Cikkek
  Egészséges táplálkozás
     » Befőzés tartósítószer nélkül
     » Bio tea - Gyógytea
     » Egészségvédő növények
     » Fűszernövények
     » Lúgosítás-supergreens
     » LÚGOSVÍZ - Vízionizálás
     » Méregtelenítés
     » Táplálkozás
     » Tiszta víz
     » Vitamin
  Wellnes - Fitness
     » Fitness
     » Lelki egészség
     » Narancsbőr
     » Programok
     » Ultrahangos zsírbontás
     » Wellness szolgáltatások
     » Zsírégetés-fogyókúra
  Fogyasztóvédelem
     » Élelmiszerek káros összetevői
     » Kozmetikumok káros összetevői
     » Vásárlási tanácsok
  Baba-mama
     » Anyának lenni
     » Bébi
     » Óvodások, iskolások
     » Termékismertető
     » Tudományos hírek
     » Várandósság
  Prevenció - megelőzés
     » Alternatív módszerek
     » Bioptron fényterápia
     » Biorezonancia vizsgálat
     » Prevenció
     » Pulzáló mágnesterápia
     » SAFE Laser Lágylézer terápia
     » Vizsgálatok, szűrések
  Betegségek
     » Allergia
     » Bélrendszeri betegségek, probiotikum
     » Bőrbetegségek
     » Cukorbetegség
     » Daganatos betegségek
     » Emésztőszervi betegségek
     » Ételintolerancia
     » Fáradtság, kimerültség
     » Férfiakat érintő betegségek
     » Fog és ínybetegségek
     » Fül-orr-gége betegségei
     » Hétköznapi mérgeink
     » Idegrendszeri betegségek
     » Influenza
     » Ízületi, mozgásszervi betegségek
     » Káros szenvedélyek
     » Légzőszervi betegségek
     » Nőket érintő betegségek
     » Stressz
     » Szem betegségek
     » Szív és érrendszeri betegségek
  Alternatív megoldások
     » Környezettudatos életmód
     » Megújuló energiaforrások
  Szépségápolás
     » Hajápolás
     » Ránctalanító - ránctalanítás
     » Smink
     » Szőrtelenítés - IPL
     » Testápolás
  Életmódinterjúk - könyvajánlók
     » baba-mama
     » egészséges életmód
     » gyógynövények
     » Sztárinterjúk

Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

A CIKK TARTALOMJEGYZÉKE


» Cikkek \
+   Wellnes - Fitness \
+   Wellness szolgáltatások \
+  Levegőt! – összefüggés a betegségek és az oxigénhiány között

Küldés:  Küldés   Betűméret:   Cikk betűmérete Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Levegőt! – összefüggés a betegségek és az oxigénhiány között

2007.05.27.
Címkék: kutatás  

A klímaváltozás globális következményeiből kifolyólag az oxigénnel kapcsolatos kutatások újra a figyelem középpontjába kerültek. Válogatásunk a tudomány világából, olyan vizsgálati eredményeket gyűjt egybe, amelyek újszerű összefüggésben láttatják számos betegség kialakulásának okait, kezelésének lehetőségeit.

Életünk alapfeltétele az oxigén. Nélküle nem létezhetne élet a Földön. Testünk életenergiáinak körülbelül 90%-át, de az életfunkciók 100 %-át az oxigén határozza meg. Tudományos vizsgálatok szerint, ma a Föld oxigén készlete egyharmadával kevesebb, mint az ősi időkben.

A Portlandban (Oregon állam) publikált "Bio/Tech News" időszakos tájékoztató legújabb száma a következőkkel kezdi: "Számos tudós döbbent meg, amikor nyilvánosságra került, hogy egy őskori borostyánkőbe záródott légbuborék analizálása 38%-os oxigén szintet mutatott.” Manapság köztudott, hogy a levegő átlagos oxigén tartalma mindössze 19-21% körül mozog. A föld korai története óta óriási, 50%-os zuhanás állott be az általunk belélegzett levegő oxigén tartalmában! Ez a felfedezés arra utal, hogy az emberi test eredetileg, a mainál 50%-kal erősebb oxigén koncentrációra volt „beprogramozva”. A legutóbbi 230 évben a Föld oxigén készletének 11 %-a veszett el és ez még további drasztikus csökkenésben van. Az utóbbi néhány évben például 15%-kal kevesebb oxigént mértek a világ számos nagyvárosában. Waves Forest tudományos megállapítása alapján „civilizációnk összetett technológiája közel hússzorosát fogyasztja el a föld összlakosságának átlagos légzés mennyiségének."
 
A globális változások fő okai: a világméretű szennyeződés, az üzemanyagok elégetéséből származó szénmonoxid kibocsátás és a fák és esőerdők nagymértékű elpusztítása. Az emberi testet felépítő elemek közül csak az oxigént kell másodpercről másodpercre cserélni az élet fenntartásához. Egyrészt megadja a testnek az oxidációs folyamatokhoz szükséges erőforrást a káros mikroorganizmusok ellen, másrészt felszabadítja az egészséges életműködéshez szükséges energiákat.

Philip Isely, a Phytoplankton Projekt vezetője által közzétett tudományos értekezés szerint „egyre több a bizonyíték arra, hogy a rák és más szervezetet romboló betegségek részben a Föld nagymértékben csökkenő oxigénszintjének következményeként jönnek létre". 

Ahogy az oxigénszint csökken a testben, úgy kezd el gyengülni az immunrendszer. Továbbá lecsökken a sejt regeneráció és sebezhetőbbekké válunk a betegségekkel szemben.  (http://www.hix.com/arch/?page=issue&issueid=63767)         

Az említett portlandi cikkben Dr. Otto Warburg, nagyhírű kétszeres orvostudományi Nobel díjas német biokemikus „egy létfontosságú méregtelenítőnek" nevezi az oxigént és rámutatott, hogy az oxigénhiány az alapvető oka a ráknak és más komoly betegségeknek, alapjában a sejt halálának. Warburg szerint, „amikor nem jut elég oxigén a sejtekbe, a sejt egy másik energiaforrás felé fordul, vagyis átáll az anaerob anyagcserére (cukor erjedés), ami felborítja a sejt normális anyagcsere folyamatát.” Kutatásai bizonyították, hogy a rákos sejtek oxigénben gazdag közegben egyáltalán nem tudnak burjánzani.” (http://www.hix.com/arch/?page=issue&issueid=63767)

A Dr. John Muntz, Waves Forest biokémikusok megállapításai alapján „a mai alacsony oxigén szint nagy stresszt jelent a szervezetnek, mivel arra törekszik, hogy fenntartsa a működéshez elégséges oxigén szintet.” Hozzáfűzi, felnőtt emberi test háromszor akkora oxigén koncentrációt igényel, mint amennyivel a levegő jelenleg rendelkezik.

Megemlítenénk még Dr. Spencer Way az Orvosok Amerikai Szövetségének Újságában saját és társ kutatók megállapításait, amely szerint "a nem megfelelő mennyiségű oxigén, a biológiai energia hiányát eredményezi. Ami az enyhe fáradtságtól kezdve, az életveszélyes állapotok kialakulásáig vezethet. Az alacsony oxigénszint és a betegségek közötti egyértelmű összefüggés most cáfolhatatlan megállapítást nyert."

Az oxigénhiány – ami tulajdonképpen a test 7 millió sejtjének halálához vezet – tünetei közé tartoznak a következők: korai öregedés, általános testi gyengeség, izomfájdalmak, aggodalom, depresszió és stressz, szédülés, túlérzékenység, kimerültség, ingerlékenység, fáradtság, emlékezetkiesés, irracionális viselkedés, krónikus rosszindulat, keringési zavarok, rossz emésztés, gyomorégés, csökkent ellenálló-képesség, megfázás és influenza, hörgő problémák, daganatok és lerakódások, különféle bakteriális, gombás, vírusos, valamint élősködők okozta fertőzések és még sok más. http://www.hix.com/arch/?page=issue&issueid=63767)

Összefoglalásképp elmondhatjuk, az oxigén tisztító, fertőtlenítő, gomba és méregölő hatását referencia laboratóriumok igazolják. A legtöbb élősködő a szervezetben felgyülemlett méreganyagokon él és szaporodik, oxigéndús környezetben elpusztul.

Az emberi szervezet sejtjei számára rendelkezésre álló oxigén mennyiséget, nemcsak az előbbiekben ismertetett globális tényezők (talaj, levegő, víz, élelmiszer szennyezettség) befolyásolják,hanem az egyén szintjén megnyilvánuló káros életmódbeli szokások is.

Közéjük soroljuk a túlzott gyógyszerfogyasztást, a dohányzást, a testmozgás hiányát, a rossz testtartást (főleg az ülőmunka miatt), valamint a stresszes életmódból fakadó felületes légzési technikát.

Reméljük sikerült felkeltenünk olvasóink érdeklődését a téma iránt és nyomon követik cikkünk folytatását, amelyben azokat az eljárásokat vesszük sorra, amelyek a test oxigénszintjének hatékony növekedését segítik elő.

Tárczy Judit


Kérdésével, észrevételével forduljon a szerkesztoseg@vitaminsziget.com hoz.
Megosztás:
  Küldés:  Küldés   Betűméret:   Betűméret Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Kapcsolódó termékek

NOW 3772 Liquid Multi - Narancs ízű folyékony multivitamin (473 ml)NOW 3772 Liquid Multi - Narancs ízű folyékony multivitamin (473 ml) (NOW)
Trópusi narancs alapú étrend-kiegészítő szirup vitaminokkal, ásványi anyagokkal és nyomelemekkel, édesítőszerrel. Ez a termék, csak személyes átvétellel rendelhető!
+- 9.859 Ft/db db Beteszem a kosárba

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó enciklopédia bejegyzések

Kapcsolódó termék-kategóriák


Kapcsolódó rovatok






www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass