Cikkek
  Egészséges táplálkozás
     » Befőzés tartósítószer nélkül
     » Bio tea - Gyógytea
     » Egészségvédő növények
     » Fűszernövények
     » Lúgosítás-supergreens
     » LÚGOSVÍZ - Vízionizálás
     » Méregtelenítés
     » Táplálkozás
     » Tiszta víz
     » Vitamin
  Wellnes - Fitness
     » Fitness
     » Lelki egészség
     » Narancsbőr
     » Programok
     » Ultrahangos zsírbontás
     » Wellness szolgáltatások
     » Zsírégetés-fogyókúra
  Fogyasztóvédelem
     » Élelmiszerek káros összetevői
     » Kozmetikumok káros összetevői
     » Vásárlási tanácsok
  Baba-mama
     » Anyának lenni
     » Bébi
     » Óvodások, iskolások
     » Termékismertető
     » Tudományos hírek
     » Várandósság
  Prevenció - megelőzés
     » Alternatív módszerek
     » Bioptron fényterápia
     » Biorezonancia vizsgálat
     » Prevenció
     » Pulzáló mágnesterápia
     » SAFE Laser Lágylézer terápia
     » Vizsgálatok, szűrések
  Betegségek
     » Allergia
     » Bélrendszeri betegségek, probiotikum
     » Bőrbetegségek
     » Cukorbetegség
     » Daganatos betegségek
     » Emésztőszervi betegségek
     » Ételintolerancia
     » Fáradtság, kimerültség
     » Férfiakat érintő betegségek
     » Fog és ínybetegségek
     » Fül-orr-gége betegségei
     » Hétköznapi mérgeink
     » Idegrendszeri betegségek
     » Influenza
     » Ízületi, mozgásszervi betegségek
     » Káros szenvedélyek
     » Légzőszervi betegségek
     » Nőket érintő betegségek
     » Stressz
     » Szem betegségek
     » Szív és érrendszeri betegségek
  Alternatív megoldások
     » Környezettudatos életmód
     » Megújuló energiaforrások
  Szépségápolás
     » Hajápolás
     » Ránctalanító - ránctalanítás
     » Smink
     » Szőrtelenítés - IPL
     » Testápolás
  Életmódinterjúk - könyvajánlók
     » baba-mama
     » egészséges életmód
     » gyógynövények
     » Sztárinterjúk

Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

A CIKK TARTALOMJEGYZÉKE


» Cikkek \
+   Ajándéközön Karácsonyra \
+   Ajándékötletek \
+  Karácsonyi ötletbörze

» Fényképes ajándékok
» Falinaptár fotókkal
» Egyedi fotóalbum
» Hasznos könyvecskék
» Mini kaktuszkert
» Gyógynövényes párna
Küldés:  Küldés   Betűméret:   Cikk betűmérete Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Karácsonyi ötletbörze

2012.12.17.
Címkék: ajándék   dekoráció   karácsony  

Ne essünk pánikba, ha nem találtunk rá a megfelelő ajándékra, hiszen még most sem késő hozzáfogni egy-egy különleges meglepetés összeállításához! Néhány egyedi darab viszonylag gyorsan és könnyen elkészíthető, ha tehát hajlandóak vagyunk néhány órát rászánni, szeretteinknek személyre szóló apróságokkal kedveskedhetünk. Összegyűjtöttünk néhány szuper ötletet!

Fényképes ajándékok

A különféle fényképek felhasználásával készített meglepetések igen divatosak, ám sokszor borsos árat kell fizetnünk egy-egy darabért. Jóval olcsóbb és kreatívabb megoldás, ha magunk állítjuk össze őket.

Falinaptár fotókkal

Ehhez szükségünk lesz 12 színes kartonpapírra, valamint ugyanennyi fényképre, amelyek témájukban és hangulatukban illeszkednek a hónapokhoz. Be kell szereznünk továbbá rafiát, ragasztót, vonalzót, grafit ceruzát, valamint filctollat.

Igazán nagy örömet okozhatunk, ha barátaink és családtagjaink számára olyan fotókat választunk, melyekhez közös élmények fűződnek!

Első lépésben vágjuk a kartonokat azonos nagyságúra, ügyelve arra, hogy kényelmesen elférjen rajta egy fénykép, valamint a naptál rubrikái. Pontos mérés után grafit ceruzával jelöljük be a fényképek helyét a papírok felső harmadának közepén. Figyeljünk rá, hogy ezek minden karton esetében ugyanoda kerüljenek! Ha ezzel elkészültünk, vágjunk bele a tulajdonképpeni naptár megrajzolásába.

Vonalzó segítségével készítsünk hét oszlopból álló táblázatot és írjuk föléjük a hét napjait. Egy 2008-as naptár segítségével határozzuk meg, hogy az adott hónapban hány sorra lesz szükségünk, majd rajzoljuk meg a megfelelő mennyiségű rubrikát és számozzuk meg a napokat. Ha nem vagyunk biztosak magunkban, először szerkesszük meg az egészet grafitceruzával és csak a végén húzzuk át alkoholos filctollal. Amikor mind a 12 oldallal elkészültünk, lyukasszuk ki őket a tetejükön két helyen, ügyelve arra, hogy minden egyes lapon ugyanott legyenek a rések. Igyekezzünk pontosan dolgozni, hiszen ha a lukak nem egymás alatt lesznek, egész munkánk kárba veszhet!

Mikor mindezzel elkészültünk, már csak az előkészített fényképek felragasztása maradt hátra. Amennyiben nem szeretnénk őket közvetlenül a kartonhoz ragasztani, használjunk fényképsarkokat – így később a leendő tulajdonos akár ki is cserélheti a fotókat. Végezetül fűzzünk át a lyukakon néhány szál rafiát, elég lazán ahhoz, hogy akasztóként is használható legyen.

Hogyha könnyen elboldogulunk a különféle számítógépes programokkal, ezek segítségével is összeállíthatjuk a személyre szabott fényképes naptárat. Csupán el kell mentenünk az elkészített tervet, majd elvinnünk egy szakboltba, ahol a kiválasztott minőségű papírra néhány perc alatt kinyomtatják.

Egyedi fotóalbum

Ez az ajándék egyszerűen és gyorsan elkészíthető, ráadásul ha találunk otthon elegendő jó fényképet, még a fotók kinagyítására sem kell pénzt költenünk! Szükségünk lesz két vastag, színes kartonpapírra, vékonyabb, jó minőségű lapokra, és esetleg fényképsarkokra. Csupán annyi a dolgunk, hogy a papírokon kijelöljük a fotók helyét, majd az oldalak és a borítók bal szélére készítünk két-két lyukat oly módon, hogy pontosan egymás alatt helyezkedjenek el. Végezetül át kell kötnünk őket szalaggal vagy rafiával.

Ha ki szeretnénk díszíteni alkotásunkat, érdemes ezt a fotók beragasztása és az album összekötözése előtt megtennünk, hogy a későbbiekben ne okozzon problémát egy esetlegesen elrontott oldal. A kartonlapot dekorálhatjuk természetes anyagok (pl. csillagánizs, narancskarika, és örökzöld levelek/ágak) felragasztásával, de textíliából kivágott mintákat is a fedőhöz tapaszthatunk. Akár egy képet is festhetünk a borítóra, de a különféle újságkivágások és fotók is jól mutathatnak rajta. A belső oldalak és a fedők díszítésére egyaránt alkalmas a „krumplinyomda”.

Elkészítéséhez vágjunk félbe egy burgonyát és faragjunk a felületére egy-másfél centiméter magas nyomtatóformát (célszerűbb egyszerű mintákat – pl. csillagot, háromszöget, négyszöget – használni). Mártsuk őket festékbe (temperába) és a lapokhoz nyomva hozzuk létre a mintázatot. A krumplikat ragasztóval is bekenhetjük, majd az így létrehozott figurákra csillámot szórhatunk. A beragasztott képek mellé írhatunk rövidebb megjegyzéseket vagy idézeteket is. Arra ügyeljünk, hogy csak a dekoráció teljes száradása után kerüljenek a fotók az oldalakra, és csak ezután kötözzük össze az albumot.

Hasznos könyvecskék

A fentiekben ismertetett módszerrel egyéb ajándékokat is szerkeszthetünk. Készíthetünk például receptkönyvet, amelybe tematika szerint gyűjtjük az ételek leírásait, vagy összeállíthatunk egy rajzokkal díszített mesekönyvet gyermekeink számára. Támaszkodjunk kreativitásunkra, hiszen bármelyik apró ötlet óriási sikert arathat!

Mini kaktuszkert

Ez az ajándék nagyon gyorsan összeállítható, ám az alapanyagok az átlagosnál valamivel drágábbak. Szükségünk lesz egy olyan nagyobb porcelán tányérra, melynek a pereme legalább két-három centiméter magas, valamint be kell szereznünk apró köveket vagy díszkavicsot és négy-öt kisebb, különböző fajtájú kaktuszt.

A tál külső peremét díszíthetjük felragasztott gyöngyökkel vagy festékkel, de üresen is hagyhatjuk. A porcelántartóban rendezzük el a kaktuszokat, majd a fennmaradó helyet bőségesen töltsük fel kaviccsal, hogy a cserepek ne mozdulhassanak el.

Gyógynövényes párna

Összeállításához szerezzünk be elegendő mennyiségű textíliát, valamint szárított gyógynövényeket (pl. kakukkfüvet, citromfüvet, kamillát, zsályát). Az anyagból varrjunk tetszőleges méretű párnát úgy, hogy az egyik rövidebbik oldalát „nyitva” hagyjuk a feltöltéshez. Tegyük az összeválogatott füveket a zsákocskába (ne tömjük meg túlságosan), majd varrjuk össze az utolsó oldalt is.

Őri Katalin


Kérdésével, észrevételével forduljon a szerkesztoseg@vitaminsziget.com hoz.
Megosztás:
  Küldés:  Küldés   Betűméret:   Betűméret Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó enciklopédia bejegyzések

Kapcsolódó termék-kategóriák

Kapcsolódó rovatok






www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass