Kapcsolat
Tel.:
Mobil:
Cím:


E-mail:
»
»
»


»
 +36 1 226 4179
 +36 30 7262 647
 1094 Budapest,
 Tűzoltó utca 54.
 Milestone udvar, Manta ház.
 info@vitaminsziget.com

SZAKÉRTŐ VÁLASZOL

Találatok száma: 1691
Kérdés 2010-12-06 18:31:22
2 oldali arcpolipom és orrsövényferdülésem van.
hol műtenek fájdalommentesen?
névtelen
Válasz 2010-12-09 10:42:30
Elvileg mindenütt.(elvileg)
De ha nincs ellenjavallatt altatásban is végezhető.
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2010-12-06 08:37:45
Tisztelt Doktor Úr!
Édesanyámnak idült gyomorhurutja van. Mi lenne a helyes terápia ebben az esetben?
Köszönettel:
László
Válasz 2010-12-06 09:19:39
Kedves László!
A válasz nem egyszerű. Az idült gyomorhurut oka lehet fertőzés (Helicobacter pylori mellett vírusos, gomba vagy parazita eredettel), epevisszafolyás a patkóbélből, autoimmun eredetű. Kiválthatják gyulladáscsökkentő gyógyszerek, dohányzás, alkohol, koffein, szénsavas és cukros üdítők. E mellett a fokozott, de esetenként a csökkent mértékű gyomorsavtermelés is okozhatja a tüneteket. Ezeknek megfelelően a terápia megválasztása sem egyszerű, mert mindezeket a tényezőket ismernem kellene. Egy gyomortükrözés sokat elárulhatna, bár nem mindent.
Amit édesanyja tehet (mivel mindegyik állapotban hatékony kiegészítés lehet) az 2-3liter tiszta (esetleg)lúgos víz elfogyasztása, 3x1 Cleaerly Cranberry szedése, a fenti kiváltó tényezők kerülése, Lactobacillus probiotikum szedése. E mellett a stressz kerülése, és valamilyen relaxációs technika (Tai chi, jóga, perogresszív relaxáció stb.) alkalmazása csodákat tehet.
Üdvözlettel:
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2010-12-06 08:42:30
Tisztelt Dr. Úr!
Abban kérném a segítségét hogy már az utóbbi 3 hónapban ez a harmadik hogy megfázok vagy torokgyulladást kapok el. 28 éves vagyok és korábban nem voltam ennyire beteges.Sajnos kevesebbet mozgok is gondolom ez is hozzájárult. Vitaminokat pedig szedek,C vitamint 1000 mg -t be is viszek. multivitamint ból nem megadózist szedek. Lehet nem eleget szedek? Vagy megszokta a szervezetem és így már nem annyira hatékony?Rendszeresen Citapramot és szezonálisan Xyzalt .Mit javasolna?
Köszönöm előre is válaszát.
E.Krisztián
Válasz 2010-12-06 09:05:19
Kedves Krisztián!
A visszatérő megfázások megelőzésére sok esetben jó a C- és multivitamin. Nem is kell annak nagy dózisúnak lenni, a Vita for You készítmények például, eléggé kiegyensúlyozottak. Ennek ellenére számos más tényező is szerepet játszhat. Itt kell megemlíteni a pszichés állapotokat, melyeket csak Ön lát, de ha van valami változás vagy stressz az életében, az is lehet kiváltó tényező. A bélflóra állapotát szintén érdemes figyelembe venni. Sokakanak pusztán a FitLine All in 1000 joghurt alkalmazása tüntette el a visszatérő betegségeiket.
Amit most tudok javasolni a probiotikum mellé, az a Grape Vital csepp vagy tabletta, aminek antivirális és -bakteriális hatása is van, illetve az ImmunoQ nevű készítmény, ami az Immunrendszer védekező képességét nagy mértékben képes megnövelni.
Üdvözlettel:
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2010-12-04 12:34:21
Tisztelt Doktor Úr!

Most bejöttek ezek a nagyhidegek,elkezdett kiszáradni a kézfejem!Viszont pár napja a jobb kezemen az újjaim elkezdtek bedagadni,és kellemetlen mert ma má viszket is!
Nem tudom mi lehet ennek az oka,kicsit megijedtem!
Ebben kérném a segítségét!

Előre is köszönöm!

Zoltán
Válasz 2010-12-06 08:59:12
Kedves Zoltán!
A hidegekkel, a kezek és lábak keringése romlik (ettől hidegek), és ez okozhatja a szárazságot is. Ellenben a duzzanat inkább gyulladásos jellegre utalhat, éppúgy, ahogy a viszketés is. Ez lehet ekcéma, vagy ízületi jellegű is. Látatlanban nehéz tanácsot adni. Próbálja ki az Arthrolactint (2x2 kapszula), amivel minkét jellegű gyulladás csökkentő. E mellett használjon hidratáló krémet (lehetőleg minél kevesebb adalékanyaggal), és naponta többször mossa meg meleg vízzel -kicsit áztatva- a kezeit.
Ezek, csak tanácsok első benyomásra, mert állhat a háttérben olyan betegség is, amit csak vizsgálattal, illetve laborokkal lehetne igazolni, ezért, ha panaszai továbbra is fennállnak, mutassa meg kezét háziorvosának, aki a megfelelő helyre tudja irányítani.
Üdvözlettel:
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2010-11-29 17:28:34
Kedves István!

Elolvastam a korábbi válaszait és a weboldalát is megnéztem. Ön az RO mellett tette le a voksát, ahogy azt említette is.
Nem zavarja az, vagy egyszerűen nem hiszi el, ami már több emberben is megfogalmazódott az RO kapcsán?
Pl. az, hogy az RO kiszűr szinte mindent. A víz biokultúrájának szinte 100%-át. A hasznos organizmusokat is (mivel nem tudja elkülöníteni azokat a károsaktól). Így végezetül egy olyan vizet kapunk, ami sehol sem található meg a természetben, voltaképp egy élő organizmusoktól mentes mesterséges vizet, aminek a kémhatása savas.
Manapság, amikor az elsavasodás népbetegség, miért jó ha még a víz is savas?
Ezenkívül nem lehetséges az, hogy a vízben lévő mikroorganizmusok egy részére nagy szüksége van az emberi szervezetnek?
A tiszta forrásvízből is hiányoznak ezek a hasznos mikroorganizmusok?
Azért merültek fel bennem ezek a kérdések, mert én is szeretnék egy víztisztító készüléket vásárolni, de az RO-val kapcsolatban számos kétely merült fel bennem.

Pl. a szűrőre rakódott szerves és szervetlen anyagok egy idő után bomlásnak indulnak. A lebomló anyagok nem juthatnak át ezeken a szűrőkön?

Kérem, hogy a válaszát az email címemre is juttassa el.

Üdv: Mayer Zsolt
email:zsolt.mayer@mail.com
Zsolt
Válasz 2010-11-30 08:14:30
Tisztelt Mayer Zsolt Úr!

Köszönettel vettem kérdését, ami természetes kepticizmust sugall az RO kapcsán.
Szeretném hangsúlyozni, hogy én senkit nem szeretnék arról meggyőzni, hogy mit, mikor és milyen formában vigyen be a szervezetébe. Véleményem szerint legyen ez mindenkinek a saját döntése.
Az RO arra való, hogy szinte mindent kiszűrjön. A víznek sokféle feladata van, a legfontosabb számomra az, hogy tiszta legyen. Van aki lepárló készüléket használ és ez által deszt.vizet fogyaszt. Nem zavar a dolog, hiszen azt is mondják egyesek, hogy az ilyen víz fogyasztása halált okoz (de mégsem!)
Így végezetül olyan vizet kapunk, ami természetes körülmények között ma már csak a gleccsereken található meg. Oldottanyag tartalma csekély (9-11 mg/l), pH-ja pedig semleges (7körüli). Ez tény, csak meg kell nézni erre alkalmas műszerrel.
Kételyei természetesek és járjon csak utána, így helyes.
A szűrők cseréje és a berendezés fertőtlenítése határozott időközönként megtörténik, tehát megoldott. Ha valaki nem cseréltet szűrőt az ilyen berendezésben, az úgy járhat (hasonlat képen), mint ha vásárolna egy autót és soha nem cserélne benne olajat.
Tisztelettel:
Barna István
Kérdés 2010-11-28 15:02:27
Biopron láma izzót hol tudnék beszerezni?

Az izzó paraméterei: 12V 50W, aluminium tükrös.

Izzó átmérő:111mm
névtelen
Válasz 2010-11-28 21:52:22
Kedves Kérdező!
Ez nem igazán a szakmámba vágó kérdés.
A lámpát a szakszervízben cserélik. Ennek elérhetőségét, kérdezze az ügyfélszolgálatunkon.
Üdvözlettel:
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2010-11-27 19:24:13
Kedves Tamás!
A C-vitamin szedésével kapcsolatban tennék fel 3 eléggé buta kérdést: 1. 1000 mg-os nyújtott felszívódású C-vitamint szedek. Kérdésem, hogy a bevétele utáni 8-10 órában nem szabad enni, illetve inni semmi meleget, mivel az tönkreteszi azt (azt olvastam, hogy magas hőmérsékleten tönkremegy). 2. A kapszulákat jó-e, ha szobahőmérsékletű (átlagban 22C) helyen tartom, vagy keressek a tárolásra hűvösebb helyet (megint csak a meleg hatása miatt). 3. Egy nap maximum mennyit lehet bevenni ebből az 1g-os C-vitaminból?
Válaszát köszönöm!
Dániel
Válasz 2010-11-28 11:24:50
Kedves Dániel!
1. A C-vitamin 60 Caelsius fok felett bomlik el, ezért nem szabad pl. forró teába tenni. Ha ennél magasabb hőmérsékletet tud bármilyen étellel, itallal biztosítani a szervezetében, akkor Ön nem erről a földről való. Tehát ha már bevette, bármit ihat rá, akár öt perc múlva is.
2. Szobahőmérsékleten tárolhatja, de legyen sötét helyen, és lehetőleg lezárt dobozban, mert mind a fény, mint a levegő oxigénje hatására veszt a hatékonyságából.
3. Bármennyit bevehet (akár 50g-ot is, mint egyes rákterápiákban), de a szabály az, hogy ha hasmenése jelentkezik, akkor csökkentse az adagot. Ilyan mennyiséget feltételezem nem is tervez bevenni, csak teljes választ szerettem volna adni.
Üdvözlettel:
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2010-11-24 19:39:09
Tisztelt Doktor Úr!
Az utóbbi 3 hónapban különböző gyulladásokra 3 doboz antibiotikumot szedtem be. Most egy újabb kezelést kéne elkezdenem, de félek, mert nem tudom milyen időközönként szedhető be antibiotikum.A legutóbbi kúrát néhány napja fejeztem be. Kétszer Dalacint egyszer pedig unasynt szedtem. Most pedig Doxyhexalt írt fel az orvos. Elkezdhetem-e most ezt a kúrát?
Előre is köszönöm válaszát! Űdvözlettel:
Annamária
Válasz 2010-11-28 11:16:41
Kedves Annamária!
Nem tudom, hogy mire kapja ezeket az antibiotikumokat, de ha indokolt, akkor nem kell szünetet tartani. Arra azonban ügyeljen, hogy szedjen probiotikumot. Ilyen kezelés mellett a FitLine All in 1000 joghurt fogyasztását tartanám indokoltnak, az egész kúra alatt és azt követően is, legalább 20 napig.
Üdvözlettel:
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2010-11-22 15:54:16
Tisztelt Dr. Úr!
Abban kérném a tanácsát,hogy az alfa-liponsav folyamatos napi használat mellett ( 200mg val) nem csökkenti nagyon a vércukor szintemet?Szerencsére nem vagyok cukorbeteg de az a kiegészítő szöllömag kivonat mellett ezt is tartalmaz amit szedni szeretnék. Illetve Citapram és Xyzal gyógyszerek mellett ezt lehet e alfa liponsavat fogyasztani. Illetve igaz amit a házi orvosom ajánl hogy multivitamint nem szabad betegség alatt szedni (megfázás vagy inflúenza)? Mert úgy tudtam hogy C,E Se érdemes szedni még betegség alatt is. Köszönöm előre is válaszát.
Krisztián.
Válasz 2010-11-23 10:41:31
Kedves Krisztián!

Ha az alfa liponsavval csökkenteni lehetne a vércukroszintet, akkor sok cukorbeteg problémája megoldódna! Nyugodtan fogyaszthatja és keverheti szőlőmag kivonattal is. Amit a fertőzésekről írt, abban Önnek van igaza. Egyetlen ismert és bizonyított adat, hogy bakteriális fertőzésben vasat nem szabad pótolni, mert az segíti a bacik szaporodását. A multivitaminok azonban nem szoktak sokat tartalmazni. Ellenben C-vitamin minden esetben javallott.
Üdvözlettel:
Üdvözlettel:
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2010-11-20 18:31:11
Tisztelt Doktor úr!!

Idén tavasszal leginkább szédüléses panaszokkal jártam kivizsgálásokra. Mivel minden leletem negatív volt,(vér-vizelet, belgy., szemészet, fül-orr, hasi UH, gerinc rtg., hallás vizsg., neurológia, reuma-itt csak egy B-vitamin komplext kaptam és ennyi) így azt mondták, h depressziós vagyok, ettől szédülök, idegrendszeri probléma (erről nem tudtak meggyőzni, nem is szedtem semmiféle gyógyszert rá). Közben elkezdtem gyógytornára járni, mert a jobb vállam, a nyak és a lapocka közötti izmok nagyon fájtak. De mindegyik orvos azt mondta, h ez nem lehet oka a szédülésemnek. A gyógytornát abbahagytam, mert olyan fájdalmaim lettek a nyakamban, hogy elviselhetetlen volt,(hiába mondtam minden alkalommal, h vmi nem kerek) és a szédülés is megmaradt (csak alkalmanként 5.000Ft-tal rövidítettek meg). Kellett pár hónap, mire elmúlt és ezáltal a szédülések is abbamaradtak (augusztustól- a múlt hétig jól voltam). Jelenleg ismét fájnak a vállizmaim, ugyanis eszembe jutott, hogy a hétvégén szőnyeget sikáltam és valószínűsíthetően emiatt erőltettem meg a nyaki és váll izmokat. Ismét szédülök, bizonytalan érzésem van.
Kérdésem az lenne, mivel ez is mutatja, hogy idegileg rendben vagyok, hogy mit tudok tenni annak érdekében, hogy a fájdalom és a tünetek elmúljanak? Az idén már nagyon sok időt töltöttem betegállományba, már nem nézik jó szemmel, ha ismét kiesek a munkából. Jelenleg melegen tartom ezeket az izmokat, kaptam egy gyógyszertárilag összekevert kenőcsöt - Fastum gél, ephedrine és egyéb összetevőkkel - de elég lassan, mondhatni alig érzek valami változást. Pihentetem, ahogy csak lehet, de a munkámból kifolyólag elég nehéz megoldani. Gyógytornára nem szívesen mennék, mert félek, hogy újfent akkora fájdalmakat okoznak, amik csak rontanak a helyzeten.
Viszont a szédelgés miatt nehezen közlekedek, nem tudom rendesen elvégezni a munkáimat.
Kérem, segítsen, hogy minél előbb visszanyerjem a régi életvitelemet, mert ez az év csak erről a szédülésekről szól, és lehet, hogy ettől lassan tényleg ideggyógyászhoz kell fordulnom!

Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel:
RZsanett
Válasz 2010-11-23 10:37:36
Kedves Zsanett!

A probléma hátterében állhat stressz, de az izmok feszülését mindenképp érdemes kezelni. Van egy új mikro-áram terápiás eszközünk, ami pont ilyen problémák kezelésére alkalmas, és egy-két héten belül elérhető lesz a vitaminszigeten, mert a magyar dokumentáción dolgozunk, de ha emailben megkeres ( drgulyas@vitaminsziget.com ) már hamarabb is hozzájuthat.
Üdvözlettel:
Dr. Gulyás Tamás
Tegye fel kérdését 
Kérdés:
Aláírás:




www.vitaminsziget.com © 2007-2021 - Minden jog fenntartva

MasterPass