Cikkek
  Egészséges táplálkozás
     » Befőzés tartósítószer nélkül
     » Bio tea - Gyógytea
     » Egészségvédő növények
     » Fűszernövények
     » Lúgosítás-supergreens
     » LÚGOSVÍZ - Vízionizálás
     » Méregtelenítés
     » Táplálkozás
     » Tiszta víz
     » Vitamin
  Wellnes - Fitness
     » Fitness
     » Lelki egészség
     » Narancsbőr
     » Programok
     » Ultrahangos zsírbontás
     » Wellness szolgáltatások
     » Zsírégetés-fogyókúra
  Fogyasztóvédelem
     » Élelmiszerek káros összetevői
     » Kozmetikumok káros összetevői
     » Vásárlási tanácsok
  Baba-mama
     » Anyának lenni
     » Bébi
     » Óvodások, iskolások
     » Termékismertető
     » Tudományos hírek
     » Várandósság
  Prevenció - megelőzés
     » Alternatív módszerek
     » Bioptron fényterápia
     » Biorezonancia vizsgálat
     » Prevenció
     » Pulzáló mágnesterápia
     » SAFE Laser Lágylézer terápia
     » Vizsgálatok, szűrések
  Betegségek
     » Allergia
     » Bélrendszeri betegségek, probiotikum
     » Bőrbetegségek
     » Cukorbetegség
     » Daganatos betegségek
     » Emésztőszervi betegségek
     » Ételintolerancia
     » Fáradtság, kimerültség
     » Férfiakat érintő betegségek
     » Fog és ínybetegségek
     » Fül-orr-gége betegségei
     » Hétköznapi mérgeink
     » Idegrendszeri betegségek
     » Influenza
     » Ízületi, mozgásszervi betegségek
     » Káros szenvedélyek
     » Légzőszervi betegségek
     » Nőket érintő betegségek
     » Stressz
     » Szem betegségek
     » Szív és érrendszeri betegségek
  Alternatív megoldások
     » Környezettudatos életmód
     » Megújuló energiaforrások
  Szépségápolás
     » Hajápolás
     » Ránctalanító - ránctalanítás
     » Smink
     » Szőrtelenítés - IPL
     » Testápolás
  Életmódinterjúk - könyvajánlók
     » baba-mama
     » egészséges életmód
     » gyógynövények
     » Sztárinterjúk

Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

A CIKK TARTALOMJEGYZÉKE


» Cikkek \
+   Baba-mama \
+   Termékismertető \
+  Cumik, cumisüvegek és kiegészítők

» Márkák
» Felosztás
» Játszó cumik
» Mennyiség
» Kiegészítők
» Tisztítás
Küldés:  Küldés   Betűméret:   Cikk betűmérete Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás
Kapcsolódó anyagok:

Cumik, cumisüvegek és kiegészítők

2007.06.07.
Címkék: baba   baba-mama  

Minden kezdő kismama megkérdezi: kell-e cumi és cumisüveg, vagy sem? Ez lényegében a kismamától függ, hogy mit szeretne használni. Természetes, hogy a szülés után a legjobb a kisbaba számára az emlőből való etetés, de ha valaki nem tud szoptatni, akkor szükséges a cumisüveg használata – amely, valljuk be, nem is olyan rossz dolog. A játszó cumit, pedig mindenki maga dönti el, hogy meddig képes hallgatni babája sírását.

A cumikat két nagy csoportba lehet felosztani; hagyományos és fogszabályzós. A hagyományosat mindenki ismeri, formáját tekintve egy női mellbimbóhoz hasonlít. A fogszabályzós jó irányba befolyásolja a fogak növekedését, az állkapocshoz igazodik. Megoszlanak a vélemények a cumikkal kapcsolatban, van aki a hagyományosra esküszik, még más a fogszabályzósra. Lehet, hogy ha annak idején lett volna fogszabályzós cumi, akkor több millió embernek – beleértve magamat is – nem lenne girbegurba foga. Vagy mégsem? Jelenleg nincsenek kutatási eredmények a fogszabályzós cumi jótékony hatásáról.

Ezen belül is van „sárga” és „fehér” cumi, ahogy az apukák szokták nevezni – amely igazából latex és szilikon. A szilikon jobban megőrzi formáját, tartósságát tekintve hosszabb életű, mint a latex, ezáltal tovább is lehet használni. Ez nem jelenti azt, hogy évekig használható, érdemes 1-2 havonta cserélni, attól függően, hogy mennyire használódott el.

Márkák

Rengeteg cumi márka létezik: Avent, Nuk, Nuby, Baby Nova, Disney, Jane, Chicco stb. Nem érdemes mindig a legdrágábbat venni, mert több kell belőle, és a cumi, cumisüvegek között több száz forintnyi eltérés is lehet.

Nem mindegy, hogy milyen cumit veszel, hisz ha a kicsi egyszer megszokja, akkor nem nagyon akar másra váltani. Ezért is kell tudatosan vásárolni. Rengeteg esetben látok olyan kismamákat, akik össze-vissza vásárolnak különböző cumikat és cumisüvegeket. Tévhit, hogy a különböző márkájú cumit és cumisüveget össze lehet párosítani. Vegyünk egy egyszerű példát: van egy Avent cumi, és egy Nuk cumisüveg. Az Avent cumit nem tudod rátenni a Nuk cumisüvegre, mert nem azonos márkájú, és formájában is eltér. Persze van egy-két kivétel, de az nagyon ritka.

Vásárláskor figyelembe kell venni a következő tényezőket, az árat és a készletet. Az ár mint már említettem azért nagyon lényeges mert a termékek között akár több száz forintnyi eltérés lehet. A készlet pedig azért fontos, mert ha az kifutó márka, akkor sok bosszús órát tud okozni, még megtalálod a legjobban hasonló cumit. De nem kell kifutó márkának lennie, az is elég kellemetlen, ha az üzletekben nem található meg, mert éppen nem jött meg időben külföldről az árú – persze ez egy ritkább eset, de azért mindenre fel kell készülni. Ugyanezek az érvek érvényesek a játszó cumira.

Felosztás

 

Tudta?

 

 

Egy amerikai tanulmány szerint a bölcsőhalál kockázata 90 százalékkal csökkenthető, ha cuclit adunk az aludni készülő csemetének. Az eredményeket olyan kutatás támasztja alá, mely során 185 hirtelen bekövetkezett halálesetet hasonlítottak össze a szakértők 312 egészséges gyermek adataival. Angol szakértők üdvözölték a kutatást, azonban leszögezték: a tanulmány igazán aprócska.

Különböző márkák – különböző felosztás. Általában mindenhol feltüntetik az etető cumik folyamerősségét, amely lehet „teás”, „tejes” vagy „főzelékes”. A folyamerősséget az életkorral szabályozzák, de már lehet venni kombinálhatóakat is. Ugyanakkor nagyon fontos a korosztály szerinti felosztás is.  A játszó cumik életkor szerint vannak felosztva, újszülött kortól egészen 2 éves korig. Az életkor azért is fontos, mert a baba növekedésével nagyobb lesz a cumi része. A csomagoláson mindig jól nézzük meg a életkort és a folyamerőséget, nehogy rosszat vásároljunk!

 

Játszó cumik

Micsoda találmány a játszó cumi!- gondolom ezzel sok kezdő, és tapasztalt kismama egyetért. Megnyugtatja a babát a legrázósabb pillanatokban is. De ebből sem mindegy, hogy milyet vásárolsz. A játszó cumin belül van „alvó” és „játszó” cumi. Sokan nem tudják, hogy mi a kettő között a különbség. A játszó cuminak a pereme ívesebb, még az alvónak keskenyebb azért, hogy a kicsinek a száját ne nyomja meg alvás közben. Csupán ennyi.    

 

Mennyiség

Hány cumit és cumisüveget érdemes vásárolni? Változó! Mivel elvileg az első fél évben a kismama szoptatja a kicsit, ezért nem kellene az elején cumit, cumisüveget vásárolni. De mivel ez nagyon sok esetben nem így történik az elején elég két darab cumit, cumisüveget, játszó cumit vásárolni. De ha valaki már előre tudja, hogy neki többre lesz szüksége, akkor érdemes újszülött szetteket vásárolni, mert árban sokkal kedvezőbbek, mintha külön kiszelésben lennének.

Kiegészítők

Minden cumi márkának vannak kiegészítői. Kiegészítők: csőr, fül, szelep, kupak, cumisüvegmosó kefe, cumitartótók, cumilánc, termosz, stb. Van olyan márka, aminek rengeteg kiegészítője van, még másiknak csupán egy. Miért fontos? Ha tartozékokat szeretnénk vásárolni, akkor nagyon fontos, hogy megfelelő legyen hozzá. Itt is érvényes az aranyszabály, hogy azonos márka, azonos kiegészítő. A legtöbb esetben a kiegészítők csak a saját termékükre jó. Nagyon kevés kivétel van, de a cumisüvegmosó kefét, cumiláncot, cumitartó-tokot szinte bármelyik márkánál lehet használni.

Tisztítás

Nagyon sokáig „kifőzéssel” tisztították a cumikat, cumisüvegeket. Ma már, nem kell ezzel bajlódnod! Több lehetőséged közül is választhatsz: használhatsz sterilizáló folyadékot/tablettát vagy mikrohullámú sterilizálót. Mind a kettő könnyű és praktikus.      

Koczka Kinga


Kérdésével, észrevételével forduljon a szerkesztoseg@vitaminsziget.com hoz.
Megosztás:
  Küldés:  Küldés   Betűméret:   Betűméret Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó enciklopédia bejegyzések

Kapcsolódó termék-kategóriák

Baba-mama

Kapcsolódó rovatok


www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass