     » Stressz
     » Szem betegségek
     » Szív és érrendszeri betegségek
  Alternatív megoldások
     » Környezettudatos életmód
     » Megújuló energiaforrások
  Szépségápolás
     » Hajápolás
     » Ránctalanító - ránctalanítás
     » Smink
     » Szőrtelenítés - IPL
     » Testápolás
  Életmódinterjúk - könyvajánlók
     » baba-mama
     » egészséges életmód
     » gyógynövények
     » Sztárinterjúk

Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

Alternatív módszerek cikkek

Összesen 22 cikk

Milyen étrend-kiegészítőt használjunk?

Mi mire jó? Hatásos-e vagy sem? Segítünk a döntésben.

Kineziológia

A kineziológia képes a múltbéli okok feltárására, a rossz beidegződések korrekciójára, a lelki-érzelmi blokkok oldása, új válaszreakciók csatolására is.


Gyógyító virágok

A Bach-virágterápia XX. századi megjelenése új fordulatot hozott a betegségek szemléletében és a növények gyógyító erejét használta fel.

Kiropraktika (Csontkovácsolás)

A kiropraktika, tágabb értelemben „kézzel történő kezelést” jelent.


Természetes gyógymódok

A természetes gyógymódok közé egy sor - különböző kultúrákból származó - gyógyítási módszer tartozik.

Energia terápia (Bioenergetika)

Az energia-, illetve bioenergetika terápiák elektromos-, mágneses-, hang-, akusztikai-, mikrohullámú-, infravörös energiákat használnak a betegségek diagnosztizálására, illetve kezelésére a test energia mezőiben fennálló egyensúlytalanságok feltérképezésén, illetve kijavításán keresztül.


Aromaterápia

Az aromaterápia a gyógynövénytan ága, mely növényekből és gyógynövényekből kivont esszenciális olajokat használ a fertőzésektől és bőrproblémáktól kezdve az immungyengeségen keresztül a stresszig a betegségek széles skálájának gyógyítására.Megfelelő tájékozottság és felelősségteljes hozzáállás esetén ideális módszer házi használatra is.

Bodywork

A bodywork kifejezés az „érintést” magába foglaló terápiák, például masszázs, akupresszúra, mélyszöveti kezelés, tudatos mozgás összefoglaló neve.


Biofeedback

Ezzel a módszerrel a kezelt személy megtanulhatja tudatosan szabályozni azon testi funkciókat, melyek egyébként a vegetatív idegrendszer szabályozása alatt állnak

Virágterápiák

A virágterápiát számos érzelmi, lelki probléma gyógyítására használják, sokszor más terápiákkal párhuzamosan.


Kelációs terápia

A kelációs terápia a metabolikus salakanyagok, illetve toxikus fémek véráramból való kitisztítását jelenti.Ez általában a kelátképző anyagok, mint például ethylene diamine tetra acetate (EDTA), injekció formában történő szervezetbe juttatásával valósul meg, mely anyagok kötést képeznek az említett szennyeződésekkel.

Irányított képzelőerő

A képzelőerő, a gondolatok ereje, mindaz, amit látni, hallani vagy egyéb módon megtapasztalni tudunk képzelőerőnkön keresztül, értékes segítség lehet a gyógyulásban. A biofeedbackre, a hipnózisra és a meditációra irányuló kutatások bizonyítják, hogy az emberek jelentős mértékű önszabályozó kapacitással rendelkeznek.


Gyógynövények

A gyógynövényekkel történő gyógyítás sok aspektusa - egyre növekvő mértékben - komoly tudományos kutatások tárgya.A gyógynövényekben található hatóanyagok alapvetően ugyanúgy működnek, mint a gyógyszergyárakban előállított gyógyszernek minősülő társaik, vagyis vegyi összetételük alapján.

Hidroterápia

A hideg és meleg víz külsőleg, illetve belsőleg felhasználva eredményes lehet számos rendellenes állapot, például stressz, fájdalmak, valamint toxinok-, baktériumok-, vírusok által kiváltott betegségek kezelésére. Az elterjedt klinikai alkalmazás mellett a hidroterápia olcsó és házilag is megvalósítható eszköz számos hétköznapi egészségügyi probléma kezelésére.


Ionizált levegő (negatív ionok)

Az ionizált levegőnek szerepe lehet az allergiákban. Kutatások igazolják, hogy bizonyos allergiát kiváltó anyagok, mint például a por vagy a pollenek, pozitív elektromos töltéssel rendelkeznek. A negatív ionoknak egyéb kedvező hatásai is vannak a légzőrendszerre.3 4

Fényterápia

Néhány klinikán a teljes fény, az élénk fény, illetve az ultraibolya fény terápiákat használják bizonyos betegségek, például a időszakos hangulatzavarok és a bulimia kezelésére. Az így kezelt betegségek körének bővítésére folyamatos kezdeményezések történnek.


Meditáció

A meditáció mindkét formájában az egyén tudatába kerül a stresszre adott reakcióinak, ezen keresztül egy belső kontroll képességre tesz szert.

Elme-test kapcsolaton alapuló gyógyítás

Tudományos kutatások támaszják alá azt az állítást, hogy az érzelmi állapot minősége, illetve az érzelmek hullámzása közvetlenül befolyásolja az egészségi állapotot. Az elme-test kapcsolaton alapuló gyógyítás az egyén egészségről alkotott véleménye és a valóságos egészségi állapot közötti összefüggésekre fókuszál.


Neurolingvisztikus programozás

A neurolingvisztikus programozást (NLP) alkalmazó orvosok a páciens gyógyulásba vetett hitének átprogramozásával próbálják meg a őt az aktuális problémás állapotból egy kívánt jó egészségi, közérzeti állapotba mozdítani.

Orthomolekuláris medicina

Az egészséges diéta, melyet az orthomolekuláris gyógyító határoz meg, mentes mindenféle junk food-tól ( értéktelen, manipulált, gyorséttermi-, félkész-, és készételtől ), finomított cukortól, élelmiszer adalékanyagtól és gyakran kiegészítésre kerül nagy dózisú vitaminokkal.


Oxigén terápia

Az oxigén terápiák azon a tényen alapulnak, hogy valamennyi emberi sejt, szövet és szerv működéséhez oxigén szükséges, illetve a sejtszintű oxigén hiány hozzájárulhat a rák és egyéb betegségek kialakulásához

Jóga

A jóga jó hatással van az egészségre, a vitalitásra, az elme békéjére, valamint számos fizikális betegség esetén. A meditatív pozíciók célja az elme relaxált állapotba hozása, a gerincoszlop kiigazításán és a megfelelő véráramlás biztosításán keresztül, a terápiás pozíciók célja pedig a fizikális egészség és a jó közérzet megvalósítása.www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass