Kapcsolat
Tel.:
Mobil:
Cím:


E-mail:
»
»
»


»
 +36 1 226 4179
 +36 30 7262 647
 1094 Budapest,
 Tűzoltó utca 54.
 Milestone udvar, Manta ház.
 info@vitaminsziget.com

SZAKÉRTŐ VÁLASZOL

Találatok száma: 1691
Kérdés 2008-05-23 15:02:36
Tisztelt Barna IStván Úr,
az előbb olvastam az ásványvizek káros hatásáról. Nagyon jó, hogy az újságok, portálok figyelmeztetik az embereket ezekre a problémákra, de nem írnak a megoldás módjáról. Sokszor hangzik el az is, hogy a csapvíz is ártalmas, forralással el nem távolítható vegyületeket tartalmaz. Kérdésem tehát az, hogy akkor mit és hogyan igyunk?
ÜDvözlettel
Linuska
Válasz 2008-05-29 10:02:39
Kedves Linuska!

Köszönöm a kérdését. Örülök, hogy egyre többen értesülnek az ivóvíz problémáról, a megoldásért azonban úgy tűnik, hogy egy kis kutatómunkát is el kell végezni. Jól tudjuk, hogy a média főként kereskedelmi rendszerben működik, így nem mindig áll érdekében egy felvetődő problémára megoldást kínálni.

Minél tisztább, alacsony oldott anyag tartalmú víz fogyasztását javaslom.
A jól megválasztott ivóvíz is csökkenti a környezetszennyezést. A palackozott ásványvizek fogyasztása a műanyag palackok millióit dobja a szeméttelepre. Az üvegbetétes megoldás alig jobb, mert a visszaszolgáltatott üvegek szállítása energiát igényel, kimosása és fertőtlenítése pedig a vizet szennyezi. Az ásványvizekkel kapcsolatos fő probléma az, hogy az ásványvizekben lévő ásványi anyagok szervetlenek (nem organikusak). Igaz, hogy ezek bejutnak a vérünk keringési rendszerébe, de nem hatolnak be a sejtjeinkbe, mert a sejthártya nem ereszti át őket. A sejthártya az ásványi anyag belső fizikai minősége alapján dönt az anyagfelvételről, és sejtjeink csupán a már megkötött, és szervessé vált ásványi anyagokat veszik fel. Az ásványi anyagok megkötéséhez úgynevezett transzporterekre van szükségünk, pl. növényekre, gyümölcsökre, tejre stb. Ezek az anyagok ugyanis képesek szerves kötésben megkötni a szervetlen ásványi anyagokat.
Amikor városi vizet iszunk, a környezetet kevésbé szennyezzük. Ezzel szemben, a törvényesen szavatolt ivóvíz hosszú távú fogyasztása sok esetben nem ártalmatlan az egészségre. A víz klórozása lassú és alattomos egészségkárosodást eredményezhet. A csapvíznél a fertőtlenítésre használt aktív klór magához vonzza a szabad részecskéket, és ezzel rontja a sejtek működési feltételeit. A klór önmagában is veszélyes idegméreg. Károsítja az agyat, az emésztő szerveket, az érfalat, a vízben lévő egyéb anyagokkal reakcióba lépve újabb egészségre ártalmas vegyületek keletkeznek.
Akinek csak városi víz áll a rendelkezésére, igén jó minőségű, úgynevezett „éltető" vizet csak egy házi, fordított ozmózis rendszerrel tud előállítani. Sajnos egy ilyen berendezés sok családnak megterhelő kiadást jelenthet, ezzel szemben olyan vizet ad, amelyik egyenértékű a legjobb palackozott ásványvizekkel. Ha ilyen víz rendszeres vásárlásához viszonyítjuk, a fordított ozmózis berendezésbe befektetett összeg igen hamar megtérül. Ismervén a klórozásból eredő súlyos egészségkárosodást, az ozmózisra elköltött pénz jó helyre befektetett tőke. Hosszútávon a család orvosi- és gyógyszerköltségeit csökkenti. Ennek a készüléknek a környezeti behatása elhanyagolható. Ha ezt választja, akkor friss, kristálytiszta, egészséges ivóvizet kap az ásványvizek árának töredékéért. Nem kell többé cipekednie és a környezetet sem szennyezi tovább műanyag palackokkal. Ez a világ jelenlegi legjobban működő víztisztítási módszere!
A tiszta víz fogyasztásának napi szükségletéről megoszlanak a vélemények. Én azt javaslom, hogy 15-20 testsúly kilogrammonként 1 litert fogyasszunk el naponta.

Üdvözlettel:
Barna István
Kérdés 2008-05-25 19:00:18
kedves doktor úr!
11 éves vagyok vagyis 3 hónap múlva 12 éves már 23 éve meg is jött a menszeszem,160cm vagyok és az lenne a kérdésem hogy normális e a test súlyom mert 55.8 kg vagyok.
elörre :is nagyon köszönöm!
nicoOol
Válasz 2008-05-27 08:02:38
Kedves nicoOol!

A testsúlyod teljesen normális!
Isten őrizz, hogy valami divathullám fogyózásra késztessen!

Üdv:

Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2008-05-25 18:27:46
Tisztelt Doktor Úr!

Szereteném kikérni a véleményét az alább ismertetett gerinc röntgen lelettel kapcsolatban, mert számomra (31 év/180cm/75 kg, versenyszerűen kerékpározom) elég rémisztően hangzik.

A nyaki lordosis megtartott. C. III.-VI. csigolyák dorsalis-cranialis peremszélén jelentős meszes felrakódás van. A cranialis zárólemez is subchondralisan scler. C. III.-IV. csigolyák közötti kisizületi rés - főleg dors.-an - szűkebb. C. III.-V. csigolyák hátsó íve villaalakban záródott. Nyaki borda nincs.
Az ágyéki lordosis megtartott. A praesacr. rés egyneműen szűkebb. A csigolyatestek magassága megtartott. Zárólemezek rendben.

Végül szeretném megkérdezni, hogy a meszesedés visszafordítható, ill. megállítható-e; a csigolyák közötti rés és a nyaki zárólemez probléma normalizálható-e, ha igen hogyan?

Köszönettel: Nagy Zsolt
Nagy Zsolt
Válasz 2008-05-27 08:02:05
Kedves Zsolt!

A fenti lelet ilyen korban valóban szokatlan, de azért még ne legyen nagyon elkeseredve. . Máshol nincsenek meszesedések pl.:vesekőhajlam a testében? Kérem írjon a drgulyas@vitaminsziget.com -ra, hogy jobban körüljárhassuk a problémát.

Üdvözlettel:

Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2008-05-24 18:43:52
Tisztelt Doktor Ur. Apósomnál kisebb agysorvadást vettek észre, ct vizsgálaton. Ezen kívül érszükület van a nyaki erekben, az egyik oldalon 20, a másik oldalon 50 %-os. Három hete issza az innerlight termékét. Elötte rossz volt a vérképe. A májfunkciói nagyon magasak voltak, a koleszterinje,a cukorja magas volt. A vizeletében is találtak valamit. Láthatóan le volt lassulva. Mióta issza most volt vérvételen. Minden eredménye tökéletes lett. A lelassulása is szemmel láthatóan javul. Tud még valamit ajánlani, vagy elég, ha csak ezt issza. Tisztelettel Bányánszki Zoltánné Gabi
Bányánszki Zoltánné Gabi
Válasz 2008-05-27 08:01:22
Kedves Gabi!

Örömmel hallom válaszát. Apósa tapasztalata nagyszerű. Érdemes lenne az Earth Clay essence agyagporral még egy nehézfém kivezetést és a Micodetox I és II-vel további májtámogatást végezni. A lelassulás elleni további segítségként még a Biolightot ajánlom.

Üdvözlettel:
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2008-05-20 16:32:39
Tisztelt Doktor Úr! A kérdésem a bélproblémákkal kapcsolatos. Napi szinten egyszer-kétszer a köldök magasságábana baloldalon és egy arasszal lejjeb megfájdul a hasam kb.fél éve. Agyomorröntgen rendben, egy kis savtúltengés, mi lehet még a kiváltó ok és milyen vizsgálatok szükségesek a z ok kideritésére. Huszonéves jeligére Köszönön válaszát előre is!
névtelen
Válasz 2008-05-27 08:00:36
Kedves Huszonéves!

Az ilyen kérdésekre nagyon nehéz az éteren és a hálón keresztül válaszolni. Sokszor a vizsgálat, a tünetek jellegének, idejének, körülményeinek tisztázása tud közelebb hozni a problémához. A hasi tünetek helye sem mindig irányadó, hisz sok fájdalom képes kisugározni más területekről (pl.:petefészek eredetű fájdalom is lehet a dolog, ha a ciklus közepén jelentkezeik). Példákat lehetne felsorolni, de jobb lenne, ha egy orvos venné a kezébe a kivizsgálás folyamatát. Hasi UH-t mindenképpen javaslok (a rtg-t nem értem, főleg egy huszonéves lányon, mint első vizsgálatot).
Tudom, hogy nem vittem közelebb a válaszhoz, de szeretném ha tudná, hogy nagy felelősség, egy-két tünet alapján diagnózisokat felállítani.

Üdvözlettel:

Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2008-05-19 16:19:43
Tisztelt Doktor úr!

29 éves nő vagyok, hamarosan kisbabát szeretnénk. 3 hónapja hagytam abba a fogamzásgátló tablettát, azóta már 3* menstruáltam is, tehát rendben lehet minden, egy kérdésem azonban lenne: a tabletta előtt 5 napos volt a menzeszem, a tablettaszedés idején 3 naposra csökkent, és most hogy abbahagytam maradt 3 napos. Ez gond lehet, vagy idővel még ez változni fog? Előfordulhat, hogy túl vékony a méhnyálkahártya? Javasol valamit?

Köszönettel: Szandra
Szandra
Válasz 2008-05-27 07:59:41
Kedves Szandra!

A fogamzásgátló szedése megváltoztatja a ciklust. Ez alatt úgynevezett anovulatórikus ciklusok történnek, azaz peteérés nélküli ciklusok. A szer hosszú távú szedése a hormonáisegyensúlyt is megváltoztatja és sokszor idő is kellhet, hogy ez helyreálljon. Sokszor van azonban, hogy a ciklus nem az eredeti rend szerint áll vissza. A menstruáció idejéből nehéz bárminemű következtetést levonni. A fogamzásgátló szedés alatt a szedést mindig abbahagyta a ciklus végén, és az a menstruáció egy úgynevezett megvonásoso vérzés volt. Most nyilván nem ez történik, hisz nem szed semmit, így nagy valószínűséggel elég hamar helyreállt a saját ciklusa. Én várnék az önök helyében, és próbálkoznék türelmesen. E mellett úgyis ideje megmutatni magát nőgyógyászának. Az időt pedig használja ki szervezete felkészítésére . Érdemes méregteleníteni, és már most kezdjen el napi 800 mikrogramm fólsavat szedni, illetve felkészülésképp napi 1 Prenatal tablettát.

Üdvözlettel:

Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2008-05-19 08:51:42
Tisztelt Doktor Úr!
Gyomortükrözésem eredméne az alábbi:
\"Státusz : Kp. fejlett és tápláltr, Bőr: norm.szőrzet, kp vételt nykh-ák, oedema nincs. Kp. élénk bélhangok Has: a mellkas szintje felett van, puha betap., nyomásérzet nincs. Hepar: elérhető, nem érzékeny, sima felszínű.Lien: nem tap.
Vesék: nem érzékenyek, nem ballotálhatók.
Panendoscopos vizsgálat eredménye: (FUJI UGI-FP 7)
akadálytalan eszközlevezetés. A nyelőcsőben a cardia felett reflux oesophatitis edonscopos képe látszott-Los Angeles gr.st.B. A nyelőcsőben a Z vonal felett erosiv el.ok is látszottak. A Cardia 40 cm-nél van, jól zár. A gyomor alakja, redőzete és peristaltikája norm., nyáktó tiszta. A pylorus nyitott. A bulbusban és a mélyebb duodenumban kóros elváltozás nem látható. Az antrumból gyprs urease tesztre vettünk biopsziákat: ennek alapján Helicobactaer pylori contaminatio: negatív.
Diagnózis: GERD. Reflux oesophatitis LA gr. st.B.
Erosiones oesophagei (K2210)

Kérésem:

- Ez súlyos nyelőcső károsodás-e?
- Parriet-et és Maalox-ot írt fel a doktor, a nyelőcső károsodást ezek várhatóan begyógyítják, vagy számolnom kell-e nyelőcső szűkülettel?
- A piritóskenyeret, pirított morzsát nem bírom. Mi az, ami javasolt?
- Esetleg Aloe Vera, Salvus víz, vagy más javasolt-e?
Köszönöm előre is!
Nyelőcső-reflux jeligére
Válasz 2008-05-20 14:59:27
Kedves Kérdező!

Önnek gyomrosavtúltengése és refluxbetegsége van, mely felmaródásokat okozott a nyelőcsövén. Ezek szépen rendbe fognak jönni és ne féljen semmilyen szűkülettől.
Egyértelműen az Supergrens porból és prime pH cseppből kevert lúgosító ital fogyasztását javaslom Önnek, mivel ebben e betegségben igen jó tapasztalatok vannak ezzel akészítménnyel. A savasodás ugyanis nem csak a gyomrára korlátozódik, de ez a hagyományos orvosi szemléletben még nem elfogadott, így savkötőkkel kezelik, mellyel nem orvosolják a problémát, csak másik helyre „tolják át”.

Üdvözlettel:
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2008-05-18 00:25:47
Katicabogár kérdése
névtelen
Válasz 2008-05-20 14:59:01
Kedves Katicabogár!

Megtisztelő, hogy sok intimitást megosztott velem, és nem is tettük fel kérdését oldalunkra. Kérem írja meg, az emailcímét, hogy megpróbálhassak segíteni.drgulyas@vitaminsziget.com

Üdvözlettel:
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2008-05-16 21:49:45
Kedves Doktor úr!
A 30 éves lányomnak bizonyos időközzönként nagyon csunya AFTÁI vannak a szájában.Fogai rendben,füll-orrgégész azt mondja a stresztől van.Mi a teendő?
Marika
Válasz 2008-05-20 14:58:04
Kedves Marika!

A Visszatérő afták valóban a stresszre vezethetők vissza. Ezzel azonban nehéz mit kezdeni, bár érdemes valamilyen stressz oldó technikát megtanulni. Sok légzőtechnika is alkalmas erre.
E mellett lányának lúgosító diétát és életmódot javaslok, melyet az Innerlioght termékekkel tehet teljessé. Az afták megjelenésekor 3x1 SuperCitrus C és 3x1000mg L-Lysine szedését javaslom.

Üdvözlettel:
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2008-05-14 17:55:15
Kedves Doktor Úr!

Nagyon köszönöm, hogy mindig őszintén válaszol a kérdéseimre. Sokat jelent!
Sok évvel ezelőtt kis medence gyulladás következtében ki kellett operálni mindkét petevezetékemet, de akkor és azóta is azt mondják az orvosok, hogy lehet gyermekem (lombik).
Valóban lehet, vagy csak próbálkoznak a lombikkal, ugyanis három már sikertelen volt. 2 Kaáli 1 Forgács Intézet.
Újra intézetet váltottam, és most itt rengeteg vizsgálatot csináltak, amit előtte sosem. Többek között nemrég volt egy hysteroskópia beavatkozás, amikor azt mondta az orvos, hogy mindent rendben talált, csak picit kisebb a méhem az átlagnál, de azt mondta ez nem befolyásolja a megtapadást, sem a terhességet.
Ön szerint ez gond?

Szép estét kívánva, köszönettel: Judit.
névtelen
Válasz 2008-05-16 08:36:09
Kedves Judit!

Az írottak ismertében valóban van esélye a terhességre. Sajnos a lombik sem jelent biztos megoldást, mint ahogy Ön is látja, de az Ön esetében csak ez a megoldás, így ezzel kell próbálkozni. A méhe ezek szerint rendben van, de mint már említettem, a megtapadás sok más faktortól is függ, és ezen e területen sajnos a sötétben tapogatózik az orvostudomány. Továbbra is javaslom, a már leírt táplálkozási elveket és sok kitartást kívánok!

Üdvözlettel:

Dr. Gulyás Tamás
Tegye fel kérdését 
Kérdés:
Aláírás:




www.vitaminsziget.com © 2007-2021 - Minden jog fenntartva

MasterPass