Kapcsolat
Tel.:
Mobil:
Cím:


E-mail:
»
»
»


»
 +36 1 226 4179
 +36 30 7262 647
 1094 Budapest,
 Tűzoltó utca 54.
 Milestone udvar, Manta ház.
 info@vitaminsziget.com

SZAKÉRTŐ VÁLASZOL

Találatok száma: 1691
Kérdés 2010-07-25 15:02:10
Kedves Doktor,
18 éves fiatalember vagyok, rendszeresen futok és karatézok. Az izületeim nagyon ropognak, karkörzésnél minden egyes körnél, de nem csak a vállaimban, hanem szinte mindenhol. Az érdekelne, hogy melyik vitamin hiánya okozhatja ezt? Szerintem már nem vagyok növésben, mert a magasságom nem sokat változott az utóbbi egy évben.
Üdvözlettel:
Csaba
Válasz 2010-07-29 11:43:03
Kedves Csaba!
Ezt nem vitaminhiány, hanem az ízületi folyadék mozgása okozza. AZ Arthrocurcummal érdemes egy egy hónapos kúrát megpróbálni 3x1 tabletta dózisban. De ezen kívül különösebb hangsúlyt nem érdemes rá fordítani. A hónap elteltével jelezzen vissza!
Üdvözlettel:
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2010-07-23 09:46:15
Tisztelt Dokto Úr!
58 éves vagyok, székeléskor a húgycső végén prosztata váladéka jelenik meg. Az urológus szerint ez idősebb korban normális, kóros eltérést nem talált a szűrővizsgálaton. Ön egyetért ezzel, vagy indokolt további vizsgálódás?
László
Válasz 2010-07-29 11:41:28
Kedves László!
Valóban az életkor előrehaléadtával ez a panasz gyakoribb. Azért javasolnám a Prost-tech fogyasztását, amivel ez a panasz mérsékelhető.
Üdvözlettel:
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2010-07-16 18:09:02
Tisztelt Doktor úr!

Abban kérnék tanácsot hogy belsőleg alkalmazva a rozmaringolajat lehet e alkalmazni?Igazából van egy készítmény mely vitaminok mellett tartalmaz rozmaring kivonatot is.A következő felirat szerepel a készítményen :Rozmaring-kivonat (carnosinsav, rozmarinol) 50mg.Mert olvastam hogy az olaj belsőleg csak óvatosan adható mert nagyobb adagban vesére nem jó. Illetve ha már többször is ettem rozmaringot füszerben gondolom belsőleg sem lehet rá allergiás?Köszönöm előre is válaszát.
E.Krisztián
Válasz 2010-07-29 11:40:15
Kedves Krisztián!
AZ említett összetevő nem olaj, hanem kivonat.
Lehet belsőleg alkalmazni, és az említett mennyiség sem nagy.
A gyógynövény terápiában gyomorbántalmakra, emésztési zavarokra illetve fejfájásra javasolják.
Üdvözlettel:
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2010-07-21 14:09:19
Kedves Zsolt!
Köszönöm válaszát! Még arra lennék kíváncsi, hogy esetemben milyen adagolásban javasolt a grape vital belsőleg történő fogyasztása? Kúraszerűen kell fogyasztani, vagy rendszeresen?
Üdvözlettel:Lin
Lin
Válasz 2010-07-23 12:50:21
Kedves Lin!

Mint ahogy szoktam mondani, nem azért eszünk és iszunk, hogy jól lakjunk, hanem azért, hogy a sejtek, és többes számban a szerveink megkapják a tápanyagot. Ezért létfontos, hogy nap, mint nap bevigyük a szervezet működéséhez létfontos tápanyagokat, vitaminokat, ásványokat....


A Grape Vital®-t én személy szerint lassan több mint 25 éve szedem családommal nap, mint nap. Segíti a szervezet biokémiai működését, lúgosít és méregtelenít. Nagyon sok jó tulajdonsága van, de ezt itt felsorolni hosszú lenne. Erre majd alkalmas lesz a megjelenő könyvem.


Naponta ajánlatos 10 kg/testsúlyra 3-4 csepp fogyasztása. Én úgy szoktam alkalmazni, hogy ha fertőzés, gyulladás diagnosztizált, akkor 1 héten át a 3 szorosára viszem fel a dózist. Az állatokon végzett toxikológia vizsgálatok kimutatták, hogy az élőlényekre a toxikus dózis a be listázási relevancia LD/LC50-Érték 5000 mg/kg testsúly fölött értendő. Egyszerűbben 131 csepp/kg testsúly lenne az emberi szervezetre toxikus. (egy 100 kg-os embernek 131579 csepp jelentené a toxikus határt).

Ezek az adatok természetesen a Grape Vital kutatásaira épülnek, kérem más kivonatokkal nem keverni az adatokat!

Remélem tudtam segíteni.

Egy szép napot és jó egészséget.

Dr. Csabai Zsolt Ph.D.
Kérdés 2010-07-19 13:13:34
Kedves Zsolt!
Még régebben olvastam egyik honalpjukon, hogy várhatóan lesz grapefruit magkivonattal átitatott tamponjuk is, melyet HPV fertőzés esetén is ajánlanak. Létezik már ez a termék? Kísérletben igazolták, hogy a grapefruit magkivonat a HPV vírusával szemben is hatásos? A nőgyógyászom azt mondta, hogy ennek a vírusnak már a dns bennem van, így nem írtható ki. Mit gondol erről?
Lin
Válasz 2010-07-20 10:52:06
Kedves Lin!

Igen, sok fajta termékfejlesztést végeztünk és végzünk a mai napig. Ezek a kutatások, amire a bolti polcokra kerülhetnek, általában évekbe telik az engedélyek beszerzése miatt. A termék, melyről Ön kedves Lin beszél, létezik. De vannak már termékek, melyek kaphatóak az Ön esetére. A LadyVita hüvelykúp több vizsgálaton helyt állt. Az „Orvosi Study” már több éve folyik, és igazolja a termék hatékonyságát. A HPV elleni küzdelemben a 125 típussal szemben folynak a tesztek. Az Európában elterjedt típusokkal szemben bizakodó és egyben nyugtató eredményeket értünk az eddigi kutatásainkkal el.

A Grape Vital cseppekkel irrigálni is lehet. Tegyen egy irrigátorba 100 ml langyos vizet és 10 csepp Grape Vital-t. A kádban fekve irrigáljon, mivel így lassabban folyik ki és jobb a hatékonyság. Ezt, ha lehet reggel és este lefekvés előtt ismételni. Ajánlatos a szervezetet belülről is kezelni, így a szájon át való bevitel is ajánlatos, főleg egy már diagnosztizált fertőzés esetén.

De térjünk vissza a további kérdésére.

Az emberi szervezetben sokan úgy gondolják, hogy a tünetmentesség az egy abszolút tiszta szervezetre vagy génre utal. A valóságban inkább ezt úgy kell értelmezni, hogy 1 Mrd. daganatos vagy genetikailag elváltozott sejt osztódik bennünk. Az immunrendszernek a feladata, hogy ez a szám ne legyen több. Ha többre szaporodik, akkor beszélhetünk a kialakulás veszélyéről. Ezért is fontos a szervezetünk működéséhez létfontos tápanyagok bevitele, az immunrendszer karbantartása. Mint az előadásaimon is sokszor elmondom, szervezetünk több fajta immunvédelmet működtet mint pl. a szabadgyökök, a falósejtek, a Lymphocita által termelt T-sejtek stb. A DNS a HPV által degeneratív elváltozhat, de ezeket a mutációkat az immunrendszernek kell, az osztódás során felismerni és kiszűrni. Itt említhetném az APOPTÓZIS-t, amelynek lényege, leegyszerűsítve hogy a falósejtek az osztódást felügyelik, és amíg az osztandó sejt nem tipizálódik, addig, mint egy antigént kezelik. Ha az osztódás során egy degeneratív elváltozott sejt jött létre, akkor a falósejteknek a funkciója, hogy ezt a génhibás sejtet egy APOPTÓZIS-ba, vagyis más szavakkal élve, egy programozott sejtelhalásba kényszerítse. Így a szervezetünk képes önmagát a daganatos, degeneratív elváltozott, vagyis mutált génhibás sejtektől való kitisztítására. A falósejt (p53, Bcl2, HA-ras, HER2, K-ras és c-myc gén) – phagocytosis teszt kimutatta, hogy a Grape Vital a falósejtek aktivitásának 95%-os jelentős emelkedését idézi elő.

Remélem tudtam segíteni, további jó egészséget!


Dr. Csabai Zsolt Ph.D.
Kérdés 2010-07-11 19:22:03
Gyökérkezelik a fogam mert duzzanat is van az inyemen vöröses de 2 hete gyógyszert irtak fel rovamycine 1,5millió tablettát de még mindig duzzat az arcom jegelem és korona van fent és nem akarja az orvos levenni mert féléve rakata fel de duzzat kel még szednem gyógyszert? Köszönöm
Edit
Válasz 2010-07-19 08:17:09
A krónikus jellegű folyamatok esetében sokszor előfordul, hogy akutan fellángolnak. Ebben az esetben valószínű egy hosszabb gyökércsúcs körüli régió gyulladás lobbant fel.A szervezet védekező rendszere a baktériumokkal szemben immunreakciót indított, melynek egyik tünete a duzzanat. Antibiotikumot ilyen esetekben akkor írnak fel, ha a gyulladás mellett valamilyen, a szervezet védekező rendszerét gyengítő általános probléma is fenn áll (pl. szívbillentyű záródási rendellenesség,általános immungyengeség stb), vagy a gyulladáshoz láz társul. Az antibiotikum szedésével a szervezet természetes védekező rendszere háttérbe szorul, ezért szedéséhez valószínű a kezelőorvosa figyelembe vette az Ön egészségi állapotát is. A gyógyszer felírását és annak szedési-időtartamát minden esetben a kezelőorvos dönti el. A duzzanattal járó fogproblémák oka lehet:1. fogbélelhalást követő krónikus gyulladás a gyökércsúcs körül,2.gyökérkezelt fogak gyökércsúcsi régiójának gyulladás,3.parodontális folyamatok. A terápia minden esetben a fog gyökérkezelése, fertőtlenítése és korrekt gyökértömése. Ha a duzzanaton keresztül tud távozni a felgyülemlett genny, akkor a fog azonnali gyökértömése javasolt.
Üdvözleetl:Dr.Csillag Mária
Dr. Csillag Mária
Kérdés 2010-07-06 21:13:41
Kedves Márta!
azt szeretném kérdezni, hogy milyen vegyszer mentes fogkrémet ajánl? ha lehet akkor bió.köszönöm
névtelen
Válasz 2010-07-18 18:53:51
Jó napot kívánok!

Ha esetleg fluorra vagy mentollra allergiás, akkor mindenképpen azokat a fogkrémeket használja, amelyek nem tartalmazzák ezt a két anyagot.Rengeteg ún.bio fogkrém van. A gyártók részletesen kötelesek feltüntetni a fogkrém összetételét, ezeket a "biónak" nevezett fogkrémek esetében is célszerű végignézni.
Dr. Csillag Mária
Kérdés 2010-07-11 11:31:15
Kedves Doktor Ur!

A koleszterin szintem normális, viszont ha megbontják, akkor az ártó koleszterin alacsonyabb az alsó határnál, a védő viszont magasabb a felső határnál. Ez jó, nekem vagy sem?
Tisztelettel
Éva
Válasz 2010-07-14 15:44:47
Kedves Éva!
Ez nagyon jó!
Üdvözlettel:
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2010-07-10 08:43:10
Kedves Doktornő,



42 éves férfi vagyok,körülbelül egy hónapja kezdődött a hasfájásom és a két alkaromon égető érzés és a kézfejemen szurkáló érzés. Ezt azóta érzem.

Eleinte a szemem alatt rángatózott az izom,de ez 3-4 nap alatt elmúlt. A térdeim felett gyengének érzem a lábam és

ha felmegyek egy emeletet olyan izomlázat érzek mintha több kilométert futottam volna. Nehezen koncentrálok.

Izmaim testemen több helyen alkalomszerűen remegnek. Kivizsgálások történtek. A máj értékek magasak,a kardiológus vírusos fertőzésre gondol. Gyakorlatilag az egész testem gyengén rezonál és gyenge.

Hetek óta nem múlik és félek hogy az izmaim,vagy idegeim tartósan károsodhatnak ha nem kapok esetleg gyógyszeres kezelést.



Tisztelettel várom válaszát.





névtelen
Válasz 2010-07-14 15:44:23
Kedves Kérdező!
A kérdéskör túl bonyolult. Főként, ha a leleteket sem ismerem. Bármi is az ok, érdemes lenne az ásványi anyag raktárakat felturbózni. Főként Kalcium és Magnézium együttes bevételét javaslom.
Üdvözlettel:
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2010-07-09 14:30:14
Tisztelt Doktor Úr!

Nyaralni megyünk és szeretném késleltetni a menstruációmat.
A gyógyszerész hölgy Ovestint javasolt, a nőgyógyász pedig Nolocint. Rákerestem a neten, de egyikről sem írja hogy a menstruáció kitolható vele.
Felírassam valamelyiket is?
névtelen
Válasz 2010-07-14 15:42:01
Kedves Kérdező!
Bármely fogamzásgátlóval kitolható a menstruáció, de szerencsésebb, ha azt a ciklus elejétől szedi. A menstruációt a sárgatest elsorvadása és a progeszteronszint leesése fogja okozni, bár ez gyógyszerrel nem mindig befolyásolahtó.
A Ezek a készítmények azonban szükséges rosszak, de ilyen okból semmiképpen sem nyúlnék bele a női hormonháztartásba, ha egyébként nem szedi!
Tehát mivel az én véleményemet kérte, egyiket sem javaslom.
Üdvözlettel:
Dr. Gulyás Tamás
Tegye fel kérdését 
Kérdés:
Aláírás:




www.vitaminsziget.com © 2007-2021 - Minden jog fenntartva

MasterPass