Cikkek
  Egészséges táplálkozás
     » Befőzés tartósítószer nélkül
     » Bio tea - Gyógytea
     » Egészségvédő növények
     » Fűszernövények
     » Lúgosítás-supergreens
     » LÚGOSVÍZ - Vízionizálás
     » Méregtelenítés
     » Táplálkozás
     » Tiszta víz
     » Vitamin
  Wellnes - Fitness
     » Fitness
     » Lelki egészség
     » Narancsbőr
     » Programok
     » Ultrahangos zsírbontás
     » Wellness szolgáltatások
     » Zsírégetés-fogyókúra
  Fogyasztóvédelem
     » Élelmiszerek káros összetevői
     » Kozmetikumok káros összetevői
     » Vásárlási tanácsok
  Baba-mama
     » Anyának lenni
     » Bébi
     » Óvodások, iskolások
     » Termékismertető
     » Tudományos hírek
     » Várandósság
  Prevenció - megelőzés
     » Alternatív módszerek
     » Bioptron fényterápia
     » Biorezonancia vizsgálat
     » Prevenció
     » Pulzáló mágnesterápia
     » SAFE Laser Lágylézer terápia
     » Vizsgálatok, szűrések
  Betegségek
     » Allergia
     » Bélrendszeri betegségek, probiotikum
     » Bőrbetegségek
     » Cukorbetegség
     » Daganatos betegségek
     » Emésztőszervi betegségek
     » Ételintolerancia
     » Fáradtság, kimerültség
     » Férfiakat érintő betegségek
     » Fog és ínybetegségek
     » Fül-orr-gége betegségei
     » Hétköznapi mérgeink
     » Idegrendszeri betegségek
     » Influenza
     » Ízületi, mozgásszervi betegségek
     » Káros szenvedélyek
     » Légzőszervi betegségek
     » Nőket érintő betegségek
     » Stressz
     » Szem betegségek
     » Szív és érrendszeri betegségek
  Alternatív megoldások
     » Környezettudatos életmód
     » Megújuló energiaforrások
  Szépségápolás
     » Hajápolás
     » Ránctalanító - ránctalanítás
     » Smink
     » Szőrtelenítés - IPL
     » Testápolás
  Életmódinterjúk - könyvajánlók
     » baba-mama
     » egészséges életmód
     » gyógynövények
     » Sztárinterjúk

Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

Így szabaduljon meg a narancsbőrtől!

2015.01.31.
Címkék: cellulit   cellulitisz   foreverbeauty   narancsbőr   rádiófrekvencia   ultrahangos kezelés  

Ha nincs narancsbőre, akkor nagyon szerencsés, mert a nők kb. 90%-ának okoz gondot a jelenség. Gyakran még a plakátokon látott modellek sima bőre is csak ügyes photoshopos manipuláció eredménye. Higgye el, sokuk ugyanúgy küzd a cellulittel, mint Ön!

Miért hívjuk narancsbőrnek a cellulitet?

A cellulit sújtotta zónákban a bőr tényleg olyan lehet, mint a narancs. Egyenetlen felszínű, kisebb-nagyobb behúzódások tarkítják, tapintása néha tésztás jellegű, főleg, ha nagyobb zsírpárna is van alatta. Ha nincs, akkor is legnagyobbrészt a zsír okozza, amely a bőr laza kötőszöveti rostjain áttüremkedik.

Miért lesz a narancsbőrtől hepehupás a bőr?

A bőr kis kötőszöveti húrokkal kapcsolódik az alatta lévő kötőszövethez. Ha a zsír ezen a részen felszaporodik, akkor a kapcsolódási pontok behúzódnak. Hogy jobban megértse a jelenséget, képzeljen el egy lufit, amelynek a közepébe egy golyót helyeznek. A golyótól kis fonalszálakat húznak ki a lufi falához és belülről odaragasztják, ezután felfújják. A lufi egy bizonyos pontig szép, gömbölyű lesz. Ha azonban ennél tovább fújják, a ragasztási pontoknál behúzódik és egyenetlen lesz a felszíne. Így képzelje el a narancsbőrt is!

Hogyan alakul ki a narancsbőr?

Ha laikusokat kérdezünk a narancsbőr okairól, általában a mozgásszegény életmódot és a gyors ételeket említik. Persze ennél lényegesen összetettebb a probléma. A narancsbőr kialakulásának mechanizmusa és a rá hajlamosító tényezők még napjainkban sem teljesen ismertek. Az azonban bizonyos, hogy megjelenésében rengeteg biológiai, környezeti, genetikai és egyéb tényező szerepet játszik. Ezek közös nevezője a zsír és az abban lerakódó anyagok. Most számba vesszük a narancsbőr kialakulásában szerepet játszó – és talán sokak által nem ismert, vagy nem eléggé hangsúlyozott – okokat, majd megnézzük, hogy mit tehetünk ellenük.

1. ok: Salakanyagok felhalmozódása - Tipp: Rendszeresen méregtelenítsen!

A narancsbőr egyik oka a salakanyagok felhalmozódása a zsírszövetben. A zsíroldékony salak- és méreganyagok egy része átmenetileg vagy végleg a zsírszövetben reked. Lehet haragudni a zsírpárnákra és a narancsbőrre, de ezek mentenek meg komolyabb bajoktól! Ráadásul figyelmeztető jelei is annak, hogy ideje a méregtelenítésnek. A narancsbőr kezelésének egyik részeleme tehát a méregtelenítés, a vese és a máj megfelelő támogatásával, és fokozott folyadékbevitellel.

2. ok: Rejtett szöveti savasodás - Tipp: Fogyasszon több lúgosító hatású ételt!

A mai táplálkozási szokások mellett a savasodás sok baj forrása. Vannak, akik ezt kétségbe vonják, pedig a narancsbőr az egyik legékesebb bizonyítéka a jelenségnek. A savasodás nehezen mérhető, hiszen a test megfelelő lúgosságának fenntartására megpróbálja ellensúlyozni a felhalmozódó savas bomlástermékek hatását, illetve igyekszik azokat semlegesíteni. Mivel a savak a szövetektől elektronokat lopnak el, és mivel a zsír sok, könnyen ellopható elektront tartalmaz, kézenfekvő, hogy a savak a zsírszövetekben fognak raktározódni. Lúgosító táplálkozás mellett nehezen alakul ki narancsbőr, illetve a meglévő is képes csökkenni. Ehhez 80%-ban lúgosító hatású ételt kell enned, főként zöldségeket, teljes kiőrlésű gabonákat, nem magas cukortartalommal bíró és nem túl édes gyümölcsöket. Savasító étel csak 20%-ban megengedett, ilyenek például a cukrok, a tejtermékek, a húsok.

3. ok: Stressz - Tipp: Keressen egy jó stressz-kezelő módszert!

A fokozott, illetve nem megfelelően kezelt és levezetett stressz megváltoztatja a szervezet stresszhormon-mintázatát, fokozza a kortizol termelését. Emiatt a szervezet folyamatosan veszélyre felkészült állapotba kerül. Ennek része a tartalékok biztosítása, így a zsírok elraktározása még sovány embereken is! Ezek a zsírraktározó helyek aztán megváltoztatják a felettük elhelyezkedő bőr megjelenését, így vezetnek a narancsbőr kialakulásához. Ahhoz, hogy ezt elkerülje, megfelelő stressz-kezelő módszer elsajátítása szükséges. Ez lehet csak légzéstechnika, vagy relaxáció, illetve jóga is. A stresszt kikapcsolni ugyanis nem lehet, az mindig hatással van ránk. Kezelése viszont tanulható.

4. ok: Kémiai stressz - Tipp: Élelmiszeripari "mérgek" helyett válasszon organikus ételeket!

Kémiai stressz alatt a táplálékkal bevitt, gyulladást fokozó, a bélfalat romboló ételeket, élelmiszeripari adalékokat értjük. Ide tartoznak a tartósítószerek, a transzzsírok, a magas cukortartalom, és az iparilag tenyésztett állatok húsa, a bennük található hormonokkal, antibiotikumokkal együtt. Ezek hatására a bélflóra meggyengül, a bél áteresztőképessége fokozódik, és már bármely ártatlan tápanyag is gyulladásos reakciót képes kiváltani. Az ipari feldolgozásból eredő transzzsírok mindezek mellett támogatják a szervezet gyulladásos reakcióit. Ez fokozott stresszt ró a szervezetre, ugyanazokat a hormonális hatásokat létrehozva, amiket ez előbb a stressznél említettem. Az ilyen ételek kiküszöbölése nemcsak a narancsbőr, hanem a szervezet egészének egészsége szempontjából fontos. Helyettük fogyasszon inkább jó olajokat (olíva, avokádó, tökmag, kókusz), mélytengeri halakat, omega 3 zsírsavakat tartalmazó ételeket, és organikus eredetű zöldségeket, gyümölcsöket és hústermékeket.

5. ok: A nyirokkeringés zavara - Tipp: Élénkítse a nyirokkeringést!

A nyirokkeringés szállítja el az anyagcseréből származó salakanyagok negyedét. Ha a nyirokkeringés romlik, a nyirok a szövetek között megreked, vizet szív magához és rontja a bőr megjelenését. Ez önmagában nem narancsbőr, hanem nyiroködéma, mégis fokozza a bőr „tésztás” kinézetét. Ráadásul a szövetekben rekedő salakanyagok egy része végül a zsírsejtekbe kerül, mintegy védő mechanizmusként, ami már valódi narancsbőrt okoz. A nyirokerekben nincsenek billentyűk, bennük a nyirok passzívan áramlik. Ezt fokozni lehet nyirokmasszázzsal, illetve mozgással. A trambulin és az ugrálás bizonyítottan fokozza a nyirokáramlását, illetve ebben segíthetnek még a különböző gépi kozmetikai kezelések (pl. ultrahangos mélymasszázs, LED fényterápia) és a vibrációs trénerek is. A nyirokkeringést a Forever Beauty készülék is élénkíti! Sőt, komplex narancsbőr elleni terápiát nyújt!  Részletekért kattintson ide! >>>

6. ok: Ösztrogén dominancia - Tipp: Ellensúlyozza az ösztrogén-dominanciát, ha szükséges!

A nők testén más a zsíreloszlás, mint a férfiakén (jellemzően a csípő, comb és has területén rakódik le). Ennek oka az ösztrogén. Az ösztrogén progeszteronhoz képest aránytalanul magas szintje kifejezetten rontja a zsírlerakódások állapotát. Ezt az állapotot ösztrogén dominanciának hívják. Okai lehetnek a cukoranyagcsere zavara, korábbi fogamzásgátló kezelés, illetve egyéb tényezők is. Nem szeretnénk felelőtlen tippeket adni egy ilyen rövid leírásban, de az ösztrogén anyagcsere mibenlétét érdemes időnként kontrollálni, és dominacia esetén természetes módszerekkel ellensúlyozni. A hormonális állapot laborvizsgálattal tisztázható. Érdemes olyan szemléletű orvoshoz fordulni, aki nem bagatellizálja el a dolgot, de nem is egyből a hormonterápia jut eszébe.

7. ok: Izomműködés zavarai - Tipp: Korrigálja testtartását és tartsa fitten az izmaidat!

Ennek a pontnak a fizikai stressz címet is adhattuk volna. Korábbi traumák, tartási zavarok, gerincferdülés stb. mind, mind kóros izomműködésekhez vezetnek. Hatásukra egyes izmok mozgása elmarad a várthoz képest és renyhék maradnak. Más izmokban ellenben állandó feszültség keletkezik. Előbbivel az a gond, hogy a renyhe izom körül jobban képes felhalmozódni a zsír. A kisebb izom mellett ugyanis ki kell tölteni a teret. A nem mozgó izomnak sok energiára nincs szüksége, így körülötte nem ég el a zsírtöbblet. A kóros izomfeszültségek ellenben kötőszöveti elváltozásokkal járnak, ami fokozza a narancsbőr megjelenését. Továbbá a feszülő, megpihenni nem tudó izomzat valódi fizikai stressz-forrás, annak minden hormonális következményével. A stressz-hormonok, pedig raktározásra késztetnek, így a problémás helyeken fokozódik a zsírlerakódás. A testtartás korrigálása, a rendszeres testmozgás, és az izmok fitten tartása nemcsak zsírégető hatása révén, hanem járulékos következményeivel is nagy segítséget jelent a narancsbőr ellen.

+1. ok: Öröklött hajlam a narancsbőrre - Tipp: Ellensúlyozza a genetikai hajlamot megfelelő életmóddal!

A narancsbőr kialakulásában öröklött tényezők is szerepet játszanak, ez azonban nem feltétlenül jelent átkot. A genetika ugyanis csak megtölti a fegyvert, de általában az életmód húzza meg a ravaszt. Ha a fenti tanácsokat betartja, ellensúlyozhatja az öröklötten Önben levő narancsbőrre hajlamosító tényezőket.

Dr. Gulyás Tamás

Profi narancsbőr elleni módszert keres?

Ismerje meg a Forever Beauty narancsbőr elleni készüléket! >>>

Ez az otthoni készülék eredményesen tünteti el a narancsbőrt, méghozzá egyedülálló módon 3 bravúros technológia által: rádiófrekvenciás bőrfeszesítés + ultrahangos mélymasszázs + vörös LED fényterápia.

 

Bővebb információ a ForeverBeauty.hu-n! >>>

Cikkajánló:


Kérdésével, észrevételével forduljon a szerkesztoseg@vitaminsziget.com hoz.
Megosztás:
  Küldés:  Küldés   Betűméret:   Betűméret Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Kapcsolódó termékek

Forever Beauty 4TECH naracsbőr elleni készülékForever Beauty 4TECH naracsbőr elleni készülék
A ForeverBeauty 4TECH narancsbőr elleni készülék eredményesen tünteti el a narancsbőrt, méghozzá 4 technológia kombinálásával: rádiófrekvenciás bőrfeszesítés + ultrahangos mélymasszázs + vörös LED fényterápia + vibrációs mélymasszázs.
+- 79.900 Ft/db db Beteszem a kosárba
Forever Beauty Plus kontakt gélForever Beauty Plus kontakt gél
A Forever Beauty Plus kontakt gélt speciálisan a Forever Beauty narancsbőr elleni készülékhez fejlesztették ki.
+- 4.490 Ft/db db Beteszem a kosárba





www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass