Kapcsolat
Tel.:
Mobil:
Cím:


E-mail:
»
»
»


»
 +36 1 226 4179
 +36 30 7262 647
 1094 Budapest,
 Tűzoltó utca 54.
 Milestone udvar, Manta ház.
 info@vitaminsziget.com

SZAKÉRTŐ VÁLASZOL

Találatok száma: 1691
Kérdés 2009-02-01 00:25:18
Tisztelt Doktor úr !

A kérdésem az lenne hogy hízni szeretnék, de a gyors anyagcserémnek köszönhetően nem tudok, tud e erre valami megoldást, amivel lassulna az anyagcserém és híznék...
Válaszát előre is köszönöm !!

Üdvözlettel:

Kovács Gábor
névtelen
Válasz 2009-02-09 10:57:53
Kedves Kérdező!
Először is érdemes lenne megnézetni a pajzsmirigy funkciót, mert jelen lehet egy túlműködés.
Ha ezt kizárta, akkor javaslom a joghurtfélék és a tojás rendszeres(napi) fogyasztását, és mellette emésztőenzim pótlást. Erre ez esetben a Lacto Digestet javasom. A tojást a hormonális egyensúly elérése céljából javasoltam, ami ellensúlyozhatja a pajzsmirigy anyagcserefokozó hatását.
E mellett felmerülhet Candida jelenléte a bélrendszerében és a bélflóra zavara is, melyek miatt mindenképpen érdemes folyamatos probiotikum pótlást is végezni. (pl: BioFlora).
Üdvözlettel:

Gulyás Tamás
Kérdés 2009-01-31 13:12:07
Tisztelt Doktor Úr!
47-éves vagyok,hetente 2-3.szor futni járok,milyen izületvédö készitményt javasol nekem.Válaszát elöre is megköszönve.
Üdvözlettel
Sportos
Sportos
Válasz 2009-02-09 10:48:39
Kedves Sportos!
A mai alapelv hangsúlyozza, hogy a legjobb ha Chondritin és Glukózamin illetve MSM is kerül a szervezetbe.
E mellett azonban számos gyógynövénynek igen jó hatása van, ami vegyületre lebontva még nincs feltérkpezve.
Én ajánlom Önnek a Joint Solutinont, amivel jók a tapasztalatok, de a fentiek értelmében érdemes kiegészíteni egy MSM és Chondroitin-szulfát tartalmú készítménnyel (így már mindkettőt fele adagban).
Ha panasza is van, akkor a Vioflexet javaslom kiegészítőként.
Üdvözlettel:
Gulyás Tamás
Kérdés 2009-01-26 20:38:43
Tisztelt Doktor Úr!
Sajnos már jó ideje én is hasonló tünetekkel küszködöm, mint fent Anikó. Rendszertelen wc-re járás a nap bármely időpontjában, először normál , majd később hígabb széklet. Napi 3-4-5 alkalommal is. Munkám miatt sajnos nem mindig tudok rendszeresen fix időpontokban enni. Voltam orvosnál megtükröztek lent, a szövettan szerint fizikális elváltozás nem látható, nincs gyulladás sem, elvileg itt minden rendben van, csak a probléma nem szűnt meg.Hol jobb, hol rosszabb. Mint az előttem szóló, már sajnos a probléma a fejemben is benne van állandóan rettegek, ha olyan helyre megyek ahol nincs biztos illemhely a közeben. Pl busz...stb. Gyomortükrözésem nem volt nem tudom, hogy savam lehet-e? Mi okozhatja ezeket a tüneteket és tud-e valami javaslatot tenni a problémát hol kellene keresni? Mivel kezelhető? Megkérem ha tud szíveskedjen mi előbb válaszolni.
DVD
Válasz 2009-01-28 13:33:35
Kedves DVD!
Sajnos egyre többen szenvednek hasonló panaszok miatt.
A tünetek irritábilis bélszindrómára utalnak, ami a vizsgálatkor vagy mutat elváltozást, vagy nem. Mindenképp szerepet játszik a háttérben a stresszes életmód és stressz hatására a tünetek is fokozódnak.
A kórkép összetett, és több tényező okozza azokat.
A táplálék emésztettsége és a normál baktériumfóra jelenléte mindenképp fontos a tünetek rendezéséhez. E mellett ki kell zárni a táplálék allergiákat, melynek oka legtöbb esetben a tej és a fehérliszt, de számtalan más anyag is szerepet játszhat. Sajnos olyan széleskörű allergiavizsgálat itthon még nem áll rendelkezésünkre, ami szinte mindent megmutat, de tőlünk nyugatra elérhető. Okként szerepelhet méreganyagok jelenléte a bélfalban (és így az egész szervezetben).
Első körben mindenképp emésztőenzim és probiotikum pótlást kel kezdeni. (Digest Able, vagy Lactodigest és Bioflora).
E mellett az Innerlight Earth Caly essence anyagporával érdemes egy bélméregtelenítést látrehozni, mely képes molekuláris toxinokat, nehézfémeket is magához kötni, és sok esetben csökkenti a hasmenéses tüneteket.
Mindezek javaslatok, amikkel érdemes elindulni, de ha emailben megkeres megpróbálok segíteni az állapot nyomonkövetésében.
Üdvözlettel:
Gulyás Tamás
Kérdés 2009-01-26 17:23:08
kedves Doktor úr kaptamegy ulti-care vércukorszint mérö készüléket ami nem ugy irjaki az eredményt hogy 1 vagy 8 hanem milimolba vagyis ugy hogy 30 vagy 120 igy nemtudom melyik a jo eredmény szeretném ha válaszolna és tudatná ilyen számitással milyenérték ajo köszönettel marika
névtelen
Válasz 2009-01-28 13:19:10
Kedves Marika!
A Magyarországon általánosan alkalmazott mértékegység mmol/l, de sok országban a mg/dl mértkegységet használják. A váltószám a kettő között 18. Tehát a mg/dl értéket 18-cal osztva kapjuk meg a mmol/l-t.
Ennek magyarázata:
a glukóz összetétele (képlete): C6H12O6. A C (szén) molekulatömege 12 gramm/mol; a H (hidrogén) molekulatömege 1g/mol; az O (oxigéné) pedig 16g/mol.
6x12+12x1+6x16=180, vagyis 1 mol glukóz az 180gramm. Itt ennek ezredrészéről van szó (millimol és milligramm), de az egyik liternyi, a másik pedig deciliternyi térfogatban. Ezért lesz 18 a váltószám.
Remélem kielégítő választ adtam a kérdésére.
Üdvözlettel:
Gulyás Tamás
Kérdés 2009-01-25 17:34:50
Tisztelt Doktor úr!

Tanácsát szeretném kérni egy ügyben. Én 2003-ban átestem már egy kandida fertőzésen amit sikerült helyrehozni egy természetgyógyász segítségével. Méghozzá probiotikummal méregtelenítéssel és grapefriut-mag kivonattal és egy kis diétával melyben 6 hétig nem lehetett hús felvágottat és tejet fogyasztani sem pedig cukrot. De sajnos tavaly év végén újra legyengült az immunrendszerem és újra elkaptam a fertőzést egy antibiotikumos kúra után. És most újra elkezdeném a kezelés csak félek mert azóta kiderült hogy epilepsziás vagyok és egy év már egy Keppra nevezetű gyógyszert kell szednem naponta 2*2-őt.
És a kérdésem és az aggodalmam ez irányba van hogy a grapefruit csepp és az epilepszia gyógyszer hogy fér meg egymás mellett????- mivel az internetem olvastam hogy némely gyógyszer hatását felerősíti már maga a gyümölcs vagy gyümölcslé is mert kedvezőtlen kölcsönhatásba kerülhetnek. Vagy már az is elég ha kettő bevétele között legalább egy óra eltelik??? Amúgy grapefruitmagcsepp kivonatnak vannak e mellékhatásai?? Kérem ha tud segítsen!!

Előre is köszönöm a válaszát!!

Üdvözlettel: Krisztina
Krisztina
Válasz 2009-01-26 10:57:46
Kedves Krisztina!
Bizonyos étrend-kiegészítők valóban hatással lehetnek gyógyszerkre, epilepszia elleni szerekre is. Az említett programot nyugodtan végezheti. A graipfruit gyümölcs, képes fokozni a májfunkciót és ezáltal lerövidíteni egyes gyógyszerek hatását. De az az adagú graipfruitmag kivonat, ami a kúrához kell, nem tud ilyen hatást létrehozni.
E mellett javaslom az Innerlight Caprilenic cseppjét, ami kifejezetten az élesztőgombák elleni zsírsavakat tartalmaz. Illetve a supergreens és prime pH termékeket, amikkel könnyebbé és hatékonyabbá tehető a Candida diéta.
Üdvözlettel:
Gulyás Tamás
Kérdés 2009-01-24 16:23:02
Kedves doktor úr!
Az öcsém ebben az évben lessz 14éves és szeretne testépitéssel foglalkozni!!
De nem tudjuk hogy a táplálékkiegészitők hány éves kortól ajánlottak és hogy ilyen korba el-e lehet kezdeni a testépitést!?
Még annyit ,hogy nagyon vékony testalkatu!!
Köszönettel:
Koncz Alexandra
Válasz 2009-01-26 10:53:07
Kedves Alexandra!
Étrendkisegészítőt már kisgyermek is fogyaszthat, csak az a kétdés, hogy mit?
Javaslom, hogy keressenek fel egy személyi edzőt, aki felméri az öccse alkatát és arra ajánl programot, melynek része a táplálkozás is. Ne a haveroktól kérdezze meg mit csináljon és mit szedjen. Ha csak aminosav készítményekről és viaminokról van szó, és nem viszi túlzásba azokat, akkor nincs baj, de hormonkészítményt semmiképp se fogyasszopn, mert egy ilyen szervezetben azok hosszútávú egyensúlyzavart, károsodást okozhatnak.
Ha kéri emailben tudok személyi edzőt is javasolni.
Üdvözlettel:
Gulyás Tamás
Kérdés 2009-01-19 15:00:23
Kedves Doktor Úr!
3 hónapja szültem, jelenleg is szoptatom babámat. Emésztési problémáim vannak, s a babám is nagyon szorulásos. Szoptatás alatt kipróbálhatom a Supergreens-t?
violka
Válasz 2009-01-23 15:08:02
Kedves Violka!
Szoptatós anya nyugodtan fogyaszthatja a supergreenst, ugyanis ezzel rengeteg értékes mikrotápanyagot juttat a szervezetébe. Ráadásul a terhesség eléggé savasító hatású volt az anya szervezetésre nézve.
Ez esetben viszont csak fele hígításban alkalmazza (fél kanál/egy liter víz), hogy lassú legyen méregtelenítés. Az adagot fokozatosan felemelheti, ha nincs semmilyen tünete. A tünetmentesség ugyanis azt mutatja, hogy nincs olyan mennyiségű felszabaduló, keringő méreganyag, ami a tejbe, vagy a babába is bejuthatna.
Ha bármi kellemetlensége lenne, hígítsa tovább az adagot!
Üdvözlettel:
Gulyás Tamás
Kérdés 2009-01-18 19:16:16
60 ves vagyok a szexualitásom egyre gyengül. Lehet,hogy a partneremmel túl egyhangú a szex? Mit lehet tenni? Használ a tona ebben az esetben?
névtelen
Válasz 2009-01-19 14:01:41
A fantáziát nem pótolja a torna, de abban segít, hogy az izmok erősebbekké váljanak, így élvezetesebbé válika szexuális élet és egyéb jótékony hatásai is vannak. Mindenképpen javaslom.
Üdv: Bibók Bea
Bibók Bea
Kérdés 2009-01-17 13:37:50
Kedves Bea!

6 hónapja szültem és már égen - földön kerestem a Kriston féle intim torna dvd-t és a tanfolyam is érdekelne, ha tudnál segíteni.
Köszönöm:
Veronika
Válasz 2009-01-19 14:00:28
Kedves Veronika!
A dvd vásárlását nem tanácsolom Neked, mert az a tapasztalatom, hogy a nők nem tudják róla helyesen megtanulni a feladatokat, nagy bizonytalanság marad bennük, és utána jönnek tréningre.
Én ezt fordítva javaslom Neked, először gyere el tanfolyamra, sajátítsd el, majd a dvd utólag nyújt esetleg támaszt. Bár úgy tudom, nehéz hozzájutni, nem nagyon kapható.
Tanfolyamokat én is tartok.
Honlapomon értesülhetsz majd az új időpontokról, februárban indul legközelebb.
www.intimtorna-kriston.hu

Üdv: Bibók Bea
Bibók Bea
Kérdés 2009-01-17 14:07:04
Kedves Dokto Úr!

Örülök, hogy sikerült ezen a fórumon írni Önnek. 2hónapja műtötték a térdem a Béres doktor úrral Tatán és ott javasolta nekem a L-Lizin szedését. Csavarkivételem volt és hegplasztika ( eléggé széthúz a heg már most is -keloidos, ez volt az 5.vágás ). Meddig javasolja a szedését? És még azt szeretném kérdezni, hogy még szoptatok, 7hónapos a kisfiam és mikortól javasolja a Szuper green szedését, hogy megszabaduljak a felszedett kilóktól.
Előre is köszönöm válaszát.
Üdvözlettel:
Fábián Veronika
Válasz 2009-01-18 22:30:50
Kedves Veronika!
Hát igen, itt is, ott is...
Sajnos ha megint kialakult a keloid, akkor a Lizin szedésének (ez okból) már nincs sok értelme. A Supergreenst fogyaszthatja, de keressen emailben (drgulyas@vitaminsziget.com) és megírom a részleteket.
Üdv:
Gulyás Tamás
Tegye fel kérdését 
Kérdés:
Aláírás:




www.vitaminsziget.com © 2007-2021 - Minden jog fenntartva

MasterPass