Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

HÍR


Az RDA, vagyis napi ajánlott étrend-kiegészítés ajánlott értékei túl alacsonyak.

Küldés:  Küldés   Betűmérete:   Cikk betűmérete Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Az orvosok szerint növelni kell az Ajánlott Napi Bevitel-t (RDA-t)

Az amerikai (és más országokban, így nálunk is érvényben lévő) RDA, vagyis napi ajánlott étrend-kiegészítés ajánlott értékei túl alacsonyak. Majd mindet azonnal növelni kéne, jelentette ki egy orvosokból, akadémikusokból és kutatókból álló független bizottság.

Az e heti nyilatkozatukban a Független Vitamin Biztonsági Felügyelő Bizottság (IVSRP) megfogalmazta: A kormány szponzorálta táplálkozási ajánlások, mint az RDA, nem adnak helyt a táplálkozástudományi kutatások legújabb eredményeinek. Míg a jelenleg érvényben lévő ajánlások az A vitaminra, vasra, kalciumra és néhány más tápanyagra általában megfelelő, a közvéleményt arra szólítják fel, hogy sok más tápanyagból túl keveset fogyasszon. A nem megfelelő bevitel, a helyes bevitel megítélésére ajánlott nem megfelelő standardok azt eredményezték, hogy széles körben inadekvát a vitamin és egyéb tápanyagok fogyasztása, ami krónikus betegségekhez, alultápláltsághoz és túlsúlyhoz vezet a népességben.

Számos orvosi kutatást és beszámolót idézve, az IVSRP felhív arra, hogy alapvetően növelni kell az napi bevitelt a B-vitaminokban, a C, D, E vitaminokban és olyan ásványi anyagokban, mint a szelén, a cink, a magnézium és a króm.

Az RDA növelése életeket fog megmenteni és fokozza az egészséget, fogalmazta meg a bizottság. Klinikai és szubklinikai (nem észlelhető) tápanyag hiány az egyik fő oka társadalmunk legnagyobb egészségügyi problémáinak.

A rákot, a kardiovaszkuláris megbetegedéseket, a mentális zavarokat és más betegségeket a szegényes tápanyag bevitel okozza, ill. a meglévő problémát súlyosbítja. A jó hír, hogy a tudományos bizonyítékok szerint a tápanyagok megfelelő mennyiségének fogyasztása segít megelőzni ezeket a betegségeket.

Az IVSRP különösen az alábbi új standardok bevezetésére szólított fel:

Vitaminok

  • B-1 Thiamine: 25 mg
  • B-2 Riboflavin: 25 mg
  • B-3 Niacin: 300 mg
  • B-6 Pyridoxine: 25 mg
  • Folsav: 2,000 mcg
  • B-12 Cobalamin: 500 mcg
  • C: 2,000 mg
  • D3: 1,500 NE
  • E mint természetes, e-vitamin típusok keveréke: 200 NE

Ásványi anyagok

A bizottság a következőre jutott: "A múltban a túl konzervatív kormány által szponzorált standardok bátorították a a táplálkozásbeli önelégült nyugalmat. Az emberekkel elhitették, hogy a feldolgozott és finomított élelmiszerekből folytatott "kiegyensúlyozott táplálkozással" a megfelelő mennyiségű tápanyagokhoz juthatnak. Ez azonban tévedés. Az adekvát vitamin és ásványi anyagok beviteléhez a teljes értékű táplálékok fogyasztása és a megfelelő kiegészítő étrend-kiegészítők (vitaminok, ásványi anyagok, stb.) fogyasztása nem egyszerűen jó ötlet, hanem életbevágó".

Az IVSRP tagjai:

· Abram Hoffer, MD

· Michael Janson, MD

· Thomas Levy, MD, JD

· Erik Paterson, MD

· Woody R. McGinnis, MD

· Allan N. Spreen, MD

· Bo H. Jonsson, MD, PhD

· Chris M. Reading, MD

· Bradford Weeks, MD

· Karin Munsterhjelm-Ahumada, MD

· Jerry Green, MD

· Stephen Faulkner, MD

· Klaus Wenzel, MD

· Richard Huemer, MD

· Peter H. Lauda, M.D.

· Jonathan Prousky, ND

· Michael Friedman, ND

· William B. Grant, PhD

· Harold Foster, PhD

· H. H. Nehrlich, PhD

· Steve Hickey, PhD

· Gert E. Schuitemaker, PhD

· Andrew W. Saul, PhD, elnök

Forrás: Tények és tévhitek





www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass