Cikkek
  Egészséges táplálkozás
     » Befőzés tartósítószer nélkül
     » Bio tea - Gyógytea
     » Egészségvédő növények
     » Fűszernövények
     » Lúgosítás-supergreens
     » LÚGOSVÍZ - Vízionizálás
     » Méregtelenítés
     » Táplálkozás
     » Tiszta víz
     » Vitamin
  Wellnes - Fitness
     » Fitness
     » Lelki egészség
     » Narancsbőr
     » Programok
     » Ultrahangos zsírbontás
     » Wellness szolgáltatások
     » Zsírégetés-fogyókúra
  Fogyasztóvédelem
     » Élelmiszerek káros összetevői
     » Kozmetikumok káros összetevői
     » Vásárlási tanácsok
  Baba-mama
     » Anyának lenni
     » Bébi
     » Óvodások, iskolások
     » Termékismertető
     » Tudományos hírek
     » Várandósság
  Prevenció - megelőzés
     » Alternatív módszerek
     » Bioptron fényterápia
     » Biorezonancia vizsgálat
     » Prevenció
     » Pulzáló mágnesterápia
     » SAFE Laser Lágylézer terápia
     » Vizsgálatok, szűrések
  Betegségek
     » Allergia
     » Bélrendszeri betegségek, probiotikum
     » Bőrbetegségek
     » Cukorbetegség
     » Daganatos betegségek
     » Emésztőszervi betegségek
     » Ételintolerancia
     » Fáradtság, kimerültség
     » Férfiakat érintő betegségek
     » Fog és ínybetegségek
     » Fül-orr-gége betegségei
     » Hétköznapi mérgeink
     » Idegrendszeri betegségek
     » Influenza
     » Ízületi, mozgásszervi betegségek
     » Káros szenvedélyek
     » Légzőszervi betegségek
     » Nőket érintő betegségek
     » Stressz
     » Szem betegségek
     » Szív és érrendszeri betegségek
  Alternatív megoldások
     » Környezettudatos életmód
     » Megújuló energiaforrások
  Szépségápolás
     » Hajápolás
     » Ránctalanító - ránctalanítás
     » Smink
     » Szőrtelenítés - IPL
     » Testápolás
  Életmódinterjúk - könyvajánlók
     » baba-mama
     » egészséges életmód
     » gyógynövények
     » Sztárinterjúk

Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

Kriston Intim Torna®

2008.06.18.
Címkék: inkontinencia   intimtorna   női problémák   székrekedés  

Sokan kérdik önmagukat, ismerőseiket, jobb esetben orvosukat, hogy van-e mód a vizelettartó képesség növelésére, a gyakori altesti gyulladások megelőzésére, a gát izomzatának erősítésére, az aranyér és az alhasi szervek süllyedéseinek megszüntetésére, esetleg a szexuális élet természetes módon történő javítására.

Kriston Andrea kidolgozott egy speciális tornát, amely a rejtett izmokat - kifejezetten a medencealapi izmokat - erősítő gyakorlatokat alkalmazza annak érdekében, hogy az izomgyengeségből adódó tüneteket (melyeket szégyentüneteknek hívunk) megszüntesse, illetve segítsen ezek kialakulásának megelőzésében.

A KRISTON INTIM TORNA® eszközt nyújt ahhoz, hogy a fent említett problémák enyhítése, megszüntetése vagy egyszerűen csak megelőzése érdekében tegyünk valamit.

A programot - amely annyi nőn segített már - Kriston Andrea dolgozta ki, s ma már a Magyar Urogynecológiai Társaság Nőorvos Szekciójának szakmai támogatásával működik. Jogvédett módszer, amelyet csak a Kriston Andreánál szakmai képzésen részt vett és vizsgázott trénerek oktathatják, szigorú módszertani megkötöttségekkel.

Bármilyen probléma - amit úgy tudunk megelőzni vagy megoldani, hogy külső segítséget nem veszünk igénybe, csak a test saját öngyógyító, erősítő mechanizmusait élesztjük fel - a lehető legjobb út ahhoz, hogy mellékhatások és kellemetlenségek nélkül szabaduljunk meg tőlük.

A KRISTON INTIM TORNA®( továbbiakban KIT ) tehát az alhas egészségét szolgáló módszer, amely a rejtett izmaink gyorsaságát, állóképességét, jó erőnlétét és koordinációját fejleszti.

Prevenciós (megelőző) és rehabilitációs célzattal dolgozta ki ezt a módszert Kriston Andrea, aki urológus és nőgyógyász szakorvosi team segítségével, műszeres vizsgálatokkal igazolta a torna hatékonyságát, mely kivívta a hazai és nemzetközi szakemberek elismerését.

Ezen kívül segítséget nyújt a mindennapos szokásaink áthangolásához úgy, hogy azok a medence, női szerveink védelmét szolgálják.

Kiknek ajánlott a KRISTON INTIM TORNA®?

Az intim torna bármely életkorban elkezdhető, természetesen már gyermekkorban is. Mint tudjuk, a medence izmait erősítjük, amelyek harántcsíkolt izmok. Ezekre jellemző, hogy edzés, tornáztatás nélkül erejüket vesztik, sorvadnak.

A folyamatos tornával viszont erőnléte gyors ütemben növelhető, amely jótékony hatással van a medence szerveinek egészségére, izomzatára, szexualitásunkra, ezáltal női önértéklésünkre.

Prevenció céljából azoknak a hölgyeknek ajánlom a tornát, akiknél még nem jelentkeztek tünetek, de nem is szeretnék ezt megvárni, leginkább megelőzni szeretnék azokat. Továbbá azoknak, akik szerelmi izmaik fiatalságának, fittségének, jó erőnlétének érdekében szeretnének tenni önmagukért, hogy szexuális életük kiegyensúlyozottabb, örömtelibb legyen.

A menopausára való felkészülés fontos része a torna, hiszen ezzel megelőzzük a klímax beállta utáni elváltozásokat ( nyálkahártya kiszáradása, izomzat tónusának csökkenése, vizeletmegtartási zavarok ).

Menstruációs görcsök megléte esetén a torna hatására enyhül az alhasi diszkomfortérzetünk. Krónikus székrekedés esetén a tornagyakorlatok és életmódbeli változások hatására székletürítésünk rendszeressé válik.

Azok a hölgyek, akik növelni szeretnék fogamzóképességüket, vagy orgazmuskészségüket szeretnék javítani, akik altesti gyulládási hajlamukat szeretnék megszüntetni, szintén jó eredményeket érhetnek el a KIT által.

Ajánlom a tornát mindazoknak, akik nőgyógyászati, urológiai vagy proktológiai műtét előtt állnak, ugyanis a torna hatására megerősödött kötő- s izomszövetek miatt a műtéti eredmények tovább megtarthatók, hatásuk maradandóbb lesz.

Nagyon fontos lenne, hogy a várandós kismamák is mind szélesebb körben ismerjék meg a KIT gyakorlatait, hiszen ezekkel a gyakorlatokkal pontosan azokat az izom- és kötőszöveti területeket erősítjük meg, tessszük rugalmassá, amik a szülésben leginkább részt vesznek, ezáltal kevesebb szülési sérülést szenvednek gáti izmaink.

Így rugalmasságuk, tágulékonyságuk révén lehetővé válhat a gátmetszés nélküli szülés. Szülés után a gáti regeneráló program segítségével a gát már 6 hét után visszanyeri eredeti erőnlétét, fittségét. Így ezek a kismamák nem veszítik el női önértékelésüket a baba megszületése után.

Rehabilitációs célzattal ajánlom mindazoknak, akik már találkoztak a medence izomgyengeségéből adódó tünetekkel. Ezek eleinte csak apró tünetecskék, de a hétköznapjainkat kellemetlenné tudják tenni.

Sok hölgy tapasztalta, hogy tüsszentéskor, nevetéskor, vagy akár köhögéskor, pár csepp vizelet akaratukon kívül elcsöppen. Hányszor hallottuk már: "Ne nevettess, mert mindjárt bepisilek!" Ezt a jelenséget stresszinkontinenciának hívjuk. Azt gondolom, erre nem a betét viselése a megoldás, hanem az izomzat megerősítése.

Ezen kívül előfordulhat szél-, és székletinkontinencia, ami anális gyengeségből adódik. Ebben az esetben a szél- és széklet megtartási képesség csökken, ezzel együtt természetesen az életminőségünkben is változás áll be.

Gyenge kötőszövet esetén nő az aranyeres panaszok aránya. Mivel a KIT-tel a kötőszövetet is edzzük, erősítjük, így elmondhatom, hogy aranyeres megbetegesések esetén is jó eredmények érhetőek el rendszeres tornázással.

Nagyon gyakran, talán a leggyakrabban előforduló tünet a hüvelygyengeség. Ennek megléte esetén azt tapasztalhatjuk, hogy szeretkezés közben levegő áramlik a hüvelybe, majd hanghatás kíséretében távozik. Esetleg vizes közegben víz kerül a hüvelybe. Ebben az esetben fokozottan ki vagyunk téve fertőzésveszélynek, nagy az esély arra, hogy női szerveink ferőződnek, altesti gyulladások jönnek létre.

Az organikus orgazmuszavar szintén a medencealap izomgyengeségének a jele, a KIT hatására orgazmus készségünk nő.

Fel szeretném hívni minden hölgy figyelmét arra, hogy ha az enyhe tünetekről nem veszünk tudomást, nem foglalkozunk velük, sajnos, ezek egyre súlyosabbá válnak majd. Így kialakulnak a másodfokú atrophiás tünetek. Ide tartozik a méh megsüllyedése, a hólyag-és végbélsüllyedés, továbbá a hólyag- és végbélsérv. Ezek megléte esetén is jótékony hatású a torna, mert az izomzat és a szövetek megerősödésével jobb alátámasztást biztosítunk a megsüllyedt szerveknek.

Természetesen a módszertan kidolgozásra került férfiak és gyermekek számára is.

Férfiak esetében a főként prosztata,- és aranyeres megbetegedések, erekciós zavarok, korai magömlés esetén rehabilitációként, illetve ezek megelőzésére, a megtartási,- zárási képesség erősítésére ajánlom atornát. Napi rendszeres gyakorlással javítani lehet a megtermékenyítő,- és potenciaképességet.

Gyermekeknél fontos részét képezi a tréningnek a testtudat fejlesztése, a testérzetek tudatosítása, a medencére ható helyes szokások kialakítása, felkészítésük a szexuális életre. Az éjszakai bepisilés és székrekedéses hajlam megléte esetén nagyon jó eredmények érhetők el.

Milyen hatás érhető el a KIT-tel és mennyi idő alatt?

Azoknál a nőknél, akik a tréningen elsajátított mozgásanyagot napi rendszerességgel végzik, 10 hét után átlagosan 132%-os hüvelyi szorítóerő növekedés következik be. Ez csak egy szám, ám nemcsak a hüvelyi erőre enged következtetni, hanem a gát teljes izomzatának fejlődésére.

Azt feltétlenül el kell mondanom, hogy a gáti fiatalság nem életkor függvénye! A gáti fittség csakis attól függ, ki mennyire edzi rejtett izmait.

Bízom abban, hogy egyre több nő ismeri fel, hogy a KIT az egészségvédelem fontos része, és hogy tehetünk, sőt, KELL tennünk magunkért, a nőiségünkért, szexualitásunkért, azért, hogy minőségibb életet élhessünk. Remélem, a KIT hozzájárul ahhoz, hogy a női belső erő megtartható, fokozható legyen.

Bibók Bea

Okleveles Intim Torna tréner, Vitaminsziget szakértő


Kérdésével, észrevételével forduljon a szerkesztoseg@vitaminsziget.com hoz.
Megosztás:
  Küldés:  Küldés   Betűméret:   Betűméret Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó enciklopédia bejegyzések

Menopauza Endometriosis

Kapcsolódó termék-kategóriák

AKCIÓ! Vitamin csomagok FELNŐTT

www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass