Cikkek
  Egészséges táplálkozás
     » Befőzés tartósítószer nélkül
     » Bio tea - Gyógytea
     » Egészségvédő növények
     » Fűszernövények
     » Lúgosítás-supergreens
     » LÚGOSVÍZ - Vízionizálás
     » Méregtelenítés
     » Táplálkozás
     » Tiszta víz
     » Vitamin
  Wellnes - Fitness
     » Fitness
     » Lelki egészség
     » Narancsbőr
     » Programok
     » Ultrahangos zsírbontás
     » Wellness szolgáltatások
     » Zsírégetés-fogyókúra
  Fogyasztóvédelem
     » Élelmiszerek káros összetevői
     » Kozmetikumok káros összetevői
     » Vásárlási tanácsok
  Baba-mama
     » Anyának lenni
     » Bébi
     » Óvodások, iskolások
     » Termékismertető
     » Tudományos hírek
     » Várandósság
  Prevenció - megelőzés
     » Alternatív módszerek
     » Bioptron fényterápia
     » Biorezonancia vizsgálat
     » Prevenció
     » Pulzáló mágnesterápia
     » SAFE Laser Lágylézer terápia
     » Vizsgálatok, szűrések
  Betegségek
     » Allergia
     » Bélrendszeri betegségek, probiotikum
     » Bőrbetegségek
     » Cukorbetegség
     » Daganatos betegségek
     » Emésztőszervi betegségek
     » Ételintolerancia
     » Fáradtság, kimerültség
     » Férfiakat érintő betegségek
     » Fog és ínybetegségek
     » Fül-orr-gége betegségei
     » Hétköznapi mérgeink
     » Idegrendszeri betegségek
     » Influenza
     » Ízületi, mozgásszervi betegségek
     » Káros szenvedélyek
     » Légzőszervi betegségek
     » Nőket érintő betegségek
     » Stressz
     » Szem betegségek
     » Szív és érrendszeri betegségek
  Alternatív megoldások
     » Környezettudatos életmód
     » Megújuló energiaforrások
  Szépségápolás
     » Hajápolás
     » Ránctalanító - ránctalanítás
     » Smink
     » Szőrtelenítés - IPL
     » Testápolás
  Életmódinterjúk - könyvajánlók
     » baba-mama
     » egészséges életmód
     » gyógynövények
     » Sztárinterjúk

Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

Forever Slim ultrahangos zsírbontó GYIK

2012.04.19.
Címkék: cellulit   Forever Slim   jojó effektus   kavitációs zsirbontás   narancsbőr   ultrahangos zsírbontás   zsírbontás  

1. Milyen frekvencián működik a Forever Slim otthoni, ultrahangos készülék?

40.000 Hz (40 Khz)

2. Mekkora felületű a Forever Slim ultrahangos gép kezelőfeje és milyen anyagból van?

A kezelőfej orvosi acélból készült: átmérője (aktív felület) 12 cm2.

3. Fémérzékeny vagyok. Használhatom a Forever Slim  ultrahangos zsírbontó készüléket?

Igen! Mivel a készülék kezelőfeje orvosi acélból készült, króm- és nikkelérzékenyek is használhatják.

4. A Forever Slim otthoni ultrahangos zsírbontó készülék miben különbözik a kozmetikai szalonokban használt gépektől?

A Forever Slim otthoni ultrahangos zsírbontó gép hatékonysága mind az alkalmazott frekvencia (40 kHz), mind az intenzitás tekintetében megegyezik a szalonokban használt ultrahangos zsírbontó gépekkel. Az intenzitás nem is emelhető tovább, mert az már a biztonságosság rovására menne, a túl intenzíven felszabaduló zsír, illetve a túlzott hőhatás miatt.

Méretét tekintve a Forever Slim otthoni ultrahangos zsírbontó gép elentősen kisebb (35 cm átmérőjű), mint a kozmetikai szalonokban használt készülékek. Ennek oka, hogy kezelése egyszerű, extra funkciók (pl. hőmérséklet-mutató, rádiófrekvenciás kezelőfej) nincsenek beépítve. A terület felmelegedését a kezelt személy saját magán érzékeli, és annak megfelelően mozgatja a kezelőfejet. Mivel a szalonokban kozmetikus végzi a vendégen a kezelést, a „szalongépek” esetén egy LCD panelre is szükség van ahhoz, hogy kontrolálhassa a folyamatokat (pl. hőmérséklet-figyelés, intenzitás követése). Ezeket a funkciókat külön szoftver irányítja, ami egy további miniszámítógép jelenlétét is igényli. Mindez a szalonban használt gépeknél jelentős méret- és árnövelő tényező.

5. Miért tartós az ultrahangos zsírbontás hatása?

Mindannyian adott mennyiségű zsírsejttel születünk, és a zsírsejtek száma életünk során sem változik. Ha hízunk, vagy fogyunk, akkor csupán zsírsejtjeink mérete nő vagy csökken, maga a zsírsejt a legkeményebb edzés vagy fogyókúra hatására sem tűnik el. Tulajdonképpen ez a jojó-effektus elsődleges oka. A zsírsejteket véglegesen zsírleszívással illetve ultrahangos zsírbontással távolíthatjuk el testünkről. Mivel az ultrahangos zsírbontás során elbontott (vagy zsírleszívással eltávolított) zsírsejt helyett nem keletkezik új, az adott területen jelentősen csökken a visszahízás esélye. Itt ugyanis már csak a le nem bontott, még létező zsírsejt tud növekedni.

6. Hová tűnik a Forever Slim ultrahangos kezelés során lebontott zsír?

Az ultrahangrezgéssel lebontott zsírszövet először a nyirokrendszerbe, onnan pedig fokozatosan a vérbe kerül. A lebomlott zsír egyik része a májon keresztül az epén át a bélrendszerbe jut, másik része a vesén keresztül a vizelettel távozik. Ezt az ürülést bőséges folyadékfogyasztással segíthetjük elő, így ajánlatos kezelés előtt és után sokat (legalább napi 3-4 litert) inni.

7. Miért hat a Forever Slim géppel végzett ultrahangos zsírbontás a narancsbőrre?

A narancsbőr a bőr alatt felhalmozódott zsír és méreganyagok következménye. A zsír elbontása és a méreganyagok kiürítése a bőr kisimulását eredményezi.

8. A Forever Slim otthoni ultrahangos készülék azoknak is ajánlott, akiknek narancsbőrös a combja, de vékonyak?

Igen, a Forever Slim ultrahangos zsírbontó készülék olyan normál súlyú egyéneknek is ajánlott, akiknek egy-egy problémás területen van lerakódva némi felesleg (lovaglónadrág-szindróma, úszógumi, stb), vagy akik narancsbőrrel küzdenek. A narancsbőr alól senki nem kivétel, a probléma még a fiatal, sportos, vékony nőket is érinti, így természetesen rájuk is jótékony hatással lesz a kezelés.

9. Mikor érdemes elkezdeni a Forever Slim narancsbőr elleni és az ultrahangos zsírbontó kezeléseket?

A leghasznosabb, ha nem vár senki nyárig, hanem még a bikiniszezon előtt jóval - az őszi-téli-tavaszi - elkezdi a kezeléseket, ugyanis egy teljes kúra hosszú hetekig tart. Ez egy erős méregtelenítési folyamat, nem lehet felgyorsítani, hagyni kell időt arra, hogy a szervezetből kiürüljenek a zsírok és méreganyagok.

10. Miért jobb a Forever Slim ultrahangos zsírbontó géppel végzett narancsbőr elleni kezelés a többi anticellulit kúránál?

A Forever Slim ultrahangos zsírbontó géppel végzett narancsbőr elleni kezelés rendkívül hatásos, de teljesen fájdalommentes, ellentétben pl. a köpölyözéssel. A kezelés nem nyúzza meg a bőrt, nem keletkezik rajta semmilyen folt vagy véraláfutás (mint pl. a vákuumos nyirokmasszázsnál). Mellékhatása nincs, az eredmény pedig már néhány alkalom után szemmel látható.

11. Nem veszélyes a Forever Slim géppel végzett ultrahangos zsírbontó kezelés?

Nem, a kezelés egyáltalán nem veszélyes! Az ultrahangos zsírbontó készülékek által alkalmazott ultrahang rezgéstartománya a zsírokra jellemző, így kizárólag a zsírsejteket károsítja. A többi szövetre csak a másodlagos meleg hatás tevődik át, amit a kezelés során lehet érezni.

12. Mennyi a maximális kezelési idő alkalmanként?

45 perc.

13. Milyen gyakran végezhetek ultrahangos zsírbontó kezelést?

Két kezelés között (attól függetlenül, hogy éppen melyik testrészt kezeltük) minimálisan 72 óra szünetet kell tartani. Ennél sűrűbb használat esetén a lebontott zsír kiürítése megterhelheti a szervezetet. A kúra első két hetében célszerű 3-4 naponta ismételni a kezelést, ezt követően heti egy kezelés javasolt a kívánt hatás eléréséig. Bizonyos esetekben (pl. vastag zsírréteg ill. nagyon gyors zsírvesztés esetén) valamivel hosszabb szünet is ajánlott lehet a kezelések között, hogy a zsírréteg csökkenéséhez a bőr fokozatosan idomulhasson.

14. Hány testrészt érdemes egy ultrahangos zsírbontó kezelés során kezelni?

A maximális, 45 perces kezelési időt általában 2-3 testrész között célszerű elosztani (Pl: bal csípő, jobb csípő és has; fenék és mindkét hátsó comb), tehát a kezelési idő testrészenként kb. 15-22 perc. Ez természetesen a kezelt felület méretétől, illetve a testfelülettől függően változhat. Vastagabb zsírszövet és nagyobb testfelület esetén ajánlott a maximális kezelési időből több időt fordítani egy terület kezelésére.

15. Kezelés során mi számít egy testrésznek? A comb ilyenkor önállóan egy testrész, vagy a feszítő, a hajlító és a fenékrész is külön testrésznek tekintendő?

A comb első és oldalsó része egy testrésznek minősül a kezelés szempontjából, míg a hátsó comb és a fenék alsó része ismét egy testrész. Fontos tudni, hogy az egy-egy testrész esetén ajánlott, kb. 15 perces kezelési idő egy átlagos alkatú (kb. 60kg-os) emberre vonatkozik. Nagyobb testsúlynál, mivel a kezelendő testrész is nagyobb, több időt kell az adott testrész kezelésére fordítani.

16. Egy ultrahangos zsírbontó kúra (8-10 kezelés) során felváltva kezelhetem a különböző testrészeket, vagy célszerűbb egy területre koncentrálni?

Mint a legtöbb kezelés esetén, úgy ultrahangos zsírbontás során is fontos a folyamatosság és a rendszeresség. Ha nem tartunk kúrákat (tehát a kezeléseket nem szisztematikusan egy-egy kiválasztott testrészen, hanem minden kezeléskor más területen végezzük), akkor az eredmény jóval lassabban és később jelentkezik, hiszen a hatás „szétosztódik” a kezelt felületek között. Ugyanez a helyzet akkor, ha az alkalmankénti maximális, 45 perces kezelési időt túl sok testrész között aprózzuk szét. A megfelelő eredmény érdekében tehát a 45 perces kezelési időt maximum 3 közeli testrész között (pl: bal csípő, jobb csípő, has) javasolt elosztani. Ezen kívül ajánlott minden testrész esetén végigcsinálni a 8-10 kezelésből álló kúrát.

17. Ismételhető az ultrahangos zsírbontó kúra 10-nél többször egy adott területen?

Mivel a zsírszövet mennyisége és jellege adottság kérdése, lehet, hogy valakinek (pl. egy kövérebb, vagy kötöttebb zsírszövettel rendelkező embernek) több kezelésre van szüksége a kívánt hatás eléréséhez. A kezeléseket ezért gyakorlatilag bármennyiszer ismételhetjük, ha betartjuk az előírt szünetet (minimum 72 óra) a kezelések között.

18. Milyen intenzitással érdemes végezni a Forever Slim géppel az ultrahangos zsírbontó kezelést?

Az ultrahangos zsírbontás intenzitását 6-os skálán állíthatjuk be, amelyen az 1-es fokozat a legkisebb, a 6-os pedig a legnagyobb kezelési erősséget jelöli. Alapbeállításként a gép 3-as erősségen üzemel; ezt a kezelés megkezdése előtt tetszőlegesen módosíthatjuk. Mivel a zsírszövet vastagsága és állapota egyénenként eltérő, az ideális intenzitás is a kezelt személy adottságaitól függően változik. Van, aki 3-as erősség esetén is erősebb hőérzetről és gyors változásról számol be, másnál ehhez az eredményhez nagyobb intenzitás szükséges. Az első kezelést célszerű 3-as fokozaton végezni, majd a hatás függvényében szükség esetén módosítani a beállított fokozaton.

19. Az ultrahangos zsírbontó kezelés során hogyan mozgassam az ultrahangos kezelőfejet?

A Forever Slim gép ultrahangos kezelőfejét nagyon lassan, körkörösen (az óramutató járásával megegyező irányba) mozgatjuk a kiválasztott területen, majd amikor melegedni kezd a kezelt rész, lassan tovább csúsztathatjuk. A mozgatás sebességét a zsírbontás közbeni hőérzet függvényében magunk változtathatjuk. Jó tudni, hogy a kezelés alatt érzett hő erőssége egyéni adottságoktól függően (pl. bőrtípus, zsírszövet állapota, vastagsága) változhat, így egyesek már 2-3 másodperc után, míg mások csak 7-9 másodpercet követően éreznek hőmérsékletnövekedést a kezelt területen. Igen ritkán ugyan, de előfordul, hogy a kezelt személy egyáltalán nem érez melegedést a kezelés során, a zsírbontás azonban ilyenkor is megtörténik.

20. Melyik napszakban ajánlott végezni az ultrahangos zsírbontó kezelést?

A zsírt nem elég csak lebontani, hanem – a zsírsejtekből felszabaduló méreganyagokkal együtt – ki is kell üríteni a szervezetből. A salakanyagok és a lebontott zsír a májon, illetve a vesén keresztül távoznak a szervezetből, ezért a kezelést követően kiemelt figyelmet kell fordítanunk anyagcserénk gyorsítására (megfelelő folyadékfogyasztás, testmozgás stb.). Mindezek miatt érdemes a reggeli órákban végezni a kezelést. Ilyenkor a megnövelt folyadékfogyasztás (legalább 3-4 liter) nem okoz gondot, másrészt a napi feladatok során végzett mozgás is élénkíti az anyagcserét. A legrosszabb, ha este, lefekvés előtt végezzük el a kezelést, alvás közben ugyanis anyagcserénk jelentősen lelassul.

21. Helyettesíthetem ultrahangos zsírbontással a testmozgást és a fogyókúrát?

Az ultrahangos zsírbontás elsősorban nem egészségügyi, hanem esztétikai funkciókat szolgál: segít eltüntetni a cellulitiszt, valamint a test körvonalát elcsúfító, a bőrt petyhüdté tévő zsírpárnákat. Fontos azonban tudni, hogy a kezelés csak a test körvonalán hat, a mélyebb (nem látható) zsigeri zsírlerakódást nem szünteti meg, így az elhízás okozta egészségügyi kockázatokat önmagában nem csökkenti. Tehát az ultrahangos zsírbontás – bármennyire látványos alakformálásra is képes – nem helyettesíti a rendszeres testmozgást, valamint az egészséges életmódot és étrendet.

22. Miért szükséges ultrahang gél a kezeléshez?

A gél egy úgynevezett átvivő anyag, amely az ultrahangrezgéseket a bőrbe továbbítja. Gél nélkül a kezelés során keletkező ultrahangrezgések visszaverődnek, így a zsírsejtekre sem tudják kifejteni hatásukat.

23. Orvosi rendelőkben használt ultrahang gélt is használhatok?

Ultrahangos zsírbontás esetén - az eltérő fénytörés miatt - más típusú ultrahang gélre van szükség, mint amilyet az orvosi rendelőkben használnak. A zsírbontó kezeléshez magas viszkozitású kozmetikai ultrahang gélt kell beszereznünk. Ez 530 Ft/500 ml áron weboldalunkon is megrendelhető.

24. Egy flakon ultrahang gél (500ml) mennyi ideig elég?

Az 500ml-es gél egy átlagos testsúlyú (60 kg) embernél kb. 5-6 kezelésre elegendő. A kezelésekhez szükséges gél mennyisége a testsúllyal - így a testátmérővel - egyenesen arányosan nő vagy csökken.

25. Mennyi ideig használható a Forever Slim utthoni ultrahangos zsírbontó gép egyfolytában, kikapcsolás nélkül?

A Forever Slim ultrahangos zsírbontó készülék kikapcsolás nélkül maximum 50 percen keresztül üzemeltethető. Ezután - ha utánunk más is szeretné használni a készüléket - kb. 20-30 percig kikapcsolt állapotban pihentetni kell.

26. Melyik testrészen nem használható az ultrahangos készülék?

A Forever Slim otthoni, ultrahangos zsírbontó készüléket arcunkon, tokánkonk és nyakunkon ne használjuk, és szintén hagyjuk ki a mellet, a szív környékét is. Visszér esetén ne végezzünk kezelést az érintett területen!

27. Milyen esetekben nem használható a Forever Slim otthoni  ultrahangos zsírbontó készülék?

A Forever Slim otthoni, ultrahangos zsírbontó készülék használata nem javasolt artériás magas vérnyomás, nagyobb fokú szívbetegség, sebek, májműködés elégtelensége, veseműködés elégtelensége, daganatos megbetegedés, nem kezelt cukorbetegség, pacemaker, szívizom-érelmeszesedés, lázas állapot, csonttuberkulózis, központi idegrendszer krónikus sérülése, autoimmun betegségek, epilepszia, fémprotézis, terhesség valamint szoptatás esetén. Ne működtesse a készüléket ott, ahol rövidhullámú diatermiás eszközt is működtetnek! A készülék kezelőfeje orvosi acélból készül így króm- és nikkelérzékenyek is használhatják.

28. Miért nem alkalmazhatják májbetegek a Forever Sli ultrahangos zsírbontó készüléket?

Mert a kezelés során felszabaduló zsír eltávolításában a máj központi szerepet játszik, májbetegség esetén tehát a lebontott zsír kiürítése gondot okozhat.

29. Nőgyógyászati spirál használata mellett kezelhetem a hasamat?

Az ultrahangos zsírbontás csak pacemaker és más beültetett elektromos eszközök esetén ellenjavallt. A sebészi úton beültetett merev fémek (pl.: protézis) felmelegedhetnek az eljárás során. A spirál nem merev eszköz, mozgásra képes, az nem jelent ellenjavallatot. Ez esetben érdemes azonban az alhas területén végzett kezeléseket 10 percben maximalizálni, és alhasi melegség esetén csak még rövidebb ideig alkalmazni a készüléket.

30. Tisztíthatom-e gyógyszertári alkohollal átitatott vattával a Forever Slimultrahangos zsírbontó gép kezelőfejét?

Igen.  Legtöbbször elég (áramtalanítás után!) száraz vagy enyhén nedves ronggyal letörölni a kezelőfelületet, de ha kívánja, gyógyszertári alkoholt is használhat tisztításhoz.

Ha többet szeretne tudni a ForeverSlim készülékről, további információ a SzepitoGepek.hu weboldalon! >>>


Kérdésével, észrevételével forduljon a szerkesztoseg@vitaminsziget.com hoz.
Megosztás:
  Küldés:  Küldés   Betűméret:   Betűméret Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Kapcsolódó termékek

Forever Slim ultrahangos, kavitációs zsírbontó készülékForever Slim ultrahangos, kavitációs zsírbontó készülék
Az otthoni használatra kifejlesztett narancsbőr-kezelő és kavitációs (ultrahangos) zsírbontó készülékkel könnyen, gyorsan és tartósan szabadulhat meg a nemkívánatos zsírpárnáktól.
+- 145.900 Ft/db db Beteszem a kosárba
ForeverSlim Gélcsomag: 2 db Ultrahang gél (500ml) + 1 db 2in1 zsírbontást kiegészítő, feszesítő gél (500 ml)ForeverSlim Gélcsomag: 2 db Ultrahang gél (500ml) + 1 db 2in1 zsírbontást kiegészítő, feszesítő gél (500 ml) (Dr. Kelen / HighCosm)
3 db-os gél-kezdőcsomag a Forever Slim otthoni ultrahangos zsírbontó készülékkel való kezeléshez. A csomag egy-két testrész kúrájához szükséges géleket tartalmazza.
+- 7.870 Ft/db db Beteszem a kosárba
Forever Slim ultrahang gél 500 mlForever Slim ultrahang gél 500 ml
Magas viszkozitású, speciálisan kozmetikai kezelésekre kifejlesztett, 500 ml-es IPL ultrahang gél.
+- 1.190 Ft/db db Beteszem a kosárba
Forever Slim 2in1 zsírbontást kiegészítő, feszesítő gél 500 mlForever Slim 2in1 zsírbontást kiegészítő, feszesítő gél 500 ml (Dr. Kelen / HighCosm)
Hypoallergén, keringésjavító gél, mely magas koffein és rozmaringolaj tartalmával fokozza a Forever Slim narancsbőr elleni és ultrahangos zsírbontó készülék hatékonyságát.
+- 5.490 Ft/db db Beteszem a kosárba

Kapcsolódó enciklopédia bejegyzések

Narancsbőr, cellulit Ultrahangos zsírbontás, kavitáció

Kapcsolódó termék-kategóriák

Forever Slim - ultrahangos zsírbontás

www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass