Cikkek
  Egészséges táplálkozás
     » Befőzés tartósítószer nélkül
     » Bio tea - Gyógytea
     » Egészségvédő növények
     » Fűszernövények
     » Lúgosítás-supergreens
     » LÚGOSVÍZ - Vízionizálás
     » Méregtelenítés
     » Táplálkozás
     » Tiszta víz
     » Vitamin
  Wellnes - Fitness
     » Fitness
     » Lelki egészség
     » Narancsbőr
     » Programok
     » Ultrahangos zsírbontás
     » Wellness szolgáltatások
     » Zsírégetés-fogyókúra
  Fogyasztóvédelem
     » Élelmiszerek káros összetevői
     » Kozmetikumok káros összetevői
     » Vásárlási tanácsok
  Baba-mama
     » Anyának lenni
     » Bébi
     » Óvodások, iskolások
     » Termékismertető
     » Tudományos hírek
     » Várandósság
  Prevenció - megelőzés
     » Alternatív módszerek
     » Bioptron fényterápia
     » Biorezonancia vizsgálat
     » Prevenció
     » Pulzáló mágnesterápia
     » SAFE Laser Lágylézer terápia
     » Vizsgálatok, szűrések
  Betegségek
     » Allergia
     » Bélrendszeri betegségek, probiotikum
     » Bőrbetegségek
     » Cukorbetegség
     » Daganatos betegségek
     » Emésztőszervi betegségek
     » Ételintolerancia
     » Fáradtság, kimerültség
     » Férfiakat érintő betegségek
     » Fog és ínybetegségek
     » Fül-orr-gége betegségei
     » Hétköznapi mérgeink
     » Idegrendszeri betegségek
     » Influenza
     » Ízületi, mozgásszervi betegségek
     » Káros szenvedélyek
     » Légzőszervi betegségek
     » Nőket érintő betegségek
     » Stressz
     » Szem betegségek
     » Szív és érrendszeri betegségek
  Alternatív megoldások
     » Környezettudatos életmód
     » Megújuló energiaforrások
  Szépségápolás
     » Hajápolás
     » Ránctalanító - ránctalanítás
     » Smink
     » Szőrtelenítés - IPL
     » Testápolás
  Életmódinterjúk - könyvajánlók
     » baba-mama
     » egészséges életmód
     » gyógynövények
     » Sztárinterjúk

Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

Változatok a ránctalanításra

2014.01.01.
Címkék: anti-aging   bőrfeszesítés   kollagén   Newa™   öregedés   rádiófrekvencia   ránc   ránctalanítás   ránctalanító  

A ráncok csökkentésére számos módszer kínálkozik, ám a látványos eredményhez hosszú és olykor igen kellemetlen kúrák szükségesek. Létezik azonban egy kezelés, amely teljesen fájdalommentesen képes beindítani a bőrmegújulás folyamatát.

A kor előrehaladtával bőrünk elvékonyodik, kiszárad, a rugalmasságát adó kollagén és elasztin rostok megnyúlnak, ráadásul ezek termelődése is jelentősen csökken. Bőrünk ezért petyhüdté válik és megjelennek a rettegett ráncok. 

Első blikkre kézenfekvő megoldásnak tűnnek a különböző ránctalanító krémek, alkalmazásukkor azonban egy óriási akadállyal kell szembenéznünk; ez pedig maga a bőrünk. A felső hámréteg téglafalként védi testünket a külső hatásoktól, kizárva a nagyobb, fehérjetermészetű anyagokat, így a ránctalanító hatóanyagok többségét is.

Kenjük vagy szúrjuk?

Ezt felismerve a szakemberek olyan eljárásokat fejlesztettek ki, amelyekkel a különféle szérumok valamilyen módon – például tű, ultrahangrezgés vagy hőhatás segítségével – bőrünk irha rétegébe juttathatóak. Ilyen módszer egyebek közt az arcvasalás, az ultrahangos arckezelés és a mezoterápia.

  • Az arcvasalás bőrünk hirtelen melegítésével és hűtésével (a pórusokat kitágítva, majd összehúzva) juttatja mélyebbre a ránctalanító hatóanyagokat.
  • Az ultrahangos arckezelés pedig a sejthártya áteresztőképességét növelve segíti a kiválasztott szérumok (pl. hialuronsav, Q10, aloevera, kollagén) sejtekbe jutását. Ezekkel a kezelésekkel növelhető a bőrfelszín „átjárhatósága”, ám a hatóanyagok nagy része így sem jut el a megfelelő helyre. Ráadásul a felszívódás mértéke még a mélyebb rétegekbe kerülve is igen alacsony, legfeljebb 5-10%.
  • A maximális hatás érdekében tehát a felső hámréteget teljesen áttörve, a lehető legnagyobb koncentrációban kellene az irhába juttatni a hatóanyagokat. A jelenleg alkalmazott kozmetikai kezelések közül erre csak a mezoterápia képes, melynek során speciális bőrfiatalító keveréket injekcióznak a bőrbe. Az eljárás hátránya, hogy igen drága (20-30 ezer Ft/alkalom), és a látható eredményhez legalább 4 kezelés, majd 2-3 havonta egy fenntartó kezelés szükséges.

Ránctalanítás - hatóanyagok nélkül

A ránctalanító hatóanyagok bejutásának és felszívódásának problémáit kiküszöbölhetjük, ha olyan kezelést választunk, amely a természetes regeneráló folyamatokat aktivizálva teszi simábbá a bőrt. Ilyen például a dermaroller, amely a bőr felületén ejtett több száz apró tűszúrással indítja be a kollagén- és elasztintermelést. Hasonló hatást érhetünk el, ha bőrcsiszolásnak (microdermabrasio) vetjük alá arcunkat. Ez a kezelés a külső hámréteget „legyalulva” igyekszik fokozni a bőrsejtek megújulásának folyamatát. A kémiai hámlasztás célja ugyanez, ám az elhalt szaruréteg eltávolítása ilyenkor nem mechanikusan, hanem valamilyen maró hatású, savas keverékkel történik. Ez – a folyamatos hámlás miatt – rendszerint néhány hét szobafogságra kárhoztatja a bátor pácienst.

A drasztikusabb beavatkozások mellett szerencsére létezik egy teljesen fájdalommentes módszer is, amely hatékonyan ránctalanít, ez a 3DEEP hexapoláris rádiófrekvenciás ránctalanító technológia.

Hogyan hat a rádiófrekvenciás ránctalanítás?

A ráncok kialakulásának általában két fő oka a kollagént és elasztint termelő bőrsejtek (ún. fibroblaszt sejtek) aktivitásának csökkenése, valamint kollagén szerkezetének lazulása. A 3DEEP hexapoláris rádiófrekvenciás ránctalanító technológia keltette rádióhullámok felmelegítik az irhában található kollagéneket, amelynek rostjai hő hatására összehúzódnak és az arcbőr feszesebb lesz. Emellett élénkül a fibroblasztok működése is, így azok a kezelést követő hetekben új kollagént és elasztint termelnek, tehát a bőr ráncai elhalványodnak.

A rádiófrekvenciás kezeléshez semmilyen hatóanyag nem szükséges, csupán a rádióhullámok továbbításáért felelős kontaktanyagot (speciális gélt) kell a bőrre helyezni.

Nem mindegy a technológia!

Manapság már a legtöbb szépségszalonban végeznek rádiófrekvenciás arckezelést, a hatékonyság szempontjából azonban nem mindegy, hogy milyen készüléket használnak. A régebbi technológiát alkalmazó (pl. bi- és tripoláris) RF gépek nem képesek elegendő mennyiségű hőt célzottan az irhába juttatni, így a bőrfelszín túlmelegedhet, a mélyebb rétegbe pedig kevesebb hő jut. A hexapoláris (hatpólusú) rendszerek azonban már közvetlenül az irha bőrsejtjeihez továbbítják a szükséges mennyiségű hőt, a bőrfelszín túlmelegítése nélkül. Ezek a készülékek tehát teljesen biztonságosan használhatóak.

RF kezelés otthon

Mostantól nem kell feltétlenül szépségszalonba mennünk, ha igénybe szeretnénk venni 3DEEP hexapoláris rádiófrekvenciás ránctalanító technológiát, hiszen otthoni készülékbe is beépítették ezt a rendszert: a Newa™ 3DEEP

Őri-Solymos Kata


Kérdésével, észrevételével forduljon a szerkesztoseg@vitaminsziget.com hoz.
Megosztás:
  Küldés:  Küldés   Betűméret:   Betűméret Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

Mi köze a ráncosodásnak a kollagénhez? Amit a ráncosodásról tudni érdemes Bőrfeszesítő, ránctalanító eljárások A rádiófrekvenciás ránctalanító eljárások története 3+1 bőrfiatalító és ránctalanító arckezelés Hyaluron, hyaluronsav – a csapból is ez folyik Bombabiztos módszerek ráncok ellen Miért és mikor alakulnak ki a ráncok? Előtte-utána képek a Newa™ 3DEEPŸ otthoni ránctalanító gép használatakor A ráncok kialakulásának oka, üteme Ránctalanítás plasztikai műtéttel A ránctalanító krémek mágikus bűvköre Káros ránctalanító krémek? Hogyan krémezzük magunkat? Arcmasszázs? Igen! 3DEEPŸ rádiófrekvenciás bőrfiatalító technológia Ránctalanító krémek – tényleg hatásosak? Hogyan kezeljem magam a Newa™ otthoni ránctalanító géppel? Amit a ránctalanító krémekről tudni érdemes Beszéljünk a ránctalanító krémekben lévő káros összetevőkről! A ránctalanító krémekben lévő leggyakoribb összetevők Hogyan működik a 3DEEPŸ rádiófrekvenciás ránctalanító technológia? Télapó játék Hogyan válasszak a ránctalanító módszerek közül? Plasztikai beavatkozások? Tabuk nélkül! Mikortól használjunk ránctalanító krémet? Lézeres ránctalanítás Tippek ránctalanító krém vásárlásához – I. rész Ránctalanítás a szalonokban Kérjen szépséget karácsonyra! Newa™ 3DEEPŸ rádiófrekvenciás ránctalanítás! Mi a 3DEEPŸ rádiófrekvenciás ránctalanító technológia hatása? Tippek ránctalanító krém vásárlásához - II. rész A botox lenne az örökifjú celebek titka?

Kapcsolódó termék-kategóriák

Newa™ ránctalanító - 3DEEP rádiófrekvencia

www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass