Cikkek
  Egészséges táplálkozás
     » Befőzés tartósítószer nélkül
     » Bio tea - Gyógytea
     » Egészségvédő növények
     » Fűszernövények
     » Lúgosítás-supergreens
     » LÚGOSVÍZ - Vízionizálás
     » Méregtelenítés
     » Táplálkozás
     » Tiszta víz
     » Vitamin
  Wellnes - Fitness
     » Fitness
     » Lelki egészség
     » Narancsbőr
     » Programok
     » Ultrahangos zsírbontás
     » Wellness szolgáltatások
     » Zsírégetés-fogyókúra
  Fogyasztóvédelem
     » Élelmiszerek káros összetevői
     » Kozmetikumok káros összetevői
     » Vásárlási tanácsok
  Baba-mama
     » Anyának lenni
     » Bébi
     » Óvodások, iskolások
     » Termékismertető
     » Tudományos hírek
     » Várandósság
  Prevenció - megelőzés
     » Alternatív módszerek
     » Bioptron fényterápia
     » Biorezonancia vizsgálat
     » Prevenció
     » Pulzáló mágnesterápia
     » SAFE Laser Lágylézer terápia
     » Vizsgálatok, szűrések
  Betegségek
     » Allergia
     » Bélrendszeri betegségek, probiotikum
     » Bőrbetegségek
     » Cukorbetegség
     » Daganatos betegségek
     » Emésztőszervi betegségek
     » Ételintolerancia
     » Fáradtság, kimerültség
     » Férfiakat érintő betegségek
     » Fog és ínybetegségek
     » Fül-orr-gége betegségei
     » Hétköznapi mérgeink
     » Idegrendszeri betegségek
     » Influenza
     » Ízületi, mozgásszervi betegségek
     » Káros szenvedélyek
     » Légzőszervi betegségek
     » Nőket érintő betegségek
     » Stressz
     » Szem betegségek
     » Szív és érrendszeri betegségek
  Alternatív megoldások
     » Környezettudatos életmód
     » Megújuló energiaforrások
  Szépségápolás
     » Hajápolás
     » Ránctalanító - ránctalanítás
     » Smink
     » Szőrtelenítés - IPL
     » Testápolás
  Életmódinterjúk - könyvajánlók
     » baba-mama
     » egészséges életmód
     » gyógynövények
     » Sztárinterjúk

Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

Tudományos hírek cikkek

Összesen 74 cikk

Mivel és hogyan mossunk kezet?

A napjainkban közkedvelt antibakteriális kézmosók helyett a hagyományos szappannal végzett kézmosás is elegendő a fertőzések elkerülésére.

Miért kell a multivitamin?

Egyre fokozódnak az olyan környezeti ártalmak, amelyek növelik mindannyiunk napi vitaminszükségletét, különösen a nagyvárosokban élőkét.


A gyermekek többsége túl kevés vizet fogyaszt

Ma már sok kisgyermeket a rendszeres vízivásra is tanítani kell, derül ki egy nemzetközi felmérésből.

Esztétikai beavatkozások szülés után

A terhesség alatt a női szervezet olyan mértékű átalakulásokon megy keresztül amelyek sok esetben nem visszafordíthatóak.


Szupernő - depressziós tinik

Egy új kutatás szerint komoly veszélyt jelent a tökéletességre törekvés a fiatal lányok számára, akiktől elvárják, hogy az iskolai vizsgáktól a külső kinézeten keresztül a párkapcsolatukig mindenben tökéletesek legyenek.

Depresszióra hajlamosít a fiú újszülött?

Ha fiú születik, nő a szülés utáni depresszió esélye, figyelték meg francia kutatók, de magyarázatot egyelőre nem találtak rá, és további kutatások szükségesek.


Feledékeny kismamák

Ahogyan azt már sok nő sejtette: a terhesség alatt nem működik hibátlanul a memória. A sidney-i New South Wales-i Egyetem kutatója, Julie Henry és csapata az elmúlt tizenhét év tizennégy kapcsolódó tanulmányát vetette össze, hogy megbizonyosodjon erről - írta a német Süddeutsche Zeitung.

A terhesség alatti stressz és a skizofrénia

Egy új kutatás szerint, ha az anyát a terhessége első trimeszterében stressz éri – közeli hozzátartozó halála vagy súlyos betegsége –, akkor megnőhet annak a kockázata, hogy gyermeke skizofrén lesz.


Az anyatej védhet az allergiás asztma ellen

A szoptató egerek az anyatejjel átadják a levegőben szállított antigénekkel szemben megszerzett védettségüket utódaiknak - közölték francia kutatók a Nature Medicine szaklap online kiadásában.

Veszélyezteti a kávé a terhességet?

A legtöbb szülészorvos eddig általában azt mondta, hogy naponta egy-két kávé a terhesség lefolyását nem zavarja, de egy új vizsgálat szerint már kevés koffein is megduplázhatja a vetélés kockázatát.


Neveljük „egészségesre” a babák ízlelőbimbóit!

Az anyák rendkívül sokat tehetnek azért, hogy kisbabájuk már élete legkorábbi szakaszában is szeresse a gyümölcsöt és a zöldséget.

Szoptató anyák tilalmak nélkül - új irányok a gyerekkori allergia megelőzésében

Az anyatejes táplálás valóban segíti a csecsemő- és gyerekkori allergia megelőzését, de néhány korábbi tanács hiedelemnek minősül az Amerikai Gyermekgyógyászok Akadémiájának legfrissebb irányelvei szerint.


A túlsúly rontja a nők esélyét a teherbeesésre

Minél nagyobb egy nő túlsúlya, annál rosszabb az esélye a megtermékenyülésre - állítják holland kutatók.

A gyermekkori elhízás nem köthető a cukrozott üdítőitalokhoz

A gyerekek elhízása és az általuk fogyasztott cukrozott üdítőital mennyisége között nem mutatható ki egyértelmű összefüggés - közölte az Európai Élelmiszer Információs Bizottság (EUFIC) a Nutrition szaklapban megjelent vizsgálatra hivatkozva.


A duci bébik kevésbé hajlamosak a depresszióra?

Boldogabbak a jó húsban lévő bébik: a kisebb súllyal született babák a későbbiekben hajlamosabbak a depresszióra és a szorongásra, mint kövérebb társaik - állítják kanadai és brit tudósok.

Nem lesz kövér a gyerek, ha korán lefekszik aludni

Újabban kiderült, hogy az alvás fontos szerepet játszik az étvágy és a testsúly szabályozásában is. Az alvás és a testsúly közötti kapcsolat azért került a figyelem középpontjába, mert az Egyesült Államokban a népesség elhízása rekordokat dönt, és a krónikus alváshiány is egyre gyakoribb a gyermekek és serdülők körében.


Akarja tudni, mivel befolyásolhatja gyermeke nemét?

A hiedelem szerint befolyásolhatja a születendő gyermek nemét, hogy mit eszik az édesanyja, a tudósok szerint pedig elképzelhető, hogy ez valóban így van.

A kokainista anyák gyermekeinek agyában csökken a véráramlás

Kamaszkorukra csökken a véráramlás azoknak a gyermekenek az agyában, akiknek az anyja a várandósság idején kokaint használt - állapították meg amerikai kutatók.


A csecsemők kiváló emberismerők?

Már a 6-10 hónapos csecsemők is különbséget tudnak tenni a kedves és az utálatos játszótársak között, és tudják, melyiket válasszák, olvasható egy új vizsgálati beszámolóban.

Nikotin nyomai csecsemők vizeletében

Kutatók arról számoltak be, hogy a dohányos szülők csecsemőinek vizeletében a nikotin melléktermékének, a kotininnak ötször akkora mennyiségét találták, mint a "nem dohányzó" kicsiknél.


A kismamák szorongásának és depressziójának súlyos következményei vannak

A várandós anyák szorongása és depressziója komoly kihatással lehet a gyermekágyi depresszió kialakulására, illetve a megszületett gyermekre - ezt a tanulságot vonta le az a tanulmány, amelyet egy amerikai orvosi szaklapban publikáltak a hongkongi egyetem tudósai.

A méhlepény megtéveszti az anya immunrendszerét

Brit kutatók felfedezték, hogy a méhlepény élősködőként viselkedik, hogy elkerülje az anyai immunrendszer támadását. A méhlepény szerepe a terhesség alatt alapvető fontosságú, ez jelenti a kapcsolatot az anya és a magzat között, amelyet tápanyagokkal lát el.


A beszélgetés jó hatással van a szellemi teljesítményre

A Michigan Egyetem pszichológusai arra voltak kíváncsiak, befolyásolja-e a társadalmi kapcsolattartás - beszélgetés emberekkel - az intellektuális teljesítményt.

Diétával és mozgással a meddőség ellen

A meddőség egyik okát, mely a peteéréshez kapcsolódik, megfelelő diétával és testedzéssel kezelni lehet. Az életmódjukon legalább öt ponton változtató nőknél ritkábban fordult elő a meddőség, írják a Harvard Egyetem kutatói.


Bölcsőhalált okozhat a dohányfüst

Négyszer nagyobb az esélye annak, hogy egy csecsemő a bölcsőhalál áldozata lesz, ha az édesanyja dohányzik a terhesség ideje alatt, mint akkor, ha az anya nem szív cigarettát - derül ki egy friss kutatásból.

A gyermekkori elhízás és a vashiány kapcsolata

Az elhízott amerikai gyerekek körében aggasztóan gyakori a vashiány, ami már egyéves korra kialakulhat, később pedig súlyos tanulási és viselkedési zavarokhoz vezethet - állítják a Pediatrics c. gyermekgyógyászati szaklapban megjelent cikk szerzői.


Számos megfázás és köhögés elleni gyógyszer veszélyes kisgyermekkorban

A két évesnél kisebb gyermeknek nem szabad a megfázás és köhögés ellen általában használt gyógyszereket adni. Az FDA szakértői testülete jelenleg készíti elő az új ajánlásokat, amelyek a nyálkahártya duzzanat csökkentő gyógyszerek használatát 2 éves kor alatt, az antihisztaminokét pedig 6 éves kor alatt nem ajánlják.

Beindítja a szülést a szex?

Régóta tanácsolják a szülés előtt álló nőknek, hogy a szexuális együttlét segít beindítani a természetes szülést, ám a Kuala Lumpur-i Maláj Egyetem kutatói legújabb eredményeikkel rácáfolnak erre a közvélekedésre.


Unokáink száz évig is élhetnek

Noha manapság még meglehetősen kevesen ünneplik századik születésnapjukat, gyermekeink, de inkább unokáink, vagy még inkább dédunokáink számára a következő évszázadban ez már abszolút normális lesz.

Asztmához vezethet, ha fiatalok dohányfüstös diszkóba járnak

A dohányzásnak a szórakozó helyeken való teljes betiltása mellett szól, hogy azoknál a fiataloknál, akik gyakran járnak diszkóba, növekszik az asztma kockázata, a kór krónikussá válhat és egy életen át gyötörheti őket.


A magzati sejtek védenek az emlőrák ellen

A terhesség alatt az anya vérkeringésébe került magzati sejtek hozzájárulhatnak ahhoz, hogy csökken az anyánál a későbbi élet folyamán az emlőrák kockázata.

Az otthon szülés rendszerének kidolgozását kéri az ombudsman

Az otthon szülés jogi és etikai feltételrendszerének, valamint szakmai minimumkövetelményeinek kidolgozását kéri a jogalkotótól és a szakmától Szabó Máté, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa állásfoglalásában.


Gyerekek a fitneszteremben

A fiatal generáció elhízási problémáira kínál egyre több magyarországi fitneszstúdió megoldást.

Kisgyermekek a TV előtt

Ha bölcsődés korú gyermeke sokat nézi a TV-t, inkább kapcsolja ki ma, és sok holnapi gondtól kíméli meg magát. Egy vizsgálat szerint a televíziózás káros hatásait csökkenteni lehet, ha a gyermek hat éves koráig korlátozzuk a TV-nézést.


Új tanév - újra itt a tetűjárvány!

A védőnők a napokban ellenőrzik valamennyi általános iskolás diák haját. A tapasztalatok szerint minden tanév elején gyakran előfordul tetvesség. Országos járvány utoljára öt éve volt.

Még a gyerekek sem mozognak eleget

A brit gyerekek mindössze kevesebb, mint 3 százaléka végez elegendő testmozgást naponta - derül ki az Archives of Disease in Childhoodban megjelenő tanulmányból. Legalább egy óra mérsékelt vagy erőteljes testmozgás lenne egészséges minden nap, hogy megőrizzük egészségünket és elkerüljük az elhízást és a cukorbetegséget.


350 meddőséggel kapcsolatos gént fedeztek fel

A Texasi Egyetem Dél-nyugati Orvosközpontjának kutatói közel 350 gént hoztak összefüggésbe a meddőséggel. Ez a kutatás sok olyan további vizsgálat előtt nyithatja meg az utat, melyek tárgya a meddőség eddig kevésbé ismert területe.

Baktériummentes tisztaságra törekvésünk teszi allergiássá gyermekeinket?

Szupertisztaságra, baktériummentes környezetre törekszünk a lakásban, antibakteriális szappant használunk, több, mint ötven éve minden gyerek oltást kap a gyermekbetegségek ellen, és jólszigetelt ajtóink-ablakaink miatt koncentrálódnak a lakásunkban az allergének.


Valóban létezik az anya-gén?

Úgy tűnik, hogy nem a viszonylag újkeletű, gazdasági függetlenség elérésére való törekvés, hanem alapvető biológiai alapelvek érvényesülnek azáltal, hogy egyre kevesebben akarnak megházasodni és gyermeket vállalni – állítja a Queens Egyetem egyik kutatója.

Hegeket okozhat a zokni a csecsemőkön

A csecsemőknek számára készült egyes zoknik túl szorosak lehetnek - derül ki a British Journal of Dermatology legújabb számából.


Koleszterinszűrés már 15 hónapos korban

Már 15 hónapos korban érdemes a gyerekek koleszterinszintjét mérni, hogy kiszűrhetők legyenek azok, akik öröklődő, rendkívül magas koleszterinszinttel járó betegségben, ún. familiáris hiper-koleszterinémiában szenvednek, és ezáltal csökkenjen a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázata körükben – jelent meg a bmj.com-on egy új tanulmányban.

Az életmód hatása a spermaszámra

Szakértők szerint számos bizonyíték van arra, hogy a férfi termékenység folyamatosan csökken az életkor előrehaladtával, éppúgy, mint a nőknél, komolyan rontva a pár esélyeit arra, hogy gyermekük lehessen.


Engednék az otthon szülést, de még nem támogatják

Hamarosan ténylegesen is legálissá válhat a törvény szerint eddig is engedélyezett otthon szülés. A miniszter felkérésére a szakmai kollégium ugyanis kidolgozza a szükséges szabályokat.

Elhízott anyuka - kövér kisgyerek

Számos elhízást elősegítő tényezőt azonosított egy Auckland-i hosszútávú vizsgálat. Kövér anya, sok tévézés, kevés fizikai aktivitás, mind elősegítik a gyerekkori elhízást - derül ki az Archives of Disease in Childhood legújabb számából.


Babasírás: az autókázás jobban nyugtat, mint a babakocsi

A babáknál a sírás mindig kényes dolog. Sosem tudhatja biztosan a szülő, hogy azért sír-e a gyerek, mert fáj valamije, éhes, fáradt vagy egyszerűen csak unatkozik. A hasfájás mint tipp általában beválik, de ezernyi más oka is lehet annak, ha egy kisbaba sír.

Gyermekkori fejlesztés: félünk a nyugati módszerektől

A módszer, mellyel a kisgyermekek intelligenciája fejleszthető, Nyugaton már régóta ismert és elismert. A szülők szókártyákkal és képekkel tanítják gyermeküket olvasni, számolni vagy idegen nyelvre.


Idegölő verseny: tönkremennek az anyák?

A gyermeküknek mindent biztosítani akaró anyák egy részére olyan erős nyomás nehezedik, hogy naponta mindössze tíz percet foglalkoznak magukkal - derül ki egy brit felmérésből.

Szenzáció! Már a nyolcadik héten megmondható a gyerek neme

Mára már lehetségessé vált, hogy megtudja születendő gyermeke nemét már a terhesség nyolcadik hetén ahelyett, hogy a 22.-ik hétig várna a vizsgálatra. A Pink or Blue elnevezésű tesztet a várandós anya otthon is elvégezheti és az eredményt egy héten belül megvan.


Újra divat lesz a cumi

Sok szülő és ápolónő ellenzi a cumi használatát, a legújabb eredmények szerint azonban ezt rosszul teszik, mert a cucli segíthet megelőzni a bölcsőhalált.

Terhesség alatt ne egyen gyorsétteremből!

Felnőttként hajlamosabbak az elhízásra azon gyermekek, akiknek az édesanyja a terhesség és a szoptatás alatt gyorséttermi ételeket evett - állapították meg brit szakemberek.


Hastánc szülés közben?

Néhány nő, akit kiábrándított a vajúdás gyógyszerekkel, orvosi beavatkozásokkal teli rutinja, hastáncol a szülése alatt és más technikákhoz folyamodik, mint a hipnoterápia és vizi szülés.

Terhesség alatti dohányzás növeli a csecsemők vérnyomását

Egy új holland tanulmány adatai szerint a terhesség alatti dohányzás növelheti a gyermekek vérnyomását.


Az életmódbeli tényezők és a fogamzóképesség

A táplálkozással, mozgással összefüggő szokások a termékenységre, a meddőség kialakulására is hatással lehetnek.

Halálos veszélyt rejtenek a gyermekülések

Kanadai tudósok megfigyelései szerint az ún. hirtelen csecsemőhalál kockázata ugyanúgy fennáll, ha a kisgyermekeket felültetik, mintha fektetnék őket. Sőt, az újszülötteknél és az egy hónapnál fiatalabb babáknál még nagyobb a kockázat ülő testhelyzetben.


Életveszélyes lehet a homokozás

Sok gyerek kedvenc időtöltése nyáron a tengerparton a homokozás: gyakran hatalmas árkokat, alagutakat fúrnak a homokba, nem is sejtve, hogy ez nagyon veszélyes lehet.

Cukorbajjárvány az amerikai gyerekek körében

A fehérbőrű gyermekek körében a legnagyobb a cukorbetegség aránya az Egyesült Államokban, s a kór elterjedtebb, mint gondolták - olvasható az Amerikai Orvosi Szövetség (AMA) szakfolyóiratában.


Az elsőszülött IQ-ja a legmagasabb?

Vagy az elsőszülött a legintelligensebb gyerek a családban, vagy az, akit a legérettebbnek tekintenek - mutatták ki statisztikai adatok elemzésével kutatók. Száz éve folyik a vita arról, hogy automatikusan az elsőszülött IQ-ja a legmagasabb-e, vagy inkább a gyerek családban betöltött szerepe határozza meg, hogy ki a legintelligensebb.

A hiperaktív gyerek zabálja a gyógyszert

Német kutatók szerint a hiperaktív és a figyelemzavarral küzdő fiataloknál nagyon gyorsan növekszik a gyógyszerfogyasztás.


A gyakori fürdetés árt a babának

A mai csecsemők közül kétszer annyi szenved bőrbetegségben, mint szüleik anno. Szakemberek szerint a túl gyakori fürdetés ekcémát és kiütést okozhat, az úszómedencék klórozott vize pedig megnöveli az asztma és a hörghurut kialakulásának lehetőségét.

Erősebb lehet az újszülöttek immunrendszere, mint ahogy eddig feltételezték

A University of Columbia (USA) kutatói az eddigi elképzeléseknek ellentmondó eredményekre jutottak az újszülöttek immunrendszerével kapcsolatban: azt találták, hogy az influenza elleni vakcinával beoltott anyák csecsemőinek nagyjából egyharmadánál jelen vannak a vírus ellen termelt antitestek és T-sejtek.


Bébi úszás: hasznos vagy ártalmas?

Bármennyire is egészséges, ha a babákat már egészen kicsi korukban megtanítják úszni, fennáll az a veszély, hogy később asztmásak lehetnek. Belga kutatók 341 iskolás gyerek vizsgálatakor megállapították, hogy az a 43 gyerek, akiket bébiúszásra vittek annak idején, mintegy háromszor gyakrabban betegedett meg asztmában vagy hörghurutban, mint a többiek.

Az ikerpár csökkentheti a termékenységet

Azoknak a nőknek, akiknek fiú ikertestvére van, 25 százalékkal kevesebb eséllyel lesz gyermekük azon a nőkhöz képest, akiknek lány ikertestvérük van - derül ki egy angol tanulmányból, mely évszázados finn orvosi adatokat dolgozott fel.


Ne vágjuk el azonnal a köldökzsinórt!

Jelentősen javítja a baba majdani egészségi állapotát, ha legalább két percet várnak a köldökzsinór elvágásával - derült ki egy friss kutatásból, amelyet 1900 újszülöttöt végeztek el.

Az apa dohányzása is árthat a születendő utódnak

A dohányzás megváltoztatja a DNS-t a spermiumokban, a genetikai károsodást az utódok többedíziglen is örökölhetik a dohányzó apától - állapították meg kanadai kutatók - állatkísérletekből.


Valóban fontosak a gyermekek? Akkor szigorú vegyianyag-korlátozást!

A magzat és kisgyermek sokkal nagyobb veszélynek van kitéve, mint a felnőtt ember, amikor olyan kémiai anyagok vannak a környezetében, mint a műanyagok vagy a növényvédőszerek - jelentette ki egybehangzóan az a mintegy 200 tudós - toxikológus, biológus, gyermekgyógyász és más szakmabéli, akik az Egészségügyi Világszervezet égisze alatt találkozóra gyűltek össze az elmúlt héten.

Néma járvány: az ipari vegyi anyagok károsítják a gyermekek agyát

A magzati életben és a korai gyermekkorban igen ártalmasak lehetnek a környezetben előforduló ipari vegyi anyagok: károsíthatják az agyat és idegrendszeri fejlődési rendellenességeket, autizmust, hiperaktivitást, figyelemgyengeséget és szellemi visszamaradottságot okozhatnak.


Egészségesebb felnőtt lesz az anyatejjel táplált csecsemő

Csaknem ötezer csecsemőre kiterjedő vizsgálattal arra a következtetésre jutott egy kutatócsoport a Bristol Egyetemen, hogy az anyatejjel táplált csecsemők vérnyomása alacsonyabb, mint cumisüvegből etetett társaiké, ráadásul ezt a tulajdonságot meg is őrzik legalább hétéves korukig - a vizsgálat ugyanis hét éven át követte a fejlődésüket - így nagyobb eséllyel kerülik majd el őket felnőtt korukban a szívbetegségek.

Ne siettessük a kissúlyú újszülött gyarapodását, mert károsan programozza

Az orvosok eddig az ellenkezőjét tartották helyesnek: azt, ha a kis súllyal született baba minél előbb utóléri súlyban normál súllyal született társait. A londoni Gyermekegészségügyi Intézet kutatói is, akik megvizsgálták, milyen hatása van a nagy energia- és nagy fehérje tartalmú "erősítő" tápszerek fogyasztásának a későbbiekben, amikor felnőtt lesz a csecsemőből, meglepődtek az eredményen.


Füstben élő gyerekek

Akik mások orra alá füstölnek a cigarettával, jó ha tudják, hogy nemcsak udvariatlanok, hanem veszélyeztetik is azok egészségét, mégpedig nagyon. Erről már sok felmérés volt, de most a Heidelbergi Német Rákkutató Központ orvosai elképesztő adatokat közöltek.

Már a csecsemőkortól allergiakeltő lehet a táplálkozásunk

Táplálkozás és allergia: ez a címe annak a tanulmánynak, amelyet a napokban adott közre az Allergiás és Asztmás megbetegedéseket vizsgáló Európai Hálózat (az Európai Unió alapította kutatási hálózat, amely Európaszerte 26 kutatóközponttal rendelkezik).


Anyatejjel megelőzhető az allergia kialakulása

Az American College of Allergy, Asthma & Immunology (ACAAI) szervezet szakértői is egyaránt egyetértenek abban, hogy a csecsemők táplálék szükségletét 6 hónapos korukig az anyatej biztosítsa

A terhes nők dohányzása többet árt a babának, mint gondolnánk

Egy spanyol kutatócsoport vizsgálata szerint a terhes nők dohányzása az eddig ismert veszélyeken túl a magzat genetikai állományát is károsítja, és így akár leukémia is kialakulhat a gyermekben később.


Anyatej: csodafegyver a rák ellen

Az anyatejről régóta tudják, hogy olyan fontos anyagokat tartalmaz, amelyek megvédik a csecsemőt a különböző fertőzésektől, erősítik az immunrenszert. Az anyatej összetevőinek kutatása még ma is állandó izgalmas feladat a kutatók számára.

Új eredmények az erőszakos játékok és az agresszió viszonyáról

Egyes videojátékok ugyanazokat az erőszakos válaszreakciókat váltják ki az agyban, mint amilyeneket a tényleges agresszió, állítják a kutatók.www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass