Kapcsolat
Tel.:
Mobil:
Cím:


E-mail:
»
»
»


»
 +36 1 226 4179
 +36 30 7262 647
 1094 Budapest,
 Tűzoltó utca 54.
 Milestone udvar, Manta ház.
 info@vitaminsziget.com

SZAKÉRTŐ VÁLASZOL

Találatok száma: 1698
Kérdés 2007-09-07 07:21:49
HOGYAN LEHETNE SURGETNI A MAGOMLEST A FERFIAKNAL? A FERJEMMEL BABAT SZERETNENK DE NEKI NINCS MAGOMLESE? LEHETNE VALAMILYEN FORMABAN EZT FELPORGETNI? HA IGEN AKKOR HOGYAN? KOSZONETTEL!
TUNDE MARIA
Válasz 2007-09-10 11:28:51
Kedves Mária!

Bár gyártók állításai szerint léteznek készítmények, mint a spermakép javítására, mind az ondó mennyiségének növelésére, a legfontosabb egy urológiai-andrológiai kivizsgálás lenne. A magömlés hiányának ugyanis sok testi és persze lelki eredetű oka is lehet, melyek megoldásához mindenképpen szakemberre van szükség, de elsősorban egy alapos kivizsgálásra. Főkét azért, mert azt írja, hogy „nincs” magömlése, amin oki terápia nélkül semmilyen szer sem fog segíteni.

Üdvözlettel,
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-09-05 21:02:03
Tisztelt Doktor Úr!
Nemrég kezdtem testépítéssel foglalkozni, és ajánlotak nekem egy tablettát, metil 1 p néven. De nem tudok róla semmit, csak annyit, hogy valamilyen amino sav, és tesztoszteron növelő. Ha esetleg tudna róla mondani valami fontosat, örülnék neki, mert tartok tőle!
Előre is köszönöm!
Gábor
Válasz 2007-09-10 11:27:40
Kedves Gábor!

A metil 1P egy szteroid készítmény. Fő összetevője egy progesztogén vegyület, vagyis a progeszteron előanyaga. A progeszteron egy szetorid hormon (női nemi hormonként ismert), melyet férfiakban a herék és a mellékvesék termelnek. A készítméány egyenlőre nincs tiltó (dopping) listákon, de nem csodálkoznék, ha hamar rákerülne.
A hormonrendszer egy bonyolult és egyben egy nagyon finom rendszer is. A mellékvesében, herében, petefészkekben termelődő hormonok visszahatnak az agyalapi mirigy, illetve fentebb elhelyezkedő agyközpontok szabályozó hormontermelésére. Épp ezért a kívülről bevitt hormonok (ráadásul szintetikus vegyületek) kiszámíthatatlan hatást hozhatnak létre. (Férfiakon leggyakrabban ez impotenciához vezethet).
Mivel engem kérdezett én nem ajánlok semmilyen szintetikus készítményt az izomtömeg növelésére, bár mindenki úgy teszi tönkre a testét, ahogy neki tetszik. Még a túlzott fehérjefogyasztás is káros, savasító hatása miatt. De a gyakran alkalmazott szénhidrátdús diéta sem nyerő, ha azt finomított szénhidrátokból viszi be az ember. Javaslom a zöldségek fogyasztását, melyek klorofill tartalmuknál fogva a vérsejtek, majd azok által az izmok felépítését segítik. Ha elküdi emailcímét a drgulyas@viatminsztiget.com-ra, erre további javaslatot is tudok tenni.
Ha étrendkiegészítőt akar használni akkor glutathiont, L-glutamint, vagy L-karnitint javaslok, melyek veszélytelenek, illetve izomnövelő aminosav ksézítményeket. Ezeket a Highland is forgalmazza, és kérésére tudunk belőle rendelni, csak a webáruházba nincs kirakva.

Üdvözlettel,
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-09-03 19:37:57
Tisztelettel kérem legyen a segítségemre.5 éve roszindulatu méhnyakrákkal műtöttek,majdd sugárkezletek.Most jó ideje álandóan holyagygulladásom van Coli baktérium van a viezeletemben.Rengeteg antibiotikumot szedtem már,immunom tökre legyengült.Ajánlja-e nekem a tőzegáfonya szedését vagy sem?Mit tegyek hogy elekrüljem az örökös hólyagfertözést,gyulladást.Nemi életet nem élek tehát nem áll fen hogy partneremtöl ujrafertözödöm.Szeretnék már vmi megoldást ami antibiotikummentes,mert be is szoktam lázasodni sajnos.
KLÁRA 50
Válasz 2007-09-07 08:25:09
Kedves Klára!
Sajnos a hólyagja a korábbi sugárkezelés miatt is fogékonyabb a káros hatásokra. Mindenképpen javaslom a Clearly Cranberry fogyasztását akár hónapokon keresztül is. E mellett fontos lenne probiotikumok szedése (Fit Line All in 1000), mert a többszöri antibiotikum kúra biztosan tönkretette a bélflóráját. A bél flórájának normalizálása az immunrendszer működését is javítja, amire önnek most nagy szüksége van.

Üdvözlettel,
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-09-03 09:02:14
Tisztelt Doktor Úr!
3 éves kisfiamnál következő a probléma: 3-4 napig nincs széklete, rettenetesen kínlódik, mire sikerül (közben 4-5 is ráül a WC-re)aztán hirtelen 4-szer is kakil egy nap, panaszkodik, hogy fáj a feneke; előfordul, hogy bekakil, mert nem tudja visszatartani; néhány napja elkezdett köhögni (nincs megfázva), és az arcán piros ekcémaszerű bőrszárazság jelent meg (piros folt), ami neogranormon hatására elhalványult. Lehetséges, hogy ételallergiáról van szó? Mi a teendő? Van -e valami hatásos enzimkészítmény gyerekeknek, ha tényleg ez a probléma?
Üdvözlettel:
Anita
Válasz 2007-09-07 08:24:40
Kedves Anita!
Problémája nem egyedi, az okok pedig változatosak lehetnek. A székrekedés lehet pszichés eredetű ebben a korban, amikor a gyermek az „ez az enyém” korszakba jut, és ragaszkodik a dolgokhoz, így a székletéhez is. A hasmenés, vagy ha nem az, akkor is többszöri széklet a székrekedés után következményes lehet, hisz végre megszabadulhat a feltorlódott béltartalomtól. Az ételallergiáknak általában nem része a székrekedés. Az említett bőrtünet lehet ugyan allergia, de inkább csak egy jelzés a szervezet részéről, hisz eddig ez nem volt.
Javaslom, hogy próbálják ki a Fit Line All in 1000 joghurtot a gyermeknél, mert legfontosabb lenne a bél normál flórájának helyreállítása (ami székletprolémák esetén mindig felborul).
E mellett érdemes glicerines kúpot adni a gyermeknek naponta, hogy megtörje az ördögi kört.
Ha a probléma továbbra is fennáll, keressék fel a Bókay Gyermekklinikán erre szakosodott ambulanciáját.
Üdvözlettel:
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-09-02 23:43:16
Kedves Dr.Úr!
Szeretnénk kistesót kisfiamnak, de 4 hónapja nem sikerült teherbeesnem. Fiammal is az volt, hogy 1 évig probálkoztunk, utána kaptam clostibelgy tablettát, ami nagyon bejött. Lehetséges, hogy azt kell szednem megint, hogy megfoganjon a második baba? Mitől van, hogy nem sikerült terhes lennem? Nagyon szretnénk kis tesót kicsi fiamnak. Köszönöm
Ágota
Válasz 2007-09-07 08:24:11
Kedves Ágota!
Tduom, hogy problémája nagy pszichikai terhet jelent, de 4 hónap még nem olyan hosszú idő. Legyenek törelemmel. Egészséges pároknak csak 75%-ánál jön létre fél éven belül terhesség. A statisztikák szerint ez a szám az első év végére 90%-ra, a második év végére 95%-ra emelkedik.
Első terhessége óta sok változás töreténhetett szervezetében. Én azt tanácsolom, hogy ha egy év elteltével sem jön össze a baba, vegyenek részt egy kivizsgáláson. Addig azonban inkább koncentráljon az egészséges életmódra. A babának is jót tesz, ha egy egészséges anya méhében fejlődik. És ne helyezzenek nagy figyelmet a tervezésre. Sokszor a pszichés tényezők jelentik az akadályt.

Üdvözlettel,
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-09-02 17:08:16
Tisztelt Doktor Úr!
Csökkent pajzsmirigy működésem van. Napi 100 L-Thyroxint szedek 5 éve. 40 kilót híztam, és képtelen vagyok lefogyni, hiába diétázom. Elég sokat mozgok is. Mit tehetnék? Mindig sovány alkat voltam,most 90kg.
Gál Éva
Válasz 2007-09-07 08:23:39
Kedves Éva!
Kérem adja meg email címét, hogy fogyókúrájának részleteit egyeztethessük.

Üdvözlettel,
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-09-01 15:32:54
Tisztelt Doktor ur

Tobb temaban is lenne kerdesem, igyekszem roviden osszefoglalni ezeket. Az elso: julius kozepen elkezdtem dietazni, mert az elmult 3 evben sikerult megamra szednem 10 kilot, igy most 68kg lettem. Ugy gondoltam fogyni fogok, ha kihagyom az etrendembol a kenyeret, cukrot, rizst, krumplit es cukrot, es nagyon sok gyumolcsot eszem, foleg gdinnyet, almat, narancsot, de sajonos nem indult meg a fogyas. On mit tanacsol a testmozgason kivul, hogy alakitsam at a dietat?
A masodik kerdesem, hogy februarban abbahagytam a fogamzasgatlo szedeset, 5 evig szedtem, es 3szor jelentkezett azota a mensturaciom, de mar tobb mint 2 honapja nyoma sincs.A fogamzasgatlo elott is rendszertelen volt a menstruaciom, de mindig volt, csak nem mindig 28 naponta. Most hogy mar 2 honapja nem menstrualok, attol meg fogamzas kepes vagyok? Varjak, hogy majd csak elkezdek ujra menstrualni? Nem irtam, hogy most 27 eves vagyok, es hamarosan babat szeretnenk a parommal. Koszonettel: E.
E.
Válasz 2007-09-07 08:23:13
Kedves Kérdező!
Ami a fogyókúrát illeti, elkövetett egy nagy hibát. Igaz, hogy kiiktatta étrendjéből a magas glikémiás indexű finomított szénhidrátokat, de a gyümölcsöknek sajnos ugyanaz a hatása. A gyümölcsök a bennük található növényi színanyagok és vitaminok miatt értékesek, de hátrányuk, hogy károsan befolyásolják a cukoranyagcserét. A javaslatom az, hogy térjen át zöldségfogyasztásra. Azon belül sárgarépát csak ritkán egyen. Az elfogyasztott zöldség legalább fele nyers legyen. A salátákat azonban bőven megöntözheti hidegen sajtolt olajokkal, az nem akadályozza a fogyásban. A húsfogyasztást is jó lenne visszaszorítani heti egy-két alkalomra, és igyon legalább 4 liter tiszta vizet naponta. E mellett fogyaszthat magvakat is, de vigyázzon , hogy ne legyenk avasak.
Ez a diéta a nőgyógyászati problémáján is változtathat, de mindenképpen tanácsolom, hogy keressen fel egy nőgyógyászt, mert meg kellene vizsgálni a hormonprofilját. Ha nincs ciklusa, az a teherbeesést is gátolja, hiszen akkor nagy valószínűséggel peteérése sincs. De ezen szakember tud segíteni.

Üdvözelttel,
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-08-31 18:02:50
Tisztelt Doktor úr

A genetikai problémával kapcsolatosan kérdezném.

A micropenis: Életkorhoz képest fejletlen külső nemi szervek Életkorhoz képest kis penis Here-atrophia.
Milyen vizsgálatokat végeznek?
Olvastam, hogy hormonkezeléssel ez korrigálható?
Vannak, esetek mikor a szervezet nem reagál, a hormonkezelésre vagy a tesztoszteronra ilyenkor mit tesznek?
Hány éves korig lehet korrigálni a genetikai problémát?
A hímvessző fejlődése megindult nem baby méretű, de kb. 8-10 éves fiú fejletségén meg ált a test arányosan fejlődött tovább kivéve a kar csontozatát, ami nőiesen vékony.

Okozhatja balest ennek kialakulását
Mi okozza ezt a hibát?
Ez örökölhető?
Hormon implantátum vagy injekció hatékonyabb?

Válaszait Előre is köszönöm!
Üdvözlettel!



Julianna
Válasz 2007-09-07 08:22:21
Kedves Julianna!
Az említett kérdés sajnos nem vág a szakterületembe. Ezzel Andrológust, illetve genetikai tanácsadót keressen meg.
Üdvözlettel,
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-08-31 17:26:41
KEDVES DOKTOR ÚR! A TERHELÉSES VÉRCUKORVIZSGÁLAT ALATT MIÉRT NEM SZABAD INNI? A VÍZ HOGYAN BEFOLYÁSOLJA AZ EREDMÉNYT? KÖSZÖNÖM. ÜDV: A
ÜDV: A
Válasz 2007-09-07 08:21:49
Kedves A!
Mivel a víz felszívódik, hígítja a vért, és ez befolyásolhatja az eredményt. Bár megjegyzem, hogy ennek mértéke egy pohár víz esetén elhanyagolható.
Üdvözlettel,
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-08-30 16:17:07
Tisztelt Doktor Úr,

Az édesapám parkinzonkórban szenved és szedi a stalevo nevű gyógyszert. Ha jól tudom ez segíti a dopamin termelést. Ezekívül vitamint is szed, többek között a B komplexet, mely tartalmazza a B6 ot. A kezelő orvosa ill. az egyik vitamin ismertető könyv is arra figyelmeztet, hogy nem lehet B6-ot szedni L-dopaminnal kezelt betegeknek. Ez igaz-e, hiszen a B6 vitamin szükséges a dopamin termeléshez? Ha igaz, akkor mi legyen a vitamin szedéssel?
Hema
Válasz 2007-09-07 08:21:24
Kedves Hema!
Az ön által említett összefüggésre valóban fel szokták hívni a figyelmet. Ennek oka, hogy a B6 vitamin részt vesz az ingerületátvivő anyagok, köztük a Dopamin termelődésében is. A domapin kívülről történő bevitele és belső termelődésének növelése esteleg a kívántnál magasabb Dopamin szintet eredményezhet, mely kóros neurológiai tünetekhez (dyskinézisekhez) vezethez. Ez túlmozgásokat, grimaszoló, csámcsogó, nyelvöltő mozgásokat jelent, illetve a végtagok nagyobb rángásait. Azonban ennek a jelenségnek is több oka van, és normális domapinszint esetén is kialakulhat. Minenesetre a dózis helyes beállítása miatt -ami sokszor nehézségekbe ütközik- nem javasolják a B6-vitamin szedését, hogy ne legyen még egy tényező, amit figyelembe kell venni.
Azonban ha kivennénk a B6-ot a többi B-vitamin közül, azzal felborítanánk az arányt. Így azt tanácsolom, hogy olyan készítményt alkalmazzon, ami nem tartalmaz nagyobb mennyiségű B6 vitamint napi 5mg-nál. Ilyen például a Natures One-a-day és a Prenatal.

Üdvözlettel,
Dr. Gulyás Tamás
Tegye fel kérdését 
Kérdés:
Aláírás:




www.vitaminsziget.com © 2007-2019 - Minden jog fenntartva

MasterPass