Cikkek
  Egészséges táplálkozás
     » Befőzés tartósítószer nélkül
     » Bio tea - Gyógytea
     » Egészségvédő növények
     » Fűszernövények
     » Lúgosítás-supergreens
     » LÚGOSVÍZ - Vízionizálás
     » Méregtelenítés
     » Táplálkozás
     » Tiszta víz
     » Vitamin
  Wellnes - Fitness
     » Fitness
     » Lelki egészség
     » Narancsbőr
     » Programok
     » Ultrahangos zsírbontás
     » Wellness szolgáltatások
     » Zsírégetés-fogyókúra
  Fogyasztóvédelem
     » Élelmiszerek káros összetevői
     » Kozmetikumok káros összetevői
     » Vásárlási tanácsok
  Baba-mama
     » Anyának lenni
     » Bébi
     » Óvodások, iskolások
     » Termékismertető
     » Tudományos hírek
     » Várandósság
  Prevenció - megelőzés
     » Alternatív módszerek
     » Bioptron fényterápia
     » Biorezonancia vizsgálat
     » Prevenció
     » Pulzáló mágnesterápia
     » SAFE Laser Lágylézer terápia
     » Vizsgálatok, szűrések
  Betegségek
     » Allergia
     » Bélrendszeri betegségek, probiotikum
     » Bőrbetegségek
     » Cukorbetegség
     » Daganatos betegségek
     » Emésztőszervi betegségek
     » Ételintolerancia
     » Fáradtság, kimerültség
     » Férfiakat érintő betegségek
     » Fog és ínybetegségek
     » Fül-orr-gége betegségei
     » Hétköznapi mérgeink
     » Idegrendszeri betegségek
     » Influenza
     » Ízületi, mozgásszervi betegségek
     » Káros szenvedélyek
     » Légzőszervi betegségek
     » Nőket érintő betegségek
     » Stressz
     » Szem betegségek
     » Szív és érrendszeri betegségek
  Alternatív megoldások
     » Környezettudatos életmód
     » Megújuló energiaforrások
  Szépségápolás
     » Hajápolás
     » Ránctalanító - ránctalanítás
     » Smink
     » Szőrtelenítés - IPL
     » Testápolás
  Életmódinterjúk - könyvajánlók
     » baba-mama
     » egészséges életmód
     » gyógynövények
     » Sztárinterjúk

Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

A CIKK TARTALOMJEGYZÉKE


» Cikkek \
+   Betegségek \
+   Influenza \
+  Mexikói veszély?

» Az influenza tünetei
» Megelőzés
» Információk a Tamiflu gyógyszerről:
Küldés:  Küldés   Betűméret:   Cikk betűmérete Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Mexikói veszély?

2009.05.02.

Az őszi-téli időszak betegsége az influenza, szövődményei egytől egyig súlyos, maradandó szövődményekkel, életveszélyes betegségek - nem érdemes azok kialakulását kockáztatni.

Az influenza egy fertőző betegség, amely emlősöket és madarakat fertőz és egy orthomyxoviridae családba tartozó RNS-vírus okozza. Az influenzát a megfertőzött emlősök terjesztik a levegő útján, mint köhögés és tüsszentés során a vírust tartalmazó aeroszolt képezve, és a fertőzött madarak ürüléke által.

A fertőzés akkor alakul ki, ha érintkezünk ezekkel a testfolyadékokkal vagy szennyezett felületekkel. A cseppfertőzés ezért nem feltétlenül köhögéssel, hanem nagymértékben tárgyak és kezeink közvetítésével terjed. Emiatt nagyon fontos a rendszeres, lehetőleg fertőtlenítő hatású kézmosás.

Sokan kérdik, hogy miért csak a hideg, téli időszakban terjed ez a betegség.

Az influenzavírusokról tudnunk kell azt a tényt, hogy az emberi testhőmérsékleten kb. egy hétig, 0 °C-on több mint 30 napig és nagyon alacsony hőmérsékleteken határozatlan ideig maradnak fertőzőképesek. Ezért egy megfertőzőt felület, például egy kilincs a hidegben hónapokon át egy fertőzésforrást jelent.

Az influenza időszakos járványok során terjed a világban és egy-egy pandémiás évben, az 1800-as években több millió, nem-pandémiás évben több százezer ember is meghalhat az influenzában és annak szövődményeiben.

A vírus szerkezetében folyamatosan létrejövő apró változások miatt, világszerte újra és újra járványokat okoz és egy korábban átvészelt fertőzés nem véd hatékonyan a vírus mutációi végett a következőtől, emiatt évente kell új oltóanyagot előállítani.

A 20. század során négy pandémia, vagyis világjárvány következett be a vírus mutációja által, elsőnek az 1918-ban kialakuló spanyolnáthát nevezném meg, amely a vírus egy jelentősebb genetikai változása után fertőzött és követelte áldozatait, mely több tízmillió ember életébe került.

Gyakran az eredményez pandémiát, hogy a vírus egyik állatfajról a másikra terjed. Amióta Ázsiában, az 1990-es években a madárinfluenza-vírus H5N1 jelzésű halálos törzse az első humán áldozatait szedte, ezt tekintik a legnagyobb influenza pandémia veszélynek.

Ipari országokban elterjedt az influenza elleni védőoltás használata a veszélyeztetett emberek és szárnyasok körében.

Nagy gondot jelent, hogy itt egy alattomos vírussal van dolgunk, amely a szó szoros értelmében, ha bekerítik a tudósok, és mire megvan az ellenszer, akkora képes a mutációra, vagyis folyamatosan képes szerkezetének változtatására. Így az újonnan kifejlesztett hatóanyag hatástalanná, vagyis értéktelenné válik. A leggyakrabban alkalmazott humán védőoltás a „Trivalens influenza vakcina“, ami három vírustörzs ínaktivált és tisztított anyagát tartalmazza.

Az A/H1N1-es sertésinfluenza kialakulása egy mutált forma a madárinfluenza H5N1 és az A-vírus között. A kialakulás általában egy már megfertőzött hordozóban alakul ki, egy újrafertőzés során az új típusú vírusformával.

Itt a vírusok génállománya cserél információt, vagyis egy mutálódás jön létre, amely egy újabb és a szervezetnek egy ismeretlen változatát jelenti. Az így kialakult új vírus, az állatok közvetítésével nagyobb genetikai változáson is átesik időnként, ami az ember immunrendszerét felkészületlenül éri. Sajnos ez a mutáció most emberről emberre is támad.

A kórokozókat vizsgáló laboratóriumok többségében (64 százalékban) a vírus „A”altípusát regisztrálták, annak is leginkább a H3-as változatát. A H1-es változat csak nyomokban fordult elő. Összességében az idei európai influenzajárványra jellemző az „A”típusú, H3-as változat támadása (97 százalék), a H1-es altípus megjelenése pedig elenyésző. Mivel a víruscsalád, mint említettem kifejezetten hidegkedvelő, így nem akar össze állni a kép az új típus kialakulásáról.

Annál inkább felmerül bennem az a kétség, és engedjék meg itt a személyes véleményemnek hangsúlyt adjak, hogy itt inkább az a látszat, hogy a mai világot sújtotta anyagi vállság a nyugati nagyhatalmú gyógyszergyár monopolokat is sújtja.

Véleményem inkább az, hogy meleg éghajlatokon nem tud, vagy nagyon kicsi az esély arra, hogy egy ilyen mutáció kialakuljon. Gondoljunk bele a Spanyolnáthába, amely több millió humán áldozatot követelt, szintén, mint később kiderült nem spanyol, hanem Amerikából indult útjára.

Ezért gondolom, hogy nagy a gyanú, hogy ez az A/H1N1 típusú génmanipuláció, inkább egy emberi kéz alkotta, egy fejlett génlabor munkájának gyümölcse. Ez biztosít új bevételt az anyagilag a válság által sújtotta farmkonszerneknek. Mivel Mexikó szintén a globális válságtól extrém sújtotta terület, és az emberek szintén kevésbé tudnak az immunrendszerük karbantartására hatni, vagy akár védőoltásokban gondolkozni, így ez egy kiválóan alkalmas terület.

Ez a gondolat azért érdekes, mivel a madárinfluenza a H5N1-es típus szintén egy meleg és anyagilag sújtott területen, vagyis Indonéziában bukkant először fel. Ez a folyamat ismétlődni látszik, szinte, mint egy séma! Az emberi cinizmusom kérdi, hogy a következő eset felbukkanás majd a meleg Afrikából indul, amelyet az oroszlánok és a majmok terjesztenek? Ezen ideje lesz elgondolkoznunk!

Itt szeretném megjegyezni, hogy az immunrendszert a Grape Vital®, mint immunerősítő nem csak védi, hanem az influenza A típust is megsemmisíti a emberi mint az állati szervezetben. Visszatérve az oltóanyagra, ezt forgalmazzák Magyarországon is, amely a szakemberek szerint megfelelő hatásfokú védelmet nyújt a kórokozó régi és újabban megjelent változata ellen egyaránt.

Annak ellenére, hogy az influenza kórokozója már nagyon régen ismert, és a kutatók azt is tudták, hogy a vírus kifejezetten hidegkedvelő, továbbá azt is feltételezték, hogy általában cseppfertőzés útján terjed, ezeket laboratóriumi körülmények között eddig nem sikerült bizonyítani.

A New Scienstist tudományos folyóirat közleménye szerint nemrégiben egy laboratóriumban pontosították a korábbi feltételezéseket. Ezek szerint az influenza vírusa leginkább az alacsonyabb, 20–35 százalékos páratartalmú levegőt kedveli, 80 százalékos páratartalom felett képtelen a fertőzésre. Hőmérsékletben pedig legjobban az 5–20 Celsius fokos tartományt kedveli, ebben terjed a leghatékonyabban.

Az állatkísérletek azt is bizonyították, hogy a korábbi feltételezésekkel ellentétben nincs szükség egy beteg egyén cseppfertőzésére a kórozó átadásához. Elegendőek erre a vírusok közvetítésére kiválóan alkalmas, levegőben lebegő páracseppek.

Az influenza tünetei

Amikor a hagyományosan légúti hurutos kórképre gondolunk, és az influenzát emlegetjük, az már a megbetegedés fázisa. Az influenza kezdeti tünetei azonban elsősorban a láz, hidegrázás, borzongás, rossz közérzet, fejfájás, ízület és izomfájdalom.

secsemők és kisgyermekek esetében álmosság, bágyadtság illetve hasmenés jelzik a megfertőzés első jeleit, míg az időseknél szegycsonttáji fájdalommal jelentkezik a betegség.

Ezeket követi a torokfájás, száraz köhögés és csak aztán a hurutos tünetek: orrfolyás, orrdugulás, váladékos köhögés. Krónikus betegek, csecsemők és idősek influenzájában előfordul, hogy a hurutosság az egyéb tünetek mellett annyira elenyésző, hogy betegben és orvosában fel sem merül az influenza lehetősége.

Az influenza szövődményei felnőttek esetében lehetnek: krónikus hörghurut heveny fellángolása, bakteriális tüdőgyulladás, agyi keringészavar, szívinfarktus, toxikus shock tünet együttes, agyhártya- és agyvelőgyulladás, veseelégtelenség, anyagcsere betegségek (pl. cukorbetegség) egyensúlyának felborulása. Kialakulhat még néhány ritkább, de szintén életveszélyes betegség is.

Szövődmények a gyermekek esetében: a gennyes középfülgyulladás, asthma fellángolása, lázgörcs, vakbélgyulladás gyanúját keltő hasfájás, szív- és vázizom gyulladás, krónikus betegek állapotromlása jöhet létre. Az influenza vírus kaput nyit a légutakat megbetegítő bakteriális kórokozók előtt.

Kezeljük lehetőség szerint de ne feledkezzünk meg arról a tényről, hogy vírusfertőzésről van szó, elsősorban a tüneti kezelésről beszélhetünk.

Fontos a helyes lázcsillapítás, szükség esetén fájdalomcsillapítás és az ágynyugalom. Mindezek mellett erősen ajánlott a bő folyadékfogyasztás, mivel szervezetünk védekezése végett erős hőt termel. A magas láz és a hőmérséklet végett viszont szervezetünk magas mértékben veszít vizet az izzadás során.

Fontos, hogy emiatt főleg csecsemők, melyek kis testük miatt gyorsan a kiszáradás határára kerülhetnek kellő folyadékot fogyasszanak, mivel a folyadék vesztességet feltétlenül pótolni kell.

A szervezetet akkor fenyegeti a kiszáradás, ha a szervezetünk a sejtektől kezdi el megvonni a folyadékot, ebben az esetben létfontos sejtek, vagyis csoportok, mint szervek is károsodhatnak.

Ezért ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre és a megfelelő vitaminellátottságra is. A napi adag (10 kg -ként 3-4 csepp) 2-3 szorosát Grape Vital®-ból és nagy adag C-vitamint fogyasszunk.

Megelőzés

Szervezetünk védekező rendszerét kell aktiválni, vagyis pontosabban a falósejtek létszámát növelni szervezetünkben. Ezek a sejtek szervezetünk immunválasza. A természet által adott módon fogyasszunk sok antioxidánst és vitamint.

Erre a legjobb forrás a tömény koncentrátum. Az influenzajárványos, erősen ragályos, cseppfertőzéssel terjedő vírusos betegség, mely szövődményei révén számos halálos áldozatot követel minden évben. A megelőzés továbbá az influenza okozta megnövekedő gazdasági terhek miatt is lényeges, ezért az influenzát ki kell pihenni!

Sajnos mai rohanó világunkban azonban sokan "nem érnek rá betegeskedni", ezért, akit a kimaradás miatti munkahelyi vagy iskolai problémák aggasztanak, annak tanácsos évente beadatni a védőoltást!

Ha már járvány van, a betegeket igyekezzünk távol tartani a közösségektől. A cseppfertőzés nem feltétlenül köhögéssel, hanem nagymértékben tárgyak és kezeink közvetítésével terjed. Ügyeljünk arra is, hogy kezeikkel ne nyúljunk szánkba, ne dörzsöljük szemeinket. Emiatt nagyon fontos a rendszeres, lehetőleg fertőtlenítő hatású kézmosás vagy a Grape Vital® kézfertőtlenítő nedves kendők alkalmazása.

Kedvezményes influenza csomagjaink

Információk a Tamiflu gyógyszerről:

Dr.Csabai Zsolt Ph.D.


Kérdésével, észrevételével forduljon a szerkesztoseg@vitaminsziget.com hoz.
Megosztás:
  Küldés:  Küldés   Betűméret:   Betűméret Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó enciklopédia bejegyzések

Kapcsolódó termék-kategóriák

Immunrendszer Felső légúti betegségek





www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass