Cikkek
  Egészséges táplálkozás
     » Befőzés tartósítószer nélkül
     » Bio tea - Gyógytea
     » Egészségvédő növények
     » Fűszernövények
     » Lúgosítás-supergreens
     » LÚGOSVÍZ - Vízionizálás
     » Méregtelenítés
     » Táplálkozás
     » Tiszta víz
     » Vitamin
  Wellnes - Fitness
     » Fitness
     » Lelki egészség
     » Narancsbőr
     » Programok
     » Ultrahangos zsírbontás
     » Wellness szolgáltatások
     » Zsírégetés-fogyókúra
  Fogyasztóvédelem
     » Élelmiszerek káros összetevői
     » Kozmetikumok káros összetevői
     » Vásárlási tanácsok
  Baba-mama
     » Anyának lenni
     » Bébi
     » Óvodások, iskolások
     » Termékismertető
     » Tudományos hírek
     » Várandósság
  Prevenció - megelőzés
     » Alternatív módszerek
     » Bioptron fényterápia
     » Biorezonancia vizsgálat
     » Prevenció
     » Pulzáló mágnesterápia
     » SAFE Laser Lágylézer terápia
     » Vizsgálatok, szűrések
  Betegségek
     » Allergia
     » Bélrendszeri betegségek, probiotikum
     » Bőrbetegségek
     » Cukorbetegség
     » Daganatos betegségek
     » Emésztőszervi betegségek
     » Ételintolerancia
     » Fáradtság, kimerültség
     » Férfiakat érintő betegségek
     » Fog és ínybetegségek
     » Fül-orr-gége betegségei
     » Hétköznapi mérgeink
     » Idegrendszeri betegségek
     » Influenza
     » Ízületi, mozgásszervi betegségek
     » Káros szenvedélyek
     » Légzőszervi betegségek
     » Nőket érintő betegségek
     » Stressz
     » Szem betegségek
     » Szív és érrendszeri betegségek
  Alternatív megoldások
     » Környezettudatos életmód
     » Megújuló energiaforrások
  Szépségápolás
     » Hajápolás
     » Ránctalanító - ránctalanítás
     » Smink
     » Szőrtelenítés - IPL
     » Testápolás
  Életmódinterjúk - könyvajánlók
     » baba-mama
     » egészséges életmód
     » gyógynövények
     » Sztárinterjúk

Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

Az érintés ereje- babamasszázs

2010.10.13.
Címkék: baba-mama   mozgásszervi betegségek   vérkeringés  

Minden egyes érintésnek és simogatásnak ereje van. Számos kísérlet, megfigyelés, és kutatás bizonyítja a masszázs csodálatos hatásait, eredményeit. Nemcsak érzelmileg, hanem fizikailag is befolyásolják a baba fejlődését.

Masszázstörténet

A babamasszázs évezredes hagyománya Indiából származik. Az ősi kultúrákban anyáról gyermekre szállt a masszázs tudománya. A speciális babamasszázst Vimala Schneider McClure állította össze és alkalmazta elsőként.

A sikerek megalapozták a Nemzetközi Babamasszázs Szövetség (IAIM) létrejöttét. Jelenleg több mint 30 ország tagja a szervezetnek. Magyarországon 1998-ban képezték ki az első babamasszázs-oktatókat, s azóta nálunk is a nemzetközi protokoll alapján dolgoznak.

A babamasszázs többnyire lágy, puha, de határozott simító mozdulatokból áll, de felfedezhetjük benne a svéd és az indiai masszázs elemeit is.

Mi mindenre jó a babamasszázs?  

Számos kísérlet, megfigyelés, és kutatás bizonyítja a masszázs csodálatos hatásait, eredményeit. A rendszeres masszázs serkenti a pozitív kötődések kialakulását, kedvezően befolyásolja a szülő-gyermek kapcsolatát, fejleszti a baba kapcsolatteremtő képességét, erősíti az immunrendszert és a stressz elleni védelmet.  

Enyhíti az allergiás tüneteket, a felpuffadást, a hasfájást. Ezen túlmenően, erősíti a bőrt, a szöveteket, az izomzatot, javítja a mozgáskoordinációt, gyorsítja a koraszülöttek fejlődését.

Rendszeres végzése elősegíti az izomrendszer növekedését és a mozgáskoordináció kialakulását. Gyorsabban fejlődik a mozgás, melynek következménye hosszabb távon, hogy a csontok és az ízületek nem károsodnak, jó lesz a testtartás. Természetes fájdalomcsillapítóként jól alkalmazható a has masszírozása. Mivel egy puffadt, gázos has különösen érzékeny, a masszírozást nagy körültekintéssel kell végezni. A kéz melege, a finom simogatás, a célirányos mozdulatok általában segítenek a gázok és a széklet ürítésében.  

Serkenti a létfontosságú szervek működését (emésztés, keringés, légzés). Javítja a vér oxigénellátását. Talán ellentmondásnak tűnik, de a serkentő funkcióval párhuzamosan segít a relaxációban és az esti elalvásban. Hosszabb és pihentetőbb alvást biztosít.  

A keresztező mozdulatokkal fejleszthetők az idegpályák. A masszázs hat a gyermekünk idegrendszerére, információt nyújt saját testéről és az őt körülvevő személyekről is. Elősegíti az összes többi érzékszerv működését is.

Mikortól és milyen gyakran alkalmazhatjuk?

Ha az orvos nem tiltja, akkor már 2 hetes kortól elkezdhető, mert az első hetekben sok kisbabának okoz kellemetlenséget a hasfájás. Babától függően érdemes naponta 10-15 percet masszíroznunk.  

Hogyan és mivel csináljuk a babamasszázst?

Masszírozáshoz használjunk babaolajat vagy testápolót. Törekedjünk arra, hogy a termékek természetes öko alapanyagokból készüljenek. Ma már számos ilyen termékkel találkozhatunk, így nem kell messzire menni érte. Az a legjobb, ha az árú viseli a BDIH (Ellenőrzött természetes kozmetikum) minősítést.

A nem "ellenőrzött természetes kozmetikum" (BDIH) minősítésű készítmények tartalmazhatnak olyan vegyi összetevőket, melyek kicsi molekulasúlyuk révén bekerülnek a véráramba, és allergiát okoznak.

A masszírozás a napi fürdetés után ajánlott. Az életkor előrehaladtával - kb. a 6. hónap után - már az is elegendő, ha csak minden második nap masszírozunk, de a gyakoriság ennél sokkal jobban is csökkenthető.

Vannak gyermekek, akik egészen iskoláskorukig kedvelik a masszázsnak ezt a formáját. Az egész testre kiterjedő masszázshoz - a játszadozás és az erősítő gyakorlatok nélkül - mintegy 15 percre van szükség. Az időtartam arányosan csökkentendő, ha csak a has, a hát vagy a láb stb. masszírozásáról van szó.

Szerkesztő kedvence: Logona Babaápoló olaj körömvirággal

A babaápoló olaj, amely értékes, fokozottan bőrbarát növényi olajok (mandula, jojoba) és bőrnyugtató kivonatok különleges kombinációja, már a tisztítás közben megaka­dályozza a bőr kipirosodását és irritációját, táplálja és tisztítja a baba gyengéd bőrét.

A bőrnyugtató hatású körömvirág kivonat hatékonyan csökkenti az irritációt és a gyulladást. Klinikailag tesztelt. Babamasszázshoz is különösen ajánlott termék. Igazi gyengédség a babáknak. Naturkozmetikum, amely kifejezetten a baba bőréhez lett kifejlesztve. Natúr, tehát semmilyen káros anyagot nem tartalmaz. Tovább a babatermékekre >>

 

 Összeállította: Koczka Kinga


Kérdésével, észrevételével forduljon a szerkesztoseg@vitaminsziget.com hoz.
Megosztás:
  Küldés:  Küldés   Betűméret:   Betűméret Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó termék-kategóriák

Baba-mama

Kapcsolódó rovatok

Bébi





www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass