Cikkek
  Egészséges táplálkozás
     » Befőzés tartósítószer nélkül
     » Bio tea - Gyógytea
     » Egészségvédő növények
     » Fűszernövények
     » Lúgosítás-supergreens
     » LÚGOSVÍZ - Vízionizálás
     » Méregtelenítés
     » Táplálkozás
     » Tiszta víz
     » Vitamin
  Wellnes - Fitness
     » Fitness
     » Lelki egészség
     » Narancsbőr
     » Programok
     » Ultrahangos zsírbontás
     » Wellness szolgáltatások
     » Zsírégetés-fogyókúra
  Fogyasztóvédelem
     » Élelmiszerek káros összetevői
     » Kozmetikumok káros összetevői
     » Vásárlási tanácsok
  Baba-mama
     » Anyának lenni
     » Bébi
     » Óvodások, iskolások
     » Termékismertető
     » Tudományos hírek
     » Várandósság
  Prevenció - megelőzés
     » Alternatív módszerek
     » Bioptron fényterápia
     » Biorezonancia vizsgálat
     » Prevenció
     » Pulzáló mágnesterápia
     » SAFE Laser Lágylézer terápia
     » Vizsgálatok, szűrések
  Betegségek
     » Allergia
     » Bélrendszeri betegségek, probiotikum
     » Bőrbetegségek
     » Cukorbetegség
     » Daganatos betegségek
     » Emésztőszervi betegségek
     » Ételintolerancia
     » Fáradtság, kimerültség
     » Férfiakat érintő betegségek
     » Fog és ínybetegségek
     » Fül-orr-gége betegségei
     » Hétköznapi mérgeink
     » Idegrendszeri betegségek
     » Influenza
     » Ízületi, mozgásszervi betegségek
     » Káros szenvedélyek
     » Légzőszervi betegségek
     » Nőket érintő betegségek
     » Stressz
     » Szem betegségek
     » Szív és érrendszeri betegségek
  Alternatív megoldások
     » Környezettudatos életmód
     » Megújuló energiaforrások
  Szépségápolás
     » Hajápolás
     » Ránctalanító - ránctalanítás
     » Smink
     » Szőrtelenítés - IPL
     » Testápolás
  Életmódinterjúk - könyvajánlók
     » baba-mama
     » egészséges életmód
     » gyógynövények
     » Sztárinterjúk

Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

Mindennapi mérgünk

2009.12.17.
Címkék: édesítés   természetes édesítőszer  

Ki ne ismerné a boltok polcain sorakozó fehér cukrot! Most megtudhatja, hogy készül, és miért nem egészséges. 

Lassú halál - fehér cukor

A fehér cukor vagy más néven a finomított cukor 99,9%-ban egy szaharóz-nevű egyszerű szénhidrátból álló anyag.

A finomított cukrot cukornádból, illetve mérsékelt övi vidékeken cukorrépából állítják elő. Kereskedelmi cukorfajták közé sorolhatók: kristálycukor, finomított kristálycukor, kockacukor, porcukor és a jegeccukor.

Ez közismert, de mi történik addig, amíg asztalunkra kerül a végtermék? A répaszeleteket először kilúgozzák, majd az így kapott levet mésszel tisztítják.

A szűrést követi a savas fehérítés, majd a bepárlás, és a cukor kristályosodásáig a vákuumban történő főzés. Ezt követi a finomítás, majd újabb fehérítés következik, melyhez ismét a kénssavat hívják „segítségül”. Újabb lépés a szűrés, majd a kristályosító bepárlás, melynek végeredménye a késztermék.

Mindezzel csak az a probléma, hogy előállítása során minden vitamin, ásványi só, nyomelem, enzim, telítetlen zsírsav, rostos anyag, valamint íz- és szaganyag eltűnik.

Így a végtermék sajnos semmilyen egészséges anyagot nem tartalmaz, sőt lassan, de biztosan rongálja szervezetünk, ugyanis számos betegségünk forrása. Többek között a nagymértékben hozzájárul a ma már népbetegségnek számító túlsúly kialakulásához. Az akne és a dermatitisz kialakulásában és fenntartásában is komoly szerepet játszik.

Emésztési zavarok okoz, növeli a vér húgysavtartalmát, mivel megköti azt a vérben. Hatására a sejtek megduzzadnak, és a számuk is nő. Rákos folyamatok indulhatnak be a szervezetben. B1-vitamint von el a szervezetből. Ennek következménye a fokozott idegesség, agresszivitás, székrekedés és légzési nehézség.

 

A szívkoszorúér-betegségeknél gyakran találunk magas vércukorszintet és a glükózanyagcsere zavarát. Magas vércukorszint esetén a vérlemezkék könnyebben összecsapzódnak. A finomított cukor fogyasztása megterheli a hasnyálmirigyet, az inzulintermelő béta-sejtek kimerülnek.

Az álszent - barna cukor

Miért álszent? Nagyon sokan azt gondolják, hogy a barna cukor egészséges. Bárcsak azt mondhatnám, hogy így van, de sajnos nem.

Tulajdonképpen ugyanolyan cukorrépából készül, mint a fehér cukor. A módszerek is megegyeznek (ipari módszerekkel készül), a minimális különbség mindössze annyi, hogy a barna cukor gyártása közben a folyamatot olyan ponton állítják meg, ahol a tisztítás még nem 100%-os, így kis mennyiségben egyéb természetes anyagokat is tartalmaz (a barna cukornak a kereskedelemben festett változatai is fellelhetőek).

Sokak számára csalódás lehet, de az igazság az, hogy a szervezetre gyakorolt hatásai csaknem azonosak a hagyományos cukoréval. Semmilyen jelentősebb előny nem tulajdonítható neki, így például a fogaink sem fognak kevésbé szuvasodni tőle. Mégis árban jelentős eltérések láthatóak – a jól ismert hatás a drágább a jobb elve- itt is megmutatkozik, és sokan be is dőlnek neki.

Édes méreg - aszpartám

Ha valaki még nem találkozott volna az aszpartammal az jó, ha egy életre megjegyzi. Bár fellelhető rengeteg készítményben mégis sokszor nevét homály fedi - nemhiába.

Nem árt tudni, hogy a közismert Canderel-en kívül, ami tiszta aszpartám, jelenleg is ezt a szert tartalmazza az összes light-os (cukormentes) termék, az Orbit rágótól a Coca Cola Light-ig, valamint minden szirupos kiszerelésű gyógyszer, így természetesen az összes ilyen gyermekgyógyszer is.

 

De valójában miről is van szó? A mesterséges édesítőszereket az aszpartám (aspartame) nevű kémiai anyagból állítják elő. Az aspartame 3 kémiai anyagból áll: - 40% aspartic sav, - 50% phenylalanine, -10% methanol. Ezek az adalékanyagok mindegyike mérgező vagy káros a szervezet számára, ezért fogyasztásuk nem ajánlott.

 

Tanulmányok, kutatások eredményeként összességében 92 dokumentált tünetet találtak, amelyek az aszpartám és a light - termékek fogyasztására vezethetők vissza. Nemcsak átmegy a szervezeten, hanem lebomlik és a fogyasztása számtalan alattomos mellékhatással járhat.

Tönkreteszi az agyat, a látóideget, a központi idegrendszert, és igen károsan hat minden szervre. Megváltozatja a menstruációs ciklust és terméketlenséget, szülési és születési rendellenességeket okoz. A legtöbb tünet az idegrendszerrel van kapcsolatban. Például az agydaganatok eltávolítása után nagy mennyiségű aszpartám lerakódást találtak. Ez mindössze pár volt a 92 tünet közül, mely kapcsolatba hozható a szerrel. Bővebb információ>>

Egészségünk őrzői

Megismerkedtünk az eddig jól ismert ellenfelekkel, ezek után már gondolom mindenki nagyon kíváncsi, hogy melyek azok a készítmények, amik a karácsonyi sütik kiegészítői lehetnek.

Szerencsére vannak természetes édesítőszerek, melyek fogyasztása nemhogy káros lenne a szervezetre, hanem fogyasztásuk egészséges.  

A természetes forrás - méz

A méz a legismertebb természetes édesítőszer. Sokkal egészségesebb, mint a mesterséges édesítőszerek vagy a kristálycukor. Ennek ellenére a statisztika adatok szerint Magyarországon meglehetősen csekély az egy főre jutó mézfogyasztás - sajnos nem használjuk ki jótékony hatását. A fentiekkel ellentétben a méz természetes anyag mely nagy mennyiségű ásványi anyagot, nyomelemet, vitamint tartalmaz.

Többek között B1-, B2-, B3-, B5-, B6-vitamin, valamint kalcium, réz, vas, magnézium, mangán, foszfor, kálium, nátrium és cink található benne. Egyszerű cukrai könnyen, gyorsan felszívódnak, és nem raktározódnak a szervezetben, így nem hizlal. Egészséges és finom, így bátran használhatjuk cukor helyett! Bővebb információ>>

 

A diós- karamellás nádcukor

Diós- karamellás ízének köszönhetően, aki egyszer kóstolta, az többé nem szeretne megválni tőle. Mielőtt még valaki félreértené, ez nem reklámszöveg, - jómagam sem gondoltam volna, hogy egyszer a nádcukor rabja leszek. Ami nem baj, hiszen ugyanolyan egészséges, mint a méz.

Ami annak köszönhető, hogy a nyers nádcukor finomítatlan élelmiszer, amelyet cukornádból úgy készítenek, hogy az eredeti melasztartalom – az értékes tápanyagokkal együtt – ne vesszen el. A megőrzött melasztartalom a nádcukornak különleges aromát és jellegzetes színt biztosít. Innen jön a barnás színe és a diós-karamellás íze.

Szerencsére ma már majdnem minden élelmiszerboltban beszerezhetjük. Árban igaz egy picivel drágább, mint a méz, de ha valaki megszállott cukorfaló annak bátran ajánlom - nem fogja megbánni – csak egészségesebb lesz.

A régi újdonság - Sztívia

Elég sokan nem ismerik ezt a természetes édesítőszer, melyet a Paraguay-ban őshonos növényből vonnak ki. A növényből kivont, édes ízért felelős steviol-glükozidok különösebb lebontás nélkül emésztődnek és ezért kalória-értékük rendkívül kicsi.

 

 

Jótékony hatása tudományosan bizonyított. A sztívia szabályozza a vércukor-szintet a testben, ezáltal segíti a máj és lép működését is. Fogyasztása nem okoz fogszuvasodást, és évszázados használata alatt egyetlen mellékhatásos esetet sem jegyeztek fel.

Meggátolja sok káros baktérium és vírus szaporodását, így hatékonyan alkalmazható megfázás, influenza és szájfertőzés ellen is. Cukorbetegek is fogyaszthatják. Néhány dán és brazil tanulmány szerint a 2-es típusú cukorbetegség ellen is ígéretes, enyhíti az inzulin-függést, szabályozza az inzulinszintet. Több formátumban is beszerezhető; szirup, tabletta, szárított levél, őrlemény.  stevia.shop.hu/">Bővebb információ>>

stevia.shop.hu/">

 

 

Koczka Kinga

 

 

 

 


Kérdésével, észrevételével forduljon a szerkesztoseg@vitaminsziget.com hoz.
Megosztás:
  Küldés:  Küldés   Betűméret:   Betűméret Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó enciklopédia bejegyzések

Kapcsolódó termék-kategóriák

Cukorbetegség Fogyókúra, méregtelenítés





www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass