Cikkek
  Egészséges táplálkozás
     » Befőzés tartósítószer nélkül
     » Bio tea - Gyógytea
     » Egészségvédő növények
     » Fűszernövények
     » Lúgosítás-supergreens
     » LÚGOSVÍZ - Vízionizálás
     » Méregtelenítés
     » Táplálkozás
     » Tiszta víz
     » Vitamin
  Wellnes - Fitness
     » Fitness
     » Lelki egészség
     » Narancsbőr
     » Programok
     » Ultrahangos zsírbontás
     » Wellness szolgáltatások
     » Zsírégetés-fogyókúra
  Fogyasztóvédelem
     » Élelmiszerek káros összetevői
     » Kozmetikumok káros összetevői
     » Vásárlási tanácsok
  Baba-mama
     » Anyának lenni
     » Bébi
     » Óvodások, iskolások
     » Termékismertető
     » Tudományos hírek
     » Várandósság
  Prevenció - megelőzés
     » Alternatív módszerek
     » Bioptron fényterápia
     » Biorezonancia vizsgálat
     » Prevenció
     » Pulzáló mágnesterápia
     » SAFE Laser Lágylézer terápia
     » Vizsgálatok, szűrések
  Betegségek
     » Allergia
     » Bélrendszeri betegségek, probiotikum
     » Bőrbetegségek
     » Cukorbetegség
     » Daganatos betegségek
     » Emésztőszervi betegségek
     » Ételintolerancia
     » Fáradtság, kimerültség
     » Férfiakat érintő betegségek
     » Fog és ínybetegségek
     » Fül-orr-gége betegségei
     » Hétköznapi mérgeink
     » Idegrendszeri betegségek
     » Influenza
     » Ízületi, mozgásszervi betegségek
     » Káros szenvedélyek
     » Légzőszervi betegségek
     » Nőket érintő betegségek
     » Stressz
     » Szem betegségek
     » Szív és érrendszeri betegségek
  Alternatív megoldások
     » Környezettudatos életmód
     » Megújuló energiaforrások
  Szépségápolás
     » Hajápolás
     » Ránctalanító - ránctalanítás
     » Smink
     » Szőrtelenítés - IPL
     » Testápolás
  Életmódinterjúk - könyvajánlók
     » baba-mama
     » egészséges életmód
     » gyógynövények
     » Sztárinterjúk

Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

Mit kell tudni a Safe Laser 500 infra készülékről?

2015.02.23.
Címkék: infra lézer   Laser   safe laser   soft laser safe laser  

A Safe Laser  500 Infra készülék kifejlesztése Rózsa Károlynak a magyar lézerkutatás atyjának és fiának, Rózsa Tamásnak a legújabb remeke.

Magyar kutatók világszabadalma - Safe Laser

Rózsa Károly karrierje nemcsak a magyar, hanem a nemzetközi lézerkutatást is átíveli. A polarizált fényű Bioptron lámpa is az ő ötlete alapján jött létre, mivel abban az időben még nem lehetett olcsó, kis lézereket alkotni. A kezdeti lézerek fényének létrehozása és energiaellátása ugyanis nagy nehéz eszközökkel volt csak megvalósítható.

A különböző hullámhosszú lézerek gyógyító tulajdonságai

A tapasztalatok ennek ellenére gyűltek a különböző hullámhosszú lézerek gyógyító tulajdonságaival kapcsolatban, melyket Rózsa Károly folyamatosan figyelemmel kísért. A kék fény antibakteriális hatású, a vörös és a zöld fény a bőr elváltozásaira, a vörös fény továbbá vérkezelési eljárásokra, illetve a felületes szöveti regeneráció beindítására bizonyult alkalmasnak. Az infra tartomány melegítő hatása mellett, a nagyobb behatolási mélysége révén, egyedülálló módon a mély szöveti regenerációra alakalmas, mely mellett a felületi degenerációs folyamatok is kezelhetők vele.

A dióda lézerek megjelenése a lézerek széleskörű elterjedését hozta magával

A nagy áttörést a diódalézerek kifejlesztése jelentette, melyekkel lehetővé vált, hogy a korábbi bőröndnyi méretű energiaforrás elférjen egy zseblámpa szárába. A dióda lézerek megjelenése a lézerek széleskörű elterjedését hozta magával. Ott vannak a CD lejátszó olvasófejétől, a lézeres távolsagmérőkön keresztül, a lézeres mutatópálcákig mindenben. Jegyezzük meg, hogy ezek kis (5mW körüli) energiájú lézerek, de szembe világítva simán kiégethetnek kis pontokat a szem retináján, így a gyerekek világító játékai sem biztonságosak, főként, hogy akár 50-100mW-os is kapható.

A nagyobb energiájú (1000mW feletti) lézerek a gyógyászatban égetésre (pl.: szemölcseltávolítás), vágásra és vérzéscsillapításra használatosak

A kis energiájú (500mW alatti) lézerekről azt tudjuk, hogy biostimulációs folyamatokat indítanak be, vagyis beindítják, felgyorsítják a szöveti regenerációt. Ily módon sokszor nem gyógyuló, degenerált szövetek gyógyulását, regenerációjat képesek megvalósítani, ami eddig más módszerekkel nem volt elérhető. A gond csak az, hogy a lézerek pontszerű sugara rendkívül időigényes kezelést kíván meg, illetve mélyebben fekvő szövetek esetén még pontos célzásra is szükség van.

Itt jön a képbe újra Rózsa Károly és fia Rózsa Tamás zsenialitása

...akik mind a célzott kezelés, mind a biztonságosság problémájára megoldást találtak. Ennek alapfeltétele volt, hogy két okos, elkötelezett fizikus, akik szűkebb szakterülete az optika (fénytan) elkezdjen ötletelni, a korábbi tapasztalatok figyelembevételével. Rózsa Károly évtizedek óta kutatta, hogy melyek a lézerek tulajdonságának gyógyulást létrehozó részelemei. Ezeket a kutatásokat még Dr. Mester Endre ihlette, akinek klasszikus lágylézeres gyógyító kísérletei alapozták meg a lézerek orvosi alkalmazasát. Ezekhez a kísérletekhez Rózsa Károly biztosította az eszközös hátteret.Hatékonyabb kezelés, rövidebb kezelési idő: Safe Laser

A Safe Laser technológia első állomása az volt, hogy a lézer sugarat egy lencsével szétszórták, ami még mindig megtartotta a lézer összes gyógyító tulajdonságát, de már nem pontszerűen, hanem kúpszerűen lehetett vele kezelni. Így egy kezeléssel több cm átmérőjű felület kezelhető.

Ha piros fényről beszélünk, ami a Safe Laser 150 eszközök jellemzője, akkor a felület az érdekes, hisz esetükben a felületre kifejtett hatást használjuk ki. A Safe Laser 500 infra esetében azonban az kúpszerű sugár a teljes kúptérfogatot kezeli. Tehát, ha például a csípőt kezeljük, akkor egy pontból kezelhetjük meg a teljes csípőízületet az eszköz mozgatása nélkül. Nincs szükség pontos célzásra vagy kezelési pontok váltogatására.

Ez a kúpszerűen szórt lézerfény már töredéknyi szemkárosodást okozhatott volna, a pontszerű lézerfényhez képest (ami még egy pilóta szemét is képes kiégetni a földről), hisz a szemlencse a szórt sugár egyes elemeit gyűjtötte volna külön felületekre. A két kutató azonban nem volt elégedett, és bár az új eszközzel fantasztikus eredményeket láttak, -állatokon is, illetve ismerettségi körben alkalmazva-, tudták, hogy a biztonságot növelni kell. Az előbb említett első lézerek még mindig csak lézertanfolyamot végzett egészségügyi szakemberekhez voltak kötöttek, lézerbiztonsággal rendelkező kezelőhelységekben.

Nagyobb biztonság - Safe Laser

A fénytani ismeretek előnye ekkor domborodott ki igazán. A kúpszerű fény útjába ugyanis egy olyan prizmarendszert helyeztek, ami úgy szórja tovább a lézerfényt, hogy egyedi sugarai még mindig rendelkeznek a lézerek összes ismert gyógyító tulajdonságával, de nem gyűjthetők újra össze semmilyen lencsével, így a szemlencsével sem. A Safe Lézer eszköz megalkotásakor a kutató fizikusoknak valahogy sikerült az említett prizmarendszert egy 2mm vastag lapocskába sűríteni, mely zsenialitásuk végső lépése volt. Az így létrejött technológiát alkalmazták a Safe Laser család eszközeiben. Nevezetesen a:

  • a Safe Laser 150-ben, ami bőr, nyálkahártya és felületesen fekvő szövetek kezelésére alkalmas,
  • illetve a Safe Laser 500 infrában is, ami a felületes és mély szövetek lézerdoktora.

A szabadalmazott safe lézer technológiának köszönhetően, mindhárom Safe Laser eszköz bárki által használható, lézerbiztonsági ismeretek nélkül is. Az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal (EEKH) orvostechnikai eszköznek ismerte el a Safe Laser család mindhárom tagját, a szigorú engedélyezési procedúrát követően.

Az infa lézer előnyei

A fenti technológia legnagyobb előnye, hogy nagyobb teljesítmény is biztonsággal kerülhet bárki otthonába. Vannak ugyan lézereszközök a piacon, de azok - a felhasználók biztonsága érdekében - le vannak butítva az orvosi társaikhoz képest, így csak kis energiával rendelkeznek. Az infa lézer a safe lézer technológia nélkül azért is veszélyes, mert nem látható. A 808nm hullámhosszú infa tartomány ugyanis már kiesik a látható fény tartományából, így észre sem vehető, amikor belenéz az ember.

A Safe Laser 500 infra készülék a beépített biztonsági lencserendszer mellett, piros fényű LED izzókkal is mutatja a fény útját és a készülék bekapcsolt állapotát. A fenti biztonsági elemek lehetővé teszik, hogy a Safe Laser 500 infra készülékkel, a lágylézerek energiatartományának maximumával, 500mW energiával végezzük a kezelést. Ezáltal a mély izomzat, vagy ízület (comb, csípő, keresztcsonti gerinc stb.) kezelése 8-10 perc alatt elvégezhető.

Összefoglalva a Safe Laser 500 infra rendkívül hatékony, mégis a legbiztonságosabb lakossági forgalomban levő orvostechnikai eszköz

Tulajdonságait tekintve ára a hasonló paraméterű orvosi lézerek töredéke. Alkalmazható a család legidősebb tagjától a legfiatalabbig, a legkülönbözőbb problémákra, hiszen bár hatása mélyre terjed, a bőr és felületes szövetek kezelésére is alkalmas. Így a darazscsípéstől a középfül gyulladásig, a kisízületi reumától vagy lumbágótól a teniszkönyökön át a csípő- vagy térdízületi kopásig mindenre alkalmazható. Ezért is nevezhető a család lézerdoktorának.

A Safe Laser 500 infra lézer használati útmutató PDF-ért kattintson ide! >>>

Dr. Gulyás Tamás


Kérdésével, észrevételével forduljon a szerkesztoseg@vitaminsziget.com hoz.
Megosztás:
  Küldés:  Küldés   Betűméret:   Betűméret Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Kapcsolódó termékek

Safe Laser 500 - infra lézerSafe Laser 500 - infra lézer
A Safe Laser 500 Infralézer infravörös (808nm-es) fénye sokkal mélyebb rétegekben nyelődik el, mint a piros fényű lézereké, így biológiai hatása akár 8 cm mélységben is érvényesül. A fájdalommentes mozgás öröme!
+- 479.000 Ft/db db Beteszem a kosárba
Safe Laser 150 SLL - lágylézer készülékhez sugárszűkítő-orrkezelőSafe Laser 150 SLL - lágylézer készülékhez sugárszűkítő-orrkezelő
Az orrkezelő (= sugárszűkítő) segítségével a lézersugár egyszerűen az orrüregbe és az orrnyálkahártyára juttatható.
+- 2.370 Ft/db db Beteszem a kosárba
Safe Laser 150 SLL - lágylézer készülékSafe Laser 150 SLL - lágylézer készülék
A Safe Laser 150 SLL alkalmazási területe nagyon széles: fül-gégészet, sebgyógyítás, bőrgyógyászat, reumatológia, fogorvoslás, stb.
+- 289.000 Ft/db db Beteszem a kosárba
Safe Laser száloptika 150 lágylézerhezSafe Laser száloptika 150 lágylézerhez
Kiegészítő száloptika a Safe Laser 150 készülékhez; segítségével a száj- és fülbetegségek kiválóan kezelhetők.
+- 26.670 Ft/db db Beteszem a kosárba
Safe Laser száloptika 500 infra lézerhezSafe Laser száloptika 500 infra lézerhez
Kiegészítő száloptika a Safe Laser 500 infra lézer készülékhez; segítségével a száj- és fülbetegségek kiválóan kezelhetők.
+- 26.670 Ft/db db Beteszem a kosárba
Safe Laser Adapter gumigyűrű 500 infra lézerhezSafe Laser Adapter gumigyűrű 500 infra lézerhez
Az adapter gumi gyűrű a sugárszűkítő és a száloptika csatlakoztatásához használható a Safe Laser 500 infra lézer készülék esetében.
+- 3.900 Ft/db db Beteszem a kosárba
Safe Laser szemkezelő adapter 150 lágylézerhezSafe Laser szemkezelő adapter 150 lágylézerhez
A Safe Laser 150 lágylézer készülékhez társítható szemkezelő adapter csak állatorvosi felhasználásra használható.
+- 125.000 Ft/db db Beteszem a kosárba
Safe Laser kozmetikai kezelő 150 lézerhezSafe Laser kozmetikai kezelő 150 lézerhez
Kiegészítő kozmetikai kezelő a Safe Laser 150 készülékhez. Segítségével speciális krémeket lehet hatékonyan a bőrbe juttatni.
+- 19.900 Ft/db db Beteszem a kosárba

Kapcsolódó termék-kategóriák

Safe Laser -infra lézer

Kapcsolódó rovatok

SAFE Laser Lágylézer terápia





www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass