Kapcsolat
Tel.:
Mobil:
Cím:


E-mail:
»
»
»


»
 +36 1 226 4179
 +36 30 7262 647
 1094 Budapest,
 Tűzoltó utca 54.
 Milestone udvar, Manta ház.
 info@vitaminsziget.com

SZAKÉRTŐ VÁLASZOL

Találatok száma: 1698
Kérdés 2007-11-25 18:22:55
Az lenne a kérdésem,hogy spermium életképessé, mozgékonyabbá tételéhez milyen vitamin készítményt javasol?
Köszönöm
Duduka
Válasz 2007-11-27 11:09:09
Kedves Duduka!

A fent említett problémára a szakirodalom több anyag együttes hatását hangsúlyozza. Ezek az L-Karnitin, L-Arginin, Cink, E-vitamin, Glutathion, Szelén, A Q10 koenzim és a Fólsav, B12 vitamin, Ginzeng. Olyan készítményünk ami ezt mindet tartalmazza, egyenlőre nincs, de a Barin Flex nevű készítményünk elég sokat tartalmaz. Ezt a FitLine Q10 plus emulsollal +E-vitamin nevű cseppel egészíteném ki.
E mellett ayurvédikus szerek közül az Ashwaganda és a Shilajit jön számításba.

Üdvözlettel,
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-11-24 21:57:23
Tisztelt Doktor Úr!Műkörömépítő vagyok,aki babát vár.Liquid-el,körömlakokkal dolgozok.Ön szerint káros lehet ezeknek az anyagoknak a belégzése?Válaszát előre is köszönöm:L.Andrea
L.Andrea
Válasz 2007-11-27 11:08:32
Kedves Andrea!

Sajnos minden körömlakk oldószert tartalmaz, amely általában valamilyen aldehid vegyület (pl az aeton is ilyen), ezek belégzése nem kívánatos, mivel kis molekulaként gyorsan felszívódnak és át is jutnak a méhlepényen. Ha teheti, kerülje ezeket, főleg az első két trimeszterben. Ha nem megoldható ez (mivel sajnos élni is kell), akkor is mindenképpen viseljen maszkot, szellőztessen sokat, és minden munka között tartson szünetet, menjen ki a szabadba és lélegezzen jó mélyeket, hogy az anyag nagy részét kiürítse.
A gyorsabb lebontás érdekében homoktövis, vagy máriatövis olaj fogyasztását ajánlom.

Üdvözlettel,

Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-11-20 14:28:41
18.hetes várandós vagyok. Gyerekkorom óta problémát okozott a tejfogysztás, mostanra viszont a sajtokat, túrót és a joghurtot is ki kellett iktatnom az étrendemből.Mit tegyek, hogy a kisbabám megfelelő mennyiségű kalciumhoz jusson? Köszönettel:
Henriett
Válasz 2007-11-21 08:18:21
Kedves Henriett!

Az európai lakosság 20-40%-a nem bírja a tejet, így nincs egyedül. Ha hozzáveszem, hogy Svácban betiltották az olyan reklámokat, amik a tejet jó kalciumforrásként reklámozzák, akkor rendben is vagyunk. A tejből ugyanis nehezen, vagy nem szívódik fel a kalcium, tehát ne legyen elkeseredve. A többi tejtermék hatékonyabb, a joghurt a legjobb, de a rengeteget be tud vinni a zöldségekből is. E mellett a Cal-Mag Zink és a Prenatal 2x1, 2x1 adagban történő szedését javaslom.

Üdvözlettel,

Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-11-20 10:27:01
Tisztelt Doktor Úr!

A problémám a következő: száraz, vízhiányos bőröm van, de a kezemen jó néhány hónapja nagyon száraz, repedezett a bőr - tenyér, ujjak, ujjak között. Kb tavasszal kezdődött. Nem viszket. Nem használok semmi új készítményt. Egyik kézkrém sem segít végleg eltüntetni, csak néhány órára. Különösen fürdés után, kézmosás után. Ha nem krémezem be fél óra és száraz, hámlik. Olyan mintha a víztől lenne, vagy legalábbis felerősítené ezt a dolgot. Vagy vitamin hiány?
Ön szerint mi lehet ez, és van-e rá megoldás?
Válaszát előre is köszönöm!
Detty
Detty
Válasz 2007-11-21 08:17:32
Kedves Detty!

Problémájának több oka is lehet, melyekre őszintén nekem is csak részben vannak ötleteim. Az biztos, hogy szöveti szinten vízhiánya van, illetve sajnos a csapvíz a klórtartalmával erre még rátesz egy lapáttal. Első körben érdemes lenne a klóros vizet kiiktatni az életéből. Szereljen fel a zuhanyra egy vízszűrőt (12-15 ezer forintos áron beszerezhető), illetve próbálja ki, hogy legalább egy hónapig tisztított ózmózisvizet iszik. Ha e-mailben megkeres, forrást is tudok adni (drgulyas@vitaminsziget.com). E mellett még bizonyos gombák is képesek ilyen tüneteket okozni.

Üdvözlettel,
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-11-15 14:06:57
Tisztelt Doktor úr!

30 éves nő vagyok, tele csalánkiütéssekkel, amik sajnos nem akarnak múlni rólam. Megpróbálom röviden leírni betegségem hosszú történetét. A problémáim 2002-ben keletkeztek, amikor 5 hónapos terhesen belecsúsztam egy aknába és szétvágtam a lábam. Ekkor kaptam lidocain érzéstelenítőt. Ezzel párhuzamosan Augmentint is szedtem mivel valami probléma volt a vizeletemmel. Kb. 2 hétre rá bedagadt a kezem majd később piros karikák jöttek először a kezemen, utána pedig az egész testemen. Elmentem egy egri doktornőhöz, aki 8 mg medrolt írt fel. kb. 1 hónapig szedtem és a tüneteim a terhesség végére elmúltak. Szülés után még kijött a kezemen pár folt, de ez már nem volt zavaró.
Aztán 2005 év elején ismét kezdődtek a panaszaim. A tünetek megjelenése előtt ismét kaptam antibiotikumot egy torokfájás miatt és a derekamba lidocain injekciót is mivel véletlenül rosszul mozdultam és nagyon fájt. Ekkor ismét az egri doktornőt kerestem meg, ismét elkezdtem a medrolt szedni. Márciusban be kellett feküdnöm az egri kórházba, ahol erythema multiformét diagnosztizáltak. Medrolt, antibiotikumot (Suplin). Anitmycotikumot (Mycosyst) és antihisztamint szedtem. Itt gyomortükrözést csináltak, ahol Helicobactert találtak, szedtem rá antibiotikumot, de a helyzet változatlan maradt.
Ezután a salgótarjáni belgyógyászaton kötöttem ki, ahol legelőször epevizsgálatot csináltak, az epetenyésztés candida albicanst igazolt, erre szedtem antibiotikumot, gombaölő gyógyszereket és féreghajtót.
Ide is be kellett feküdnöm, itt ismét megcsinálták a gyomortükrözést, illetve béltükrözést is, a helicobacteren kívül minden negatív lett megint.
Innen a II. Belklinikára kerültem, góckutatásokat csináltak, immunszerológiai vizsgálatot, de minden eredmény negatív lett. Szövettant is vettek a kiütésemből, melynek eredménye: „Ép hámmal fedett bőrrészlet, a dermisben mérsékelt oedema, perivascularisan pedig enyhe, kereksejtes beszűrődés láthathó, de vasculitisnek nincs jele. Szöveges diagnózis: urtica”
2006. áprilisában a Bőrgyógyászati Klinikára kerültem, ott ismét sok vizsgálatot csináltak, de azt mondták, hogy minden negatív, kivéve a nőgyógyászati vizsgálat során megállapított candida gombát. Itt csináltak Lidocain vizsgálatot is, annak is negatív lett az eredménye.
Ezután, nagy elkeseredésemben elkezdtem csinálni a candida diétát, amit szigorúan be is tartottam és mellette grapefrutimag kivonatot szedtem, illetve egy természetgyógyász által javasolt béltisztító tablettákat.
Tüneteim egy-két hónap alatt teljesen elmúltak, a szteroidtól nagyon meghíztam, a diéta által visszaálltam eredeti súlyomra is, nagyon jól éreztem magam. Kiütés csak akkor jött rám, ha esetleg pl. megnyomta a cipő a lábam, vagy az öv megnyomta a hasam, akkor ott mindjárt jelentkezett a csalánkiütés. Mivel úgy éreztem, hogy teljesen meggyógyultam és tényleg nem volt rajtam kiütés, megmondom őszintén nem mentem már orvoshoz.
Aztán most kb. 1 hónapja ismét nagyon megfáztam és a háziorvosom Curam nevű gyógyszert írt fel, aztán kb. két hétre rá, ahogy eddig is, ismét jelentkeztek a kiütések. Elkezdtem diétázni, szedem a grapefruitmga kivonatot, de most igazán nem tapasztalok változást. Sőt, a foltok, amik legelőször jelentkeztek még most is megvannak, igaz már csak barna foltként. Nagyon csúnya a testem, állandóan viszketek és amikor kezdődnek a kiütések ott fáj is.
Szóval, eléggé el vagyok keseredve, már azt hittem, hogy meggyógyultam és most fogalmam sincs, hogy mit csináljak ezért kérem az Ön tanácsát!
Segítségét előre is köszönöm!
névtelen
Válasz 2007-11-19 09:02:50
Kedves Kérdező!

A probléma elég szerteágazó, de találkoztam már ilyennel. Kérem keressen meg a drgulyas@vitaminsziget.com címen, illetve küldjön telefonszámot, amin elérhetem, mivel ezt a problémát részletesebben kellene megbeszélni.

Üdvözlettel,
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-11-12 18:07:42
Tisztelt Doktor Úr!
Vivien vagyok, a tüdőgyulladásos beteg, újra a segitségét szeretném kérni.Múlt hét hétfőn diagnosztizáltak nálam újból tüdőgyulladást, antibiotikumot kaptam rá, amitől ismét jobban lettem, bár még hurutosan köhögök és nagyon féradtnak érzem magam.Sikerült találnom egy tüdőgyógyászt, aki végre nem forditott hátat a problémámnak és vizsgálatokra köldött.Pénteken(4 napi antibiotikum szedés után)voltam laborvizsgálaton, ahol az erdmény:CRP 68, Süllyedés 65, a többi érték teljesen rendben volt.Az orvos ma újra megröntgenezett, a gyulladás nem javult a röntgen szerint, újabb antibiotikum kúrát kaptam.Sajnos a múlt heti kúra is kikészitett, gyomorfájás, szédülés stb.az antibiotikum eredményeképpen.Nem tudom, ha a labor pénteken nem mutatott baktériumot, miért kapok újabb antibiotikumot?A gyulladás megszünését mivel tudnám elősegiteni?Valamint kérdésem lenne, hogy egy ilyen betegség esetén normális-e, hogy a fehérvérsejtszámom nem volt magasabb a normálisnál?4 hete kaptam antibiotikumot, a kúra után elkezdtem a Fitline joghurtot fogyasztani, de sajnos most itt volt az újabb kúra...Kérdésem lenne, meddig kell fogyasztanom a joghurtot, hogy rendberakja a bélrendszeremet?Félek, hogy az a rengeteg táplálékkiegészitő amiket már próbáltam, azért nem szivódnak fel, és azért nem érzem jótékony hatásukat, mert a bélrendszerem tönkre van téve.Sajnos pár hónapja észrevettem, hogy a tejet és tejtermékeket sen tudom emészteni, hasmenés kiséri fogyasztásukat, pedig régen nem volt velük semmi problémám.Az orvos azt mondta, ha rendbejövök elküld ct vizsgálatra, bár szerinte egyszerüen csak le van gyengülve a szervezetem.Válaszát előre is köszönöm
vivien
Válasz 2007-11-15 15:46:08
Kedves Vivien!

Örülök, hogy talált magának megfelelő orvost. Az antibiotikum terápiát és a váltást is megfelelően gondolom, hisz a vérlelet semmit nem mond a tüdőben levő baktériumokról, a CRP pedig igen nagyfokú gyulladásra utal. A fehérvérsejtszám emelkedés elmaradása nem megfelelő immunreakciót mutat. A bélflóra miatt az antibiotikum terápia alatt a Bioflora nevű kapszulás készítmény használatát javasolnám, és a kúra befejeztével tartanék egy 4 hetes joghurt kúrát.
Arról még nem beszéltünk, milyen étrend-kiegészítőket használt, de egyenlőre csak 2x1000mg C-vitamint és napi 400NE E-vitamint javasolnék. E mellett az immunrendszer javítására az ImmunoQ nevű készítmény használata lenne célszerű.
Állapotának alakulásáról kérem a drgulyas@vitaminsziget.com –on értesítsen.

Üdvözlettel,

Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-11-12 22:13:39
Kedves Doktor Úr,
13 hetes kismama vagyok. Barátainktól wellness hétvégét kaptunk ajándékba, de forró fürdőbe ilyenkor már nem mehetek.
Érdeklődnék, hogy körülbelül hány fokos víz az, ami a kismamák számára már nem ajánlott, és hogy ilyenkor szükség van-e nagyobb odafigyelésre a fertőzésekkel szemben? Ha igen, hogyan tudnék védekezni?
Köszönettel,
Borbála
Válasz 2007-11-15 15:45:31
Kedves Borbála!

A 40 fok körüli vízzel még nem csinál bajt. Egyébként ez a későbbi időszakban jelenthetne nagyobb gondot, mert az alhasi vérbőség a „szülés” beindulását okozhatja, főleg veszélyeztetett terhesség esetén.
A fertőzésekkel szembeni védelem fogasabb kérdés. A legjobb védekezés ha nem megy fürdőbe, de hát ebben az esetben ez nagyon nehéz a döntés. A megfelelő minőségű mosakodás fürdés után intimszappannal csökkentheti az esélyeket. Ne haragudjon ha triviális az ön számára, de tampont semmiképp se használjon, mert az nem véd, sőt melegágya lehet a gyulladásoknak.
A döntés az öné, összességében azt gondolom, hogy menjen el nyugodtan, csak a forró fürdőt, a szaunát és a gőzfürdőt kerülje. Bár ezzel kapcsolatban is megoszlanak a vélemények.

Üdvözlettel,
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-11-14 12:30:07
Tisztelt Doktor Úr!
Tudtommal a SuperGreens termék fogyasztása fehérjetartalmú étel után kb. 2 óránál előbb nem javasolt. De, mik ezek az ételek? Bocsánat, de rájöttem, a gombáról sem tudtam biztosan, fehérjetartalmú-e.
Köszönettel,
Kati
Válasz 2007-11-15 15:44:54
Kedves Kati!

A leglassabban a húsételek hagyják el a gyomrot, szigorúan ezeknél érdemes betartani a 1,5-2 órát. De magas fehérje tartalmúak még a sajtok, a hüvelyes zöldségek stb. Ezeknél azonban az 1 óra is elég.

Üdvözlettel,

Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-11-08 17:02:01
Tisztelt Doktor Úr!
29 éves férfi vagyok,pár napja amikór pisilek csíp már már éget a vízeletem a péniszem húgycsővének a végén.
Mi lehet ez?
Válaszát előre is köszönöm!
Balázs
Válasz 2007-11-12 10:46:31
Tisztelt Balázs!

Ez egy húgyúti gyulladás. Ezért kérem, menjen el kivizsgáltatni magát!

Üdvözlettel,
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-11-06 13:19:35
Tisztelt Doktor Úr!
26 éves nő vagyok, az elmúlt 2 évben 6x volt tüdőgyulladásom.Teljesen el vagyok keseredve, egy csomó vitamint eszek, próbálok figyelni az egészséges táplálkozásra, mégis minden kis náthámból tüdőgyulladás lesz.3 hete volt a legutolsó, akkor meggyógyultam, majd múlt héten ismét megfáztam és újra tüdőgyulladásba fajult a dolog.A körzeti orvos és a tüdőgyógyász szerint ez van, ezzel együtt kell élnem.Sajnos a családomban apai részről szinte mindenki tüdőrákban halt meg.Ezért vagyok megijedve, hogy genetikailag már belém van kódolva ez a betegség.Ráadásul a visszatérő tüdőgyulladás a tüdőrák egyik jele is lehet, ismereteim szerint.Kértem az orvost küldjön el vmi olyan vizsgálatra, amivel ki lehet zárni a daganatot, de csak kiröhögött, hogy ő nem látott még 30 évnél fiatalabb embernél tüdőrákot, és nem hajlandó sehova elküldeni, mert semmi bajom.Sajnos 9 évig én is dohányoztam, napi kb.10 szál cigit, de errei is csak azt mondta, hogy 40 év erős dohányzás után alakul ki a rák.El vagyok keseredve, mert a sorozatos betegségek miatt már a munkahelyemről is sokat hiányzom, egyre erősebb antibiotikumokat kapok, és úgy érzem ez az ördögi kör kezd végeláthatatlan lenni.Kérdezem a doktor Urat, mi a véleménye a dologról, tényleg én idegeskedem túl a dolgokat?Sajnos nem egy embert láttam a családban e szörnyű betegségben meghalni, biztos ezért is rettegek az egésztől. Válaszát előre is köszönöm, Vivien
vivien
Válasz 2007-11-07 14:49:56
Kedves Vivien!

Nem szeretném kommentálni a kollégák hozzáállását. Ha kéri, privát levélben kifejtem az érveimet. Nem szeretném azonban megijeszteni, mivel rák esélye így is csekély, de további kivizsgálás ez esetben elengedhetetlen. A visszatérő (és ilyen sokszor) tüdőgyulladás hátterében mindig meg kell nézni nincs e valamilyen belső légcső vagy hörgő eredetű ok mögötte. épp ezért egy bronhoszkópos vizsgálat indokolt lenne, mely ambulánsan is elvégezhető.

Üdvözlettel,

Dr. Gulyás Tamás
Tegye fel kérdését 
Kérdés:
Aláírás:




www.vitaminsziget.com © 2007-2019 - Minden jog fenntartva

MasterPass