Cikkek
  Egészséges táplálkozás
     » Befőzés tartósítószer nélkül
     » Bio tea - Gyógytea
     » Egészségvédő növények
     » Fűszernövények
     » Lúgosítás-supergreens
     » LÚGOSVÍZ - Vízionizálás
     » Méregtelenítés
     » Táplálkozás
     » Tiszta víz
     » Vitamin
  Wellnes - Fitness
     » Fitness
     » Lelki egészség
     » Narancsbőr
     » Programok
     » Ultrahangos zsírbontás
     » Wellness szolgáltatások
     » Zsírégetés-fogyókúra
  Fogyasztóvédelem
     » Élelmiszerek káros összetevői
     » Kozmetikumok káros összetevői
     » Vásárlási tanácsok
  Baba-mama
     » Anyának lenni
     » Bébi
     » Óvodások, iskolások
     » Termékismertető
     » Tudományos hírek
     » Várandósság
  Prevenció - megelőzés
     » Alternatív módszerek
     » Bioptron fényterápia
     » Biorezonancia vizsgálat
     » Prevenció
     » Pulzáló mágnesterápia
     » SAFE Laser Lágylézer terápia
     » Vizsgálatok, szűrések
  Betegségek
     » Allergia
     » Bélrendszeri betegségek, probiotikum
     » Bőrbetegségek
     » Cukorbetegség
     » Daganatos betegségek
     » Emésztőszervi betegségek
     » Ételintolerancia
     » Fáradtság, kimerültség
     » Férfiakat érintő betegségek
     » Fog és ínybetegségek
     » Fül-orr-gége betegségei
     » Hétköznapi mérgeink
     » Idegrendszeri betegségek
     » Influenza
     » Ízületi, mozgásszervi betegségek
     » Káros szenvedélyek
     » Légzőszervi betegségek
     » Nőket érintő betegségek
     » Stressz
     » Szem betegségek
     » Szív és érrendszeri betegségek
  Alternatív megoldások
     » Környezettudatos életmód
     » Megújuló energiaforrások
  Szépségápolás
     » Hajápolás
     » Ránctalanító - ránctalanítás
     » Smink
     » Szőrtelenítés - IPL
     » Testápolás
  Életmódinterjúk - könyvajánlók
     » baba-mama
     » egészséges életmód
     » gyógynövények
     » Sztárinterjúk

Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

Az elsavasodás főbb tünetei

2010.09.30.
Címkék: lúgosító   méregtelenítés   supergreens   Young pHorever   zöldség  

Egészségünk a vér sav-bázis egyensúlyán múlik, illetve azon, hogy megfelelő étrend segítségével megteremtjük-e az optimális sav-lúg arányt (20/80) szervezetünkben.

Fáradtság

A fáradtság valószínűleg az elsavasodott test egyik legfőbb tünete. A savas testközegben termelődő méreganyagok akadályozzák a fehérjék és ásványi anyagok felszívódását, melynek következtében gyengül a test enzim- és hormontermelő képessége.

Ez akadályozza a sejtek újratermelődését, és az energiatermelés egyéb szükséges összetevőit.

Ennek következménye lehet a fáradtság, a csökkent állóképesség, az izomtömeg-növelésére való képtelenség és az általános legyengültség.

Túlsúly

Dr. Young egyik, talán legismertebb felfedezése a túlsúly valódi okával kapcsolatos elmélet. Megállapította, hogy a zsír valójában az elsavasodás következménye. Mit jelent ez pontosan? A test zsírsejtek segítségével szállítja el a savakat a létfontosságú szervektől, hogy ezek a savak szó szerint ne marják szét a szerveket. Tehát a zsírsejtek növekedése valójában nem más, mint a test válasza egy veszélyesen túlsavasodott állapotra. A megoldás a lúgosítás.

Allergiák

Az elsavasodott, oxigéntől megfosztott testben lévő méreganyagok nagymértékben hozzájárulhatnak ahhoz, amit gyakran az allergia tüneteinek nevezünk. A meg nem emésztett fehérje felszívódása szintén komoly oka lehet az allergiás állapotoknak. Az emésztőrendszer meggyengül, ez megakadályozza az aminosavak teljes lebontását és sokféle ételallergiát okoz. Ez utóbbi önmagában súlyos allergiás reakciók széles skáláját képes produkálni.

Mi a helyzet a soványsággal?

A másik véglet, hogy a túlsavasodott testben elszaporodó élesztő- és egyéb gombák tápanyagainkon élősködnek, akár 50%-kal csökkentve azok vegyi és mechanikus felszívódását. Ez sok embernél kórós soványsághoz vezet, ami semmivel sem egészségesebb a túlsúlyosságnál.

Fehérje nélkül a test nem tudja megújítani a szöveteket, nem tud enzimeket, hormonokat, és még több száz olyan anyagot termelni, amelyek szükségesek a sejtek energiájához és a szervek működéséhez. Ennek eredménye fáradtság, betegségek és testsúlyváltozások. Elképzelhető, hogy aki túl sovány, még fogy egy kicsit, amikor teste biokémiailag stabilizálódni kezd. De ahogy állapota helyreáll, gyarapodni fog a súlya és elindul az optimális testsúly irányába.

Az egészséges testek nem túlsúlyosak, és nem is túl soványak. Az egészséges test természetszerűen fenntartja saját ideális súlyát. Ahogy a lúgosítás és az oxigenizálás megkezdődik, a test saját magától kezdi beállítani saját ideális súlyát.

A lúgosító étrend-kiegészítők ebben nagyon sokat segíthetnek, hiszen létfontosságú tápanyagokat és könnyedén emészthető fehérjét juttatnak szervezetünkbe. Ezek lúgosítanak, energizálnak, és gazdagon tápláló formuláik elkezdik oxigénnel dúsítani a testet.

AZ ÚJ BIOLÓGIA RÖVID ÖSSZEFOGLALÁSA 

Az Új Biológia legegyszerűbben megfogalmazva azt állítja, hogy a legtöbb betegség mögött egyetlen alapvető ok rejlik, ez pedig nem más, mint a test elsavasodása. Ezzel ellentétben a régi biológia, amely Louis Pasteur művein alapszik, arra az elképzelésre épült, hogy a betegségek többnyire olyan kórokozóktól erednek, amelyek kívülről támadják meg a szervezetet.

Dr. Robert Young, amerikai sejtbiológus kutató több évtizedes kutatást követően úgy találta, hogy amikor a test sav-bázis aránya egészséges egyensúlyban van, akkor a kórokozók képtelenek benne megtelepedni. Tekintsen úgy a testére, mintha az egy akvárium lenne! Gondolja el, milyen fontos fenntartani a testében lévő belső folyadékok tisztaságát, hisz ebben "úszkálunk" nap mint nap! Testünk közel 70%-a víz.

Képzelje el, hogy ebben az akváriumban a halak a sejtek, illetve a belső szervek , és abban a folyadékban fürdenek, amely a tápanyagokat szállítja, a salakanyagokat pedig eltávolítja.

Most képzelje el, hogy odatolatunk az akváriumhoz egy autóval, és a kipufogócsövet odaillesztjük annak a levegőpumpának a szűrőjéhez, ami oxigénnel látja el a vizet a tartályban. A víz megtelik szénmonoxiddal, ezáltal lecsökken a lúgos pH, keletkezik egy savas közeg, veszélyeztetve a "halak" (az emberi sejtek és szervek) egészségét.

Mi történik, amikor túl sok, vagy nem megfelelő ételt (savtermelő élelmiszereket, pl. tejterméket, cukrot és állati fehérjét) dobálunk a tartályba? A halak ezeket nem tudják elfogyasztani vagy megemészteni, így a felesleg elkezd bomlani és rothadni. Az étel bomlásakor mérgező, savas hulladékok és vegyi anyagok keletkeznek. Ez a folyamat még több savas mellékterméket eredményez, melyek megváltoztatják az optimálisan lúgos kémhatást.

Mindez csak egyetlen példa arra, hogy mit művelhetünk belső nedveinkkel nap mint nap. Szennyezzük a légszennyezéssel, dohányzással, gyógyszerekkel, a túl sok savasító étellel, és még számtalan olyan vétekkel, ami felborítja lúgos kémhatású belső nedveink finom egyensúlyát.

Néhányunknak olyan akváriuma (teste) van, amely már épp csak alkalmas arra, hogy fenntartsa az életet.

Mégis valahogy átküzdjük magunkat a mindennapokon, egyre komolyabb egyensúlyhiányokat teremtve, amíg végül elkerülhetetlenné válik az összeomlás, és legyengítenek bennünket a krónikus, zavaró és nyugtalanító tünetek.

Belső nedveink pH szintje testünk minden egyes sejtjére hatással van. A test nem tolerálja jól a túlzott savas eltolódásokat. Valójában a teljes anyagcsere-folyamat a kiegyensúlyozott belső lúgos környezettől függ.

A túlságosan savas kémhatás szétmarja a szöveteket, apránként belerágva magát a közel 95.000 kilométernyi vénába, artériába, és kapillárisba, mint ahogy a sav a márványba. Ha észrevétlen marad, minden sejtszintű tevékenységet és funkciót akadályozni fog, a szívünk dobogásától kezdve az agy által kibocsátott idegi impulzusokig. 

Összefoglalva: az elsavasodás az egész életre kihat, és mindenféle betegséghez vezet! Ha tájékoztatónk felkeltette érdeklődését, az alábbi linkre kattintva megrendelheti a próbadagot itt >>

Forrás: A Health Talk című CD alapján

LÚGOSÍTÁS

 

Lúgosító SuperGreens termékek:

Lúgosító kiegészítő termékek >>


Kérdésével, észrevételével forduljon a szerkesztoseg@vitaminsziget.com hoz.
Megosztás:
  Küldés:  Küldés   Betűméret:   Betűméret Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó enciklopédia bejegyzések

Supergreens fogyasztása

Kapcsolódó rovatok

Lúgosítás-supergreens





www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass