Kapcsolat
Tel.:
Mobil:
Cím:


E-mail:
»
»
»


»
 +36 1 226 4179
 +36 30 7262 647
 1094 Budapest,
 Tűzoltó utca 54.
 Milestone udvar, Manta ház.
 info@vitaminsziget.com

SZAKÉRTŐ VÁLASZOL

Találatok száma: 1698
Kérdés 2015-04-01 14:45:52
kedves Doktor Ur
Koszonom szepen a gyors valaszat.
Annyit meg szeretnek kerdezni hogy ionizalt vizet tudnek e itthon kesziteni magamnak vagy lehet e ilyen keszuleket venni mert en Angliaban elek es nem talalok ilyen vizet itt.Talan ez a viz a grape vitallal csokkentene a rengeteg savamat ,es akkor a herpesz is talan eltunne az eletembol
Koszonom hogy idot szakit,szakitott ram.
Jo egeszseget kivanok onnek Doctor ur
Tisztelettel
Annie
Annie
Válasz 2015-05-09 14:08:46
Kedves Annie!

Köszönöm kedves szavait! Utána jártam, van egy kis házi lúgosító berendezés, orosz gyártmány kb. 40 ezer forint és 13-as pH vizet készít, ezt lehet utána hígítani. Ez lenne a megoldás, ha érdekli, hozatok egy ilyen kis berendezést (kb. 1 kg nehéz és elfér a konyhai pulton.



Szeretettel és üdvözlettel:
Dr. Csabai Zsolt Ph.D.
Kérdés 2015-05-05 07:32:33
Drága Doktor úr!!
Nagyon-nagyon köszönöm a válaszát!! Ennyire egyszerű?? én meg annyira megijedtem ez miatt az ampulláris vese miatt, köszönöm a megnyugtatást, akkor ennek nincs jelentősége?? ettől még ha eljön az ideje szülhetek gyermeket ez nem befolyásolja??? Ezek szerint nem kell aggódnom??? megnyugodhatok??
köszönöm a válaszát még egyszer?
Nagyon hálás vagyok Önnek... Szép napot Edit
R.Edit
Válasz 2015-05-05 13:40:27
Kedves Edit!
Köszönöm, hogy feldobhattam a napját.
Esetleg gyulladàsra hajlamosabb lehet, de nem kell vele foglalkoznia, és természetesen szülhet.
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2015-05-04 12:26:44
Tisztelt Doktor Úr! Úgy néz ki, hogy kialakulóban lévő pikkelysömöröm van. Nagyon meg vagyok ijedve, rengeteg rossz dolgot olvastam erről a betegségről. Gyógyteákat kezdtem használni- Gyuri bácsi-füves ember javaslatára- áttértem a gluténmentes élelmiszerek fogyasztására. Tudomásom szerint ennek a betegségnek a gyógyszeres kezelését még nem találták meg. Elég sok helyen sebek keletkeznek egymás után-de ezeket a tüneteket Önnek nem kell leírnom- most per pill. helyi kezelésként csak a cinkrázót használom. Bőrgyógyászatunkat a városunkban pont most szüntették meg, a héten megyek háziorvoshoz gyakorlatilag semmiféle laborvizsgálatra még nem küldtek, de a diagnózist felállították.Olvastam SAFER LASE 150 SSL FÉNYTERÁPIÁS készülékről. Ilyenkor minden szalmaszálba próbál a beteg kapaszkodni. Érdeklődöm, hogy javasolja-e a készülék használatát? Vagy egyáltalán merre induljak? Válaszát előre is megkösznöm.

Judit
Válasz 2015-05-04 12:47:20
Kedves Judit!
A pikklysömör egy autoimmun betegségm, amit ezen betegségek között is nagyon befolyásolnak a pszichés hatások. A diéta nagyon jó, de érdemes lenne egy laboratóriumi étel allergia és étel intolerancia vizsgálatot is végeztetnie. A pikkelysömör a bőr alsó rétegének betegsége, és egy felgyorsult bőrképzési, szaruképzési folyamatot idít be. A lézer nagyon sok bőrfolymatra jó, de biostimulációs hatása ez esetben nem egyértelmű, mert tovább gyorsíthatja a folyamatot. Vannak vele pozitív, de negatív tapasztalatok is. Erre épp ezért nem javaslom a készülék megvásárlását.
Üdvözlettel:
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2015-05-02 12:27:52
Tisztelt Doktor úr!!

Már írtam Önnek, de mégis leírom az egész uh-t.
25 éves hölgy vagyok és kiváncsiságból megnézettem magamat a hasi ultrahangon is, de a többi szűréseim minden évben, melyet a családommal elvégeztetünk önszorgalomból labor, belgyógy, nőgyógy, tűdősz. stb. folyamatosan negatív az eredmény.
a hasi uh.
- A máj normális nagyságú és szerkezetű, az epehólyag vékonyfalu, kőmentes a lép uh képeszabályos, a vesék normális nagyságúak, üregrendszerük és paranchymájuk ép. a húgyhólyag szabályos kóros eltérés nincs, az ábrázólodott gyomorszakaszon és a beleken bélfal megvastagodás nem látható. A látható pleraűrben és a gyomorszakaszokon kóros eltérés nincs... eredmény - negatív -
rá van írva, hogy a jobb vese pyelonja ampulláris tipusu , ez miatt aggódom, hiszen panaszom nincs és negatív az eredmények...
köszönöm a válaszát--- Edit
R.Edit
Válasz 2015-05-04 12:42:06
Kedves Edit!
Azt is írhatták volna, hogy pisze orra van. Önnek ilyen a veséje. Nem kell vele foglalkozni.
Üdvözlettel:
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2015-04-26 21:24:30
Kedves Doktor úr!!

25 éves hölgy vagyok rendszeresen járok szűrésekre önszorgaomból és mindig negatív az eredmény, van egy természetgyógyász ismerősöm, és azt mondta, hogy a bal oldalon nyaki érelmeszesedést észlel.. panaszom nincs a laborom is jó, tiglicerid, koleszterin, vérnyomásom is mindíg alacsony, 106/80 vagy ekg is jó, mitől lehet ez, semmi panaszom nincs és egészséges vagyok, mit tudnék ellene tenni,??? erősítem az immunrendszeremet és szedek c vitamint is 1000 mg-ot
Ditta
Válasz 2015-05-04 12:40:32
Kedves Ditta!
Mielőtt megijed és mindenfélét alkalmaz, érdmemes lenne egy nyaki ér ultrahang (doppler) vizsgálattal megnézetnie van e ott valami. Egyénként az 1000mg C-vitamin és 500mg Lizin megelőző jelleggel jó.
Üdvözlettel:
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2015-04-10 16:33:38
Azt szeretném kérdezni, hogy a B6 vitamin gyengíti e a fogamzásgátló hatását?
névtelen
Válasz 2015-05-04 12:38:47
Nem
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2015-03-25 20:58:09
Kedves Doktor Úr!
Hosszú évek óta tartó feszülő érzés van az egész jobb lábamban. Egy talpvizsgálaton azt mondták, hogy annyira feszes az Achilles inam, hogy ha nem masszírozzák ki el fog szakadni.
Ma egy akkut felső légúti tünetegyüttes miatt a Leflokin antibiotikumot kaptam. A mellékhatások közt viszont az szerepel, hogy rontja az Achilles izom működését, esetleg szakadásához is vezethet az arra hajlamosaknál. Nem mertem bevenni a gyógyszert. Ön mit tanácsol? Januártól visszatérő alsó-felső légúti problémám van amit nagyon sokszor fellépő erős izzadás kísér.
Kérném a segítségét. Köszönöm szépen.
Márti
Válasz 2015-05-04 12:38:41
Kedves Márti!
Kérdése nagyon sokrétű. Az achilles vastagodásának oka lehet, minimum egy ultrahang és egy orthopédiai viszgálat indokolt lenne. A légúti panaszairól nem sokat írt. A hosszan elhúzódó gyulladás oka lehet olyan atípusos kórokozó, amire valóban jó a Leflokin, de ez esetben más is választható lenne. Előtte azonban igazolni lehetne a kórokozó jelenlétét. Én inkább 8-10 alkalmaom Indisó kúrát javasolnék, illetve napi 3x30 csepp Grape Vital Graőefruit magcseppet és 2x1 21C Immunity szedését.
Üdvözlettel:
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2015-04-10 00:30:58
Jó Estét!

Érdeklődnék pár dolog után,mert a netet böngészve kezdek teljesen össze zavarodni.
Elkezdtem a kalóia számlálásos módszert az étkezéseimnél.
Legfőképp fogyás céljából,de az életmód változtatás miatt is.
Kérdésem a következő lenne:
A gyümölcsökből mennyit ehetünk???
nálam az uzsonnát és a tízórait a gyümölcs jelenti.
Pl megeszek egy nap 3 kiwit,2 narancsot.
Kcal szerint bele fér a keretembe,de azt olvasom hogy a gyümölcs cukor miatt lehet ellenkező hatásért érek el!
Mennyire fontos ez a fogyásban? Mennyi gyümölcs cukrot vihetek be egy nap?
28 éves vagyok ,nő ,177 cm és sajnos 76 kg.
Szülés után rajtam maradt 15 kilogramm plusz ami egy évig csak halasztásra várt rajtam,de most búcsút akarok neki inteni. :)
Válaszát előre is köszönöm!!

névtelen
Válasz 2015-04-10 10:49:55
Kedves Érdeklődő!

Jómagam nem vagyok híve az Ön által választott diétának, ráadásul a napi szükséges kalóriabevitel mennyisége sok mindentől függ (életkor, milyen munkát végez, terhes-e, szoptat-e .... stb.)
Ami a gyümölcsöket illeti, valóban nagy mennyiségű szénhidrátot viszünk be velünk, ezért fogyás szempontjából nem szerencsés a fogyasztásuk. Leginkább a lúgosításra kellene koncentrálni, azaz minimálisra csökkenteni az állati fehérje bevitelét (tejtermékek minden formája, húsok), minél több zöldséget enni (napi min. 2 maréknyit nyersen), kivenni az étrendből a cukrok minden formáját, helyettük xilitet, eritritolt vagy steviát használni. Kerülni kell az ecetes ételeket, az alkoholt, a kávét és a szénsavas italokat.
Manapság egyre többeknél jelentkezik gluténintolerancia (nem teljesen azonos a cöliákiával), mely olyan mint egy kaméleon, vagyis bármilyen tünetet tud okozni. Tapasztalatom szerint a gabonafehérje sokaknál vízvisszatartást okoz, és lelassítja az anyagcserét, mivel negatívan hat a pajzsmirigyre is. Tehát javaslom a gluténmentes étrend bevezetését is. Biztos vagyok benne, hogy ezeket szem előtt tartva gyorsan leadja a plusz kilókat.

Üdvözlettel: Pap Orsolya
Pap Orsolya
Kérdés 2015-03-25 13:01:48
Tisztelt Szakértő!
Szeretnék lugosítani és kérdezném,hogy előtte szükséges-e béltisztitást végezni,hogy eredményesebb legyen a lugosítás?
Innerligh termékre gondoltam, lehet-e mellette
dr.Csabai grépe vital cseppeket is fogyasztani?
Valamint multivitaminokat is szedni?
Vagy nem kell mert mindezt tartalmazza a zöld por és cseppek.

Köszönöm:
Mária
Válasz 2015-03-25 14:25:16
Kedves Mária!
Bármilyen kúra előtt jó béltisztítást végezni, úgy hatékonyabb. Mindenképp javaslom. A lúgosításra azonban ne csak kúraként, hanem életmódként gondoljon. A Grape Vital cseppek tényleg nagyon jók, érdemes a kúra mellé venni. Lúgosításra a Young pHorever termékek is szuperek. A zöld por rengeteg mikrotápanyagot tartalmaz, de ha kifejezett vitaminpótlásra van szüksége, elfér mellettük bármely multivitamin (pl.: simply 4 energy).
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2015-03-16 16:34:32
Tisztelt Doktor Úr!

31 hetes terhességi cukorbetegségben és Crohn-betegségben szenvedő kismama vagyok. 150 g szénhidrát diétát tartok, minden étkezés után mozgok, mégis gyakran előfordul, hogy a reggeli vagy a vacsora utáni vércukor értékem 8 fölé emelkedik, így a napi vércukor ingadozásom 4 egész értéket is elér vagy meghaladja azt, ma például 4,3 volt a legalacsonyabb és 8,5 a legmagasabb érték. Sajnos a Crohn-betegség miatt teljes kiőrlésű kenyereket nem tudok fogyasztani, Graham kenyeret eszem, azonban ennek fogyasztása után ment fel pl.ma is 8,5-re a reggeli utáni vércukrom. Tud javasolni más - Crohn betegségben is fogyasztható - a vércukrot csak kis mértékben emelő pékárut? Aggódom a babám egészségéért. Ez a 4 egészes ingadozás mekkora kárt tehet benne? (Olvastam pl. agykárosodásról)
Köszönettel
Bea
Válasz 2015-03-25 14:20:36
Kedves Bea!
A legfontosabb, hogy megnyugodjon. A cukor ingadozás valóban nem a legideálisabb, de agykárosodást nem fog okozni. Sok esetben nem cukorbetegeknek is mozog ennyit. Javaslom, hogy étkezések előtt mozogjon, ne utána. Mellette pedig inkább zöldségekből (sőt) gyümölcsökből vigye be a mefelelő szénhidrát mennyiséget.
Dr. Gulyás Tamás
Tegye fel kérdését 
Kérdés:
Aláírás:




www.vitaminsziget.com © 2007-2019 - Minden jog fenntartva

MasterPass