Cikkek
  Egészséges táplálkozás
     » Befőzés tartósítószer nélkül
     » Bio tea - Gyógytea
     » Egészségvédő növények
     » Fűszernövények
     » Lúgosítás-supergreens
     » LÚGOSVÍZ - Vízionizálás
     » Méregtelenítés
     » Táplálkozás
     » Tiszta víz
     » Vitamin
  Wellnes - Fitness
     » Fitness
     » Lelki egészség
     » Narancsbőr
     » Programok
     » Ultrahangos zsírbontás
     » Wellness szolgáltatások
     » Zsírégetés-fogyókúra
  Fogyasztóvédelem
     » Élelmiszerek káros összetevői
     » Kozmetikumok káros összetevői
     » Vásárlási tanácsok
  Baba-mama
     » Anyának lenni
     » Bébi
     » Óvodások, iskolások
     » Termékismertető
     » Tudományos hírek
     » Várandósság
  Prevenció - megelőzés
     » Alternatív módszerek
     » Bioptron fényterápia
     » Biorezonancia vizsgálat
     » Prevenció
     » Pulzáló mágnesterápia
     » SAFE Laser Lágylézer terápia
     » Vizsgálatok, szűrések
  Betegségek
     » Allergia
     » Bélrendszeri betegségek, probiotikum
     » Bőrbetegségek
     » Cukorbetegség
     » Daganatos betegségek
     » Emésztőszervi betegségek
     » Ételintolerancia
     » Fáradtság, kimerültség
     » Férfiakat érintő betegségek
     » Fog és ínybetegségek
     » Fül-orr-gége betegségei
     » Hétköznapi mérgeink
     » Idegrendszeri betegségek
     » Influenza
     » Ízületi, mozgásszervi betegségek
     » Káros szenvedélyek
     » Légzőszervi betegségek
     » Nőket érintő betegségek
     » Stressz
     » Szem betegségek
     » Szív és érrendszeri betegségek
  Alternatív megoldások
     » Környezettudatos életmód
     » Megújuló energiaforrások
  Szépségápolás
     » Hajápolás
     » Ránctalanító - ránctalanítás
     » Smink
     » Szőrtelenítés - IPL
     » Testápolás
  Életmódinterjúk - könyvajánlók
     » baba-mama
     » egészséges életmód
     » gyógynövények
     » Sztárinterjúk

Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

A gyomorfekély és a pulzáló mágnesterápia

2012.10.30.
Címkék: Almag-01   mágnesterápia   mágnesterápiás készülék   pulzáló mágnes terápia  

A gyomortáji panaszok korunk népbetegségének számítanak. A tünetek hátterében állhat reflux betegség, túlzott, vagy éppen elégtelen gyomorsav termelés, gyomor és nyombélfekély is. A tünetek és az okok is eltérőek lehetnek ugyan, de a háttérben végeredményben mindig valamilyen gyulladásos jelenség áll, és a panaszok minden esetben megkeserítik a betegek életét. A pulzáló mágnesterápia ezen panaszokra adhat megoldást.

A gyomorsav szerepe

A gyomorsav a mellett, hogy részt vesz a fehérjeemésztő enzimek aktiválásában, bélrendszerünk első védőbástyája. A szájunkon bekerülő kórokozók nagy része ugyanis ebben a közegben elpusztul. Az erősen savas hatása azonban a nyálkahártyákat is kikezdi, így azok védelemre szorulnak. A nyelőcső védelmét a nyelőcső-gyomor határon található záróizom biztosítja. Ez az izom annál szorosabban húzódik össze, minél savasabb a gyomortartalom. A gyomor védelmét egy a nyálkahártya sejtjei által termelt nyákréteg biztosítja, mely szigeteli a sejteket a gyomornedvtől. A nyombelet a gyomor kimeneti záróizma, illetve nyákréteg védi.

A tünetek háttere

Reflux betegségben a savas gyomorbennék a nyelőcsőbe kerül és marja a nyákbevonattal nem rendelkező nyálkahártyát, illetve a torokba felkerülve köhögést, maró torokérzést válthat ki. A gyomorfekély, illetve erózió esetén a sav a gyomor nyálkahártyáját izgatja. A gyomor, illetve a nyombél fekély a fenti panaszok legsúlyosabb állapota, amikor a nyálkahártyán seb keletkezik, és az a folyamatosan termelődő gyomorsav miatt csak nagyon nehezen tud begyógyulni.

A seb nemcsak a túlzott mennyiségű gyomorsav, hanem a nyálkahártya ellenállásának hiánya, illetve a kettő együttes hatása következtében is kialakulhat. A nyálkahártya védelem gyengülésében szerepet játszik a rossz diéta a túlzott cukorfogyasztás és a stressz is. Tudni kell azonban, hogy a fekélyek több mint felének hátterében a Helicobacter Pylori nevű baktérium áll. Ez a baktérium az oxidgén hiányos környezetet szereti, és ellenáll a savaknak, mivel semlegesítő anyagot termel.

A Helicobakter tehát egy ideig képes ellenállni a savas gyomornedvnek, de az ő növekedésének is a semleges pH érték a legkedvezőbb. Épp ezért „beássa” magát a nyálkahártyát védő nyákréteg alá, ahol már megfelelő pH érték van jelen. Nem véletlen, hogy a kiirtását célzó kombinált antibiotikum terápiák mellé mindig savkötőt adnak. Erre a baktériumra ható antibiotikumok ugyanis az osztódási szakaszban hatnak, osztódás pedig akkor történik, amikor legjobban érzi magát, vagyis semlegesebb pH értéken.

A tünetek kezelése

Legyen szó azonban fekélyről, gyulladásról, vagy refluxról, a tünetek enyhítésére savkötőket vagy savtermelést gátló gyógyszereket használnak. Ezekkel azonban több baj is van. Ha refluxról beszélünk, akkor a záró gyűrű funkcióját rontjuk velük, így folyamatos alkalmazásuk szükséges. A kevésbé savas gyomorbennék ugyanis még mindig nagyon savas a nyelőcső számára. Ez a kezelés azonban megfoszt minket egy fontos védelmi vonaltól, illetve rontja a fehérjeemésztést, ami felszívódási zavarokhoz vezethet. A fekélyek és kisebb nyálkahártyaizgalmak állapotát tényleg javítják, de ehhez ez esetben fontos a regenerációt más módon is támogatni (pl: D-vitamin, Béta karotin, B1-, B2 vitamin stb.). A tüneti kezelés tehát tényleg csak tüneti, de oki szinten nem oldja meg a problémát. A probléma ugyanis egy egyensúlyzavar, melynek megoldása, az adott személytől függ.

A gyomorfekély és a pulzáló mágnesterápia

A pulzáló mágnes terápia szintén nem kezeli az összes okot, de mélyebb szinten segít hatni a problémára. Az ALMAG -01 tovafutó pulzáló mágnesterápiás eszköz, csökkenti a túlzott savtermelést és a gyulladást, javítja a szövetek keringését, és oxigenizációját, illetve elősegíti a nyálkahártyák regenerációját. Így több szinten nyúl bele a fent részletezett folyamatokba.

Tudta-e?

- Egy 110 főt vizsgáló orosz tanulmányban a gyógyszeres savkötő terápiát az ALMAG-01 eszköz használatával kombinálták, míg a kontroll csoport csak a gyógyszereket kapta.

- Az eszközt a használati leírásban szereplő módon közvetlenül a gyomor fölé helyezték, a hason a bordaívek alsó részén.

- Az ALMAG-01 kezelést kapó páciensek tünetei (fájdalom, savasság, hányinger, haspuffadás) áltagosan 2-5 nap alatt szűntek meg, míg a kontroll csoportban lévők tünetei 10-20 napig is fennálltak.

- 4 héttel a kezelést követően az ALMAG-01 eszközzel kezeltek mindegyike tünetmentes volt, a kontroll csoportban lévők 61%-ával szemben.

A fenti vizsgálat rámutat az ALMAG-01 hatásosságára ebben a betegségben, bár a családon belül számos más – főként- gyulladásos, degeneratív - állapotban is sikerrel alkalmazható. Az ALMAG-01 ezen kívül nem csak a fekélyek, de a hasnyálmirigy és epe eredetű panaszokban is segíti a tünetek enyhítését.

Dr. Gulyás Tamás


Kérdésével, észrevételével forduljon a szerkesztoseg@vitaminsziget.com hoz.
Megosztás:
  Küldés:  Küldés   Betűméret:   Betűméret Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó rovatok

Pulzáló mágnesterápia

www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass