Kapcsolat
Tel.:
Mobil:
Cím:


E-mail:
»
»
»


»
 +36 1 226 4179
 +36 30 7262 647
 1094 Budapest,
 Tűzoltó utca 54.
 Milestone udvar, Manta ház.
 info@vitaminsziget.com

SZAKÉRTŐ VÁLASZOL

Találatok száma: 1698
Kérdés 2007-10-28 20:33:34
Kedves Doktor Úr!

Manapság eléggé hullik a hajam. Nem tudom, hogy a stressz miatt van-e, vagy az ilyenkor időszakos őszi hajhullás az oka. Vagy kezdjek el aggódni más probléma (daganat) miatt?

Köszönöm válaszát!
névtelen
Válasz 2007-10-29 13:07:34
Kedves Kérdező!

A hajhullás ősszel erősebb, mint máskor (ez a „vedlés időszaka”), de ha nagy mértékű, az mindenképpen problémát jelez. A tumorok nem ezzel a tünettel szoktak jelentkezni, így ezért ne aggódjon, de érdemes mélyebben utánajárni a probléma hátterének. Ha kéri, személyesen adok tanácsot, illetve olyan helyre irányítom, ahol elvégeznek bizonyos vizsgálatokat, amikkel közelebb kerülhetünk a probléma okához. E mellett jelezném, hogy igen jó tapasztalataink vannak a NutriSilk használatával. Javaslom próbálja ki!

Üdvözlettel,

Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-10-27 14:59:38
Már serdülőkorom óta pattanásos a bőröm, mindig azzal nyugtatott a kozmetikus, hogy szülés után rendbe fog jönni. 29 éves vagyok, első gyermekem megszületett, de a bőrömön még mindig sok, főleg bőr alatti pattanás van. Már rengeteg csodaszert kipróbáltam, de valami belül nincs rendben, úgy gondolom. Már nem szoptatok, ezért el szertnék kezdeni valami kúrát. Nem szeretnék erős gyógyszereket szedni, ezért arra gondoltam, hogy új fogamzásgátló tablettát íratok fel, ezek is segíthetnek a bőrproblémámon.Egyszer s mindenkorra szeretnék már ennek a betegségnek a végére járni. Ön mit javasol?
névtelen
Válasz 2007-10-29 13:06:51
Kedves Kérdező!

A pattanásos bőr mindig vagy mérgek jelenlétére, vagy egyensúlyzavarra utal a szervezetben. Ha ezt egy hormonkészítmény rendezi, akkor a második van jelen. Ebben az esetben azonban a hormonkezelés még károsabb, mert mélyebben nyúl bele az egyensúlyzavarba, és el is fedi az igazi okot. Én azt javaslom egy-két hónapig próbálja ki az optimal set használatát, minden elemével, mert azok több ponton járulnak hozzá a fent vázolt folyamatok javításához.

Üdvözlettel,
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-10-27 13:49:45
Tényleg létezik egészséges kávé?
Laci
Válasz 2007-10-29 13:06:31
Kedves Laci!

A kérdésében említett forrást reklám okokból nem jelenítettük meg.
Az ön által említett forrás egy gombafajta kávéját reklámozza. Akkor viszont ne hívjuk kávénak. A kérdésre válaszolva pedig, mindennek van pro és kontrája. A kávé rengeteg értékes polifenol vegyületet tartalmaz, csupa pozitív hatással. Azonban az anyagcsere hatása több ponton károsan avatkozik be a szervezeti és sejtszintű folyamatokba. Sajnos ez a hatás az, ami a függőséget is okozza, és savasító hatását is kiemeli. Így at mondhatjuk, károsabb, mint hasznosabb.
Forrása említ egy gombafajtát is. Bizonyos gombák által termelt anyagok nagyon pozitív hatást tudnak kifejteni az élő szervezetekre. Azonban ne feledjük, hogy minden gomba szaprofita és feladatuk a halott anyag, a szemét, a toxin feldolgozása. Épp ezért ebből is van bennük bőséggel. A másik gondolatom, hogy minden gomba egysejtű alapszerkezet, és sajnos be tudják indítani a mi nem kívánatos gombáink növekedését (még a kalapos változatok is). Ennek pontos mechanizmusát itt hosszú lenne kifejteni, de e miatt nem biztos, hogy amit nyerünk a réven, nem vesztjük el a vámon.

Üdvözlettel,
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-10-27 11:08:57
Kedves Doktor Úr!
- A Salvus vizet, Aloe Verát jónak tartja-e savtúltengésre?
- Hallottam a SuperGreens készítményekről. Valóban jók savtúltengésre? Még a nyelőcsőgyulladást-károsodást is helyre tudják hozni?
Köszönettel, Kati
névtelen
Válasz 2007-10-29 13:05:33
Kedves Kati!

Minden ön által említett termék hathat a savtúltengésre. A Slavus semlegesíti, az aloe vera már mélyebben avatkozik be, de inkább a gyulladáscsökkentő hatása a jelentősebb. Illetve a lúgosító hatáshoz naponta kéne egy fél dobozzal elfogyasztania. Okilag a supergreens tud vele igazán mit kezdeni, és hosszabb távon a nyelőcső gyulladását is megoldja. Ezt rajtunk keresztül is elérheti, ezért további információért írjon személyesen a drgulyas@vitaminsziget.hu címre.

Üdvözlettel,
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-10-23 18:00:25
Kedves Doktor Úr!
32 éves nő vagyok, két szép gyönyörű gyermek édesanyja. Azt szeretném megkérdezni, hogy lehetséges-e az,hogy egy éven belül kétszeris elveszítettem a harmadik babánkat akit terveztünk. December 20-án derült ki 7hetes terhesen, hogy elhalt babánk van-Mola gyanús terhesség volt, ami szerencsére nem igazolódott be, január 3-án művi befejezés történt. Július 17-én volt az utolsó menstruációm kezdő napja, vagyis terhes lettem a 6hónap letelte után. Október 19-ig minden rendben ment. Október 11-én 12hetes terhesen cytológiát vettek tőlem, s 19-én elvetéltem-ismét művi befejezés történt. 2001-ben történt egy 16hetes terhes voltam, amikor szintén cytológia levétele után 4nappal elvetéltem. Azt szeretném megtudni, hogy köze van-e a cytológia levételnek a vetélésemhez? S mit tehetnék azért, hogy a következő babámat már kitudjam hordani? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel
Marica
Válasz 2007-10-24 13:51:02
Kedves Marica!

A cytlógia kockázati tényezője a vetélés, így nem is értem, miért végezték el ezt önnek másodszor is, egy ilyen korábbi esemény ismeretében.
Ettől függetlenül, ilyen esetben a vetélés kockázata ritka, pláne kétszer. Épp ezért autoimmun vagy alvadási zavar irányába is érdemes lenne egy teljes körű kivizsgálást végeztetni.

Üdvözlettel,

Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-10-22 20:33:19
Tisztelt Doktor Úr!

Streptococus agalactiae-t állapítottak meg nálam. Jelenleg terhességem 38. hetében vagyok.Eddig Dalacint és szemicilnint kaptam két különböző alkalommal(sajnos eddig nem sok sikerrel), most pedig betadine hüvelykúpot írtak fel. A gyógyszer tájékoztatóját olvasva aggódom a baba pajzsmirigy fejlődése miatt.Problémám, hogy a gyógyszer alaklmazásáról és annak időbeni hosszáról megoszlanak a szakértői vélemények. Ön mit tanácsol? Hány napig kell (kellene) alkalmazni, hogy e korokozóra biztosan hasson, és a babaának se okozzon a későbbiekben maradandó károsodást.
Segítségét és válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel: egy aggodó kismama.
névtelen
Válasz 2007-10-24 13:50:19
Kedves Kismama!

Mivel már szerencsés módon a terhesség végén jár, a szervfejlődéseken már túl van. Ennek ellenére nem jó beavatkozni egy finom rendszerbe. E mellett azonban a legkisebb rossz elvét kell követni. Most a szülés előtt fontosabb, hogy hüvelyében ne legyen kórokozó, amely ebben az időszakban komoly fertőzést is okozhat. Sajnos az alkalmazott antibiotikus módszerek csak ideig-óráig hatékonyak. A hüvelyi flóra visszanövesztése ezért igen fontos, hogy kiszorítsa onnan a többi nem kívánatos bacit. Épp ezért 2 napig javaslom a kúrát, utána viszont mindenképp kezdjen tejsavas öblítést, ami nem fog ártani szülés előtt sem.

Üdvözlettel,
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-10-22 11:16:14
Tisztelt Doktor Úr!

Két-három napja nagyon sokszor szédülök, nem csak ha felállok a székről. Különböző időszakokban, akadályoz a munkámban is. semmi egyéb tünet nem jelentkezett eddig. Mi okozhatja ezt? Hogyan lehet megszűntetni???
köszönettel
nevtelen
Válasz 2007-10-24 13:48:58
Kedves Kérdező!

Állapotának alacsony vérnyomás is lehet oka, nyaki keringési zavar, de akár komoly neurológiai rendellenesség is. Így levélben nem foglalnék állást. Mindenképp menjen el háziorvosához, és vizsgáltassa ki magát!

Üdvözlettel,
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-10-17 13:12:15
Kedves Doktor Úr !

AzÖnök honlapján a cukorbetegség 6.7 - nél kezdősik, mig a hagyományos orvoslás már 5.0 felett cukorbetegséget állapít meg. Mi okozza az eltérést.
Kéz Ágnes
Válasz 2007-10-18 16:05:55
Kedves Ágnes!

Az a tény, hogy a laborviszgálati papíron a felső érték 5-ös, nem azt jelenti, hogy ez elég a cukorbetegség diagnózisához (ez egyébként laboronként, metodikai módszerenként is eltérhet egy kicsit). Ha emelkedett a vércukor, akkor további vizsgálatok javasoltak. A 6,7 mmo/L feletti többszöri mérési eredmény, éjszakai koplalást követően azonban már önmagában diagnosztikus értékű és nem igényel további vizsgálatot. Ez lehet a félreértésének oka 5 mmol/l felett önmagában ugyanis senki nem állapít meg cukrobetegséget, főleg az orvostudomány nem.

Üdvözlettel,
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-10-16 21:40:44
Kedves Dr. Úr! Többszörösen visszatérő hólyaghurutomra az Urológus azt javasolta, h minden együttlét után a kedvesemmel vegyek be egy szem Nolicint. Úgy tudom, ez antibiotikum. Jól teszem, hogyha úgy használom, ahogy a doktor úr mondta:\"esemény utáni tabletta\"??Köszönettel
Emi
névtelen
Válasz 2007-10-17 10:26:24
Kedves Emi!

A Nolicin valóban egy baktériumölő anyag, azonban semmiképpen sem ajánlám, az ilyen módon történő hosszú távú használatát, mert ezzel sok veszélynek teszi ki a szervezetét, és lehetőséget ad a gombás betegségek megjelenésének is.
E helyett én a Clearly Cranberry nevű természetes tőzegáfonya készítmény fogyasztását javasolnám mindkettőjüknek, mely általános fertőtlenítő hatású, de e mellett a hólyag nyálkahártyáját ellenállóvá teszi a kórokozók megtelepedésére (legyenek azok gombák, vagy baktériumok).

Üdvözlettel,

Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-10-16 21:14:05
Kedves Gulyás Dr Úr!
A tehéntej fogyasztásáról kérdezném az álláspontját.
Melyiket a legszerencsésebb( ?!) fogyasztani? Házi tejet forralva? Dobozos tartós tejet? Dobozos bio tejet? Illetve egyáltalán egészséges -e tehéntejet fogyasztanunk manapság?
Köszönettel:
\"milka\"
Válasz 2007-10-17 10:25:50
Kedves Milka!

Nagyon jó a kérdése. A tehéntejjel kapcsolatban sok tudományos tény dől meg manapság. Svájcban például, most tiltották be a tej oly módon történő reklámozását, ami azt állítja, hogy megelőzi a csontritkulást. Ennek oka, hogy a forralás, pasztőrözés, illetve az ulrtamagas hőkezelés (UHT), tönkreteszi azokat a tejben megtalálható enzimeket (pl.:foszfatáz), amik szükségesek lennének a benne levő kalcium hasznosulásához. Sőt a más táplálékokból bevitt kalciumot is megkötheti. Tehát kérdésére a válaszom az lenne, hogy csak nyers biotejet (Max 60 Celsius fokig melegítve) szabadna fogyasztani. De ekkor nem beszéltünk két dologról. Nevezetesen a lehetséges fertőzések átviteléről, aminek hangsúlyozom, hogy nagyon kicsi az esélye, de a múltkori kecsketej-kullanencephalitis esetek erre felhívták a figyelmet, és a veszély annak aki megkapja 100%.
A másik tény, hogy az európai lakosság 20-40 %-a tejérzékeny (és nálunk ez az arány kicsi, mert afrikában és ázsiában ez 90-100%!). E mellett a tej sokokban fokozott nyákképződést indukál, ami kicsapja az enzimeiket és rontja az emésztési folyamatokat. Ez a hatás sokokban krónikus hurutos állapotokat is előidéz. Ez azonban egyéni, és egyénileg mérlegelendő.
Kevesen vannak akik problémamentesen fogyaszthatják a tejet, de nekik viszont ajánlott.

Üdvözlettel,
Dr. Gulyás Tamás
Tegye fel kérdését 
Kérdés:
Aláírás:




www.vitaminsziget.com © 2007-2019 - Minden jog fenntartva

MasterPass