Cikkek
  Egészséges táplálkozás
     » Befőzés tartósítószer nélkül
     » Bio tea - Gyógytea
     » Egészségvédő növények
     » Fűszernövények
     » Lúgosítás-supergreens
     » LÚGOSVÍZ - Vízionizálás
     » Méregtelenítés
     » Táplálkozás
     » Tiszta víz
     » Vitamin
  Wellnes - Fitness
     » Fitness
     » Lelki egészség
     » Narancsbőr
     » Programok
     » Ultrahangos zsírbontás
     » Wellness szolgáltatások
     » Zsírégetés-fogyókúra
  Fogyasztóvédelem
     » Élelmiszerek káros összetevői
     » Kozmetikumok káros összetevői
     » Vásárlási tanácsok
  Baba-mama
     » Anyának lenni
     » Bébi
     » Óvodások, iskolások
     » Termékismertető
     » Tudományos hírek
     » Várandósság
  Prevenció - megelőzés
     » Alternatív módszerek
     » Bioptron fényterápia
     » Biorezonancia vizsgálat
     » Prevenció
     » Pulzáló mágnesterápia
     » SAFE Laser Lágylézer terápia
     » Vizsgálatok, szűrések
  Betegségek
     » Allergia
     » Bélrendszeri betegségek, probiotikum
     » Bőrbetegségek
     » Cukorbetegség
     » Daganatos betegségek
     » Emésztőszervi betegségek
     » Ételintolerancia
     » Fáradtság, kimerültség
     » Férfiakat érintő betegségek
     » Fog és ínybetegségek
     » Fül-orr-gége betegségei
     » Hétköznapi mérgeink
     » Idegrendszeri betegségek
     » Influenza
     » Ízületi, mozgásszervi betegségek
     » Káros szenvedélyek
     » Légzőszervi betegségek
     » Nőket érintő betegségek
     » Stressz
     » Szem betegségek
     » Szív és érrendszeri betegségek
  Alternatív megoldások
     » Környezettudatos életmód
     » Megújuló energiaforrások
  Szépségápolás
     » Hajápolás
     » Ránctalanító - ránctalanítás
     » Smink
     » Szőrtelenítés - IPL
     » Testápolás
  Életmódinterjúk - könyvajánlók
     » baba-mama
     » egészséges életmód
     » gyógynövények
     » Sztárinterjúk

Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

Pár szó a hüvelygombáról

2000.01.01.
Címkék: acidophilus   baktérium   hüvely betegségek   kaprilsav   női problémák   probiotikus joghurt  

A hüvelygomba elég elterjedt jelenség, melyről érthető okok miatt nem sűrűn beszélünk. A ló másik oldala pedig, hogy este a tévében hallunk róla a gombaölő szer reklámja kapcsán.

 

A candidiázis a hüvelyi gyulladások egyik fő okozója lehet, bár sokszor többféle kórokozó egyszerre van jelen. Így nem is érdemes a témát élesen különválasztani. Kezelése során épp ezért a gombaölő szer sokszor az ostoros egysejtűekre és bizonyos baktériumokra is jól ható szerrel (metronidazol) kerül kiegészítésre.

 

A hüvelygomba tünetei

Tünetei nem csak a megváltozott jellegű és mennyiségű hüvelyi váladékozás lehetnek. Jelentkezhet viszketés és/vagy fájdalom formájában spontán vagy közösülést követően. A tünetek makacsak: lehetnek, sokszor több kezelés után is visszatérnek. Ez pedig szégyenérzetet kelthet, holott sokszor nem a nemi szokások a probléma okai.

 

Ha meghalljuk a gomba szót, sokunknak a candida jut eszébe. Pedig ez a szerencsétlen kis élesztő gombafajta csak egy a sok közül, mely szervezetünkben elszaporodhat. Ráadásul magának a candidának is több alfaja ismert, melyek közül általában a candida albicans-ra utal a szakirodalom. A névben az albicans a latin albus=fehér szóra utal.

 

Alakváltoztató egysejtűek

A nagymértékű ismeretterjesztés hatására tudjuk, hogy szervezetünk tele van különböző aprócska élőlényekkel (mikroorganizmusokkal). Legalapvetőbb helyük a bélrendszerünk, és a bőrünk ahol igen sok és sokfajta baktérium él. Egyes kutatók azonban felvetik, hogy bizonyos élőlények a szervezeten belül a sejtközötti térben, sőt a sejtekben is jelen vannak, és szinte normálisnak tekinthetők.

A normál flórához tartoznak bizonyos gombák is melyek igaz, hogy kisebb számban, de normálisan jelen vannak bélrendszerünkben, bőrön – egyes orvosok szerint a női hüvely normál flórájának is részei. Ez utóbbi állásponttal lehet vitatkozni, de a vita fel is oldható, mint a következő bekezdésben látni fogjuk. Mindenesetre normális esetben nem oda valók.

A tudomány területén annyiféle kutatás létezik, hogy bizonyos területekre rá sem látnak más területek neves tudósai. A biológiában ismert a pleiomorfizmus jelensége. Ez a fogalom szó szerint sokféle megjelenést jelent, tartalma pedig az, hogy bizonyos alacsonyabb rendű egysejtű élőlények a környezetük megváltozásának hatására másféle alakot vesznek fel.

Ez akár jelentheti amőbák baktériummá vagy gombává történő alakulását... és fordítva. Sőt ha tovább megyünk akár baktérium-gomba, gomba-baktérium átalakulás is lehetséges. Ennek mélyebb részleteibe nem érdemes belemennünk, az azonban tény, hogy a környezet megváltozásának hatására, az új környezetet leginkább kedvelő bacik vagy gombák túlnövik a többit.

 

Környezeti tényezők hüvelyfertőzéseknél

Fentiekkel csak arra szeretnénk rávilágítani, hogy a környezet milyensége sokkal meghatározóbb, mint a baktérium vagy gomba mivolta. Persze a megfelelő arányú baktériumtörzsek képesek alakítani környezetük összetételén is. Erre a logikára épül a bélrendszer probiotikumokkal történő rendbetétele, melyre a FitLine All in 1000 joghurtot szoktuk ajánlani.

A hüvelyi fertőzések esetén hasonló a helyzet, legyen az akár candida vagy trichomonas. A megoldás itt sem a kórokozó specifikus kiirtása bizonyos gomba, vagy baktériumölő szerekkel. Bár ez a megoldás logikusnak tűnik, de kétélű fegyver. Egyrészt lehet, hogy csak átmeneti megoldást jelent, hiszen a környezet nem változik meg hatásukra, másrészt az alkalmazott szerek a keringésbe is felszívódnak, és a szervezet más pontjain is kifejtik hatásukat. Bizonyos esetekben azonban ez a megfelelő megoldás.

 

Ajánlatunk kiegészítő kezeléshez: FitLine All in 1000 Joghurt >>

Miért szeretjük? tartalmaz prebiotikus -Inulint , mely a gyomorsav ellen védőköpenyként lép fel és a probiotikus csírákat biztonságban viszi a bélbe a gyomron keresztül.

- öt egymással teljesen összefüggő probiotikus mikroorganizmust tartalmaz: lactobacillus acidofilus La-5 , bifidusbaktérium Bp-12 , streptococcus thermophilus , lactobacillusdelbrueckli cubsp. és bulgaricus,

- felszívódást segítő, ayurvedikus gyógynövénykivonatot, valamint B3 vitamint tartalmaz.

Tovább >>

 

A hüvelyi fertőzések esetén azonban nem a bélrendszernél követett logikát követjük. Itt azonban meg kell jegyezni, hogy vannak amerikai szerzők, akik acidophilus törzsek hüvelybe juttatását javasolják.

 

 

Kíméletes megoldások hüvelygombára

A grapefruit mag csepp olyan természetes mikróbák elleni szereket tartalmaz, melyek sok gombával és baktériummal is hatékonyan felveszik a harcot. Épp ezért kíméletes eljárásként a hüvelyöblítés első két-három napjában érdemes a tejsavas oldatba 15-20 csepp Grape Vital oldatot tenni. Javasoljuk azoknak is, akik gyógyszeres kezelést választanak.

 
 
 

E mellett az Innerlight cég Caprilenic cseppjével is igen jó tapasztalatokról számolhatunk be, ami természetes gombaölő hatású zsírsavakat (Undecilénsav és Kaprilsav) tartalamaz. Ezt a készítményt lúgosító kezelés kiegészítéseként szoktuk alkalmazni. Paradox módon ugyanis a hüvely normál savas közege akkor áll fenn rendesen, ha a szervezet sav-bázis egyensúlya, így enyhén lúgos kémhatása rendben van.

 

Fenti megoldások azért is fontosak, mert a másik rettegett kórokozó a a HPV (Humán Papillóma Vírus), esetében is hatékonynak bizonyul, és bizonyos citológiai eltérések is rendbehozhatók vele (akár P3-as kenet esetén is).

 

Dr. Gulyás Tamás

 

 


Kérdésével, észrevételével forduljon a szerkesztoseg@vitaminsziget.com hoz.
Megosztás:
  Küldés:  Küldés   Betűméret:   Betűméret Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Kapcsolódó termékek

Dr Csabai Grape Vital Grapefruitmag Kivonat (30 ml) - folyékony cseppDr Csabai Grape Vital Grapefruitmag Kivonat (30 ml) - folyékony csepp
Természetes grapefruitmagból sajtolt kivonat, 1026 mg garantált,polifenol hatóanyag-tartalommal!
+- 6.190 Ft/db db Beteszem a kosárba

Kapcsolódó rovatok

Nőket érintő betegségek

www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass