Kapcsolat
Tel.:
Mobil:
Cím:


E-mail:
»
»
»


»
 +36 1 226 4179
 +36 30 7262 647
 1094 Budapest,
 Tűzoltó utca 54.
 Milestone udvar, Manta ház.
 info@vitaminsziget.com

SZAKÉRTŐ VÁLASZOL

Találatok száma: 1698
Kérdés 2010-06-01 11:07:49
Kedves Mária!
27 éves vagyok és szeretnék fogszabályzót, de nem tudom, hogy a korom miatt megvalósítható-e. Ön szerint lehetséges-e vagy milyen más megoldást javasolna.
Niki
Válasz 2010-06-01 17:26:27
Kedves Niki!

Az Ön korában is javasolt a fogszabályzás. Alapfeltétele a jó szájhigéne. Általában felnőtt korban rögzített készüléket szoktak feltenni, melyet 1-1,5 évig kell állandóan viselnie.A helyes diagnózishoz klinikai vizsgálat, panoráma és ún. teleröntgen szükséges. A helyes tervezéshez számítógépes mosolytervezést is lehet ma már kérni. Így még a kezelés megkezdése előtt realisztikus képet kaphat a várható eedményről. Amennyiben nem szeretne rögzített fogszabályzó-készüléket hordani, akkor fémmentes nagyon vékony héjakkal vagy speciális kompozit anyaggal is megoldhatók a kisebb-nagyobb fogazati eltérések. Érdemes ennek is utánakérdezni.
Dr. Csillag Mária
Kérdés 2010-05-28 11:09:19
Tisztelt Doktor Úr!
41 éves nő vagyok. 1 évvel ezelőtt méheltávolításon estem át, de a petefészkeket meghagyták. P3 cyt. eredmény, illetve gyakori vérezgetés miatt került sor a műtétre. Mindenezek mellett HPV vírus is kimutatásra került, szemölcsök eltávolítása is történt, lézeres technikával. Alig néhány hónappal a műtétek után kellemetlen fehérfolyásom alakult ki, égő, viszkető érzéssel,és iszonyú fájdalommal, ami a végbélnyílásra is átterjedt. A kenetminta gombafonalakat, és többféle baktériumot jelzett. Mindenféle gyógyszeres kezelést végigcsináltam, kúpokat, kenőcsöket használtam rá, de a panaszok csak rövid időre szüntek meg. Már fél éve használok természetgyógyász által ajánlott szereket, irrigálok, diétázok, de a korábbi panaszok jelenleg is megvannak. A kérdésem a következő:
Lehetséges-e, hogy ez az állandó hüvelygyulladás összefüggésben a hysterectomiával, a hormonváltozással?
Hogyan állapítható ez meg, illetve szóba jöhet ilyen esetben hormonpótlás?
Annyira megkeseríti az életemet,ill.az életünket a párommal ez a probléma, hogy a megélt fájdalom mellett már teljesen depressziós is lettem.
Várom válaszát és segítségét.
Előre is nagyon köszönöm.
Évike
Válasz 2010-05-28 12:12:19
Kedves Évike!
Nem vagyok a hormonpótló terápiák híve, de van amikor szükség van rá. Mivel azt írja, hogy a petefészkeket meghagyták, nem tudom, hogy hogyan álla ciklusával, de mindenképpen érdemes lenne egy hormonvizsgálatot végeztetni, (ez két mérést jelent a ciklus különböző napjain). Ezt nőgyógyászával tudja egyeztetni.
Az ilyen típusú folyások esetén javasolt a napi rendszerességű tejsavas öblítés, és ha gomba volt jelen, és a Caprilenic csepp alkalmazását javasolnám az öblítőoldatba téve 5 cseppet.
Üdvözlettel:

Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2010-05-26 15:34:45
Tisztelt Doktor úr!
Sajnos az elmult évben sok stessz hatás ért,válás plusz munka,munkahelyi gondok stb.Háziorvosom a szememből megállapitotta hogy pajzsmirigytulmüködésem van,a vérlelet ezt igazolta. Kb 1 honapja pajzsmirigytulmüködésre napi 1 db metothyrint és 3x 0.5 rivotrilt szedek.Tüneteim nem nagyon javulnak,éjszakai felébredés,éjszakai, nappali izzadás,szivdobogás érős érzése és szivtájéki fájdalom.orvosom szerint ezek idegi alapon vannak.állitolag 3-6 honap kell a javuláshoz.Szeretném önt megkérdezni mivel tudnám siettetni a javulásom,sajnos elég türelmetlen vagyok,lehet ez is baj !
Válaszát előre is köszönöm :
Ildiko
Válasz 2010-05-28 11:48:30
Kedves Ildikó!
Mindenképpen 5HTP (napi 150mg) és omega 3 zsírsav (napi 1000mg ) alkalmazását javaslom, első körben, hogy telítse a szervezetét. E mellett érdemes lenne valamilyen stresszkezelő technikát is elsajátítania.
üdvözlettel:
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2010-05-25 14:05:04
Tisztelt Dr Úr!

Először is a hálámat szeretném kifejezni Önnek. Mi ismerjük egymást 2 éve, a B.Kálmántól és Zsuzsikától kaptam meg anno a privát e-mail címét. Többször leveleztünk. Minden levele elvan mentve, hogy sohasem felejtsem el azt a nagyszerű embert, aki akkor segített nekem, hogy ne bolonduljak meg. Örök hála. Köszönöm.

Én vagyok az, aki akkor a Bechterew-es lányáért küzdött, és győztünk, de nagyon. És mivel ilyen nem sok van, ezt nem lehet elfelejteni, biztosan emlékszik. Kérem ezt olvassa el.

google/ \"Csoda\" vagy utánajárás?
Több honlap is átvette, a Bechterew gyógyítható. Én már tudom. Leírtam az egész kálváriát, és Önnel akkor hozott össze a véletlen, mikor már a helyes úton voltunk. De nagyon féltem, azt sem tudtam, mit teszek, de csináltam, hátha bejön alapon. 2 éve jól van a lányunk, és köszönöm, hogy akkor ott volt nekem abban a nehéz időszakban. Hát, még egy klinikának is lehet nemet mondani.

De van egy kérésem. Itt olvastam, hogy van valaki, aki Névtelen névvel van itt, 5.hó 12-én írt ide. Csak agyalok. Ha összetudna vele hozni, megköszönném. Mivel fáj a dereka, háta, ez egy tipikus tünet, de lehet Scheuermann is, vagy a rossz tartás, de fáj mellé a mellkasa. Ez is fájhat, de ha a szegycsontja fáj, akkor már nem sok lehetséges diagnózis lehet. Lehet, hogy Bechterew-es, szeretnék neki segíteni, mivel 12 éve tart, és a fájdalomcsillapító nem ér semmit, nagy a valószínűsége. Így innen. Segítségét megköszönöm.
lendvai Kata
Válasz 2010-05-26 14:26:39
Kedves Katalin!
Köszönöm megható szavait. Örülök, hogy jól vannak.
Itt olvasható a levele, így ha olvassa a kérdező, akkor esetleg megkeres minket, és összehozom Önöket.
Üdvözlettel:
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2010-05-23 16:38:49
Üdvözlöm,érdeklődnék, hogy szoptatás alatt szabad-e lúgosító teát inni!
Köszönettel
névtelen
Válasz 2010-05-26 14:21:06
Igen
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2010-05-22 15:22:00
kisunokam haromeves lesz juliusban.kettoevig vigyazott ra egy dadus a sajat othonaban,ahol udvar,es nagy szabadsag volt.most masik dadushoz megy ahol sokkal kevesebbet van a szabadban,es a dadus meg harom kicsi gyermekre vigyaz,egy evesek.szeretnem megtudni a kisunokamat ez a valtozas megviseli e.koszonom.erzsi szerbiabol
névtelen
Válasz 2010-05-26 14:20:57
Kedves Erzsi!
Ez biztosan nagy változás lesz a kicsinek. Hogy mennyire viseli meg, azt azonban nem tudom megmondani.
üdvözlettel:
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2010-05-20 13:39:42
Tisztelt Doktor úr !
Pajzsmirigytulmüködésem van amire napi 2 metothyrint szedek és napi fél prednisolont.Azt szeretném öntöl megkérdezni hogy ezek mellé szedhetek e magne b6 vitamint,és kálciumot.
Váaszát előre is köszönöm
Erzsébet
Válasz 2010-05-20 15:47:27
Kedves Erzsébet!
Igen, szedhet.
Üdvözlettel:
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2010-05-17 11:24:56
Tisztelt Gulyás Úr!
Szeretném megkérdezni Öntől, hogy két termékük közül - Arthrocurcum és Arthrolactin - melyiket javasolná inkább Rheumatoid Artritis betegségem enyhítésére?
Válaszát várom,
üdvözlettel:

Jakubecz Mária
Válasz 2010-05-17 11:33:38
Kedves Mária!
Első körben az Arthrolactint javasolnám 2x3 kapszula egy hétig, majd 2x1 kapszula utána.
Azonban ha ízüeti kopás is van, akkor javaslom, az Arthrocurcumot is akár csak napi 1 tabletta fenntartó dózisban, bár arra is 3x1-t szoktunk javasolni az első 2-3 hétben.
Üdvözlettel:
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2010-05-16 17:19:37
Tisztelt Doktor Úr!

Balla Ágnes panaszait olvastam az Ön eddigi válaszai rovatában. A panaszai egy az egyben rólam szóltak, és érdekes módon engem is Ágnesnek hívnak. Nagyon kérem, hogy a Balla Ágnesnek írt válaszát, amihez e-mail címét kérte küldje meg nekem is, nagyon hálás lennék. A címem: szabadsag55@freemail.hu
Előre is hálásan köszönöm.

Kis Ágnes
Ágnes
Válasz 2010-05-17 11:31:42
Kedves Ágnes!
Küldtem emailt.
Üdvözlettel:
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2010-05-13 17:15:25
Tisztelt Doktor Úr !
Évek ota alvászavarral küszködöm.Este nem tudok elaludni,orvosom frontin 0.25 irt fel.Egy év szedés után,ugylátszik hozzászoktam.Most rivotril 0.25 kaptam.Ismerőseim ovnak tölle,mert állitolag ez egy erős gyogyszer,orvosom szerint nem lehet hozzászokni mert ez a legkisebb adag.Kérem véleményét és segitségét.A frontin szedésekor sikerült elaludnom,de éjszaka közepén 1-2 orakor felébredek és nagyon nehezen alszom vissza.A rivotrilt nem merem szedni.Segitségét és válaszát előre is köszönöm
Anna
Válasz 2010-05-17 11:21:58
Kedves Anna!
Előbb az agyi ingerületműködéseket kell rendbehozni.
Napi 2x100mg %HTP-t és esténként 3mg lassú felszívódású melatonint javasolnék (amit felemelhez 6, vagy akár 9mg-ra is). E mellett fontos lenne napi 2000mf EPA és DHA bevitel (pl.: 3x2 kapszula Omega 30+) 4 hétig, amit később a felére csökkenthet.
A Rivotriltól, de a Xanaxtól is óva inteném. Nincs olyan dózis, ami nem okoz olyan hosszútávú változást, ami miatt igen nehéz elhagyni.
E mellett meg kellene nézni a pszichés hátteret is, amit így levélben nem tudok megtenni, de javaslom, hogy valamilyen relaxációs technikát tanuljon meg és alkalmazza rendszeresen.
Üdvözlettel:
Dr. Gulyás Tamás
Tegye fel kérdését 
Kérdés:
Aláírás:




www.vitaminsziget.com © 2007-2019 - Minden jog fenntartva

MasterPass