Cikkek
  Egészséges táplálkozás
     » Befőzés tartósítószer nélkül
     » Bio tea - Gyógytea
     » Egészségvédő növények
     » Fűszernövények
     » Lúgosítás-supergreens
     » LÚGOSVÍZ - Vízionizálás
     » Méregtelenítés
     » Táplálkozás
     » Tiszta víz
     » Vitamin
  Wellnes - Fitness
     » Fitness
     » Lelki egészség
     » Narancsbőr
     » Programok
     » Ultrahangos zsírbontás
     » Wellness szolgáltatások
     » Zsírégetés-fogyókúra
  Fogyasztóvédelem
     » Élelmiszerek káros összetevői
     » Kozmetikumok káros összetevői
     » Vásárlási tanácsok
  Baba-mama
     » Anyának lenni
     » Bébi
     » Óvodások, iskolások
     » Termékismertető
     » Tudományos hírek
     » Várandósság
  Prevenció - megelőzés
     » Alternatív módszerek
     » Bioptron fényterápia
     » Biorezonancia vizsgálat
     » Prevenció
     » Pulzáló mágnesterápia
     » SAFE Laser Lágylézer terápia
     » Vizsgálatok, szűrések
  Betegségek
     » Allergia
     » Bélrendszeri betegségek, probiotikum
     » Bőrbetegségek
     » Cukorbetegség
     » Daganatos betegségek
     » Emésztőszervi betegségek
     » Ételintolerancia
     » Fáradtság, kimerültség
     » Férfiakat érintő betegségek
     » Fog és ínybetegségek
     » Fül-orr-gége betegségei
     » Hétköznapi mérgeink
     » Idegrendszeri betegségek
     » Influenza
     » Ízületi, mozgásszervi betegségek
     » Káros szenvedélyek
     » Légzőszervi betegségek
     » Nőket érintő betegségek
     » Stressz
     » Szem betegségek
     » Szív és érrendszeri betegségek
  Alternatív megoldások
     » Környezettudatos életmód
     » Megújuló energiaforrások
  Szépségápolás
     » Hajápolás
     » Ránctalanító - ránctalanítás
     » Smink
     » Szőrtelenítés - IPL
     » Testápolás
  Életmódinterjúk - könyvajánlók
     » baba-mama
     » egészséges életmód
     » gyógynövények
     » Sztárinterjúk

Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

A CIKK TARTALOMJEGYZÉKE


» Cikkek \
+   Baba-mama \
+   Anyának lenni \
+  Szülés utáni szexuális élet

» Kezdetek kezdetén
» Testi és lelki okok
» Depresszió felé vezető út
» Hozd magad formába!
» Kényeztető simogatás
Küldés:  Küldés   Betűméret:   Cikk betűmérete Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Szülés utáni szexuális élet

2009.02.26.
Címkék: fogyókúra   sport   szülés  
Természetes, hogy szülés után nem a legfontosabb a szexuális élet, hisz a kellemetlen altáji fájdalom, és jobb esetben a tejtől túlcsorduló mellek nem éppen ideális ajzószerek. Néhány jó tanáccsal segítünk, hogy visszazökkenj a rendes kerékvágásba.

Kezdetek kezdetén

Már a várandóság alatti szexuális életről is megoszlanak a vélemények. Még egyesek szerint nyugodtan élvezhetjük a büntetlen örömöket a terhesség egész ideje alatt, mások óvatosságra intenek és az utolsó időszakban inkább, visszakozásra fognának. De mint tudjuk az ilyenkor megjelenő hormonális változások szinte irányítják szexuális vágyainkat. Az első trimeszterre jellemző rosszullétek és émelygés elmaradásával a nő szexuális vágya általában megnövekszik. Sok állapotos nő érzi úgy, hogy szexuális élete jobb, mint korábban bármikor. A jelenség elsősorban az altesti vérbőségnek köszönhető: intenzívebben kívánhatja a testi együttlétet, és előfordul, hogy sokkal erőteljesebb gyönyört képes átélni. De mi történik a szülés után? Akkor is ennyire intenzív gyönyört lehet átélni? Vagy minden teljesen megváltozik?

Testi és lelki okok

Igen is meg nem is! Elvileg a szülés utáni első 6-7. hétben nem ajánlott a szeretkezés, melynek elsősorban testi okai vannak. A hüvelyi úton való szülés után elvileg a gátvarratok gyorsan gyógyulnak, a hüvelyizmok 4-5 hét alatt regenerálódnak. De ez személyenként változó. A hüvely minimálisan tágabb marad, de ez a szexuális együttlétet nem befolyásolja. Több szülés után - különösen akkor, ha ezek gátmetszés nélkül történnek – a hüvely már zavaróan kitágulhat.

Nemcsak testileg, hanem lelkileg is fel kell készülni a szeretkezésre. A jó együttléthez fejben is ott kell lenni nem csak testben. Ám ebben az időszakban a babán kívül nehéz másra is figyelni. Ugyanakkor még fájdalmas altáji problémák sem tűntek el, melynek puszta gondolata is hidegrázással végződik. Nem beszélve a tejtől túlcsorduló mellektől, melynél szintén minden érintés csaknem ordítással végzőik. Így nem is csoda, ha egy kicsit félve feszülünk neki. Ha mégis próbálkozunk, nem árt azzal tisztába lenni, hogy ilyenkor a hormonváltozások miatt hüvelyszárazság lép fel. Érdemes síkosítót alkalmazni, mely ugyanúgy csodássá teheti az együtt töltött alkalmakat. Nem kell aggódni, a szárazság lassan elmúlik és minden a visszatér a régi kerékvágásba.

Depresszió felé vezető út

Az elkeseredtség, kimerültség, szorongás sajnos a depresszió felé hajtja a kismamát. A szülés utáni depresszió majdnem minden tízedik édesanyát érint, és már akár a szülést követő 2. hónapban is kialakulhat. Depresszióról akkor beszélhetünk, ha a baba érkezését követően több mint 1 hónapon keresztül kedvetlenség és ürességérzet jellemző az anyukára. Ilyenkor a legtöbb édesanya nem érzi a kötődést, a szeretetet a gyermeke iránt és ezért bűntudat furdalja. Nem tud megbarátkozni az új helyzettel, a bizonytalansággal, a felelősséggel és magával a babával. Szorong, fáradékony, lehangolt, az öröm cseppnyi jelét sem mutatja. A hirtelen hangulatváltozások a rossz közérzet kihat a mindennapokra, amivel nemcsak gyermekét, hanem családját is befolyásolja, pl. szexuális életét.

Hozd magad formába!

Slamposnak löttyedtnek, csúnyának érzed magad? Nem tetszel magadnak és a párodnak sem? Ne hagyd, hogy kicsússzon a lábad alól a talaj, vedd a kezedbe az irányítást; hozd formába magad! Nem kell más hozzá, mint egészséges táplálkozás és megfelelő testmozgás. Bizonyos korlátok között nem kell szenvedned és minden egyes finom falattól eltiltanod magad! Mint mindenben itt is a mértékletességen van a hangsúly. Ha betartod a szabályokat, akkor könnyen, áldozatok nélkül szabadulhatsz meg a zsírpárnáktól.

Nem szabad erőteljes terhelésnek kitenni a szervezetet; vagyis napokkal a szülés után nem ajánlatos több kilométert kocogni. Vannak könnyebb és szórakoztatóbb gyakorlatok, melyek a babával együtt is elvégezhetőek. Ilyen a sétálás közben a babakocsival elvégzett gyakorlatok, ami nem túl megerőltető, de mégis lassan de biztosan szabadít meg a feleslegektől.

Kényeztető simogatás

Mint láthatjuk, a szeretkezés egyéb okok miatt, nem jöhet szóba, azért még sem kell pánikba esnünk, ha egy kis kényeztetésre vágyunk. Itt van a feltárás a megismerés lehetősége! Ismerkedjünk saját és párunk testével, mely ugyanoly - ha nem izgalmasabb - tud lenni, mint egy szeretkezés. Alkalmazzuk a jól bevált manuális, orális együttlétet, mely mind a két partnernek örömet okoz. A hüvelyi behatolással még várhatunk a sebek begyógyulnak. Szerezzünk örömet mind magunknak és partnerünknek!

Koczka Kinga


Kérdésével, észrevételével forduljon a szerkesztoseg@vitaminsziget.com hoz.
Megosztás:
  Küldés:  Küldés   Betűméret:   Betűméret Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó enciklopédia bejegyzések

Kapcsolódó termék-kategóriák

Baba-mama

Kapcsolódó rovatok






www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass