Cikkek
  Egészséges táplálkozás
     » Befőzés tartósítószer nélkül
     » Bio tea - Gyógytea
     » Egészségvédő növények
     » Fűszernövények
     » Lúgosítás-supergreens
     » LÚGOSVÍZ - Vízionizálás
     » Méregtelenítés
     » Táplálkozás
     » Tiszta víz
     » Vitamin
  Wellnes - Fitness
     » Fitness
     » Lelki egészség
     » Narancsbőr
     » Programok
     » Ultrahangos zsírbontás
     » Wellness szolgáltatások
     » Zsírégetés-fogyókúra
  Fogyasztóvédelem
     » Élelmiszerek káros összetevői
     » Kozmetikumok káros összetevői
     » Vásárlási tanácsok
  Baba-mama
     » Anyának lenni
     » Bébi
     » Óvodások, iskolások
     » Termékismertető
     » Tudományos hírek
     » Várandósság
  Prevenció - megelőzés
     » Alternatív módszerek
     » Bioptron fényterápia
     » Biorezonancia vizsgálat
     » Prevenció
     » Pulzáló mágnesterápia
     » SAFE Laser Lágylézer terápia
     » Vizsgálatok, szűrések
  Betegségek
     » Allergia
     » Bélrendszeri betegségek, probiotikum
     » Bőrbetegségek
     » Cukorbetegség
     » Daganatos betegségek
     » Emésztőszervi betegségek
     » Ételintolerancia
     » Fáradtság, kimerültség
     » Férfiakat érintő betegségek
     » Fog és ínybetegségek
     » Fül-orr-gége betegségei
     » Hétköznapi mérgeink
     » Idegrendszeri betegségek
     » Influenza
     » Ízületi, mozgásszervi betegségek
     » Káros szenvedélyek
     » Légzőszervi betegségek
     » Nőket érintő betegségek
     » Stressz
     » Szem betegségek
     » Szív és érrendszeri betegségek
  Alternatív megoldások
     » Környezettudatos életmód
     » Megújuló energiaforrások
  Szépségápolás
     » Hajápolás
     » Ránctalanító - ránctalanítás
     » Smink
     » Szőrtelenítés - IPL
     » Testápolás
  Életmódinterjúk - könyvajánlók
     » baba-mama
     » egészséges életmód
     » gyógynövények
     » Sztárinterjúk

Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

Biztonságos napozás!

2009.07.23.
Címkék: ellenőrzött természetes kozmetikum   gyerek   napozás   uv sugárzás  

A fiatal, zsenge bőr különösen érzékeny a napsugárzás ártalmas hatásaira, a gyermekek hamar lebarnulnak. A leégés átmeneti kellemetlenségein túlmenően van egy nyomósabb oka is az elővigyázatosságnak. A komoly gyermekkori leégések hosszú távú bőrkárosodást eredményeznek, és a későbbi szakaszban bőrrák kialakulásához vezethetnek.

Egy ausztrál tanulmány szerint, ötből négy esetben a bőrrák megelőzhető ésszerű viselkedéssel. A gyerekek egyszerű elővigyázatosságra ösztönzése megvéd mind a rövid, mind a hosszú távú károsodásoktól, lehetővé teszi nekik, hogy élvezzék a szabadban töltött időt. Ugyanakkor a napfénynek számos jótékony hatása van és elengedhetetlen szervezetünk számára. Az emberi szervezet támasza, gyermekeknél az angolkór, felnőtteknél a csontlágyulás és a csontritkulás kialakulás elleni harcban.

Nagyon fontos, hogy a kisgyermekeket nem szabad napoztatni. A hat hónaposnál kisebb babákat mindig tartsuk távol a közvetlen napsugárzástól. Ez nem jelenti azt, hogy nem lehet vele kimenni a levegőre, de mindig legyen árnyékban. A baba növekedésével majd egyre több időt lehet a napon tölteni, de persze mindezt csak mértékkel és megfelelő elővigyázatossággal.

Mielőtt a szabadba mész vagy a strandra a babával, nem árt tisztába lenned néhány alapvető szabállyal!

Napozás előtt

Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy a legjobb védelem az, hogy ne megyünk napra a kritikus időszakban. A kritikus időszak pedig a 12 órától a 15 óráig tartó periódus. Ekkor éget a nap a legjobban, ekkor lehet a legkönnyebben leégni. A strandolásra a szabadban való tartózkodásra a legalkalmasabbak a 11 óráig és a 15 óra utáni időszak.

A megfelelő időszak mellett a megfelelő védelem is elengedhetetlen. Mint már említettem a babák bőre sokkal érzékenyebb, ezért számukra fokozottabb védelemre van szükség. A hagyományos kémiai napvédők helyett ma már kaphatóak hatékony, tisztán gyógynövény alapanyagú napozószerek. Természetes anyaguk mellett magas hatásfokú napvédő készítmények.

Sokan nem tudják, hogy a napozás után jelentkező kiütések egy része a napkrémekben található káros anyagoktól is létrejöhet, amit a nap irritáló hatása fokoz. Ép ezért fontos, hogy olyan krémeket használjunk, ami nem tartalmaz ilyen anyagokat. Keressünk olyan terméket, amely a homoktövis (fényvédő), az E-vitamin (öregedésgátló), a cickafark vagy a kamilla (nyugtató), és a panthenol (hidratáló) hatóanyagait tartalmazza.

Már az elindulás előtt 20-30 perccel kenjük fel a napozó krémet, ugyanis ennyi időre van szükség a felszívódáshoz és a hatás kifejtéséhez. Ezt persze nem jelenti azt, hogy a további időszakokban nem kell használni. A legtöbb naptej vízálló, ennek ellenére érdemes 3-4 óránként újrakenni a baba testét.

Napozás alatt

A megfelelő ruházat ugyanolyan fontos részét képezi a strandolásnak és a kinti játszásnak, mint a napozó krém. Törekedjük minél szellősebb, bővebb és persze természetesen pamut ruhákat és kiegészítőket adni gyermekünkre. Ha már a kiegészítők, akkor ne felejtkezzünk el a sapkáról. A sapka nélkülözhetetlen! Könnyű vászon, pamut anyagból készült sapkát, kalapot, kendőt mindig adjunk gyermekünk fejére. Egyrészt megvédi a baba fejét a leégéstől, másrészt a szemet érő sugárzásoktól.

A hat hónaposnál kisebb babákat mindig tartsuk távol a közvetlen napsugárzástól. A legmelegebb napszakok folyamán a gyermekek tartózkodjanak az árnyékban. Napközben gondoskodjunk arról, hogy sok folyadékot fogyasszanak, hogy elkerüljék a kiszáradást. Lehetőleg az ne cukros üdítőital legyen, hanem tiszta víz.

A világos bőrű, szőke vagy vörös hajú gyerekeknél pedig még fontosabb a szigorú megelőzés, mert náluk a leégés gyorsabban következik be, és mindig nagyon fájdalmas.

Napozás után

Gyermekeknél is, nagyon fontos a napozás utáni hidratálás. Megnyugtatja a bőrt, véd a kiszáradástól és egyéb kellemetlenségektől. Ebben az esetben sem mindegy, hogy milyen napozás utáni terméket vásárolunk. A legjobb a természetes anyagok készült, kamillát és egy nyugtató és hidratáló anyagokat tartalmazó krém. Ha a gyermek bőre leég, fürdessük meg hideg vízben, vagy hűsítsük hideg vizes szivaccsal. Természetesen, ha a gyermek bőre csúnyán leéget, feltétlenül forduljunk orvoshoz.

Szerkesztőség kedvence: Annemarie Börlind SUN Napozócsalád

Azért szeretjük, mert a napsugarak minden „cseppjét” természetes módon élvezhetjük. Ökológiai termesztésből származó gyógynövényekből készül, állati kivonatok nélkül – ráadásul megfelel a szigorú BDIH besorolásnak is.

Az Annemarie Börlind Sun napozócsalád- természetes napvédelemmel-fokozott védelmet és igényes ápolást biztosít. Az ásványi mikropigmentek és a különösen hatékony fényvédőfaktorok - mint például a homoktövis - megbízható védelmet jelentenek az agresszív UV-sugarak ellen. Bár a termékek vízállóak, azért ne feledkezzünk meg a rendszeres utánkrémezésről se! Tovább>>

Koczka Kinga/Vetró Rita


Kérdésével, észrevételével forduljon a szerkesztoseg@vitaminsziget.com hoz.
Megosztás:
  Küldés:  Küldés   Betűméret:   Betűméret Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó termék-kategóriák

Baba-mama

Kapcsolódó rovatok






www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass