Cikkek
  Egészséges táplálkozás
     » Befőzés tartósítószer nélkül
     » Bio tea - Gyógytea
     » Egészségvédő növények
     » Fűszernövények
     » Lúgosítás-supergreens
     » LÚGOSVÍZ - Vízionizálás
     » Méregtelenítés
     » Táplálkozás
     » Tiszta víz
     » Vitamin
  Wellnes - Fitness
     » Fitness
     » Lelki egészség
     » Narancsbőr
     » Programok
     » Ultrahangos zsírbontás
     » Wellness szolgáltatások
     » Zsírégetés-fogyókúra
  Fogyasztóvédelem
     » Élelmiszerek káros összetevői
     » Kozmetikumok káros összetevői
     » Vásárlási tanácsok
  Baba-mama
     » Anyának lenni
     » Bébi
     » Óvodások, iskolások
     » Termékismertető
     » Tudományos hírek
     » Várandósság
  Prevenció - megelőzés
     » Alternatív módszerek
     » Bioptron fényterápia
     » Biorezonancia vizsgálat
     » Prevenció
     » Pulzáló mágnesterápia
     » SAFE Laser Lágylézer terápia
     » Vizsgálatok, szűrések
  Betegségek
     » Allergia
     » Bélrendszeri betegségek, probiotikum
     » Bőrbetegségek
     » Cukorbetegség
     » Daganatos betegségek
     » Emésztőszervi betegségek
     » Ételintolerancia
     » Fáradtság, kimerültség
     » Férfiakat érintő betegségek
     » Fog és ínybetegségek
     » Fül-orr-gége betegségei
     » Hétköznapi mérgeink
     » Idegrendszeri betegségek
     » Influenza
     » Ízületi, mozgásszervi betegségek
     » Káros szenvedélyek
     » Légzőszervi betegségek
     » Nőket érintő betegségek
     » Stressz
     » Szem betegségek
     » Szív és érrendszeri betegségek
  Alternatív megoldások
     » Környezettudatos életmód
     » Megújuló energiaforrások
  Szépségápolás
     » Hajápolás
     » Ránctalanító - ránctalanítás
     » Smink
     » Szőrtelenítés - IPL
     » Testápolás
  Életmódinterjúk - könyvajánlók
     » baba-mama
     » egészséges életmód
     » gyógynövények
     » Sztárinterjúk

Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

A CIKK TARTALOMJEGYZÉKE


» Cikkek \
+   Baba-mama \
+   Termékismertető \
+  Biztonság?

» Biztonságba helyezés
» Kiegészítők
» Huzat/ Tisztítás
» Multifunkció
» Egészséges?
Küldés:  Küldés   Betűméret:   Cikk betűmérete Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Biztonság?

2007.07.04.
Címkék: baba-mama  

A gyermekünk biztonsága a legfontosabb! A biztonsághoz, pedig egy megfelelő gyermekülés szükséges. A könnyebb választásért összefoglaltuk a hordozók általános jellemzőit.

 

Gyermek szállításakor kötelező biztonsági ülést használni. Újszülött eseténél  a hordozó és a mózeskosár a legpraktikusabb.  A gyermeküléseket kilogramm szerint csoportosítják. A hordozó 0-13 kg használható, ami kb. egy 1 éves baba súlyának, felel meg. Általában már fél éves kor körül kinövik a babák, ezért is érdemes minél nagyobb hordozót vásárolni.  

Biztonságba helyezés

Minden hordozó ötpontos biztonsági övvel van felszerelve. Övrésze szabályozható, mindig a baba méretének megfelelően kell beállítani. Nem túl szorosan, nem túl lazán. Nagyon fontos, hogy sose szabad úgy utazni a babával, hogy a biztonsági öv nincs bekapcsolva, hisz maga az ülés nem védi meg a sérülésektől.

A hordozó bekötése nagyon könnyű és egyszerű. Külön ábra és útmutatás jelzi az öv csatolását. A hordozót menetiránnyal ellentétesen kell bekötni, 10 kg-ig. Ez azért lényeges, mert ebben az esetben még utazhat a baba az első ülésen. De csak abban az esetben, ha az első ülésnél ki van kapcsolva, vagy ki van szerelve a légzsák. Erre nagyon oda kell figyelni, mert ha baleset történik, nemhogy védelmet de sérülést okozhat - összenyomja a gyermeket. 10 kg felett már menetiránnyal szemben is lehet használni a hordozót, de már csak a hátsó ülésen utazhat.

A hordozó karja általában több fokozatban állítható. Ám kevesen tudják, hogy biztonsági szempontból nagyon fontos szerepe van. A bekötés alkalmával a kart a hordozó elé kell állítani. Ez a kar nyújt védelmet, és felfogja az ütést, abban az esetben, ha baleset történik. Ezt nevezzük visszacsapódás gátlónak. Nem minden hordozónak van ilyen funkciója, de érdemes ilyet vásárolni, mert egy plusz védelem. Nemcsak a kar, hanem ált. a fogókar is állítható. A fogókar a kényelmet biztosítja, hogy minél jobban kézre essen, és könnyebb legyen a hordozó.  

 

3 jó tanács! Mire figyelj vásárláskor!

 

 

Kiegészítők

Nagyon fontosak a kiegészítők! Egyrészt a kiegészítő és a márka határozza meg a hordozó értékét. Kiegészítő lehet a napfénytető, szűkítő, övpárna, lábzsák. A szűkítő nagyon fontos, mert ha kicsi a baba, akkor szinte elnyeli a hordozó. Téli babák esetén nem olyan fontos, mert akkor jól be vannak öltöztetve és a pufi ruha megtartja őket. Nyári babák esetén nem érdemes lábzsákot venni, mert a jó idő miatt, úgysem lesz rá szüksége. Érdemes olyat vásárolni, amiben mindezek a kiegészítők megtalálhatóak. A hordozókhoz lehet még külön vásárolni védőhuzatot, szúnyoghálót, esővédőt és egyéb kiegészítő játékokat.

Huzat/ Tisztítás

Mint a babakocsiknál, itt is oda kell figyelni a huzatra és annak tisztítására. A hordozok huzata levehető kézzel kimosható, 30 fokon semleges mosószerrel. Mindig fél szárazon kell visszahúzni, különben összemegy az anyag. Ha mégis valami probléma történne (szakadás, bomlás), a legtöbb cég árul külön üléshuzatot, de elég borsos áron lehet hozzájutni. Nincsenek 100% pamutból készült huzatok, ezért érzékeny bőrű babák esetén érdemes külön védőhuzatot vásárolni a hordozóra.

Multifunkció

A legtöbb hordozó multifunkcionális. A babakocsiba és a személykocsiba is beköthető. Van olyan hordozó, amit kifejezetten csak babakocsival együtt lehet megvenni. De ha valaki külön veszi meg, akkor is van megoldás. Ha a cég gyárt külön adaptereket (csatlakozókat), akkor nagyon könnyen rá lehet helyezni a babakocsi vázára. De nem csak ez az egyetlen plusz funkció. A legtöbb esetben a hordozó bölcsőként és tárolóként is használható. A belsejébe rekeszeket építenek be, hogy az egyéb felszereléseket el lehessen tárolni. Ma már olyan hordozókat is készítenek, aminek talprésze van. Elvileg csak a talprészt kell bekötni, és berakni a hordozót, de csak elvileg, mert a hordozót is be kell kötni. Praktikus, mert nem kell annyit bajlódni a ki és bekötésekkel.

Egészséges?

Mennyire kényelmes és egészséges a babának a hordozó?- ezt a kérdést majdnem minden leendő szülő felteszi. A hordozók fekvőfelületét úgy alakították ki, hogy a baba gerincének megfelelő és kényelmes legyen.  De mégis sokan gondolják úgy, hogy nem megfelelő ez a kialakítás a babának. Nekik találták ki a mózeskosaras hordozót, ami mózeskosárként és hordozóként is funkciónál. Mózeskosár mert teljesen vízszintesen és több fokozatban is dönthető. Hordozó, mert személykocsiba is be lehet kötni. Nagyon praktikus kis találmány főleg az olyan szülőknek, akiknek kételyeik, félelmeik vannak a hordozóval kapcsolatban.

Vannak speciális mózeskosarak, amik a babakocsiba és a személykocsiba is beköthetőek. Ezeket a mózeskosarakat 10 kg-ig lehet használni.  Az előbbivel ellentétben a háttámlája nem állíthatóNincs ötpontos biztonsági öve, csupán a derékrésznél található egy öv. A bekötése sem úgy működik, mint egy hordozónak, de ugyanolyan biztonság. Szintén nagyon praktikus olyan szülőknél, akik nem akarnak hordozót. Hátránya, hogy rengeteg helyet foglal, mivel hosszában kell bekötni a személykocsiba. Ugyanakkor elég nehezek, ami szintén megnehezíti a használatát.

Koczka Kinga


Kérdésével, észrevételével forduljon a szerkesztoseg@vitaminsziget.com hoz.
Megosztás:
  Küldés:  Küldés   Betűméret:   Betűméret Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó enciklopédia bejegyzések

Kapcsolódó termék-kategóriák

Baba-mama

Kapcsolódó rovatok


www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass