Cikkek
  Egészséges táplálkozás
     » Befőzés tartósítószer nélkül
     » Bio tea - Gyógytea
     » Egészségvédő növények
     » Fűszernövények
     » Lúgosítás-supergreens
     » LÚGOSVÍZ - Vízionizálás
     » Méregtelenítés
     » Táplálkozás
     » Tiszta víz
     » Vitamin
  Wellnes - Fitness
     » Fitness
     » Lelki egészség
     » Narancsbőr
     » Programok
     » Ultrahangos zsírbontás
     » Wellness szolgáltatások
     » Zsírégetés-fogyókúra
  Fogyasztóvédelem
     » Élelmiszerek káros összetevői
     » Kozmetikumok káros összetevői
     » Vásárlási tanácsok
  Baba-mama
     » Anyának lenni
     » Bébi
     » Óvodások, iskolások
     » Termékismertető
     » Tudományos hírek
     » Várandósság
  Prevenció - megelőzés
     » Alternatív módszerek
     » Bioptron fényterápia
     » Biorezonancia vizsgálat
     » Prevenció
     » Pulzáló mágnesterápia
     » SAFE Laser Lágylézer terápia
     » Vizsgálatok, szűrések
  Betegségek
     » Allergia
     » Bélrendszeri betegségek, probiotikum
     » Bőrbetegségek
     » Cukorbetegség
     » Daganatos betegségek
     » Emésztőszervi betegségek
     » Ételintolerancia
     » Fáradtság, kimerültség
     » Férfiakat érintő betegségek
     » Fog és ínybetegségek
     » Fül-orr-gége betegségei
     » Hétköznapi mérgeink
     » Idegrendszeri betegségek
     » Influenza
     » Ízületi, mozgásszervi betegségek
     » Káros szenvedélyek
     » Légzőszervi betegségek
     » Nőket érintő betegségek
     » Stressz
     » Szem betegségek
     » Szív és érrendszeri betegségek
  Alternatív megoldások
     » Környezettudatos életmód
     » Megújuló energiaforrások
  Szépségápolás
     » Hajápolás
     » Ránctalanító - ránctalanítás
     » Smink
     » Szőrtelenítés - IPL
     » Testápolás
  Életmódinterjúk - könyvajánlók
     » baba-mama
     » egészséges életmód
     » gyógynövények
     » Sztárinterjúk

Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

A betegségek okai

2007.07.20.

A károsodott anyagcsere és a működésképtelen immunrendszer okozza a megbetegedések nagy részét. Ezt a kettőt – és itt idézek dr. Gerson-tól – "fokozatosan aláássa a helytelen táplálkozás. Tehát olyan élelmiszerek fogyasztása, amelyek kimerült, mesterségesen termékenyített, a szükséges ásványi anyagokat nélkülöző talajban termettek, amelyek fehérjében és káliumban szegények, vegyszerek által mérgezettek, amelyeket addig tartósítottak és finomítottak, amíg eltűnt belőlük minden élő, aktív tápanyag, amelyek nélkül nem lehet egészségesnek maradni. A rosszul táplált szervezetet ezután tovább mérgezik a környezeti szennyeződések: a tisztátalan levegő és víz, s az egyre elhatalmasodó vegyszeráradat. Idővel a rejtett éhezés és a mérgező anyagok felhalmozódása együttesen vezet oda, hogy a szervezet immunrendszere leépül.”

Külön felhívnám a figyelmet a testápoló szerekben található veszélyes összetevőkre, amely téren még nagy a tájékozatlanság, sajnos nem véletlenül. Nemcsak arra kellene odafigyelnünk, hogy milyen pozitív hatású anyagokat tartalmaznak, hanem arra is, hogy miket nem lenne szabad a kozmetikai termékek gyártóinak beletenniük. Az ilyen kémiai anyagoknak általában kicsi a molekulasúlyuk, így a bőrön keresztül a szervezetbe juthatnak, ahol a vérkeringés elszállítja őket a különböző szervekhez, és ott lerakódva súlyos károsodást okozhatnak.

Veszélyes tisztaság - Íratlan mérgek!

A következőkben felsorolok egy pár veszélyes összetevőt, amelyeket most is elolvashat a kozmetikumai hátoldalán, ha bemegy a fürdőszobájába (és nincs leragasztva!).

  • Sodium Lauryl Sulfate: a fogkrémekben található habzóanyag. Sejtméreg, lenyelve egészségkárosító, sebgyógyulást akadályozza, a fogínyt károsíthatja, a fogszuvasodást elősegíti.
  • Sodium Laureth Sulfate: mosóaktív anyag, a legtöbb sampon és tusfürdő alapanyaga. A víz után ez szerepel bennük a legnagyobb mennyiségben. Olyan jó zsíroldó, hogy a bőr hydrolipid rétegét is lemossa, így nem igazán tud működni a bőr Barrier ( védő) funkciója. Rákkeltő gyanús.
  • Alumínium és vegyületei: főként a dezodorokban fellelhető izzadáscsökkentő anyag, amely a verejtékpórusokat elzárja és mirigyrákot okozhat.
  • Mineralöle: ásványolaj, kőolaj-származékok. Sokféle elnevezéssel szerepelnek. Krémek, testápolók alapanyagai. Elzárják a bőr pórusait, így a legnagyobb kiválasztószervünk nem kap levegőt.
  • Talkum: a hintőporok alapanyaga. Azbeszttel szennyeződhet, nem szabad belélegezni.
  • Fluorid: a fogkrémekben található, a száj nyálkahártyáján keresztül felszívódva a gyomor nyálkahártyáját roncsolja.
  • DEA és TEA emulgeátorok: Nitrátokkal kerül feldolgozásra, rákkeltő nitrózaminok keletkeznek.
  • Formaldehyd: tartósító , erős allergén.
  • BHT: szintetikus allergén anyag, állatkísérletekben az immunrendszet megváltoztatja, magzatkárosítás gyanúja.
  • Propylenglykol: szintetikus nedvesítő anyag. Májelégtelenséget, vesekárosodást okozhat, allergén.
  • Phthalate: a műanyagok lágyítására használatos oldószer. Idegméreg, máj –és ivarszerv-károsító. A flakonokban levő krém kioldja a Phthalátot . Ezek a méreganyagok tehát nem egyik napról a másikra hatnak, hanem mindennap adunk a szervezetünknek egy kis mérget. Aztán egyszer csak, mint egy hordó, megtelünk. Ki hamarabb, ki később.

Ezen információkhoz bárki hozzáférhet, nem igényel semmiféle képzettséget.( Talán egy számítógép azért nem árt.)

Megoldás

1. Vagy nem használunk semmit és két hétig büdösek leszünk. Utána megszokja a bőrünk, hogy neki kell eztán dolgozni, és szebbek leszünk, mint valaha.

2. 100%-os tisztaságú kozmetikumok nincsenek, de 90%-osak vannak. Még az is megteszi.

3. Tovább mérgezzük magunkat a kozmetikumokkal is.

Betiltva is forgalmazott

Az említett összetevőkön kívül még sok más, az egészségre ártalmas anyaggal érintkezünk nap, mint nap. Még kettőt emelnék ki, aztán befejezem az ijesztgetést. Ezt a kettőt viszont különösen fontos megemlíteni, mivel már 2005 év végére ki kellett volna vonni őket a forgalomból. Ennek ellenére még mindig ott díszelegnek –szó szerint – az üzletek polcain.

  • Az MDGN (metildibromo-glutaronitril), a leggyakrabban használt tartósítószer. A bőrön maradó termékek használata során vált ki súlyos allergiás reakciókat.
  • A Triclosan szintetikus alapú tartósítószer. Támadja a bőr természetes savvédőköpenyét, károsítja a májat, roncsolja a bélbaktériumokat. Rendkívül káros környezetszennyező anyag.

Legalább 40-féle terméket lehetne felsorolni, amelyekben a két anyag valamelyike szerepel! Érdemes tehát átnézni otthon a fürdőszobai kozmetikumainkat. Ha nem döntünk azonnal a kukába dobásuk mellett (vigyázat: veszélyes hulladék!), esetleg javaslom a csempe tisztítására, vagy cipőápolásra. Mindkettőre kiválóan alkalmazhatók. DE környezetbarátok ne tegyék.

Egészségtelenül alacsony ár-érték arány

Több tíz évvel ezelőtt már történtek különböző vizsgálatok, kutatások a kozmetikai, ill.testápoló termékek egészségre káros hatásaival kapcsolatban. Már akkor bebizonyosodott sok kémiai anyagról, hogy pl. daganatot, bőr-és szemirritációt, biológiai elváltozásokat, ill. szaporodási problémákat okozhatnak.

Sajnos azóta sem tett senki semmit.

Mégcsak a tájékoztatásunkat illetőleg sem. Pl. a dohányosok már annak tudatában döntenek a dohányzás mellett, hogy a dobozon fel van tüntetve a „rákkeltő” felirat. Láttak már ehhez hasonlót pl. egy babaápoló flakonján? A profitérdekeltség még mindig előbbrevaló, mint az egészségünk. Ezért lényeges, hogy mi figyeljünk oda, legyünk tudatosak a vásárlásainkban.

Tekintsünk a reklámok mögé!

Hiszen tudjuk, hogy a gyártó a nyereségre törekszik. Egy nagytudású hölgy megvizsgált egy 60 euros terméket. 0,5 euro értékben szerepel a krémben a hatóanyag, 1,5 euro értékű a porcelán tégely, 2 euro a csomagolás, a celofán, a benne lévő prospektus, a munkadíj, 16 eurot kap minden egyes krém eladásakor az illető hölgy, aki reklámozza azt, és 40 euro a haszon. A 60-ból. Erre gondoljunk, amikor kiválasztjuk a nekünk szimpatikus csomagolású krémet.

A szakemberek pontos pszichológiai ismeretek alapján építik föl stratégiájukat. Sokszor egy előre elkészített reklámhoz gyártanak vonzó színű és illatú terméket. Hátborzongató…Mert lehet, hogy a flakonon ott szerepel az aloe, vagy az avokádó felirat, de, ha elolvassuk az összetevőket, rájövünk, hogy ilyen kis mennyiségben biztos nem éri el az ígért hatást. Persze, ha a lista élén állnának, jó volna.

Mindezen problémára azért létezik megoldás. Nyitott szemmel kell járnunk, és meg kell keresnünk a lehető legtisztább termékeket. A környezetünk miatt, és a születendő unokáink miatt is. Igaz, hogy ez csak egy szelete az egészségünk tortájának. Hiszen nagyon lényeges a táplálkozás, a sok tiszta víz, a tiszta levegő, a káros földsugárzások elkerülése, a jókedv, és még sorolhatnám. Van, ami ellen nem tehetünk semmit. De még több van, ami ellen viszont sokat tehetünk. Sőt, kell tennünk, mert felelősek vagyunk egymásért…

Révyné Sumpf Zsuzsanna


Kérdésével, észrevételével forduljon a szerkesztoseg@vitaminsziget.com hoz.
Megosztás:
  Küldés:  Küldés   Betűméret:   Betűméret Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó enciklopédia bejegyzések

Kapcsolódó termék-kategóriák


Kapcsolódó rovatok






www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass