Cikkek
  Egészséges táplálkozás
     » Befőzés tartósítószer nélkül
     » Bio tea - Gyógytea
     » Egészségvédő növények
     » Fűszernövények
     » Lúgosítás-supergreens
     » LÚGOSVÍZ - Vízionizálás
     » Méregtelenítés
     » Táplálkozás
     » Tiszta víz
     » Vitamin
  Wellnes - Fitness
     » Fitness
     » Lelki egészség
     » Narancsbőr
     » Programok
     » Ultrahangos zsírbontás
     » Wellness szolgáltatások
     » Zsírégetés-fogyókúra
  Fogyasztóvédelem
     » Élelmiszerek káros összetevői
     » Kozmetikumok káros összetevői
     » Vásárlási tanácsok
  Baba-mama
     » Anyának lenni
     » Bébi
     » Óvodások, iskolások
     » Termékismertető
     » Tudományos hírek
     » Várandósság
  Prevenció - megelőzés
     » Alternatív módszerek
     » Bioptron fényterápia
     » Biorezonancia vizsgálat
     » Prevenció
     » Pulzáló mágnesterápia
     » SAFE Laser Lágylézer terápia
     » Vizsgálatok, szűrések
  Betegségek
     » Allergia
     » Bélrendszeri betegségek, probiotikum
     » Bőrbetegségek
     » Cukorbetegség
     » Daganatos betegségek
     » Emésztőszervi betegségek
     » Ételintolerancia
     » Fáradtság, kimerültség
     » Férfiakat érintő betegségek
     » Fog és ínybetegségek
     » Fül-orr-gége betegségei
     » Hétköznapi mérgeink
     » Idegrendszeri betegségek
     » Influenza
     » Ízületi, mozgásszervi betegségek
     » Káros szenvedélyek
     » Légzőszervi betegségek
     » Nőket érintő betegségek
     » Stressz
     » Szem betegségek
     » Szív és érrendszeri betegségek
  Alternatív megoldások
     » Környezettudatos életmód
     » Megújuló energiaforrások
  Szépségápolás
     » Hajápolás
     » Ránctalanító - ránctalanítás
     » Smink
     » Szőrtelenítés - IPL
     » Testápolás
  Életmódinterjúk - könyvajánlók
     » baba-mama
     » egészséges életmód
     » gyógynövények
     » Sztárinterjúk

Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

A Grape Vital® grapefruit mag hatásai

2006.11.23.
Címkék: allergia   antioxidáns   citrusfélék   grape vital   grapefruit   légúti betegségek   vírus és gombaölő  
  • Erős antioxidáns hatása - semlegesíti a szabadgyököket* az agyban, a vérben, a sejtekben és a sejtmagban.

*Ma már tudott, hogy testünk működése milliónyi kifinomult, de a tudomány által feltárt kémiai folyamatok eredménye. Amíg ezek a folyamatok nem borulnak fel, és természetes egyensúlyban vannak, addig erőnlétünk és egészségi állapotunk is kielégítő marad. A mai rohanó világ és életmódunkból adódóan azonban szervezetünket egyre nagyobb környezeti terhelésnek tesszük ki úgy, hogy mindeközben nem ismerjük a várható következményeket. A szabadgyökök fontos szerepet játszanak le szervezetünkben, de egyik felesleges teher is, a szabadgyökök tömkelege, amellyel lassan tönkre tehetjük a testünket. A szabadgyökös reakciók egy része a szervezet önfenntartó mechanizmusaiban is szerepet játszanak. Sejtjeink egy része azért termel szabad gyököket, hogy azok elpusztítsák a szervezetbe bejutott kórokozókat. Mások pedig olyan vegyületeket termelnek, melyek szabályozzák a véralvadást és vérnyomást. Szervezetünk védelmi rendszere, optimális esetben, a saját maga által termelt szabadgyököket képes semlegesíteni. Ha a kelleténél több szabadgyök kerül a szervezetünkbe, vagy nem adjuk meg testünknek a semlegesítő folyamatokhoz szükséges tápanyagokat, Grape Vital®-t, akkor az egyensúly felborul, és a szabadgyökök pusztítása már nem csak a kórokozókat fenyegeti, hanem szervezetünk ép sejtjeit is. A megfelelő táplálkozásunkkal és a civilizációs ártalmak csökkentésével van esélyünk a természetes egyensúly helyreállítására.

  • Megvédi a sejteket egymástól elválasztó membránokat és a lipideket a szabadgyökök károsító hatásától.

  • Lassítja az öregedést, (Világsiker!) fokozza a csontvelő felnőtt őssejt* produkció képességét, ezek véráramba jutása után a belső beteg és sérült helyre való eljutását.

*Mi az őssejt, és hol található? Olyan sejttípust nevezzünk, amikor a petesejt és a hímivarsejt találkozásakor létrejön. Ezek az első sejtek, melyek 2 héten át, csak őssejtekké, vagyis tiszta őssejtekké osztódnak. A 15. napon kezdödik a sejtek specialódása, idegsejtekké, vérsejtekké, bőrsejtekké. Ma a tudomány őssejtforrásának a csontvelő, periferiás vér őssejt (PBSC) és a köldökzsinórvér (CB). Őssejteket lehet még a vetélést követően a magzatvízben és a méhlepényben találni. A vérben egy felnőtt embernek átlagosan mikroliternként max. 5 őssejtje van. Ez 5 liter vérnél, 5 és 25 millióig terjed. Az őssejtek száma testünkben idős korunkra, 3-5 millióra csökken. Szervezetünkben másodpercenként egymillió sejt hal el, ami naponta majdnem 90 milliárdnak felel meg. Ezt naponta új sejtekkel kell a szervezetünknek pótolnia. Ezeknek, a régi sejtek funkciójába kell lépni. Minél kevesebb az őssejtek száma szervezetünkben, annál jobban keletkeznek hibák a sejtek információ vesztése által, amely a testünk oxidáció hatására alakul ki. De hibák vírusok és baktériumok, vagyis degenerativ elváltozások által is keletkeznek.

 

A leghatékonyabbnak a csontvelő őssejtek bizonyultak. Ezek az őssejtek 3 szór nagyobbak és a legalakíthatóbbaknak minősültek, mint a más sejtjeink. Ezekben van az ősi információnk programozva. Testünk kialakulásakor közel 200 típusú sejt alakul ki. Az őssejt képes a későbbi életünk során, bármelyé átalakulni, mivel ebből a sejtből alakultak ki a szerveink és az egész testünk. Könnyen megtámadhatóak a szabadgyökös reakciók által. Ezért is fontos, hogy a Grape Vital szabályozza a szabadgyökök tömkelegét. Az őssejtek nagyon fontos szerepet töltenek be a szervezetünk gyógyulási folyamatában. Ezek a sejtek számos különböző, bármely típusú sejtté képesek átalakulni szervezetünkben. Ezek végtelen számban osztódnak és így pótolják a beteg sejtjeinket. Ez mintegy önkijavító rendszerként működik szervezetünkben. Képességük által, az osztódások során, vagy őssejtek maradnak, vagy pedig egy olyan sejtté alakulnak át, amely éppen szükséges, mint pl. egy, idegsejt, bőrsejt, vörösvérsejt, izomsejt. A károsult szervekhez érve, új sejté átalakulnak át, így a degenerativ elváltozott, vagy pl. egy szívinfarktus okozta károkat képes egy új és hibátlan sejttel pótolni.

  • Antidepreszáns hatása — A hatóanyagok, Citral-Aldehyd, Pininen, Limonen, Linalool Alcohol, és etherikus olajok, ezeket az összetevôket a tudomány, mint antidepreszáns ismerte el. Javítja és frissíti a vérkeringést. Kifejezetten az is elismert, hogy a köztiagyra (tahlamusra) stimulálóan hat. Ezáltal az egész testünkben aktiválják a kémiai folyamatokat. Egyszóval jó hatással van a kedélyre és az érzéki szerveinkre, és növeli az életkedvet.

  • Elősegíti és javítja az oxigénszállítást szervezetünkben.  

  • Javítja és támogatja belső szerveink működését, főleg a máj és vese méregtelenítő működését.

  • Elősegíti a koleszterin leépítését.

  • Támogatja a karnitin* szintézist, (Karnitin, L-karnitin, L-carnitine).

*A karnitin egy biztonságos, táplálékokban is jelen lévő, illetve a szervezetünkben, bizonyos mennyiségben aminosabakból termelődő tápanyag, melynek döntő szerepe van a zsír lebontásában és a szervezetünk energia termelésében. A zsírszövetekből felszabaduló zsírsavak szállítása és a mitokondriumokban való elégetése az úgynevezett karnitin szállító rendszer segítségével történhet csak meg. A karnitin segíti a normális szívműködést, megakadályozza a tejsav felhalmozódását az izmokban, javítja azok oxigénellátását, így növeli az állóképességet és késlelteti a fáradtságot. A karnitin segíti a zsírégetést, munkavégzés (edzés) előtt beszedve annak hatékonyságát fokozza. Ma már azt is bizonyította a tudomány, hogy a karnitin képes fokozni az edzések közötti regeneráció sebességét (tehát nem csak diéta alatt hasznos), illetve a férfiak spermiumának minőségét, életképességét is javítja. Hatásos napi adagja 1000-2000 mg. Állati termékekben gazdag táplálkozás is csak kb. napi 100-300 mg karnitint biztosít.

  • Elősegíti a vasfelvételt min. + 50% -kal a táplálékból.

  • Víztelenítő hatású.  

  • Erősíti az immunrendszert*.

*Immunrendszer: a szervezet védekező rendszere, ami megvéd a fertőzéstől, illetve idegen anyagoktól. Immunterápia: deszenzitizációnak is nevezik. Növeli az egyén ellenálló képességét az allergénnel szemben. Az immunterápia csökkenti az allergiás reakciót, de nem gyógyítja meg az allergiát. Olyan személyeknél javasolt, akik egy évben több mint három hónapon keresztül szenvednek allergiában.

  • Erősíti a kötőszövetet, csökkenti a stresszhatásokat.

  • Támogatja a hormonháztartást, a neuro-transmitterek* képződését, a noradrenalint és a dopamint.

*heterogén biokémiai anyagok, amelyek az információt az egyik idegsejt és egy másik idegsejt között, annak kontaktpontján keresztül, a synapsén át továbbítják),

  • Kontrollálja a hisztaminkoncentrációt*, csökkenti az allergiahajlamot.

*Nagyon aktív természetes módon termelődő kémiai anyag, mely többek között akkor szabadul fel, ha az immunrendszer allergénnel találkozik. Az élőlények, elsősorban az állatok szerveiben és vérében található, mely az aminosavból származó helyi hormon, erős gyógyító-serkentő hatású, ma már mesterségesen is előállított anyag, amelyet a szervezetben található hízósejtek bocsátanak ki. Hízósejtek: a fehérvérsejtek egy fajtája, mely központi szerepet játszik az allergiás folyamatokban. Ezen sejtek termelik a hisztamint és hozzá hasonló anyagokat. Tágítja a vérereket, növeli az áteresztőképességüket és serkenti a gyomorsav kiválasztódását. A hisztamin kapcsolódik az erek falában helyet foglaló receptorokhoz, ami értágulatot, duzzanatot eredményez. A hisztamin más receptorokhoz kapcsolódva viszketést, vörösséget, váladékfokozódást okoz. Ez az egyik fő okozója az allergiás tüneteknek. Különösen sok van belőle a bőrben, a bélben, a tüdőben és a hízósejtekben. Antigén-antitest reakció hatására szabadul fel a bőr hő és méreg okozta károsodását követően. Antigén: olyan anyag (többnyire fehérje), amit a szervezet idegenként ismer fel. Antitestek: speciális fehérjék, amelyeket fehérvérsejtek termelnek és a vérrel keringenek. Az antitestek felismerik az idegen fehérjéket, mikroorganizmusokat, toxinokat (méreganyagokat), hozzájuk kötődnek és ezzel semlegesítve őket. Az antitestek az immunválasz részei. Hypoallergén: olyan termékek, amik a lehető legkisebb mennyiségben tartalmaznak allergént.

  • Lényeges szerepet játszik a kollagén-produkcióban*.

*(A kollagén a szervezetünk legfontosabb és legszükségesebb sejtalkotó, kötőszöveti fehérjéje. A kollagén, mint fehérje, biztosítja bőrünk simaságát és feszességét. Felelős bőrünk és egyéb szöveteink rugalmasságáért és frissességéért. Az életkor előre haladtával, -akár 16-17 éves kortól kezdődően- a szervezet által előállított kollagén mennyisége folyamatosan csökken, a szervezetünk elvesztíti a természetes kollagén újratermelésének képességét. Először, -látható jeleként-, megjelennek a ráncok, a cellulitis, a száraz bőr, a bőr kezd petyhüdté válni, megjelennek az első ősz hajszálak, a bőr veszít rugalmasságából. Az öregedés folyamata elkezdődött. Ezt a folyamatot a Grape Vital-nak köszönhetően nagy mértékben le lehet lassítani, sok esetben vissza is lehet fordítani. A Grape Vital-t használó nők 81%-nál volt megfigyelhető a ráncok jelentős kisimulása 4 heti használat után. A kollagén hiánya, szervezeti elváltozásokat és egészségügyi károsodásokat okoz! Az I. típus az ínra jellemző, kötélszerű elrendeződéssel. A tropokollagén helixet három fehérjelánc alkotja, amelynek mindegyike kb. 1000 aminosavból áll. Minden harmadik aminosav glicin. A Gly-Pro-X és a Gly-Y-HyPro szekvenciák gyakran ismétlődnek. Az érett kollagén rost Cys-t nem tartalmaz, a keresztkötéseket Lys oldalláncok alakítják ki, miután a Lys lizil oxidáz segítségével aldehiddé alakult. A Pro és Lys hidroxilálásához a levegő O2-je, a-ketoglutársav, Fe++ és C vitamin szükséges.

 
  •  
    Fokozza a reakció- és koncentrációkészséget.

     


Kérdésével, észrevételével forduljon a szerkesztoseg@vitaminsziget.com hoz.
Megosztás:
  Küldés:  Küldés   Betűméret:   Betűméret Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Kapcsolódó termékek

Influenza csomag: Now Probiotic 10-25 kapszula(50 db) + Dr Csabai Grapefruitmag Kivonat (30 ml)Influenza csomag: Now Probiotic 10-25 kapszula(50 db) + Dr Csabai Grapefruitmag Kivonat (30 ml) (NOW)
10 különböző fajú, jótékony probiotikus baktériumtörzset tartalmazó étrend-kiegészítő Dr Csabai Grape Vital Grapefruitmag folyékony kivonattal.
+- 14.189 Ft/db db Beteszem a kosárba
Intim csomag: NOW Probiotic 10 kapszula (50db) + Dr Csabai Grapefruitmag Kivonat (30ml) (NOW)
10 különböző fajú, jótékony probiotikus baktériumtörzset tartalmazó étrend-kiegészítő Dr Csabai Grape Vital Grapefruitmag folyékony kivonattal.
+- 14.189 Ft/db db Beteszem a kosárba

Kapcsolódó termék-kategóriák

Kapcsolódó rovatok






www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass