Cikkek
  Egészséges táplálkozás
     » Befőzés tartósítószer nélkül
     » Bio tea - Gyógytea
     » Egészségvédő növények
     » Fűszernövények
     » Lúgosítás-supergreens
     » LÚGOSVÍZ - Vízionizálás
     » Méregtelenítés
     » Táplálkozás
     » Tiszta víz
     » Vitamin
  Wellnes - Fitness
     » Fitness
     » Lelki egészség
     » Narancsbőr
     » Programok
     » Ultrahangos zsírbontás
     » Wellness szolgáltatások
     » Zsírégetés-fogyókúra
  Fogyasztóvédelem
     » Élelmiszerek káros összetevői
     » Kozmetikumok káros összetevői
     » Vásárlási tanácsok
  Baba-mama
     » Anyának lenni
     » Bébi
     » Óvodások, iskolások
     » Termékismertető
     » Tudományos hírek
     » Várandósság
  Prevenció - megelőzés
     » Alternatív módszerek
     » Bioptron fényterápia
     » Biorezonancia vizsgálat
     » Prevenció
     » Pulzáló mágnesterápia
     » SAFE Laser Lágylézer terápia
     » Vizsgálatok, szűrések
  Betegségek
     » Allergia
     » Bélrendszeri betegségek, probiotikum
     » Bőrbetegségek
     » Cukorbetegség
     » Daganatos betegségek
     » Emésztőszervi betegségek
     » Ételintolerancia
     » Fáradtság, kimerültség
     » Férfiakat érintő betegségek
     » Fog és ínybetegségek
     » Fül-orr-gége betegségei
     » Hétköznapi mérgeink
     » Idegrendszeri betegségek
     » Influenza
     » Ízületi, mozgásszervi betegségek
     » Káros szenvedélyek
     » Légzőszervi betegségek
     » Nőket érintő betegségek
     » Stressz
     » Szem betegségek
     » Szív és érrendszeri betegségek
  Alternatív megoldások
     » Környezettudatos életmód
     » Megújuló energiaforrások
  Szépségápolás
     » Hajápolás
     » Ránctalanító - ránctalanítás
     » Smink
     » Szőrtelenítés - IPL
     » Testápolás
  Életmódinterjúk - könyvajánlók
     » baba-mama
     » egészséges életmód
     » gyógynövények
     » Sztárinterjúk

Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

A CIKK TARTALOMJEGYZÉKE


» Cikkek \
+   Baba-mama \
+   Anyának lenni \
+  Az öt legjobb karácsonyi ajándék gyerekeknek

» 1. A csoda
» 2. Idő
» 3. Hagyomány
» 4. Szabad kéz, az adakozás öröme
» 5. Te
Küldés:  Küldés   Betűméret:   Cikk betűmérete Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Az öt legjobb karácsonyi ajándék gyerekeknek

2015.12.07.
Címkék: ajándék   baba-mama   karácsony  

Manapság az internet, a Facebook és az újságok tele vannak mindenféle karácsonyi listákkal és ajánlásokkal, hogy mik a legújabb kütyük, mit vegyünk a párunknak, szüleinknek, mi a legmenőbb ajándék az iskolások vagy a kamaszok között. 

A hétvégén leültem, és elgondolkoztam azon, mi az aminek tényleg örülnének a gyerekeim. Két dologra jöttem rá. Az egyik, hogy ne legyek álszent, az ajándékot kapni tényleg nagyon jó, főleg, ha rég áhított dologról van szó. A másik, hogy emellett vannak más fontos dolgok is, aminek a gyerekek örülnek. Hogy rájöjjek mik ezek, csak bele kellett képzelnem magam az ő helyükbe, és a gyerekek szemüvegén keresztül látni az ünnepi sürgés-forgást.

Tehát mi az, amivel megajándékozhatjuk a gyerekeinket?

1. A csoda

Néha szeretném visszakapni azt a képességet, aminek gyerekként még birtokában voltam: hinni a csodákban, átélni azokat. Ülök az autóban, kint havas táj suhan el mellettem, sötét van, de a házakból szines fények szűrődnek ki – úgy hittem, manók járnak a házakba a karácsonyfákra fényeket aggatni… Most nézem a gyerekeim, ahogy tátott szájjal bámulják a csillagszórót, és szeretném nyújtani a percet, hogy sokáig élvezhessék a csodát. Próbálj meg minél több ilyen alkalmat teremteni a gyerekednek: ne sürgesd őket, ne akarj mindent megmagyarázni, vagy értelmet találni neki! Nem kell semmilyen menetrendet tartani, vagy elvárásnak megfelelni. Inkább próbálj meg tanulni tőlük, és együtt élvezni a csodát: hátradőlni, és élvezni a pillanatot.

2. Idő

A gyerekeidnek szükségük van rád. Persze, a családnak is, hogy készen legyen a halászlé, tiszta legyen a lakás, illatozzon a bejgli és az összes rokon ajándéka be legyen csomagolva, de a nagy sürgés-forgásban ne felejtsd el, hogy a legfontosabb a gyereked számára, hogy együtt legyetek. Hogy veled legyen. Lassíts, lassíts, lassíts le és ülj a gyereked mellé! Élvezzétek együtt, ahogy a hulló hópelyheket figyeli vagy arról elmélkedik, hogyan is kerül a karácsonyfa a szobába. Öleld meg, puszild meg és fordíts figyelmet rá! Ne rohanj át a decemberen, hanem próbáld meg észrevenni a csodát magad körül - hidd el, a gyereked sokat segít ebben!

3. Hagyomány

Kövessétek a már meglévő családi hagyományokat vagy teremtsetek újakat karácsonykor! Az életben semmi nem tökéletes, minden az örök változásról, fejlődésről szól, de a biztos pontok, mint a karácsonyi hagyományok, nagyon mélyen bevésődnek a gyerekek lelkébe. A későbbiekben -akárhova is veti az sors őket- biztos pontot jelentenek az életben. Nem kell nagy dolgokra gondolni: egy bizonyos dal, amit minden karácsonyeste eléneklitek, közös süteménykészítés, meseolvasás ilyesmi. Nálunk például minden karácsonyi vacsora végén annyi felé bontunk egy almát, ahányan vagyunk és mindenki kap egy szeletet belőle: ezzel jelképezve, hogy a család összetart és a jövő évben is számíthatunk egymásra. Pici gyerekkorom óta így teszünk, és remélem, a gyerekeim is továbbadják majd ezt a tradíciót.

4. Szabad kéz, az adakozás öröme

Milyen sokat hallottuk már, hogy ajándékot adni ugyanolyan jó, mint kapni. Ezt azóta még jobban átérzem, amióta gyerekeim vannak. Hányszor, de hányszor előfordult már, hogy bumfordi kis rajzokat, összeragasztott és kriksz-krakszokkal “díszített” alkotásokat kaptam a gyerekeimtől, csak azért, mert úgy érezték, adni szeretnének valamit. Mert örültek az őszinte örömömnek, a boldog reakciómnak. Engedjétek, hogy alkossanak a gyerekek: bármit, amit készítenek, szívből készítik, még ha felnőtt szemmel nem is lehet felismerni az alkotást. Ne törődjetek a rendetlenséggel és a rengeteg földön heverő papírfecnivel. Ugyanígy: ha ők akarják díszíteni a karácsonyfát, hát díszítsék ők – anélkül, hogy utána te, mint felnőtt kijavítanád, tökéletesítenéd. Az a fa úgy bájos, csodaszép és tökéletes, ahogy a gyerekagyak megálmodták és a gyerekkezek feldíszítették. Ne a tökéletesre, hanem az őszintére törekedj!

5. Te

Hidd el, a legnagyobb ajándék TE vagy a gyerekednek. Amikor csak rá figyelsz, ha a telefont nem veszed fel, és nem kell kétpercenként felállnod a játékasztaltól, hogy bekukkants a sütőbe, kész-e már a bejgli. Légy együtt a gyerekeddel, és játszatok azt, amit ő szeretne! Olvasni? Sakkozni? Babázni? Bármi, ami az ő kis lelkének jól esik – vegyél benne részt. Ezzel nem csak az ő napját aranyozod be, de észre fogod venni, hogy te is mekkora ajándékot kapsz a gyerekedtől: bepillantást nyerhetsz a lelki világába, megnyílhat neked, mesélhet magáról, az álmairól, a vágyairól.

Öt ajándék, ami nem kerül semmibe. Öt ajándék, ami felejthetetlen a gyerek számára. Ne felejtsd: lassíts le, lassulj le, élvezd a pillanatot, élvezd az együttlétet a szeretteiddel és próbáld meg te is megtalálni a csodát a karácsonyban!

Forrás: csupaszivmagazin.hu/Hanula Erika


Kérdésével, észrevételével forduljon a szerkesztoseg@vitaminsziget.com hoz.
Megosztás:
  Küldés:  Küldés   Betűméret:   Betűméret Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó enciklopédia bejegyzések

Kapcsolódó termék-kategóriák






www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass