Cikkek
  Egészséges táplálkozás
     » Befőzés tartósítószer nélkül
     » Bio tea - Gyógytea
     » Egészségvédő növények
     » Fűszernövények
     » Lúgosítás-supergreens
     » LÚGOSVÍZ - Vízionizálás
     » Méregtelenítés
     » Táplálkozás
     » Tiszta víz
     » Vitamin
  Wellnes - Fitness
     » Fitness
     » Lelki egészség
     » Narancsbőr
     » Programok
     » Ultrahangos zsírbontás
     » Wellness szolgáltatások
     » Zsírégetés-fogyókúra
  Fogyasztóvédelem
     » Élelmiszerek káros összetevői
     » Kozmetikumok káros összetevői
     » Vásárlási tanácsok
  Baba-mama
     » Anyának lenni
     » Bébi
     » Óvodások, iskolások
     » Termékismertető
     » Tudományos hírek
     » Várandósság
  Prevenció - megelőzés
     » Alternatív módszerek
     » Bioptron fényterápia
     » Biorezonancia vizsgálat
     » Prevenció
     » Pulzáló mágnesterápia
     » SAFE Laser Lágylézer terápia
     » Vizsgálatok, szűrések
  Betegségek
     » Allergia
     » Bélrendszeri betegségek, probiotikum
     » Bőrbetegségek
     » Cukorbetegség
     » Daganatos betegségek
     » Emésztőszervi betegségek
     » Ételintolerancia
     » Fáradtság, kimerültség
     » Férfiakat érintő betegségek
     » Fog és ínybetegségek
     » Fül-orr-gége betegségei
     » Hétköznapi mérgeink
     » Idegrendszeri betegségek
     » Influenza
     » Ízületi, mozgásszervi betegségek
     » Káros szenvedélyek
     » Légzőszervi betegségek
     » Nőket érintő betegségek
     » Stressz
     » Szem betegségek
     » Szív és érrendszeri betegségek
  Alternatív megoldások
     » Környezettudatos életmód
     » Megújuló energiaforrások
  Szépségápolás
     » Hajápolás
     » Ránctalanító - ránctalanítás
     » Smink
     » Szőrtelenítés - IPL
     » Testápolás
  Életmódinterjúk - könyvajánlók
     » baba-mama
     » egészséges életmód
     » gyógynövények
     » Sztárinterjúk

Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

A CIKK TARTALOMJEGYZÉKE


» Cikkek \
+   Betegségek \
+   Influenza \
+  Lactoferrin és a COVID19

Küldés:  Küldés   Betűméret:   Cikk betűmérete Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Lactoferrin és a COVID19

2021.11.16.
Címkék: c-vitamin   covid19   d-vitamin   influenza   lactoferrin  

 

A Koronavírus fertőzés megelőzésére és tüneteinek csökkentésére több módszer létezik. Elsőként érdemes megemlíteni azokat az étrend-kiegészítőket, amiket már mindenki ismer, de ismétlés a tudás anyja. Majd rátérünk a Lactoferrin bővebb ismertetésére. 

C vitamin

Elsőként természetesen a C-vitamint említjük amiből a napi 3000mg a minimum, amit javaslunk bárkinek. Lázas betegség esetén óránként 1000mg-ot szoktam javasolni, amit csökkenteni kell, ha hasmenést okoz. A kipisiljük bulshitet el kell felejteni, mert nem az a lényeg, hogy kipisiljük, vagy hasmenéssel ürítjük egy részét, hanem az, hogy megfelelő csúcskoncentrációt biztosítunk. Persze az intravénás terápia a leghatékonyabb, mivel a bélrendszerből nem is lehet azt a szintet elérni, amire komoly vírusfertőzés esetén szükség van. (Egy átlagos kutya mája szükség esetén lazán 20.000mg-ot előállít naponta.)

 

Béta Glukán

A Béta-glukán az egyik leghatékonyabb immunválasz fokozó, mivel a nem specifikus aktivitást, főként az ölő fehérvérsejtek -NK (Natural Killer) sejtek - számát és aktivitását fokozza. Az immunműködést egyébként nem fokozni kell, hanem harmonizálni, mivel ha fokozom, akkor meg az autoimmun folyamatokat erősíthetem. A nem specifikus immunválasz ellenben nem hat az autoimmun oldalra, az a betolakodó mikrobák és vírusok nem pedig fehérjék ellen van. Így ez nem áll ellentmondásban, a betolakodók elleni védelmet tehát lehet fokozni és erre a béta-glukánok alkalmasak, amiket gombák sejtfalából nyernek, de baktériumok, virusok elleni immunválasz fokozására is alkalmas.

D-vitamin

A D-vitaminra ma már nem vitaminként, hanem hormonként tekintünk. Rengeteg folyamat szabályozásában vesz részt, nem csak a Kalcium-anyagcserében. A Koronavírus fertőzés megelőzésében egyértelmű a szerepe. Sőt ma már tény, hogy alacsony D-vitamin szinttel rendelkező személyek sokkal nagyobb eséllyel betegednek meg, illetve fejlesztenek ki súlyosabb tüneteket. Adagolásával kezdünk a ló túloldalára esni. Pedig egyszerű, mérni kell a szintjét, és annak megfelelően adagolni. Napi 2000NE általánosan egy jó aranyközépút, de a mostani járványos időszakban napi 4000 NE sem túlzott. 

 

Safe Lézeres orrbesugárzás

A lakotferrin ismertetése előtt meg kell említenünk a lézeres orrbesugárzást, amire az otthon is biztonsággal alkalmazható Safe Laser család minden tagja alkalmas. Az orrnyálkahártyán található felületes hajszálereken ugyanis vérbesugárzást tudunk végezni. A 808nm hullámhosszú lézerfény elnyelődik a fehérvérsejtek citokrómjaiban és fokozza energiaszintjüket, így egyértelműen segíti az immunválaszt. Megelőzésben és kezelésben is nagy szerepe van. Mivel a lézer a szöveti regenerációt fokozza, a Safe Laser 500 és 1800-as készülékkel rendelkező ügyfeleinknek a direkt tüdő -bordák közötti- besugárzást is szoktuk javasolni, hiszen 6-8 (8-10) cm-es behatolási mélységgel rendelkeznek. Erre ugyan tudományos bizonyíték még nincs, de logikus ez az ízületi kezeléshez hasonló alkalmazás.

 

És most térjünk rá a Lactoferrinre:

Lactoferrin, amit érdemes tudni róla

A Lactoferrin az összes emlős állat szervezetében jelen van. Legnagyobb koncentrációban az anyatejben, illetve a colostrumban van jelen, de a legtöbb mirigyszekrétumban is, így a könnyben, a nyálban, az izzadságban, az agy-gerincvelői folyadékban, a hörgő-váladékban, a gyomorváladékban, a hüvelyváladékban s az ondóban is.

A Lactoferrin egy multi-funkciós fehérje mely fontos szerepet játszik alapvető élettani folyamatokban. Alapvető tápanyagokat szállít a testben, elérhetővé téve a vasat és más nyomelemeket a sejtek számára. A bélrendszeri mikroflórát prebiotikumként tápanyagokkal látja el, így előnybe juttatja a “jó” mikroflórát, vagyis javítja az előnyös probiotikus egyensúlyt.

Lactoferrin és az immunvédelem

A Lactoferrin elsődleges funkciója az immunvédelem támogatása, a probiotikum egyensúly fenntartása és számos anyagcserefolyamat támogatása az általa szállított nyomelemek biztosításával.

Mint mikrobiális gátlószer, a Lactoferrin gátolja a kártékony baktériumok, vírusok, gombák és paraziták növekedését, osztódását, valamint semlegesíti a mérgező és allergén összetevőket.

 

Lactoferrin és a COVID19

A lactoferrin iránti figyelem - a vírusellenes hatása miatt -a jelenlegi COVID19 járványban különösen felerősödött. 

Gátolja ugyanis sok vírus bejutását a testi sejtekbe. Többek között a herpes simplex, a HPV, a hepatitis C, B, a száj és körömfájás vírusa és a koronavírusok is ugyanazt a mechanizmust használják a sejtbe való bejutásra. A szervezet gyakorlatilag valamennyi sejtjének felszínén található egy HSPG (heparan sulfate proteoglycan) nevű horgonyzó pont. A vírus először ehhez kötődik. 

A Lactoferrin - ha rendelkezik szabad kötőhelyekkel- nagy affinitással kötődik a negatív töltésű HSPG-hez, meggátolva ezzel, hogy a vírus odakapcsolódhasson. Érdekes (korábbi ismeret), hogy az SARS fertőzött emberek vérének bizonyos fehérvérsejtjeiben 150-szeresére megnő a kimutatható Lactoferrin. Ezek szerint feltételezhető, hogy a szervezet egyfajta védekező mechanizmusa indul be ilyenkor, aminek része a lactoferrin! Ezen túl nemcsak, hogy megakadályozza a vírus kihorgonyzását, de az immunrendszer védekezésének részét képező neutrofil aggregációt is segíti és növeli az NK (natural killer) sejtek aktivitását is!

 

Ezek a tulajdonságok igazak a lactoferrinre, ami a szervezetben termelődik. Nagyon fontos, hogy ezekért a tulajdonságkért érintetlen háromdimenziós molekulaszerkezetre, és szabad kötőhelyekre van szükség, ami csak intakt fehérjeszerkezet esetén van meg. A tejből és colostrumból a lactoferrint  általában hevítéses technológiával vonják ki, ami tönkreteszi a molekulaszerkezetet, így nem mindegy a készítmény forrása!

 

A lactoferrin fontos része immunrendszerünknek. Több kutatás igazolja, hogy ez a szervezetünkben is előforduló fehérje képes a vírusok gazdaszervezet sejtjein való megtapadásának megakadályozására. Az elmúlt években, a SARS-coronavírus járvány idején is a lactoferrin volt az egyik leghatékonyabb természetes anyag a vírus elleni védekezésben.

 

A szájon át adott, tehéntejből kinyert lactoferrin képes a szervezetbe jutott vírusok szaporodását gátolni. Nem állítjuk, hogy egyedül képes a fertőzés megelőzésére, leküzdésére, de hatékony segítség lehet főleg olyan idősebb vagy legyengült immunrendszerű embereknél, ahol már a természetes laktoferrin termelés csökkent.

 

Miért éppen a Lactoferrin Gold 1,8 kapszula ajánlott?

Azért, mert nem minden lactoferrin kellően hatékony, ami ma kapható a piacon. Az, hogy hogyan vonják ki a tejből ezt a fehérjét, és hogyan tisztítják meg, döntő fontosságú a hatékonyságának megőrzésében. Csak ez a készítmény tartalmazza azt az aktív lactoferrint, ami Naidu Dr. által kidolgozott és amerikában szabadalmaztatott ún. TCR technikával készül. Ez az tiszta lactoferrin megőrzi bioaktivitását, és a szervezetben képes kifejteni a pozitív élettani hatásait. A készítmény további, jól ismert hatóanyagai, úgy, mint a béta-glükán, kurkuma, inulin, C-vitamin és a cink tovább fokozzák a lactoferrin hatását.

Adagja alap esetben naponta 1 kapszula, de járványos időszakban egy felnőtt embernek 2 vagy akár 3 kapszula is javasolt.

A Lactoferrin Gold kapszuláról bővebb információért kattintson ide!>>>

 

Dr. Gulyás Tamás

 

Kérdésével, észrevételével forduljon a szerkesztoseg@vitaminsziget.com hoz.
Megosztás:
  Küldés:  Küldés   Betűméret:   Betűméret Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Kapcsolódó termékek

LactoferrinLactoferrin
A Lactoferrin egy vas szállító fehérje az emberi szervezetben, de megköt és szállít más fémeket is mint pl. réz, magnézium, króm, kobalt, cink, vanádium.
+- 15.500 Ft/db db Beteszem a kosárba
Highland PR732 Cal-Mag Plus D vitamin - gyomorban azonnal oldódó (100db)Highland PR732 Cal-Mag Plus D vitamin - gyomorban azonnal oldódó (100db) (Highland)
A termék az ún. Sol-U-Tab technológiával optimális felszívódást biztosít, mert a gyomorba érkezve azonnal oldódik.
+- 12.787 Ft/db db Beteszem a kosárba
G&G C-VITAMIN RÁGÓTABLETTA MÁLNA-MEGGY ÍZŰ 300MG (100 db)G&G C-VITAMIN RÁGÓTABLETTA MÁLNA-MEGGY ÍZŰ 300MG (100 db) (G&G)
Természetes C-vitamin tartalmú meggy-málna ízű rágótabletta gyerekeknek
+- 8.900 Ft/db db Beteszem a kosárba

Kapcsolódó termék-kategóriák






www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass