Kapcsolat
Tel.:
Mobil:
Cím:


E-mail:
»
»
»


»
 +36 1 226 4179
 +36 30 7262 647
 1094 Budapest,
 Tűzoltó utca 54.
 Milestone udvar, Manta ház.
 info@vitaminsziget.com

SZAKÉRTŐ VÁLASZOL

Találatok száma: 1691
Kérdés 2010-03-29 10:28:00
Kedves Doktor úr !

19 hetes terhes vagyok és alhasi görcseim vannak !
Ezek néha erösebbek néha nem . lehet az oka az , hogy tegnap és tagnap elött bicikliztem és sétáltam? válaszát elöre is köszönöm! Tisztelettel :Tímea
névtelen
Válasz 2010-03-29 13:23:12
Kedves Tímea!
Lehet ez az ok, de lehet, hogy nincs összefüggés.
Javaslom, hogy konzultáljon nőgyógyászával (ha a panaszok erősebbekk, mint korábban) és semmiképpen sem terhelje túl magát.
Üdvözlettel:
Gulyás Tamás
Kérdés 2010-03-28 21:39:00
Tisztelt doktor úr!
A párom testépítő és kipróbálta az anabolikus szereket a napozint és valami depót nem értek ezekhez,kb.12 hétig szedte ez volt neki az első de már abba hagyta 3 hónapja.Na most lett egy pozitív terhességi tesztem.Lehet valami baja magzatnak?
köszönettel:
névtelen
névtelen
Válasz 2010-03-29 13:21:20
Kedves Kérdező!
A magzatnak nem árthat a dolog, de a párját azért óvja ezektől a szerektől, a hosszútávú kimenetel miatt. Ezek a szerek ugyanis visszahatnak az agyalapi mirigy hormon termelésére, és megzavarják a saját hormonháztartását.
Üdvözlettel:
Gulyás Tamás
Kérdés 2010-03-27 08:37:34
Kedves Tamás!

39 éves vagyok, cukorbeteg (mercformin xr),gyomorsavam lett(rabyprex)szedek és január óta valószinű a stressztől nehézlégzésem van,(frontin) és többszőr előfordult hogy magas a pulzusom és ingadozik a vérnyomásom amit én nem érzek csak a vizsgálatok mutatták ki!
Ajánlották a Guarana-t és azt szeretném megtudni ,hogy ez segítene nekem vagy valami mást ajánlana?!

köszönöm
zsuzsa
Válasz 2010-03-29 13:18:56
Kedves Zsuzsa!
Tünetei inkább stressz eredetűek, melynek esetleg egy kezdődő pánikszindróma is részjelensége lehet. A Guarana-t nem javaslom. Inkább napi 50mg kezdő dózisban 5HTP-t, amit napi 2x150mg is emelhet.
E mellett javasolnám valamilyen stresszkezelés (jóga , relaxáció, EFT) elsajátítását.
A cukoranyagcsere szempontjából pedig a diéta, a finomított szénhidrátok kerülése, króm, vanádium extra bevitele javasolt. A Highland Glucose Response nevű készítmény, vagy az Innerlight Chromium/Vanadium szedését javasolnám.
Üdvözlettel:
Gulyás Tamás
Kérdés 2010-03-26 14:23:45
Én 19 éves lány vagyok szeretném tudni hogy szedhetek-e növekedési hormon tablettát. Más gyógyszert nem szedek.
szilvia
Válasz 2010-03-29 13:11:20
Kedves Szilvia!
AZ ön korában, ha nincs orvosi indoka, nem javaslok semmilyen hormonkészítményt, főként növekedési hormont nem.
Üdvözlettel:
Gulyás Tamás
Kérdés 2010-03-25 16:14:32
Hat éve, 58 éves koromban csípőnekrózist diagnosztizáltak, valamint kisebb mértékű csontritkulást. A reumatológus sem gyógyfürdővel, sem glukózamin, sem más készítmény szedésével nem prognosztizált javulást. Ortopédus szakorvos csípőprotézis műtétet javasolt, és biorezinencia kezelést. A tíz hetes biorezinencia kúra óta - a biorenoncia felmérést végző orvos táplálkozási tanácsait részben követve -, itthon még különböző fizikoterápiás eszközök (bioptron lámpa, infravörös fejű masszírozó készülék, energiapsirál, chi-gép ) használatával igyekszem gyógyulgatni. Állapotom nem romlott, hanem javult, csípőfájdalmaim csökkentek, illetve másik irányú mozgatásra helyeződtek át.
Jelenleg már semmiféle gyógyhatású készítményt sem szedek. Legfőképpen sok finom házitejet fogyasztok, heti 4-6 litert, főleg kefírként, aludtejként.
Kérdésem: az általa szervezetbe jutó sok kálciumnak nincs-e káros mellékhatása? Miket kell még hozzá feltétlenül a szervezetbe juttatni, hogy a hatása optimális legyen?
Judinene
Válasz 2010-03-29 13:10:13
Kedves Judinene!
Sajnos a nekrotizált (elhalt) csípőízület rendbe már nem fog jönni, de a protézis műtét javallata mindig a panaszok szerint alakul. Tehát akkor kell végezni, ha a betegség a mindennapi életét annyira megkeseríti.
Üdvözlöm a kitartó, munkáját, amihez a továbbiakban is sok sikert kívánok.
Önnek a Kalcium nem okozhat bajt, sőt a jobb felszívódás és beépülés érdekében napi 1000 NE D-vitamin bevitele javasolt folyamatosan.
Panasz esetén érdemes az Arthrolactint kipróbálnia, ami egy speciális tejfehérje kivonat, megfelelő immunfehérjékkel, a gyulladás csökkentése céljából.
Üdvözlettel:
Gulyás Tamás
Kérdés 2010-03-24 22:11:43
Mi okozza a hólyaghurutot? Felfázás, vagy fertőzés? Okozhatja vesekő, vagy vesehomok?
Lívia
Válasz 2010-03-29 13:04:32
Kedves Lívia! A hólyag hurut a húgyhólyag gyulladásos állapota, amit általában felfázás, fertőzés okoz, bár homok is irritálhatja a nyálkahártyát. A tőzegáfonya javasolt az állapot rendezésére (Clearly Cranberry).
Üdvözlettel:
Gulyás Tamás
Kérdés 2010-03-23 19:26:54
Kedves Doktor Úr! Nics étvagyam, és Ön azt ajánlotta nekem, hogy vmilyen emésztőenzimet szedjek és felszívódási problémam is lehet, mivel nincs étvágyam. A pajzsmirígyem rendben van. Azt szeretném kérdezni, hogy milyen emésztőenzimet ajánl,és felszívódási problémával hova fordulhatok.
Beatrix
Válasz 2010-03-29 13:02:57
Kedves Beatrix!
Én a Digest Able készítményt javaslom, amit esetleg Bromelainnal egészíthet ki. Az első helyett még az Innerlight Spektrazyme egy jó alternatíva, ami segít a bélrendszeri élesztőgombák visszaszorításában is.
felszívódási zavarra széklet emésztettségi vizsgálatot lehet végeztetni, ami elvileg egyes laborokban elérhető. Sajnos én sem tudom hol.
Üdvözlettel:

Gulyás Tamás
Kérdés 2010-03-23 08:15:12
Tisztelt Doktor Úr!
A kérdésem az lenne, hogy létezik-e olyan multivitamin elérhető áron ami 100% természetes alapú és nem tartalmaz szintetikus összetevőket? Ismerősöm ajánlotta a LifePak-et de sajnos anyagi lehetőségeim nem teszik lehetővé, hogy havi 18e Ft-ot költsek vitaminra!
Gábor
Válasz 2010-03-29 12:59:01
Kedves Gábor!
100% természetes összetételű multivitamin nem létezik. Az csak marketing. Léteznek növényi keverékek (pl.: Innerlight supregreens, ami rengeteg növényi összetevőt/színanyagot tartalmaz, de ez nem multivitamin). A növényből kivont, vagy mesterséges vitamin már ugyanolyan. Sokszor a mesterséges is növényből kivont, és a természetesnek beállított is kémiai úton előállított, csak bizonyos növényi hatóanyagot tesznek mellé.
Én a Vita for You személyre szabott multivitamin ajánlom Önnek, amit a Highland gyárt, nagyon jó minőségű, ahol lehet természetes összetevőkkel, és sok értékes hozzáadott növényi összetevővel, falvonoidokkal. A termék alternatív mérőeszközökkel is (biorezonancia, EVA 3000 stb.) energiaszint emelő hatással bír, ami sok "mesterséges" vitaminról nem mondható el.
Üdvözlettel:
Gulyás Tamás
Kérdés 2010-03-11 17:01:40
Kedves Tamás!
Huszonhat éves vagyok.Krónikus székrekedéssel küzdök. hosszú távon tartható, mellékhatások nélküli segítséget keresek a problémámra. Olvastam az oldalukon a lenmagolajról, jónak tűnik, de nem tudom, hosszú távon lehet-e mellékhatása. Eddig paraffinolajat használtam, de attól eltanácsoltak, mert kőolajszármazék. Köszönöm a segítségét!
névtelen
Válasz 2010-03-22 09:56:25
Kedves Kérdező!
Nem csak a krónikus székrekedés, hanem már az is problémának mondható, ha valakinek nincs napi rendszerességű, viszonylag laza széklete.
A dolgot mindenképpen érdemes lenne béltisztítással kezdeni, ami egyébként a mai táplálkozás mellett évente javasolt lenne mindenki számára. (Erre a colon hidroterápiát javasolnám). E mellett ez esetben minimum napi 3-4 liter folyadék fogyasztását javaslom. Kiegészítésképpen az Innerligt Sagrada készítményével végezzen egy kúrát (2x4 kapszula naponta), amíg el nem fogy a doboz ( másfél hét), majd ezt követően 3x1 kapszula Fibrada Plus fogyasztását javasolnám.
A rostbevitel ilyen esetben sokkal fontosabb, mint az olaj, ami inkább "csak kenést" biztosít. A lenmagolaj egyébként valóban jó, de azt érdemes őrölt és sima lengmag 1-1 arányú keverékével kiegészíteni.
Üdvözlettel:
Gulyás Tamás
Kérdés 2010-03-11 16:50:37
kedves doktorul segicsen nekem nem tudók teherbe esni amiota meg szultem a lányomat azota nem jön meg a vérzésem rendesen késik mindig nyolc honapokat és én nagyon szeretnék még egy gyereket szülni mert még csak huszon ketö vagyok tude nekem segiteni hogy mit tegyek vagy szegyem az elevitet mert aszt mondják hogy nagyon jo az
ildikó
Válasz 2010-03-22 09:46:52
Kedves Ildikó!
Önnek egy alapod nőgyógyászati kivizsgálásra van szükség, mert komoly hormonális zavar állhat a háttérben. Amíg ez meg nem történik semmilyen készítmény szedésének sincs értelme.
Üdvözlettel:
Gulyás Tamás
Tegye fel kérdését 
Kérdés:
Aláírás:




www.vitaminsziget.com © 2007-2021 - Minden jog fenntartva

MasterPass