Kapcsolat
Tel.:
Mobil:
Cím:


E-mail:
»
»
»


»
 +36 1 226 4179
 +36 30 7262 647
 1094 Budapest,
 Tűzoltó utca 54.
 Milestone udvar, Manta ház.
 info@vitaminsziget.com

SZAKÉRTŐ VÁLASZOL

Találatok száma: 1698
Kérdés 2007-08-27 17:33:21
Tisztelt Doktor Úr.

39 éves nő vagyok.emlőrákkal műtőttek,túl vagyok hat kemón meg sugárterápián.totális csupaszságom után végre kezd pelyhesedni a fejem,a baj az hogy ezüstös-fehéres-őszes tarkaság az egész fejbúbom.Úgy hallottam hogy hajfestéket kb.egy évig nem használhatok,kérdésem az lenne hogy hajbemosót vagy valami természetes hatóanyagú kencét tudna-e javallni?Válaszát előre is köszönöm.tisztelettel:évi
incze éva
Válasz 2007-09-07 08:20:40
Kedves Évi!
Erre a kérdésre sajnos nem tudok válaszolni. Logikusan ugyan úgy vélem, hogy a természetes hatóanyagú kencék nem ártalmasak, de erről nincsenek konkrét adatok, nem készültek viszgálatok.

Üdvözlettel,
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-08-22 00:34:38
Kedves Doktor Úr! Súlyos depreszió miatt Cymbalta-t kaptam.(60mg) Reggel bevettem az első kapszulát,napközben kis szédülést,izommerevséget,szomjúságot éreztem. Éjjel 3-kor viszont súlyos hypoglikémiás rohamot kaptam.Rettenetesen rosszul voltam,ömlött rólam a víz,a ruhámból csavarni lehetett volna a vizet,szédültem,nem tudtam menni,már alig volt pulzusom,éreztem,hogy perceken belül elájulok. 1.5 liter tömény cukros tea után jobb lett(az utolsó pillanatban),de itatni kellett,mert már a poharat se tudtam megfogni,nyelni is már csak nagyon nehezen. Azóta nem mertem bevenni,mert nem tudom,hogy a gyógyszer okozhatta e vagy más baj lehet(amit esetleg a gyógyszer előhozhatott?).Az orvosom sajnos szabadságon van,(szeptember közepéig)nem tudom elérni. Mit tegyek? Egyszer már előfordult ilyen évekkel ezelőtt,ugyanígy hajnali fél 4-kor,akkor az első Effektinnel jártam így,a cukor akkor is segített. Később viszont hónapokig szedtem Effektin-t,és nem volt gond.Ha nem a gyógyszer,akkor milyen okai lehetnek a súlyos hypoglikémiás rohamoknak? Köszönöm. Üdv: A
Üdv: A
Válasz 2007-08-28 20:42:15
Kedves A!
Sajnos az ilyen gyógyszerek rengeteg mellékhatást okozhatnak, különösen a szedés elkezdésének első két hetében. Mit írta, már napközben is voltak a gyógyszerre jellemző tünetei. Az éjszakai rosszulléte, is lehetett ettől. A tünetek leírása alapján lehetett éppen hypoglikémia is, ahogy ön is írta, de ez egyáltalán nem biztos, így ha nem történt vércukor mérés, ezt nem is mondhatjuk ki. Most kérdezheti, hogy de hát akkor miért lett jó a cukros teától. Először is, lehet, hogy a nélkül is rendeződött volna az állapota, másodszor pedig, hypoglikémia esetén nincs szükség 1,5 liter teára. Elég lett volna egy pohár is. Épp ezért én inkább keringési mellékhatásra gondolnék, mely járhatott alacsonyabb pulzussal, ritmuszavarral, vagy vérnyomáseséssel.
Sajnos okos tanácsot nem tudok adni, mivel ellenzem a pszichés kórképek gyógyszeres kezelését, amik sok esetben többet ártanak hosszú távon. Mivel azonban nem vagyok a kezelőorvosa nem szólhatok bele a kezelésébe. Azonban javaslom, hogy szedjen 3x3 omega 30+ kapszulát egy pár hétig, és figyelje meg van e változás. E mellett pedig keressen fel egy olyan orvos, aki gyógyszerek nélkül próbál segíteni.

Üdvözlettel,
Judit
Kérdés 2007-08-22 23:34:03
Kedves Dr.Úr!
A párommal babát szeretnénk.Ő most külföldön dolgozik és én nemsokára repülők hozzá.A
repülőútat csak gyógyszerrel tudom elviselni,ilyenkor Torecant szoktam bevenni.Abban az időben leszek nála amikor a legvalószinübb a fogamzás.Kérdésem az lenne milyen gyógyszert vehetekbe a rosszullét ellen hogy ne veszélyeztessem a magzatott ha esetleg megfogannák.Májusban volt egy terhességem ami a 6 hétre elhalt.Nem szeretnék mégegyszer igy járni.
Előre is köszönöm válaszát.Klára
Klára
Válasz 2007-08-28 20:41:01
Kedves Klára!
A Torecan elvileg nem ártalmas, azonban jobb lenne ebben az időszakban kerülni azt. A repülőn próbáljon az ablak mellett ülni és sokszor kinézni, ez csökkentheti a hányingert. E mellett javaslom, hogy már most kezdje el szedni a prenatal nevű készítményünket. Az utazás előtti és alatti napon pedig szedjen napi 3x200mg B/6-vitamint.

Üdvözlettel,
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-08-17 00:42:55
KEDVES DOKTOR ÚR! AZ EDDIGI TAPASZTALATOK ALAPJÁN A DULOXETIN OKOZHAT HÍZÁST VAGY CSÖKKENT PAJZSMIRIGYMŰKÖDÉST? KÖSZÖNÖM.
ÜDVÖZLETTEL: A
Válasz 2007-08-17 10:41:26
Kedves Kérdező!

A tapasztalatokat nem ismerem, mivel ez nem az én szakterületem, és nagyon ellenzem is az ilyen szerek használatát.

A CYMBALTA-kezelés kapcsán a leggyakoribb mellékhatások a következők: hányinger, fejfájás, szájszárazság, alvászavarés, székrekedés. A többi gyakori és kevésbé gyakori mellékhatás a következő:
Pszichés zavarok: szorongás. A kevésbé gyakori mellékhatások, melyek Önt szellemileg befolyásolhatják, az izgatottság és a tájékozódás zavara, álmosság, gyakori ásítozás, öngyilkossági gondolatok vagy viselkedés.
Idegrendszeri betegségek: szédülés, remegés vagy fáradtság. Kevésbé gyakori hatások lehetnek: az ízérzés változása, görcsrohamok, izommerevség, izomgörcs és akaratlan izommozgás vagy "szerotonin szindróma" (ritka reakció, melynek tünetei: boldogságérzés, álmosság, ügyetlenség, nyugtalanság, részegségérzés, láz, verejtékezés vagy izommerevség).
mésztőrendszeri betegségek: hasmenés, hányás vagy gyomorégés. Előfordulhat étvágytalanság és a testsúly változása (hízás vagy fogyás) is. Ritkább emésztőrendszeri mellékhatás lehet a böfögés, emésztési zavar vagy gyomor-bélgyulladás.
Májbetegségek: májgyulladás, mely hasi fájdalmat, fáradtságot és sárga bőrelszíneződést okozhat.
Fülbetegségek: forgó jellegű szédülés.
Szembetegségek: gyakori a homályos látás, kevésbé gyakori a pupillatágulat (pupilla: a szem közepén lévő sötét pont), látászavar vagy megnövekedett szembelnyomás.
Szív- vagy keringési betegségek: leggyakrabban szívdobogásérzés, hőhullám vagy fokozott verejtékezés jelentkezik. Kevésbé gyakori a kipirulás, a vérnyomás emelkedése, a kéz- és lábujjak hidegsége, a szédülés (különösen gyors felálláskor), a szapora szívverés, az éjszakai verejtékezés, a borzongás vagy az ájulás.
Szaporodási rendszer betegségei: szexuális zavarok (beleértve a merevedési zavart, a magömlés megváltozását, csökkent nemi vágyat, orgazmusképtelenséget).
Bőrbetegségek: allergiás reakciók, (viszkető) kiütés, hólyagok vagy napfény érzékenység.
Csont- és izombetegségek: izommerevség és -rángás.
Húgyúti rendszer betegségei: éjszakai vizelési inger vagy vizelési nehézség ill. képtelenség.
Általános tünetek: fogcsikorgatás, kiszáradás, meleg- vagy hidegérzet és szomjúság.
Ha az itt felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb szokatlan tünetet észlel, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.
E mellett azonban javasolnám Önnek 3x2 Omega 30+ szedését, és olyan orvos felkeresését, aki nem gyógyszerekkel próbálja orvosolni a problémát.

üdvözlettel,

Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-08-15 21:30:22
A férjemnek porckorong sérve van(gericen),sőt le is van szakadva,da nagyon szeretnénk megúszni a műtétet.Lehetséges-e?
Előre is köszönöm.
Karola
Válasz 2007-08-16 10:31:18
Kedves Karola!

A prockorong sérv speciális gyógytornával rendben tartható ugyan, de ha ténylegesen le van szakadva, végleges megoldást csak a műtét hozhat.

Üdvözlettel,
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-08-15 17:12:29
Kedves Doktor úr!

Ma kezdtem meg a CC hüvelyöblitö használatát a CC aktóz pezsgötablettával és az elsö alkalommal véreztem az öblités alatt sértett a csö,éreztem,a forgatásánál is.62 éves vagyok,a panaszom a hüvelyszárazság és a közösülés fájdalmas.Folytathatom-e a hüvelyöblítést a CC-vel?

Üdvözlettel
névtelen
Válasz 2007-08-16 10:30:53
Kedves Éva!

Valószínűleg a cső felsértette a hüvelyi nyálkahártyáját. Érdemes lenne az öblítés előtt valamilyen síkosítót használni. Sajnos a normál flóra rendbetétele nem biztos, hogy rendbe fogja hozni panaszait, mivel ez egy hormonális probléma is. Ha a vérzés, illetve a probléma továbbra is fennáll, kérem keresse fel nőgyógyászát.

Üdvözlettel,

Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-08-14 21:19:27
Tisztelt Doktor Úr!
49 éves vagyok, 3 éve kezdődött rendszertelenné válni a menstruációm, akkor 2 héten keresztül sem állt el a vérzésem, és egészségügyi küretet végeztek, azt mondták, másképp nem áll el. Most 10. napja ismét elég erős vérzésem van. Mit lehetne tenni, (küretet nagyon nem szeretnék és a hormontablettáktól is idegenkedem), illetve meddig szabad várni és remélni hogy eláll a vérzés? Köszönettel,
Júlia
Válasz 2007-08-15 11:25:43
Kedves Júlia!

Kérdésére a válasz már nem az én hatásköröm. Kérem keresse fel nőgyógyászát, mert vérzésének sok oka lehet, és veszélyessé is válhat.

Üdvözlettel,
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-08-13 23:16:27
Kedves Doktor Úr !
Több cikket is olvastam az Omega3,6,9, zsírsavak jótékony hatásáról .Ön szerint meghatározható a megfelelő arány ?? Egy vérvizsgálati eredmény segít ebben ??
Deák József
Válasz 2007-08-15 08:53:32
Kedves József!

Bár az omega 6 és omega 9 zsírsavak közül vannak, amelyek nélkülözhetetlenek, azokat csak bizonyos problémák esetén szokták ajánlani (pl.: bőr rendellenességek, illetve női bajok). Az igazság az, hogy általában ezekből bevisszük a megfelelő mennyiséget, ha helyesen táplálkozunk. Értem ezalatt a hidegen sajtolt növényi olajok használatát (oliva, napraforgó, búzacsíra, szezámolaj), illetve a megfelelő mennyiségű zöldségfogyasztást.
Az omega 3-ból azonban túl keveset viszünk be. Ez főként a tengeri halakban található. Olajok közül a lenmagolaj tartalmazza de csak az egyik fajtát (ALA), és a szervezet ebből csak 10%-ban képes előállítani a két fontosabb fajtát (EPA, DHA), ami a halakban található. Egyébként ezen olajak állatokban is megtalálhatók, ha megfelelő természetes növényi takarmánnyal etetik őket, bár nem nagy mennyiségben. Az EPA és DHA alkotja az agy és az idegrendszer zsírtartalmának 30-40%-át, a retináénak pedig 50%-át, így érthető miért van akkora jelentőségük.
Tehát kérdésére a válaszom, hogy bőséges zöldségfogyasztás és jó olajok használata (hőkezelés 180 fokon tönkreteszi őket, sőt káros anyagokat hoz létre belőlük (transz zsírok)!) esetén, csak az omega 3 pótlás az amire mindenkinek szüksége van.
Laborral ezt nemigen lehet utánkövetni, viszont a koleszterin szintje, fogyasztásuk esetén sok esetben csökken.

Üdvözlettel,
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-08-13 13:33:37
Tisztelt Doktor Úr!!
Tanácsát szeretném kérni abban, hogy mit javasol hüvelygomba kezelésére. Utánanéztem már interneten és legtöbb helyen a Pevaryl G hüvelykúpról olvastam és ez úgymond szimpatikusnak tűnt. Ön milyen készítményt javasolna?
Az áráról azonban semmilyen információt nem találtam, viszont ez is érdekelne.
Tisztelettel,
Gabriella
Válasz 2007-08-15 08:52:40
Kedves Gabriella!

A hüvelyi fertőzésekhez nem csak fertőző forrásra, de fogékony szervezetre is szükség van. Persze nemi érintkezéssel el lehet kapni bizonyos fertőzéseket, de a visszatérő makacs fertőzések kezelése nem egyszerű.
A Pevaryl G hüvelykúp nem rossz választás (vény nélkül kapható, kb. 1600 Ft), mert nem csak gombákra, de bizonyos baktériumokra is hat. Sajnos nem elég azonban kiirtani a kórokozókat, de normális környezetet is kell biztosítani a normál flóra „visszatelepüléséhez”.
Ehhez feltétlenül ajánlom a tejsavas hüvelyöblítőt a Colpo Cleanert, melyről több információt is talál oldalunkon.
Első lépésként jódos öblítést is alkalmazhat két napig, mely fertőtleníti a hüvelyi nyálkahártyát, majd a tejsav olyan környezetet biztosít, amibe könnyen visszatelepülnek a tejsavbaktériumok.

Üdvözlettel,
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-08-11 16:23:42
Tisztelt Doktor Úr,

Ne haragudjon, hogy a többi kérdezővel ellentétben én egy banálisnak tűnő problémával zavarom.
A helyzet az, hogy pont idén augusztusban egy éve, hogy felfedeztem: az arcom egyik felén (közelebbről: a jobb oldalon) száraz, szinte \"smirgliszerű\" a bőr, ami mindenféle próbálkozás ellenére nem múlik. Hol enyhébb formában, hol erőteljesebben, de ez a probléma már egy éve fennáll.
Ma már csak érzékeny bőrre való kozmetikumot használok, azt is keveset. Jártam többször is bőrgyógyászoknál, mire a legutóbbi esetben (eddig először) allergiatesztet javasoltak, amelynek az eredménye az lett, hogy \"higany-ammóniára\" vagyok allergiás. Kérdeztem, hogy mi lehet ezeknek az előfordulási neve, de nem tudtak válaszolni. Nos, én nem vagyok orvos, de azt még én is tudom, hogy ilyen vegyület nem létezik, mivel a higany nem lép reakcióba az ammóniával, következésképpen nem lehet őket elegyíteni, ilyen vegyület nem létezik. A bőrgyógyász azt javasolta, hogy keressek információt az Interneten és részéről lezárta a \"vizsgálatot\".
Ettől az én bőröm még mindig extrém állapotban van, enyhén szólva sem bababőr, pedig még csak 28 éves vagyok.
Kérem szépen a segítségét!
Zsuzsa
Válasz 2007-08-13 11:21:08
Kedves Zsuzsa!

Ezt a leletet én sem tudom mire vélni. Ott lenne érdemes érdeklődni, ahol az allergiavizsgálatot végezték. Egy bőrprobléma azonban mindig valamilyen belső zavart jelez, és nem is biztos, hogy ez az allergia hozza ki. Ennek ellenére azt javasolnám, hogy ha van amalgám tömése, azt vetesse ki. Ne használjon otthonában semmilyen olyan tisztítószert, ami ammóniát tartalmaz. Illetve egy intenzív méregtelenítést javasolnék, melyre a D-tox és a Liv-R-Support nevű készítményeink együttes (reggel az egyik, este a másik) szedését javasolnám bő folyadékfogyasztással. E mellett jó lenne, ha napi egy-két evőkanál hidegen sajtolt szezámmag olajat, és lenmag olajat (ennek elég rossz íze van, de salátába beleteheti) enne, és omega3 zsírsavat fogyasztana (napi 3tbl Omega 30+ ). Ha két hónapon belül nem érzékel javulást, keressen újra.

Üdvözlettel,

Dr. Gulyás Tamás
Tegye fel kérdését 
Kérdés:
Aláírás:




www.vitaminsziget.com © 2007-2019 - Minden jog fenntartva

MasterPass