Kapcsolat
Tel.:
Mobil:
Cím:


E-mail:
»
»
»


»
 +36 1 226 4179
 +36 30 7262 647
 1094 Budapest,
 Tűzoltó utca 54.
 Milestone udvar, Manta ház.
 info@vitaminsziget.com

SZAKÉRTŐ VÁLASZOL

Találatok száma: 1698
Kérdés 2007-06-23 10:27:25
Kedves Doktor úr!
12 éves lány vagyok.Készitettek vérképet
és kiderült hogy vas hiányos vagyok, mert
már kiskorom óta kevés zöldséget eszem és
főtt ételt sem nagyon. Nagyobb koromban már
több ételt megeszek de a főzelékeket most sem
(legtöbbet szendvicset eszek)
Sokszor szoktam beteg lenni most is beteg vagyok, és majdnem minden honapban.
MIT TETSZIK TANÁCSOLNI?
ELÖRE IS KÖSZÖNÖM!
baby
Válasz 2007-06-27 09:48:33
Kedves Baby!
A vas pótlásának önmagában nem sok értelme van. Jó lenne tudni, hogy csak vashiány volt, vagy más vérképbeli eltérés is. Azt sem tudom korán érő típus vagy -e, és esetleg vannak e havi bajaid.
Én mindenképpen a sóska, spenót és alma rendszeres fogyasztását javasolnám (az előbbi kettőt főve), amikben sok vas található. E mellett naponta 300mg C-vitamin szedését, ami fokozza a vas felszívódását. Illetve a bélrendszer működésének javítása céljából a Fit Line All in 1000 joghurtot.
üdvözlettel,
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-06-21 23:13:06
Tisztelt Doktor úr!
A következő lenne a kérdésem.
Édesanyámnak kb. 30 évvel ezelőtt korábbi háziorvosa B12 1000mg-os injekciókúrát írt fel, s utána a \"szintentartáshoz\" közel 30 évig felírta Neki a havi 1 db injekciót. Most pár hónapja új helyre költöztek, s az új háziorvos megtagadta a B12 1000mg-os injekció felírását, mondván a betegsége nem indokolja. (Egy laborvizsgálatra sem küldte el)A B12 300mg-ostírta fel, szintén havi 1 db-ot. Mondta, elmehetünk bárhova, senki nem fogja felírni Neki, mert csak valami idegi dologra írják fel.Utánanéztem, egyik fajtát sem támogatja a TB, az áruk pár forint eltéréssel ugyanaz. Ráadásul Édesanyám megvan győződve róla, hogy Neki ez az igazi gyógyszer, s jól érzi magát.
Lehetséges az, hogy 30 év injekciózás után egyik hónapról a másikra ilyen drasztikusan csökkentik az adagot?
Várom szíves válaszát, előre is köszönettel: S.M.
S.M.
Válasz 2007-06-27 09:47:18
Kedves Kérdező,

Minden orvosnak meglehet a saját véleménye. Nem tudom, mire írta fel a korábbi háziorvos az injekciót és azt sem, miért folytatta (ötleteim lennének, de nem akarok találgatásokba bocsátkozni). Erre az adagban, hosszú távon szerintem sincs szükség. Mivel egy vízoldékony vitaminról van szó, 30 naponta biztosan nincs sok értelme adni, illetve elvonása sem valószínű, hogy tünetet fog okozni. Bár ha az ő vérképzése ezektől a „löketektől” volt rendben, akkor pár hónap múlva látható lenne a hatás, ennek valószínűsége azonban csekély. Három hónap múlva érdemes lenne egy vérképet csináltatni. Én is kíváncsi lennék az eredményre.
üdvözlettel,
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-06-20 11:58:32
Tisztelt Doktor Úr !

1 hónapig vizesedés miatt Huma-Pronol-t, Silegon-t és Folsavat szedtem, amitől a vizesedés teljesen elmúlt. A Folsav elfogyott, de kontroll vizsgálatra csak később tudtam menni, így a Folsav kivételével szedtem tovább a többi gyógyszert. A Folsav elhagyása után a bokáim egyre gyakrabban bedagadnak.
Lehetséges, hogy azért vizesedik a bokám, mert elhagytam a folsavat ?
Segít e a folsav a többi általam szedett gyógyszer felszívódásában?

Ági
Válasz 2007-06-21 15:23:39
Kedves Ágnes!

Az Ön által leírt gyógyszerek alapján ön, egy előrehaladotabb állapotban lévő májbetegségben szenved. Erre kapta az említett gyógyszereket. A májbetegség egyensúlyát sokminden kibillentheti, többek között a melegfront és általában a melegebb idő. A Folsav kihagyásának nem sok köze lehet a vizesedés újbóli megjelenéséhez.

Javaslom, hogy próbálja ki Water-Away nevű készítményünket, mely elősegíti a fölös vízmenyiség kiürítését, és mellette kezdje el a Liv-R Support nevű készítményt (ebben a máriatövis mellett, amiből a Silegont is előállítják, másfajta gyógynövények és májanyagcserét segítő anagok is vannak).
üdvözlettel,
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-06-17 16:16:44
Kedves doktor úr.Elterveztem hogy a következö héten csak gyümölcsöt és zöldséget fogok enni illetve teát és nagyon sok vizet iszom.Afféle tisztó kura lenne.Ön szerint hasznos lesz a szervezetem számára vagy teljesen felesleges?Mivel az elmult idöben sok édeséget ettem és sok gyorskaját ugy gondoltam elhagyom ezt a rossz szokásom és ez lenne a kezdet.Nem azért mert kövér lennék igenis karcsu vagyok csak rossz a közérzetem és gondolom ebben az a sok méreganyag a felelös.Válaszát elöre is köszönöm.
Hajnalka
Válasz 2007-06-19 09:02:54
Kedves Hajnalka,
a közérzet romlása és a fáradékonyság valóban annak a jele, ha valami nincs rendben, ha egyensúlyzavar van a szervezetében. Ezt a zavart pedig a lerakódott mérgek, savak illetve az általuk megteremtett környezetben elszaporodó mikroorganizmusok okozzák, melyek -számunkra káros- anyagcsere-termékeikkel tovább rontják az állapotot. Én ez esetben a gyümölcsöket és a zöldségeket szétválasztanám, mivel a gyümölcsök nagy része (a cukrosabb fajta) inkább savasítja a szervezetet. Egyen rengeteg nyers zöldséget, ne keverje azt sohasem gyümölccsel, és ahogy Ön is tervezte, igyon rengeteg tiszta vizet. Ez indulásnak jó, de érdemes meg is tartani szokásként. E mellett mellőzze a finomított szénhidrátok minden formáját, és a gyorskaját is.
üdvözlettel,
Üdvözlettel,
Judit
Kérdés 2007-06-15 19:42:10
Kedves Doktor ur.

En egy 65 eves ferfi vagyok.Szeretnek valaszt kapni a problemamra.Nekem annyi a gondom hogy a bal kezemen a kormok vizszintesen berepedeznek.SAjnos problemat okoz,mert beleakad mindenbe,es faj mikor leszakad.Ez nem csak a kormom elejen tortenik,hanem az egesz kormomon.Eleg erosek a kormeim,ezert gondolom nem lehet vitamin hiany miatt.Nagyon sok vitamint szedek.De ha megis a vitamin hiany az oka,kerem irja meg hogy melyik vitaminbol szedjek tobbet.
Valaszat elore is koszono
Vincze Laszlo
Válasz 2007-06-19 09:01:23
A körmök erőssége függ a tápláltságtól, de genetikailag is meghatározott. A berepedezésnek sok oka lehet, az azonban furcsa, hogy csak a bal kezén van. Ez esetben inkább egy gombás folyamatra gondolnék, annak ellenére, hogy az hosszanti berepedéseket okoz, viszont az is okozza a köröm megvastagodását. Így látatlanban nehéz erről véleményt mondani. Ha azonban gomba álla háttérben, mindenképpen javasolnám az Fit Line All in 1000 joghurt fogyasztását, mert sajnos a gombás megbetegedések „góca” is a bélrendszer, bárhol is legyenek a kórokozók. A másik dolog a szervezete sav-bázis egyensúlyának felborulása, mely közeget teremthet a gombák megtelepedésének. Ez esetben savtalanító kúrát ajánlok, melyre a Fit Line Basic, illetve Restorate készítményei hívatottak, bő tiszta víz fogyasztása mellett. A gombák direkt irtása ugyanis ritkán hozza meg az eredményt, mivel azok megjelenése egy egyensúlyzavar következménye.
Ennek ellenére nem kizárt, hogy valamilyen vitamin vagy nyomelem hiánya okozza a problémát, csak furcsa, hogy egy oldalon. A NutriSilk nevű készítményünk pont a haj és köröm táplálására lett kifejlesztve. Összetevői egymást erősítve fejtik ki hatásukat, ezért ajánlom.
üdvözlettel,
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-06-15 00:30:00
Tisztelt Doktor Úr!

Mi gyermeket szeretnénk a férjemmel. Azután érdeklődök, hogy a teherbeesés elött valamilyen tisztítókúrát tudna e nekem ajánlani. Lennének e olyan termékek amik erre jók lennének?

Előre is köszönöm.

Tisztelettel:
Szabó Eszter
Válasz 2007-06-19 09:00:41
Kedves Eszter!
Nagyon örülök a kérdésének, mely nagy felelősségérzetre vall. Az anya szervezete a terhesség alatt a magzatot védi, épp ezért magát hajlamos megbetegíteni. Ha azonban úgy indul neki a terhességének, hogy előtte végzett egy tisztító kúrát, sokkal nagyobb esélye van rá, hogy terhessége zavartalan legyen.
Nem tudom mikor tervezik a gyermekvállalást, de az intenzív (egy-két hetes) méregtelenítések, megterhelőek és nem is olyan eredményesek. Én Önnek az optimal set használatát javasolnám, napi három liter tiszta víz elfogyasztásával. E mellet az első hónapban a Liv-R-Support és a Watre Away nevű készítményeket a vese és a máj támogatására. Ezt egyébként a párjának is ajánlom, mert a szervezet össz állapotának javulásával a spermakép is javul. Bár nem kell elfelejtenei, hogy a spermiumok érése 6 hetes folyamat. Azt azonban nem tudjuk, mikor „jön össze” a baba, tehát előre gondolkozva neki is érdemes egy ilyen „kúrát” végigcsinálni.
üdvözlettel,
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-06-14 20:52:03
Tisztelt Doktor úr!
24 éves lány vagyok és már egy éve van Streptococcus Agalactiae vírusom a nemi szervemben. Nagyon el vagyok keseredve, mert semmilyen antibiotikum sem használt eddig. A Doktor úr szerint a Teafaolaj intimszappanba keverve intimzuhanyként segíthet? Mennyi idő múlva várható javulás? Mivel kezelhetném még magam? A barátomnak nincsenek tünetei, de félek visszakapnám tőle. Őt mivel kezeljük, ha szükséges?
Nagyon szépen köszönöm a segítségét előre is.
Zsófi
Válasz 2007-06-19 08:59:24
Kedves Zsófi!
Először a barátját kéne megvizsgáltatni urológussal akkor is, ha tünetmentes. Könnyen lehet, hogy oda-vissza fertőzik egymást. Az említett kórokozó a prosztatában megtelepedhet és az ott megtelepedett kórokozók makacsak is lehetnek, így először a barátját kéne teljesen kikezelni -mely hosszasabb is lehet- utána Önt -mely ezt követően könnyebb-. Ez sajnos antibiotikum kúrát jelent, de a párjának javaslom mellette a prostech nevű készítményünket. Ez alatt az időszak alatt javaslom a gumióvszer használatát, hogy ne tudjon semelyikük visszafertőződni. Végül az Ön esetében a hüvely flórájának helyreállítása is fontos szempont, amit tejsavas hüvelyöblítéssel érhet el.
üdvözlettel,
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-06-13 22:45:58
Terhességem kb6. hetében vagyok. Hólyaghurutom miatt Nolicin tablettát szedtem, de akkor még nem tudtam az állapotomról. Most nagyon izgat, nem okozhattam bajt a babának?
A választ köszönöm!
Ildikó
Válasz 2007-06-18 17:35:07
Kedves Ildikó!

Először is gratulálok terhességéhez, ami még elég korai állapotban van. Amikor a Nolicint szedte, akkor meg még koraibb állapotban volt. Az ilyen estekben kialakuló hibák általában vagy végzetesek és el sem jut a 6. hétig, csak egy megkésett vérzést észlel, vagy nagyobb részt még rendbejönnek.
A Nolicin szedése terhesség és szoptatás ideje alatt nem javasolt, nyilván ezt olvasta és ezért is okoz önnek izgalmakat a dolog.
Tudnia kell azonban, hogy minden készítményre ráírják, hogy nem alkalmazható terhesség ideje alatt, amivel nincs elegendő számú tapasztalat. Márpedig (érhető módon) erre vonatkozó vizsgálatokat nem is végeznek, hiszen azzal indokolatlanul veszélybe sodorhatnának sok anyát és magzatot. A készítmények azonban állatkísérleteken végigmennek, és ha kifejezett magzatkárosító hatást észlelnek, azt külön jelzik.
A Nolicin kinolon típusú antibiotikum, melyről ilyen ismereteink nincsenek.
Az elmúlt 100 év alatt a penicillin származékokkal nagyon sok tapasztalat gyűlt össze, mivel nem is volt egy ideig más rendelkezésre álló antibiotikum. Éppezért annak alkalmazása biztonságosnak tekinthető, ezért nem is javasolnak mást, csak ha a penicillin ismerten hatástalan.
A magzatnak, azonban a sok feszültség is gondot okoz, így kérem nyugtassa meg magát. Járjon el a megfelelő vizsgálatokra, ahol egyre jobban meggyőződhet arról, hogy minden rendben zajlik.
Terhességének tudatában a továbbiakban azonban figyeljen oda, hogy milyen készítményeket alkalmaz, de gondolom ezt le sem kéne írnom, mert ha nem lenne felelős várandós kismama, nem is fordult volna hozzánk kérdésével.

Jó egészséget, és babavárást kívánok!
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-06-13 05:57:44
T.Doktor Úr!
Kisbabát szeretnék de sajnos magas az fsh értékem emiatt elégtelen a petefészek működésem.Nehezen van peteérésem.Túl vagyok egy lombikbeavatkozáson ami sikertelen lett. Érdeklődnék van-e valamilyen gyógyhatású készítmény ami segíthet a problémámon.Próbáltam már több mindent pl.antioxant cseppek,méhpempő kapsz,ligetszépe olaj, válaszát köszönöm.
névtelen
Válasz 2007-06-18 17:33:37
Kedves Kérdező,
Ennyi információ alapján nehéz választ adnom a kérdésére, főleg, hogy nálam a témában sokkal tapasztaltabb szakembereknél is járt. Ha lombik programra került sor, akkor feltételezem, hogy nem az FSH eltérés az egyetlen önálló probléma. Kérem küldje el leleteit e-mailben a drgulyas@vitaminsziget.hu címre, hogy pontosabb képet kaphassak állapotáról, mert felelőtlenség lenne ezek alapján bármit javasolnom. Főleg, hogy gondolom kutatásai során Ön (Önök) is alkalmazott sok mindent.

Üdvözlettel,
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-06-11 20:28:28
Tisztelt Doktor Úr!
Szeretnék többet tudni arról, hogy a vitaminkomplexek használata és a cukorbetegség kialakulása között vélhető - e összefüggés. Ha nem, akkor viszont az a kérdés merül fel, hogy az egyébként szükséges vitaminkiegészítések mértéke és a cukorbetegség hogyan függ össze.

2-es típusú cukorbetegség esetén, mivel sajnos immáron rendelkezem, egy magasabb vitaminszedés okoz-e valamilyen gondot.

válaszának előre is örülve, üdvözlettel BÉLA.
névtelen
Válasz 2007-06-18 17:32:48

Tisztelt Béla!
Jelenlegi ismereteink szerint a cukorbetegség nem áll összefüggésben még mega dózisú vitaminok fogyasztásával sem. Sajnos nagyon fontos szerepet játszik azonban a vércukor ingadozása, melyet a túl gyorsan felszabaduló cukrot tartalmazó finomított szénhidrátok, alkohol, kávé fogyasztása számottevően befolyásol.
II-es típusú cukorbetegség esetén nagyon leegyszerűsítve azt mondhatjuk, hogy a sejtek cukor (pontosabban) inzulin iránti érzékenységének lecsökkenése a fontosabb, majd másodlagosan az inzulin termelés kimerülése. A cukorbetegségről a betegségek rovatban egy részletesebb leírást talál, ott külön kifejtjük azt is, hogy milyen anyagok képesek az inzulin-érzékenységet növelni. Ennek megfelelően érdemes kialakítani étrendkiegészítését. A Glucose response sokat tartalmaz ezekből, és fogyasztása nagymértékben segít stabilizálni vércukorszintjét, mely a betegség hosszú távú következményei, és a kezelés hatékonysága miatt is fontos.

Üdvözlettel,
Dr. Gulyás Tamás
Tegye fel kérdését 
Kérdés:
Aláírás:




www.vitaminsziget.com © 2007-2019 - Minden jog fenntartva

MasterPass