Kapcsolat
Tel.:
Mobil:
Cím:


E-mail:
»
»
»


»
 +36 1 226 4179
 +36 30 7262 647
 1094 Budapest,
 Tűzoltó utca 54.
 Milestone udvar, Manta ház.
 info@vitaminsziget.com

SZAKÉRTŐ VÁLASZOL

Találatok száma: 1698
Kérdés 2011-09-15 10:39:32
Tisztelt Doktor Úr!
Olvastam egy cikket arról hogy az emberek nagyon jelentős része ásványi anyag és vitamin hiány következtében hal meg. A cikk írója állítja, hogy a kialakuló betegségek is ezek hiánya miatt valósul meg. Számomra kiemelkedik a cikkből az a rész ami a cukorbetegséget boncolgatja.
Akárcsak itt a honlapon, a cikk is elsősorban a chrom és a vanádium hiányát okolja ezért.
Állítása szerint aki begfelelő mennyiséget vesz belőle be akár az inzulint is elhagyhatja.
Kérdésem, hogy a cikknek mennyi a valóság alapja, illetve ha nem 100%-ban igaz akkor, hogyan deríthető ki a szervezetemben jelenleg megtalálható chrom és vanádium mennyiség.
Olvastam arról is, hogy ha többet van a szervezetemben akkor ez lehet káros is mert felhalmozódik és nem ürül ki mi. Ilyen pl. az arzén bagy a nátrium-ciklamát.
Tehát ha nincs a szervezetemben elég chrom és vanádium akkor pótlom és elmúlik a cukorbetegségem esetleg, ha viszont megfelelő mennyiséggel rendelkezem és beszedem a többletet akkor méreganyagként esetleg felhalmozódik bennem.

Előre is köszönöm válaszát.
Szívesen vennék egy személyes találkozást is ahol esetleg bővebben tudna tájékoztatni ezekről az aggályaimról.

Üdvözlettel: Antalffy László
antalffy.laszlo@citromail.hu 20/983-64-19
Válasz 2011-09-15 14:58:17
Kedves Antalffy László!
A dolog sajnos nem ilyen egyszerű. Sokan szenvednek nyomelem hiányoktól, amit ha korrigál az ember, az jó alapot teremt a gyógyulásra, de nem feltétlenül elegendő hozzá. Az anyagok krónikus jelenléte (többlete vagy hiánya) hajanalízissel követhető, de sokszor ez nem elegendő, mert biokémiai egyediségünkből adódóan más és más anyagból többre vagy kevesebbre lehet szükségünk. A nyomelemek megcélzása az csak az egyik elem, de a teljes egészséghez a szervezet egyensúlyi rendszereinek (immun, anyagcsere, hormonális, bélrendszeri, vázrendszer, oxidációs folyamatok, sav-bázis rendszer, stresszre adott reakciók, érzelmek stb.) egyensúlyára van szükség.
Cukorbetegség esetén a mellékvese, pajzsmirigy, hasnyálmirigy megfelelő működése, a szervezet megfelelő zsírtartalma, inzulinérzékenység (melynek fontos eleme a króm és vanádium jelenléte) a legfontosabbak, illetve az elsavasodás elkerülése. Tehát 100%-ban nem igaz, amit olvasott, csak esetenként, de sok igazság van benne.

Üdvözlettel:
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2011-09-12 15:51:52
Tisztelt Doktor Úr!

Javaslatát kérném.10 és fél hónapos kisfiamnak milyen természetes gyógynövény készítményt szedhetne?
7 hónaposan 170 CRP értékkel 10 az ötödiken csíraszám fölötti ecolival a vizeletében kórházba került.UH vizsgálat negatív,10 napos vénás antibiutikumos kezelést kapott+4 hétig szájon át antibiutikum.Amikor letelt,1 hétre rá vizelet bakt. negatív volt,következő héten már megint 10 az ötödiken fölött ,de ezúttal klepsiella oxytoca volt bent.ezt újabb antibiutikum követte,majd az abbahagyása után 1,5 héttel megint benne volt ugyanaz.miután sterillé tették az antibiutikumok cistográfiai vizsgálatot végeztek,ami teljesen negatív lett.
kb.3 hete tőzegáfonya teát iszik víz helyett ennek ellenére megint van bakt,most enterococcus.Antibiutikumot nem szeretnénk neki többet erre adni,tanácsát kérném,hogy a kora miatt a tőzegáfonya kapszulát lehet-e neki adni,megbízható termék-e,és milyen formában,illetve van bármilyen jó javaslata.
Egyébként a gyermek jól táplálható jól fejlődik,jó kedvű,csak atartós láz miatt derült fény aproblémára.

Köszönettel: Édesanya
névtelen
Válasz 2011-09-12 16:03:48
Kedves Kérdező!
A tőzegáfonya már adható a gyermekének. Napi 1 kapszula tartalmát ürítse bele pl.: joghurtba.
E mellett nagyon fontos lenne, hogy legalább 3 hétig folyamatosan szedessen a picivel probiotikumot, mert a bélrendszeri flórát ez a fajta kezelés teljesen felboríthatta. A legjobb ilyen korban a Fit Line All in 1000 joghurt, ami az immunitását is javítani fogja.
Üdvözlettel:
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2011-09-08 17:59:33
Tisztelt Doktor!

Májusban voltam vérvételen és a T3, TSH,ATPO eltért,de nem sokkal. Azt mondta az orvosom, hogy kerüljem a jódot. Voltam nyaki UH-n ,minden rendben volt,annyi volt hogy kissé inhomogén a szerkezete a pm-nek. Most megint voltam vérvételen és minden jó lett,csak az ATPO.Először 59,6 volt az értéke (1-16ig jó),most meg 132 lett. Az orvosom azt mondta, hogy ne aggódjak, mert a pzs-em gyulladásban van és el fog múlni magától.Fél év múlva kell visszamennem újabb vérvételre, és ha nem lesz jó ,kapok gyógyszert,amit kis ideig kell szednem. A kérdésem, h Ön szerint is ez a megoldás és nem igénylek kezelést?Ne aggódjak?Fél év alatt kialakulhatnak göbök?Előre is köszönöm a válaszát
Adrienn
Válasz 2011-09-12 15:58:36
Kedves Adrienn!
Ez egy autoimmun pajzsmirigy gyulladás, amit azért figyelemmel kell kísérni, illetve ha hormonális eltérést okoz, azt kezelni kell.
E mellett ki kell zárnia más gyulladásos faktorokat a szervezetében, főként táplálékallergiákat, különös tekintettel a gluténre.
Ha kéri és ír emailt a drgulyas@vitaminsziget.com címre javaslok önnek jó pajzsmirigy specialistát.
Üdvözlettel:
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2011-09-05 15:51:36
Kedves Mária!

Az ismerősömnek hangszalag polypja van,ez egy hangszalag papilóma vírus, melynek következménye, hogy teljessen bereked és lassan elmegy a hangja. Már négy ízben megműtöttek és most is műtétre lenne szüksége, de sajnos a műtét most nem megoldható. Érdeklődnék, hogy milyen gyógynövényt vagy gyógymódot tudna ajánlani a betegség enyhítésére esetleges gyógyulására. Előre is köszönöm a segítségét.
Héjja Henriett
Válasz 2011-09-07 10:02:37
Kedves Henriett!

A hangszalag polip (Reinke ödéma) leginkább dohányzás és erősen igénybe vett (énekes) hangszálak esetén fordul elő. Fájdalomérzet nincsen, tünete a nehezebb nyelés és fulladás. Bár ezeket Ön bizonyára már tudja, hiszen ahogyan említette ismerőse átesett már műtéteken. Sajnos amennyiben nem változtat a kiváltó okon, akkor ismét kifejlődik a polip. Fekete bodza (Sambucus nigra) gyógynövénnyel kezelni tudja a problémát, melyet a gyógynövényboltokban, drogériákban tea vagy szirup formájában vásárolhat meg, de ezzel megszüntetni nem lehet.
Kívánom, hogy a fekete bodza használatával stagnálni tudja a betegséget.
Gróf Mária
Kérdés 2011-09-05 08:51:42
Tisztelt Doktor Úr!

Hosszabb ideje küzdök az alábbi kellemetlenséggel. A fejem hátsó felén zsibbadást érzek gyakran. Azt figyeltem meg, hogy ez reggel az intenzívebb, később a nap folyamán csökken, van úgy, hogy el is tűnik, és napköznem már jól vagyok, de másnap minden kezdődik előröl. Ha nagyon rosszul alszom, akkor előfordul néha, hogy egész nap \"beakad, letapad, zsibbad\". Mikor milyen kedve van, hogy így mondjam. Este felé csak akkor szokott újból előfordulni a tünet, ha a szokásosnál jobban elfáradok, vagy álmosodom.
Próbáltam háttér-okokat találni. Azt észrevettem, hogy sokszor felébredek. Nem vagyok sokáig ébren, inkább ezek ilyen \"mikro-ébrenlétek\", de abból sok, ahogy hajnalodik. Nem tudom, az egészet okozhatja-e alvászavar, az alvászavart pedig pszichikai problémák.
Sajnos jó ideje vagyok diplomás állástalan, és nyomaszt a párkapcsolat hiánya is, ami talán 34 évesen érthető.
Nem tudom, ez a betegség megszűnik-e, ha a kiváltó tényezők megszűnnének, vagy együtt kell élnem vele, mert esetleg maradandó károsodást szenvedtem.
Amúgy a fizikai erőlétem nem csökkent, a vérnyomás, vércukorszint is rendben van. Neurológushoz nem mertem elmenni, azt hiszem, ott csak antidepresszánssal tömnének tele. A házi orvosom Frontinnal próbálkozott, de 3 nap után abbahagytam, úgy éreztem magam tőle, mint egy kábítószeres.
Kérem, ha tud, segítsen!
Krisztián
Válasz 2011-09-05 11:18:33
Kedves Krisztián!
Problémája nagy valószínűséggel valóban a stresszre vezethető vissza. Ennek ellenére javasolnék egy neurológiai vizsgálatot, ami kizárhat szervi okokat, de a dilibogyóktól én is óva inteném.
A nyaki izmok merevsége önmagában is okozhatja ezt a problémát, ami sokszor stressz eredetű. Kezelésként javasolnám a mikroáram terápiát, ami sok nyaki eredetű panasz pl.: fejfájás, tarkózsibbadás kezelésében hatékony. Erre a microdoctor eszköz alkalmas, melynek tappancsait a haj alatti tarkóterületre és a vállakra kellene felrakni.
Hatékony lehet még a jóga, vagy a cranio-sacralis terápia, melyek komplexebb megoldást nyújthatnak a problémára..
Üdvözlettel:
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2011-08-29 11:33:13
Tisztelt doktor úr!
Kérem olvassa el, és tanácsát kérném a leletemmel kapcsolatosan:
A humerus fej a vápában van.Conturja ép.A tuberculum maiuson kis meszes felrakodás van.
A labrum glenoidalen sérülés nem látható.
Az AC Ízületben előrehaladott arthrosis jelei észlelhetök.A peremek csörszerüen megnyúltak.
A clavicula izvége kiszélesedett.Az Ízület deformált.
A kiszélesedett.deformált Ízület a m. supraspinatus lateralis felső conturját comprimálja.
A subacromialis rés beszűkült.
A supraspinatus ínban csikszerü meszesedés van.
Köszönettel:Bertalan
névtelen
Válasz 2011-08-30 14:47:51
Kedves Bertalan!
Tanácsot nehezen tudok adni egy ultrahang lelet alapján, mert a kezelési stratégia függ a panasazitól, illetve a mozgásterjedelmétől, mozgásbeszűküléséből.
Van egy ízületi kopásból eredő gyulladása, melyet teljesen kezelni már nem lehet. Porcvédő, gyulladáscsökkentő készítményekkel (pl.: 3x1 Arhrocurcum) a tünetek javíthatók, de a csontkinövések, illetve azok izomelhelyezkedésre való hatása sebészi beavatkozást is szükségessé tehet, mely jelentősen javíthat is az állapoton. Ennek megítélése nem UH lelet, hanem szakorvosi vizsgálat alapján történhet.
Üdvözlettel:
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2011-08-28 15:20:46
Jónapot. Nekem évek ota szemölcsök vannak a talpamon, már több mint 1 évig jártam börgyogyászatra és csak kisérleteztek velem nem mulik. Kérem segitsen . köszönöm
névtelen
Válasz 2011-08-29 10:33:44
Kedves kérdező!

A szemölcsök és a herpesz kezelését a Grape Vital cseppekkel már számtalan esetben sikeresen megoldottnak bizonyult. Kérem, kezelje ezeket, mint egy vírusos fertőzést, ha bereped, vagy akár felszakad és vérzi, ez a vér lehetőleg ne kerüljön más területre testén, mivel ott a vírus által új élőteret hoz létre.

Ajánlatos a szemölcsöt hígítatlanul bekenni és utána 2-3 csepp Grape Vital-t egy tapaszra tenni és a szemölcsöt leragasztani vele. Így folyamatosan fertőtleníti a felületet, míg a szemölcs le nem válik. Erdélyben egy kisfiú tenyerén 2 nagy 1,5 cm átmérőjű szemölcs két hónapos kenegetés után levált, azóta tünetmentes.

A kezeléshez kívánok sok sikert és természetesen sok türelmet!

Tisztelettel
Dr. Csabai Zsolt Ph.D.
Kérdés 2011-08-22 22:44:14
Tisztelt Doktor úr!

Általános egészségügyi állapotfelmérésen(ESG és szomatoinfra készülékekkel végzett)voltam, és ott bizonyos vitamin és ásványianyag hiányokat, máj-méregtelenítő gyógynövényeket és térfájdalomra proenzi3-at javasoltak. Kérdésem, hogy a Vitaminszigetnél kapható PR641 Mens 30 vitamin, a Highland-os májméregtelenítő készítmény, a PR732 Cal-mag plus D vitamin és a proenzi3 szedhető e egyszerre, vagy ez egyszerre túl sok, előbb egyiket, aztán másikat kezdjem szedni?
névtelen
Válasz 2011-08-25 08:59:41
Kedves kérdező!
Szedheti egyszerre is az említett készítményeket. A Liv-R-Support-ot kúraszerűen javaslom. A Proenzi 3 helyett pedig felhívnám figyelmét az Arthrocurcum-ra, ami az proenzi hatóanyagai mellett kurkuma és boswellia kivonatot tartalmaz, amik hatékony gyulladáscsökkentők.
Üdvözlettel:
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2011-08-22 13:03:08
Tisztelt Dr. Úr!
Szeretnék néhány kérdést feltenni a kavitációs ultrahangos zsírbontó készülékkel kapcsolatosan. A 24 Óra napilap Augusztus 18.-i számában megjelent egy cikk, ami nagyon megijesztett, ugyanis a gépet többben is használjuk már egy ideje! Ebben azt írják, hogy csak orvosi felügyelettel, előzetes lipid vizsgálattal alkalmazható, mert ha a páciensnek a zsíranyagcseréje lassú, akkor akár a HALÁLÁT is okozhatja a felszabaduló zsír, mivel felboríthatja a szervezet egyensúlyát! (csak nagyon tömören fogalmaztam a cikkben leírtakat) A kérdésem az lenne, amit vásároltam otthoni használatra Forever Slim készüléket, miért lehet orvosi felügyelet nélkül és előzetes vérvizsgálat nélkül használni? A vásárláskor a gép tudására vonatkozóan érdeklődésemre azt a választ kaptam, hogy ez a gép is ugyanazt tudja mint a nagyobb változatai, csak annyi a különbség, hogy azokon már van mindenféle kijelző, amire egyébként nem is igazán van szükség, de a hatásmechanizmusa ugyanaz, mint a kicsi gépé! Akkor ez a kis gép mégsem olyan hatásos, nem lehet elérni vele olyan eredményt? Ha meg el lehet, akkor hogy hogy nincs kitéve a használója effajta eü. kockázatnak?
Másik kérdésem az lenne, ha lejárt az ajánlott 6-10 alkalmas kúra, lehet e folytatni a kezelést folyamatosan akár hónapokig is heti 1 alkalommal? Előre is köszönöm a szíves részletes válaszát! Üdvözlettel! D.-né
D.-né
Válasz 2011-08-25 08:57:32
Kedves D-né!

Az előzetes lipid vizsgálatot a szalonokban sem végzik el. Talán túlzás is lenne ezt kérni.
Mi is leírtuk és leírjuk, hogy kóros vérzsír értékek esetén óvatosan alkalmazandó a készítmény, illetve a nálunk várásolt gépek tekintetében konzultációra van lehetőség. A vérzsírszintek hirtelen megemelkedése esetenként okozhat problémát, de inkább a krónikusan magas szint az, ami veszélyesebb. Ennek megítélése egyéni, ezért is hívtuk fel a figyelmet a szív és érrendszeri betegségekre. A gép hatékonysága megfelelő, épp ezért a bizotnság érdekében kell betartani a kezelési időket és szüneteket. Azok úgy vannak meghatározva, hogy ne terhelje túl a zsír a szervezetet.
Másik kérdésére a válaszom az, hogy heti szünetekkel folyamatosan is alkalmazhatja a készüléket.
További kérdéseire emlaileben (drgulyas@vitaminsziget.com) is készséggel válaszolok.
Üdvözlettel:
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2011-08-18 22:40:35
Tisztelt Doktor Úr!
A Grape vital hüvelykúppal kapcsolatban lenne kérdésem .Hónapok óta baktérium fertőzésem van ,először Escherichia coli baktérium most meg klebsiella pneumoniae ,már hét féle antibiotikumot kaptam ezekre de sajnos még mindig nem jöttem helyre.Az orvosom írt ki nekem Gynevac injekciót ,a 3.ampullánál tartok ,valamivel jobb az állapotom de szeretném megtudni,hogy az injekció mellet használhatom-e a grapefruitos hüvelykúpot?
Lombik programba veszek részt és addig nem tudok menni amíg nem jött helyre a probléma.
névtelen
Válasz 2011-08-19 08:39:11
Kedves kérdező!

A hüvelykúp a hüvelyt fertőtleníti és a húgyúti járatokat egészen a vesékig. A kúp alkalmazását nem tiltja az injekcióval való közös használata. Ha gondolja válaszaimban írtam egy hölgynek, ahol a kúp mellet az irrigációt is ajánlottam párhuzamosan a kúppal.

A programhoz sok sikert.

Tisztelettel
Dr. Csabai Zsolt Ph.D.
Tegye fel kérdését 
Kérdés:
Aláírás:




www.vitaminsziget.com © 2007-2019 - Minden jog fenntartva

MasterPass