Kapcsolat
Tel.:
Mobil:
Cím:


E-mail:
»
»
»


»
 +36 1 226 4179
 +36 30 7262 647
 1094 Budapest,
 Tűzoltó utca 54.
 Milestone udvar, Manta ház.
 info@vitaminsziget.com

SZAKÉRTŐ VÁLASZOL

Találatok száma: 1698
Kérdés 2007-12-21 07:51:40
Tisztelt Doktor úr!

Kb 4 hónappal ezelőtt P3-as lett a citológiai eredményem, még a terhességem előtt. Most a terhesség alatt megismételték a rákszűrést és most P1 lett az eredményem. Azt szeretném kérdezni, hogy mitől változott meg az eredményem úgy, hogy semmilyen kezelést nem kaptam rá? Mitől lehetett P3?
névtelen
Válasz 2008-01-03 15:22:34
Kedves Kismama!

A minta citológai összetételét sok minden befolyásolja többek között hormonális hatások is. Az ön esetében ez a legvalószínűbb magyarázat. Azon kívül az eredmény magától is változhat ezért szokták egy rossz lelet után ismételni (kivéve a P4-et). Hogy mitől lehetett P3, azt nem tudom. Ezt a kóros sejtek alapján döntik el, amit a több tényező is befolyásol. Mindenesetre most aggodalomra semmi ok, de más esetben érdemes tejsavas hüvelyöblítést végezni, akár megelőzéséképp, kúraszerűen.

Üdvözlettel,

Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-12-17 19:14:32
kedves dr.ur nekem olyan kérdésem lenne ,hogy kismama vagyok és 7 hetes. és bennem van az hogy nem lessz egészséges a babám... mit tegyek hogy az legyen elöre is köszönö....
bogi
Válasz 2007-12-18 13:04:05
Kedves Bogi!

Ilyenkor természetes félelmekkel néz szembe. Ne próbálja elnyomni ezt az érzést, mert aminek ellenáll, annak a hatása alatt van. Ha nincs különösebb rizikótényező kicsi az esély ara, hogy bármilyen baj legyen. A babája egészségéért e mellett sok mindent tehet. Mozogjon sokat a terhesség alatt, ami nem edzést csak pl.: napi rendszerességű 20 perc sétát jelent. Ez nem csak a keringést és az anyagcserét javítja, de nem hagyja a láb ereit pangani. Ennek később lesz jelentősége, de már most érdemes rászokni. E mellett étkezzen változatosan, egyen sok zöldséget, és ne vonjon meg semmit magától, ne tartson most furcsa diétákat. Amit érdemes mindenképp visszaszorítani, az az édesség és a finomított szénhidrátok. Fogyasszon sok folyadékot, ami leginkább tiszta víz legyen. Érdemes magzatvédő vitamin szednie, melyre a Prenatalt ajánlom 2x1 tabletta dózisban, de mellette érdemes további 400 mikrogramm Folsavat szedni naponta az első három hónapban.

Üdvözlettel:

Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-12-17 18:12:14
Tisztelt Doktor Úr !
A kollegámat Helicó baktérium ellen kezelték,
sikeresen.
Mennyi az esélyem,hogy elkaptam Tőle.
Egy ideje hasmenés szerű tünetek léptek fel nálam.
Köszönettel,
Béla
Béla
Válasz 2007-12-18 13:03:02
Kedves Béla!

A Helicobacter Pylorit terjedése nem pontosan ismert, de direkt módon semmiképp sem kapjuk el. Ráadásul az inkább a gyomornyálkahártya irritációért, illetve gyomorfekélyért felel és nem okoz hasmenéses tüneteket. Remélem megnyugtattam. Hasmenés esetén szedjen probiotikumot. A Higland Bioflora napi 4-5-szöri szedése indokolt lehet egy-két napig.

Üdvözlettel:
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-12-12 10:03:19
Tisztelt Doktor Úr!
Szeretném elkezdeni az Elevit magzatvédő vitamin szedését,de a vérképem szerint túl sok a szervezetemben a vas (37,7 umol). Ön szerint ez már kóros vasfelhalmozódás vagy nyugodtan szedhetem?
Köszönöm válaszát!
Üvdözlettel:
Szilvia
Válasz 2007-12-18 13:02:28
Kedves Szilvia!

Az Elevit 60mg-os vastartalma sokaknak okoz gondot pl.: székrekedés. Ha ilyen vas szintje van, semmiképpen sem ajánlom a szedését. A Vas ugyanis lerakódhat a szövetekben, ráadásul magas szintje növeli az oxidatív stresszt. Helyette a Prenatalt javaslom, ami negyed annyi vasat tartalmaz egy tablettájában. Napi 2x1 is fele annyi vasat tartalmaz, mint az elevit napi 1 tabettája. Ár/érték aránya sem rossz, mert egy doboz 4 havi adagot tartalmaz.

Üdvözlettel:
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-12-12 00:09:48
Kedves doktor úr!Vastagbél tűkrőzésen voltam.Az ileum biopsia eredménye Aspecificus gyulladás jeleit mutató vékonybél nyh. részlet paracialis boholyatrophiliával.Ez a valoságban mit takar.Előre is köszönöm a válaszát.
Ferenc
Válasz 2007-12-12 11:51:52
Kedves Ferenc!

Az ileum a vékonybél utolsó szakasza, onnan vették a szövettani mintát. A lelet gyulladásra utal és azért aspecifikus, mert nem specifikus. Bizonyos típusú gyulladásoknak konkrét szövettani képe van, és olyan esetekben pontosabb diagnózist lehet mondani. Ebben az esetben azonban csak a gyulladás ténye ismert. A boholyatrophia azt jelenti, hogy a gyulladás régebben állhat fenn, mely miatt a bélbolyhok is károsodhattak.
Mindenképpen javaslom a Joghurt fogyasztását, illetve omega 3 halolaj napi 1000mg-os fogyasztását.
A leletet valaki ki fogja értékelni, mivel lehet, hogy további vizsgálatok is szükségesek. Ilyen leletet sokféle gyulladás, de akár lisztérzékenység is okozhat.

Üdvözlettel,
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-12-10 09:42:40
Tisztelt Doktor Úr !
Kb 2 hónapja hasmenéses gondjaim vannak.
Előtte a nejemet orális sex útján elégitettem ki. Viszont nem volt tudomásunk róla,hogy neki fefér folyása van amit baktérium okozott,kóros flóra megjelöléssel. Őt azóta kikezelték, nekem viszont gyakori hasmenés, vagy inkább laza össze nem álló széklet ürítés jellemez. Lehet e oka a felt említett sex.
Köszönettel.
Dezső
Dezső
Válasz 2007-12-12 11:51:29
Kedves Dezső!

Hasmenésének lehet oka a bélflórájának felborulása, de ez nem hozható összefüggésbe feleségének hüvelyflórájával. A gyomorsav ugyanis elpusztítja az így bejutó kórokozókat.
Hasmenésére a Fit Line All in 1000 joghurt javaslom, mely a bélflóra helyrehozásával helyreállítja a bélműködést is.

Üdvözlettel,


Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-12-09 13:55:28
Szeretném kérdezni, hogy a Mann deospray tartalmaz-e alumíniumot?

Köszönöm
Kati
Válasz 2007-12-11 14:14:03
Kedves Kati!

Minden egyes kozmetikai termékünk bevizsgált BDIH minősítéssel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy nem tartalmaznak semmilyen szintetikus anyagot, többek között aluminiumot sem.

Üdvözlettel,
Judit
Kérdés 2007-12-07 10:20:17
Tisztelt Doktor Úr!

Az elmúlt hónapban voltam általános nőgyógyászati vizsgálaton, amely során megcsinálták a rákszűrést is.
Az leleteim eredménye között az szerepelt, hogy a fertőzés jellege kóros flóra, és szoros cítológiai kontrollt javasoltak 6 hónap után. Illetve papanicolau dg. P2.
Az volna a kérdésem, hogy mit jelent a kóros flóra kifejezés? Mert gyógyszert nem írt fel a nőgyógász, csak intim mosakodógélt ajánlott.

Köszönöm megtisztelő válaszát!
névtelen
Válasz 2007-12-10 08:48:42
Kedves Kérdező!

Utalnék az előző kérdésre adott válaszomra. A kóros flóra azt jelenti, hogy bár kifejezett gyulladás nincs jelen, a flórát nem csak azok a tejsav-acillusok alkotják, akiknek ott helye lenne, hanem más bacik esetleg gombák is jelen vannak. A környezet ilyen módon történő megváltozása egy idő után a kóros baktériumok szaporodásáak kedvezhet, ha a tejsavtermelés nem kielégítő - a tejsav-bacillusok révén -. Ebben a közegben a HPV vírusok fertőzőképessége is nőhet.
Épp ezért fontos a hüvelyi pH és közeg helyreállítása tejsavas öblítéssel, ami lehetőséget biztosít a normális flóra megmaradásához, illetve a kóros kiszorulásához. Itt jegyezném meg, hogy az intim mosakodó nem ezt a célt szolgálja.

Üdvözlettel,

Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-12-06 18:04:35
Cytológiai vizsg.eredm:P2, Endoterv.átm.zóna hiányzik,Benignus sejtelváltozások,kóros flóra.
Doktor szerint rendben. Azért én nem érzem rendben
lévőnek teljese. Menjek tovább?
Köszönöm válaszát.
Feketéné Éva
Válasz 2007-12-10 08:48:18
Kedves Éva!

Szerencsére aggodalomra egyenlőre tényleg semmi ok. Mégis örülök annak, hogy ilyen előrelátó. Azokban az országokban ugyanis, ahol elfogadottabb a tejsavas hüvelyöblítés, a méhnyakráks esetek száma alacsonyabb. Alkalmazzon hüvelyöblítést Colpo Cleaner hüvelyöblítővel, laktóz pezsgőtablettával az elkövetkező 3 hónapban 20-20-10 napig, majd megnyugtatásként megismételtetheti a vizsgálatot.

Üdvözlettel,
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-12-06 11:02:57
Tisztelt Doktor úr!
Puffadással, teltségérzettel, tulzott gázképződéstől szenvedek. A székletüritésem rendszertelen, hasmenés, székrekedés, vagy napi 3-4 alkalommal wc-re járás. Jártam orvosnál tulzott savtermelést diagnosztizált és valószínűleg IBS (?). Már olyanfokuan kezd az \"agyamra menni a helyzet, hogy állandóan a hasam körül forog minden, hogy már kimozdulni is félek a lakásból. A felirt gyógyszereket szedtem, de javulást nem értem el. Refluxon, Dicetel
Mostanában jártam nőgyógyásznál hüvelygombát mutattak ki. A lábam ujjai között a gombásodás folyamatosan visszatér. Kérném javaslatát.
AAnikó
Válasz 2007-12-10 08:47:26
Kedves Anikó!

Az említett tünetek és a gomba megjelenése szervezetének több pontján is, mindenképpen elsavasodásra utalnak. Bár ez alapján nem szabad elkerülni egy alaposabb kivizsgálást sem, mivel ez a rendszertelen székletürítés sok másra is utalhat.
Áruházunk nem tart természetes gombaölő készítményeket, de személyesen/emailben tudunk Önnek ajánlani ilyen készítményt. A szintetikus készítmények ugyanis további egyensúlyromlást eredményeznek a mikroflórában.
Elsődleges azonban szervezetének lúgosítása, bő folyadékbevitellel, illetve a komplex problémára a fit line Basic és Restorate készítmények fogyasztását javasolnám. Illetve napi 3-4 szeri zöldségfogyasztást. A javasolt készítmények lúgosító hatásuk mellett, a szükséges probiotikumokat is tartalmazzák, bár érdemes lenne három-négy tíznapos probiotikus kúrát is végezni az All in 1000 joghurtkészítménnyel. És egy rossz hír így karácsony előtt: Kerüljön minden édességet!

Üdvözlettel,

Dr. Gulyás Tamás
Tegye fel kérdését 
Kérdés:
Aláírás:




www.vitaminsziget.com © 2007-2019 - Minden jog fenntartva

MasterPass