Cikkek
  Egészséges táplálkozás
     » Befőzés tartósítószer nélkül
     » Bio tea - Gyógytea
     » Egészségvédő növények
     » Fűszernövények
     » Lúgosítás-supergreens
     » LÚGOSVÍZ - Vízionizálás
     » Méregtelenítés
     » Táplálkozás
     » Tiszta víz
     » Vitamin
  Wellnes - Fitness
     » Fitness
     » Lelki egészség
     » Narancsbőr
     » Programok
     » Ultrahangos zsírbontás
     » Wellness szolgáltatások
     » Zsírégetés-fogyókúra
  Fogyasztóvédelem
     » Élelmiszerek káros összetevői
     » Kozmetikumok káros összetevői
     » Vásárlási tanácsok
  Baba-mama
     » Anyának lenni
     » Bébi
     » Óvodások, iskolások
     » Termékismertető
     » Tudományos hírek
     » Várandósság
  Prevenció - megelőzés
     » Alternatív módszerek
     » Bioptron fényterápia
     » Biorezonancia vizsgálat
     » Prevenció
     » Pulzáló mágnesterápia
     » SAFE Laser Lágylézer terápia
     » Vizsgálatok, szűrések
  Betegségek
     » Allergia
     » Bélrendszeri betegségek, probiotikum
     » Bőrbetegségek
     » Cukorbetegség
     » Daganatos betegségek
     » Emésztőszervi betegségek
     » Ételintolerancia
     » Fáradtság, kimerültség
     » Férfiakat érintő betegségek
     » Fog és ínybetegségek
     » Fül-orr-gége betegségei
     » Hétköznapi mérgeink
     » Idegrendszeri betegségek
     » Influenza
     » Ízületi, mozgásszervi betegségek
     » Káros szenvedélyek
     » Légzőszervi betegségek
     » Nőket érintő betegségek
     » Stressz
     » Szem betegségek
     » Szív és érrendszeri betegségek
  Alternatív megoldások
     » Környezettudatos életmód
     » Megújuló energiaforrások
  Szépségápolás
     » Hajápolás
     » Ránctalanító - ránctalanítás
     » Smink
     » Szőrtelenítés - IPL
     » Testápolás
  Életmódinterjúk - könyvajánlók
     » baba-mama
     » egészséges életmód
     » gyógynövények
     » Sztárinterjúk

Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

Így válasszon villanófényes (IPL) szőrtelenítő gépet!

2016.08.04.
Címkék: DEESS   DEESS IPL   IPL   lézeres szőrtelenítés   tartós szőrtelenítés   végleges szőrtelenítés  

Az IPL szőrtelenítők kínálata napról napra szélesebb. A legújabb masinák meglepő dizájnnal, extra tartozékokkal és egyéb beépített technológiákkal csábítják a tanácstalan vásárlót. Ezek azonban a szőrtelenítéshez sokszor nem szükségesek, sőt, akár a hatékonyságot is csökkenthetik! Hogy a választást megkönnyítsük, összegyűjtöttük a legfontosabb vásárlási szempontokat.

Mit nyújt az IPL technológia?

Először is tisztázzuk: végleges szőrtelenítés nem létezik. Bár ezzel a kifejezéssel gyakran találkozhatunk különböző hirdetésekben, jelenleg nem ismerünk olyan technológiát, amely örökké tartó szőrtelenséget biztosítana.

Napjainkban a legeredményesebb tartós szőrtelenítési módszer az IPL (intenzív pulzáló fény, villanófény), amely évekre képes megszabadítani bennünket a zavaró szőrszálaktól. A kezelés során leadott villanófények hatására a növekedési fázisban lévő szőrszálak kihullanak, majd nyugalmi fázisba kerülnek (nem növekednek). Így néhány kezeléssel és fenntartó kezeléssel már tartósan szőrtelenek maradhatunk.

Ki használhat IPL készüléket?

Sötét illetve napbarnított bőr, valamint ősz vagy nagyon világos szőrzet nem alkalmas IPL szőrtelenítésre, ugyanis ez a technológia a bőr és a szőr színének kontrasztján alapul (a villanófényt a szőr sötét pigmentjei nyelik el). Tehát egy IPL gép – bármilyen különleges kiegészítőt tartalmazzon is – a fenti esetekben nem hatásos! Azt is fontos tudni, hogy IPL kezelés előtt tilos olyan szőrtelenítő módszert alkalmazni, amely tövestől távolítja el a szőrszálat (pl. epilálás, gyantázás), hiszen a sikeres kezeléshez a villanófényt a szőrszálnak kell a szőrhagymához továbbítania.

Bár létezik olyan IPL gép, amelyet epilátor tartozékkal világos szőrűeknek is ajánlanak, a szőrszál eltávolítása miatt a villanófénynek ilyenkor eleve nincs esélye! Tehát ezeket a készüléket a világos szőrűek legfeljebb epilálásra használhatják.

És most lássuk, mire kell figyelnünk vásárláskor!

Keresd a magasabb villanásszámot!

IPL készülékek esetén a garantált villanásszám a legfontosabb technikai adat. Ez mutatja meg, hogy nagyjából mennyi szőr eltávolítására alkalmas az adott gép. Egy átlagos szőrmennyiséggel rendelkező nő testének (hónalj, lábak, intim területek) tartós szőrtelenítéséhez körülbelül 10.000-13.000 villanás szükséges. Ennél alacsonyabb villanásszámú gépet nemigen érdemes vásárolni. Ellenkező esetben a kezelés befejezéséhez és a fenntartókezelésekhez költséges pótizzókra lesz szükség. Ráadásul az ilyen IPL gépek kondenzátora hamarabb elfárad, így a pótizzókkal már nem feltétlenül érjük el a korábbi hatékonyságot.

A pluszköltségeket elkerülendő, válasszunk magasabb villanásszámú készüléket! Ezzel egész testünket szőrteleníthetjük, és családtagjaink is használhatják, anélkül, hogy állandóan a gép „kimerülése” miatt aggódnánk. Ez a villanásszám akkor is elég, ha családunk valamelyik szőrösebb férfitagja is eltávolítaná a zavaró szőrt a hátáról vagy a hátsójáról.

Hogy lesz a drágább olcsóbb?

Az IPL szőrtelenítő készülékek árának összehasonlításakor érdemes az egy villanásra jutó költséget is kiszámolni. Ehhez az árat el kell osztanunk a garantált villanások számával. Így rögtön kiderül, ha valamelyik aránytalanul drága. A szórás egyébként igen nagy: találhatunk 3 Ft-nál olcsóbban vagy 25 Ft-nál „drágábban villanó” gépeket is. Jellemző, hogy az alacsonyabb villanásszámú IPL készülékek esetén az egy villanásra jutó költség sokkal magasabb.

A leggyakoribb buktatók

Nincs annál bosszantóbb, mint amikor valamit megvásárolunk, mégsem tudjuk rendesen használni! Sajnos az IPL szőrtelenítő készülékeknél is adódhat ilyen gond.

Néhány otthoni IPL gép nem használható egyes testrészeken (pl. arcon, intim zónában), ám ezt az információt sokszor nem tüntetik fel kiemelt helyen. Vásárlás előtt ezért mindig tájékozódjuk!

Szintén problémát jelenthet, ha a kiválasztott IPL készülék villanóablaka túlságosan nagyméretű, ez ugyanis akadályozhatja a kisebb területek (pl. hónalj, bajuszvonal, bikinivonal) szőrtelenítését. Otthoni IPL gépeknél a 3 cm2-es kezelőablak-méret tekinthető optimálisnak.

Az is lehetetlenné teheti a szőrtelenítést, ha a forgalmazó nem mellékel részletes használati útmutatót a termékhez. Ez jellemzően azoknál a rádiófrekvenciával kombinált IPL (HPL) gépeknél jelent gondot, amelyeket nem hagyományos módon (a kezelendő területet gombnyomással levillantva), hanem bőrünkön húzogatva kell használni. Sokszor talány, hogy milyen sebességgel mozgassuk a gépet, így abban sem lehetünk biztosak, tényleg levillantottuk-e az adott területet.

Mire jók az extrák?

A legtöbb IPL gép rendelkezik olyan extrákkal, amelyek kényelmesebbé tehetik a kezelést. Ilyen például a könnyebb szállítást és tárolást nyújtó kompakt méret, illetve az egyszerűbb használatot biztosító vezeték nélküli kivitelezés. Ezen kívül a fényerősség-állítás lehetősége is extrának tekinthető, bár manapság már az összes valamire való IPL gép működtethető bőrszínünknek és szőrzetünknek megfelelő fokozaton.

Mindezek mellett a legtöbb gyártó a törvényben előírt 1 év jótállást 1 év pluszgaranciával is „megfejeli”. Tehát a 2 évnél kisebb garanciaidő esetleg gyengébb minőségre utalhat.

IPL vagy HPL?

Újabban úgynevezett HPL szőrtelenítő készülékek is megjelentek a piacon, amelyek az IPL-t és a rádiófrekvenciás technológiát (RF) ötvözik. Tudnunk kell, hogy maga a rádiófrekvencia nem rendelkezik semmilyen szőrtelenítő tulajdonsággal, tehát a kezelés sikerét nem befolyásolja. Hatására csupán a bőr melegszik fel (ezt a tulajdonságát használják más készülékek ránctalanításra), ám nem képes célzottan a szőrre, vagy a szőrtüszőre hatni. Az RF beépítésére a gyártók szerint azért került sor, mert alacsonyabb energiaszinttel teszi lehetővé a szőrtelenítést. Egyelőre azonban nincsenek klinikai tapasztalatok a két technológia együttes hatásáról.

A szerkesztő ajánlata: DEESS IPL, Dessa Plus otthoni tartós szőrtelenítő készülék

DEESS egy kiemelkedően magas (300.000) garantált villanásszámú, otthoni IPL szőrtelenítő készülék, amely a kozmetikákban is alkalmazott villanófényes (IPL) technológia teljesen biztonságos és hatékony otthoni használatát teszi lehetővé, a szépségszalonok árainak töredékéért.

DEESS az egyik legjobb ár-érték aránnyal rendelkező otthoni IPL szőrtelenítő készülék. Villanásonkénti költsége mindössze 1,29 Ft, míg más otthoni IPL készülékeknél ez az összeg 9-26 Ft körüli! Megvásárlásakor nem kell extra költségekkel számolni! Használatához semmilyen kiegészítő gél, krém vagy pótalkatrész nem szükséges.

 

 

Dessa Plus egy kiemelkedően magas (300.000) garantált villanásszámú, otthoni IPL szőrtelenítő készülék, mely egyedülálló villanásszám kijelzővel rendelkezik! Kijelzi a fennmaradó villanások számát, így biztosan tudjuk, mikor mennyi van még a gépben.

További infó a termékről: SzepitoGepek.hu-n!

Mostanra már rengeteg otthoni IPL készülék kapható hazánkban is, de nem könnyű választani közülük, hiszen nem mindig világos, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni vásárlás előtt. Hogy segítsünk, több hónapnyi kutatómunka után megalkottunk egy tudásanyagot, melyben megpróbáltunk minden részletre kitérni, hogy senkit ne érjen kellemetlen meglepetés vásárlás után. KATT IDE a teljes IPL kisokosért! >>>

Az otthoni tartós IPL szőrtelenítésről bővebben a DEESS.hu-n olvashat, vagy mindkét terméket megtalálja a SzepitoGepek.hu-n! >>>

Őri-Solymos Kata


Kérdésével, észrevételével forduljon a szerkesztoseg@vitaminsziget.com hoz.
Megosztás:
  Küldés:  Küldés   Betűméret:   Betűméret Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Kapcsolódó termékek

Forever Skin IPL szőrtelenítő HR szőrtelenítő fejForever Skin IPL szőrtelenítő HR szőrtelenítő fej
Az 500.000 villanásszámú HR lámpafej külön megvásárolható a Forever Skin IPL szőrtelenítő géphez.
+- 34.900 Ft/db db Beteszem a kosárba
Forever Skin IPL szőrtelenítő készülék 500.000 villanássalForever Skin IPL szőrtelenítő készülék 500.000 villanással
A Forever Skin IPL szőrtelenítő készülékkel otthon, olcsón és fájdalommentesen szőrteleníthet, a készülék EGYEDÜLÁLLÓ VILLANÁSSZÁM KIJELZŐVEL rendelkezik! Garantált 500.000 villanásszám!
+- 114.990 Ft/db db Beteszem a kosárba
Forever Skin IPL szőrtelenítő védőszemüvegForever Skin IPL szőrtelenítő védőszemüveg
A Forever Skin IPL szőrtelenítő védőszemüveg segítségével biztonságosan szabadulhatsz meg szőrszálaidtól!
+- 5.000 Ft/db db Beteszem a kosárba

Kapcsolódó termék-kategóriák

DEESS IPL tartós szőrtelenítés

Kapcsolódó rovatok

Szőrtelenítés - IPL





www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass