Kapcsolat
Tel.:
Mobil:
Cím:


E-mail:
»
»
»


»
 +36 1 226 4179
 +36 30 7262 647
 1094 Budapest,
 Tűzoltó utca 54.
 Milestone udvar, Manta ház.
 info@vitaminsziget.com

SZAKÉRTŐ VÁLASZOL

Találatok száma: 1698
Kérdés 2007-10-15 11:48:14
KEDVES DOKTOR ÚR! GYOMORTÜKRÖZÉSRE KÜLDTEK,(HYPOGLIKÉMIA OKÁT KERESIK)TUDOM,HOGY ÉHGYOMORRA KELL MENNI,DE INNI SE LEHET REGGEL? A GYÓGYSZEREIMET BEVEHETEM,VAGY CSAK UTÁNA?
PARS DESC. (EZ MIT JELENT) DUODENI BIOPSIA LESZ,BOHOLYATROPHIA KIZÁRÁSA. FELSZÍVÓDÁSI ZAVAR KIZÁRÁSA. HOGY FÜGG EZ ÖSSZE A HYPOGLIKÉMIÁVAL?VAN VALAMI TERMÉSZETES KÉSZÍTMÉNY HYPOGLIKÉMIA ELLEN? KÖSZÖNÖM. ÜDV:A
ÜDV: A
Válasz 2007-10-15 13:57:57
Kedves A!

Érdemes lenne felvenni a kapcsolatot a kezelőorvosával.
Elvileg reggel ihatna, gyógyszert csak a szükségeseket lehet bevenni, ezért azt kellene tudni, hogy milyen gyógyszereket szed.
A pars descendens a leszálló szakaszt jelenti. A boholyatrófia ugyan összefügghet felszívódási zavarral, de ha van is nem feltétlen okoz hipoglikémiát. Ellenben azt kezdődő cukoranyagcsere-zavar, illetve bármilyen emésztési zavar is okozhatja.
Javaslatom első körben a bélflóra rendezése FitLine All in 1000-rel, és enzimpótlás Super Enzimes-sel .

Üdvözlettel,

Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-10-12 09:12:19
Tisztelt Doktor Ur!
Edesanyam tegnap reggel osszeesett es lebenult a bal oldala. Kiderult hogy nem agyverzes hanem valoszinuleg egy er dugult el vagy szukult annyira ossze hogy nem kapott eleg oxigent az agy es ez okozta a bajt.
Aszt szeretnem tudni mennyi eselye van a teljes felepulesre!
O most 51 eves, es nagyabol 30-40 percre ra bekerult a korhazba a neurologiara. Ma reggel mar tudta mozgatni a bal kezet egy kicsit de nem tudja koordinalni. Nem tudom pontosan aszt sem milyen gyogyszert kap.
névtelen
Válasz 2007-10-15 13:32:00
Kedves Kérdező!

Kérdésére sajnos nem tudok válaszolni. Sok esetben teljes funkció visszatérés is lehetséges, de ez az elhalt terület nagyságától, helyétől is függ. A pontos leleteket a kezelőorvosok ismerik (ismerik a neurológiai eltéréseket, illetve a CT/MR vizsgálati eredményeket). Ezek nélkül, de távlatokból ezek ismeretében is, felelőtlenség lenne részemről bármilyen véleményt mondani.

Tisztelettel,
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-10-08 11:07:26
Tisztelt doktor úr!
A nővéremnek zsíros a haja, és szeretné kipróbálni a csalános kúrát(egy Treben könyvből olvasta).Ehhez azonban gabonapálinkára lenne szüksége.Megnéztem a kereső programokban, ott azt írták, hogy a legtöbb vodka(Absolut, Finlandia, stb), és whisky gabonából készül. Az online lexikonban is a gabonapálinkához a vodka szót hozta fel értelmezésként. Tehát a kérdésem, ha csalánkúrát csinál, egyszerűen vegyen egy üveg vodkát vagy whiskyt? Ez megfelel a könyvben említett gabonapálinkának, vagy máshonnan kell beszereznie? Lenne még egy kérdésem, ami már rám vonatkozik. Kb. 4 éve elkezdett hullani a hajam(tudom, hogy egy pár szál mindenkinek kihullik, de ez több volt annál). Ezt csak a festésre fogtam, de már több, mint másfél éve nem festem a hajamat, mégis rengeteg kihullik. Ki fog nevetni, egyszer megszámoltam, száznál is több volt! Már nagyon sok mindent kipróbáltam, persze az eredmény: semmi javulás. Még mindig azon csodálkozom, hogy lehet, hogy még van hajam, mert ennek ellenére dús. Ön szerint mi lehet a problémám? Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Bánkúti Lídia
Dia
Válasz 2007-10-12 09:48:00
Kedves Lídia!

Először is semmilyen kérdés miatt nem nevetek ki senkit, mivel Önnek kicsit sem lehetett vicces, amikor számolta a hajakat.
A Vodka úgy tudom, hogy burgonyából készül, de lehet, hogy én tudom rosszul. A whisky valóban gabonából van, mindenféle hosszú érleléssel egybekötve. A gabonapálinka szerintem egy sima párlat gabonából, bár gondolom azért nem ismerjük, mert Magyarországon nincs ennek hagyománya. Ha már választani kell, valóban a whisky a jó. De gondolom itt a csalán hatóanyagainak alkoholos kivonása a lényeg, amire bármilyen szesz, alkohol alkalmas.
Ami a hajhullását illeti, sok vevőnknek igen jó tapasztalatai vannak a Nutrisilk nevű Hihgland termékkel, ami pont a haj, köröm, bőr egészségére lett kifejlesztve.
E mellett párszor utaltam már az elsavasodás jelentőségére, aminek itt is erős szerepe van, már csak azért is, mert bizonyos ásványok az anyagcserében képződő többlet savak semlegesítésére használódnak fel, és nem épülnek be kellően a megfelelő helyre. Épp ezért a Nutrisilk kiegészítéseként a FitLine Restorate+vas készítményt javaslom. Ha pedig egy normálisabb lúgosítás is érdekli, keressen meg a drgulyas@vitaminsziget.com címen.

Üdvözlettel,

Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-10-10 19:22:11
Kedves Doktor Ur!
Kisbabàt szeretnènk és most kezdtem el szedni egy Homeopatiàs szert.Baràtcserje tablettàt.Szeretnèm megtudni hogy nem gond e ha mellette Folsavat is szedek.
34 èves vagyok ès nehezen akar összejönni a baba.
Tudna esetleg segiteni hogy mèg milyen vitamin segitene? Vàlaszàt Nagyon Megköszönöm!
Àgi
Válasz 2007-10-12 08:08:11
Kedves Ági!

A Folsav szedése mindenképpen szükséges, ha babát terveznek, hisz annak megelőző hatása a velőcső fejlődési rendellenességek tekintetében pont a terhesség első időszakában van. De ez esetben napi egy-kettő tabletta Prenatalt (Highland) is javaslok, mely jobban felkészíti az ön szervezetét is a terhesség időszakára.
Így vakon nehéz tanácsot adni, mivel nem tudom mióta próbálkoznak, átestek e már valamilyen vizsgálaton, a férje spermaképe rendben van e?
Ha csak általános tanácsra kíváncsi, az Ayurvédikus Shilajit az, aminek bizonyítottan kedvező hatása van mind a peteérésre, mind a spermakép javítására.

Üdvözlettel,
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-10-07 16:17:30
Kedves Doktor Úr!

23 hetes terhes vagyok, sajnos az egyik este nagyon rosszul lettem, fájt a hátam (lapockám) utána már a gyomrom is, és még hidegrázásom is volt.A férjem bevitt a sürgősségire, ahol kaptam előbb egy vénás injekciót, majd infúziót, amitől jobban lettem. Sajnos a diagnózis epehógyag kövesség, heveny epehólyag gyulladás. Azt szeretném megkérdezni a Doktor Úrtól, hogy mit tudna javasolni a diétán kívül, azért hogy erre ne kerüljön még egyszer sor legalábbis addig, amíg meg nem születik a baba, mert műtétre nem szeretném ha sor kerülne.

Tisztelettel:
Évi
Válasz 2007-10-08 10:14:44
Kedves Éva!

Terhesség alatt valóban nem lenne szerencsés műtétre kerülnie, főleg nem hasi műtétre. Sajnos betegségét ronthatja a gyomor és a nyombél lassabb ürülése az anatómiai viszonyok miatt. A diétán kívül nem tudok én sem mást javasolni, mivel bármi plusszt mondanék, azzal éppúgy provokálhatnánk is a dolgot, hisz sok természetes megoldás előbb a tünetek fellángolásához is vezethet.
A legfontosabb a zsírszegény diéta, de mivel zsiradékra szüksége van javaslom, hogy minden nap valamelyik étkezéséhez legyen egy kis mennyiségű zsírbevitel, ami hidegen sajtolt, nyers olajokból álljon (étkezésenként max. fél kiskanál). E mellett mindent csak pároljon, illetve bár tudom, hogy így is sokszor kell pisilni járni, de igyon naponta nagyon sok tiszta vizet -kb. 3 litert az evéssel bevitt folyadékon felül-.

Üdvözlettel,

Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-10-07 11:41:19
Tisztelt Doktor úr!

A barátnőm bal lába kb. 1 héten keresztül kissé érzéketlen volt, főleg a sípcsont környékén. A hölgy dohányzik, ezért féltem őt az érszűkülettől. Ráadásul a családjában többen is szenvednek érszűkületben.
névtelen
Válasz 2007-10-08 10:14:02
Kedves Kérdező!

Ez elég kevés információ számomra. A dohányzás sajnos tényleg az érszűkület rizikófaktora, de ez esetben az idegek problémája is lehetett az ok, ami szintén lehet a dohányzástól. Egy hétig tartott és azóta semmi gond? És előtte sem volt? Nem ütötte be, a felette lévő területet? Túl sok kérdés merül fel, illetve nem tudom mi is a kérdése. Kérem vegye fel velem a kapcsolatot, hogy jobban körülírhassuk a dolgot. drgulyas@vitaminsziget.com

Üdvözlettel,

Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-09-30 13:24:46
Tisztelt Doktor Úr!
November óta (majd 1 éve) folyamatos fejfájással küszködök.
Először a háziorvosomhoz fordultam aki elküldött fül-,orr-,gégészetre, onnan rtg-re, itt semmit nem állapítottak meg.
Aztán egy neurológushoz,MRI-re.Itt csak annyit állapítottak meg hogy a homlok és arcüregben a nyálkahártya meg van vastagodva, szerintük ez arra utal, hogy volt homloküreg gyulladásom.
Közben próbálkoztak szívritmus szabályozóval, vérnyomás csökkentővel, teszem hozzá ezekkel semmi baj nincs, csak nem tudták, hogy mit csináljanak mert betegségre utaló jel nincs, csak kísérleteztek.
Elkeseredésemben elmentem egy magánklinikára, ahol megműtötték az orrsövényferdülésemet 2 hónapja, mondván, hogy ez okozhaz fejfájást.
2 hónap elteltével a fejfájásom ugyanolyan intenzív mint előtte.
Olyan mintha túlnyomás lenne a fejemben, a fülem felé sugárzik ki általában, de van hogy a fejtetőm vagy a tarkóm fáj.
A vérképem teljesen normális kivéve egyet: a rheuma faktor mennyiség 2x akkora mint a megengedett de háziorvosom erre nem tudott mit mondani mert szerinte ennek a magas értéknek valami másban is kellene jelentkeznie de minden más negatív.
Már nem tudom hová forduljak segítségért!
Kérem tanácsoljon valamit, hová menjek!?

Előre is köszönöm
U.Ágnes
U. Ágnes
Válasz 2007-10-03 08:03:48
Kedves Ágnes!

Panaszait egy banális migrén, illetve a tünetek alapján tensiós fejfájás okozhatja. A reuma faktor emelkedése elsősorban egy autoimmun arteritisre utalhat. Ez az artériák falának gyulladását, később megvastagodását okozhatja, mely az említett tünetek képében mutatkozhat meg. Első körben a Fit Line aktivize oxyplus nevű készítményt javasolnám, mely bizonyítottan hatékony migrénes fejfájás esetén. De érdemes lenne felkeresnie egy immunológust is további kivizsgálás céljából.
Ha a kórkép autoimmun eredetű, akkor több támadáspontból kell nekimennünk a problémának, de előbb ezt el kell dönteni, mert nem szeretném elárasztani drága termékekkel, céltalanul. Ha további leletei is vannak kérem a drgulyas@vitaminsziget.com-ra küldje, illetve ha rászánja magát, akkor az immunológus véleményére is kíváncsi lennék.

Üdvözlettel,

Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-09-23 23:03:25
KEDVES DR.ÚR! MILYEN ESETEKBEN NEM ALKALMAZHATÓ A FOGÁSZATI IMPLANTÁTUM BEÜLTETÉSE? (BETEGSÉGEK,GYÓGYSZEREK,EGYÉB KIZÁRÓ OKOK?) KÖSZÖNÖM.
ÜDV: A
Válasz 2007-09-25 08:57:03
Kedves A.!

A fogászati implantátumnak ellenjavallata nincs, azonban ha csontritkulás van jelen, az jelentősen ronthatja a megmaradását, kimozdulást okozhat. Persze e mellett góctalanításra is szükség van a beültetés előtt, de ezt fogorvosa el fogja önnek mondani.

Üdvözlettel,
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-09-23 22:46:22
T.DR.ÚR! PCOS ESETÉN HASZNÁLHATÓ A DEPO VERA FOGAMZÁSGÁTLÓ INJEKCIÓ,AMIT 3 HAVONTA ADNAK BE?LEHETNEK KÁROS MELLÉKHATÁSAI?RONTHATJA A PCOS TÜNETEIT?(PATTANÁS,SZŐRÖK,CIKLUSZAVAR?)MILYEN ESETEKBEN ELLENJAVALLT?ANTIDEPRESSZÁNSOK,XANAX,ALTATÓK,VALERIANA MELLETT ADHATÓ? KÖSZÖNÖM.
ÜDV: A
Válasz 2007-09-25 08:56:31
Kedves A.!

Válaszaimban próbálom sugallni az olvasókkal, hogy speciális szakmai kérdésekkel a megfelelő szakembert kérdezzék, aki amúgy is kezeli őket. Ez azért is fontos, mert ő ismeri a problémát teljes egészsében, illetve azért is, mert minden területhez mélységében egy személyben nem érthetek.
Ami a PCOS-t illeti, mindenképpem ki kell vizsgálani az anyagcsere, különösen a szénhidrát háztartás állapotát. E mellett sajnos a hormonrendszer agyi szabályozását az ön által szedett gyógyszerk befolyásolhatják. Én nem tartanám jónak, ha egy labilis homonális és anyagcsere állapot mellett egy depo készítményt alkalmaznának, de hangsúlyozom ez az én véleményem a pontos leletek ismerete nélkül.
E mellett azonban pszichés alapfolyamata miatt mindenképp javaslom az Omega 30+ 3x2, majd egy hónap elteltével 3x1 kapszula adagban történő fogyasztását. E mellett a Glucose Response nevű készítmény segítene a cukoranyagcserében, mely ma már egyértelműen a PCOS velejárója. (Hogy oka e, vagy mellette van jelen, ez vitatott).
Végül, de nem utolsó sorban hadd jegyezzem meg, hogy a savtalanítás ebben az esetben is áládsos hatású lehet, melyet tapasztalatok is igazolnak.

Üdvözlettel,
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-09-22 18:24:27
Kedves Dr. úr!
Alapvetően nincs nagy problémám, \"csak\" apróbb dolgok, amelyek a következők:köröm repedés, haj töredezés, romló fog, illetve időnként gyomorszájnál fájdalom és rossz közérzet, amit szerintem a sav okoz.Előfordul túlzott gázképződés, és emésztési gondok, pl hasmenés.
Állítólag vas, ásványianyag és nyomelem hiányom van.Ezekre én kinéztem a fitline restorate+vas készítményt, de nem tudom, hogy ez az emésztés rendbetételére is jó-e, vagy arra mást kell találni?
Olyasmit mondtak nekem, hogy sok rossz baci van a bélrendszeremben, ez a bélbolyhokat tönkreteszi, ezáltal nem képes felvenni a tápanyagokat, és nem emészt rendesen.Ezekre szeretnék egy átfogó megoldást, ha lehetséges.Előre is köszönöm a tanácsát!
névtelen
Válasz 2007-09-25 08:55:58
Kedves Kérdező!

Nagyon örülök, hogy kérdésében véleményét is megfogalmazza és látom, el is gondolkozott mi lehet problémáinak oka.
Nagyon jó választásnak tartom a Fit Line restorate+vas készítményt, de azt én a Fit Line Basic-kel is kiegészíteném, ami tartalmaz még zöldségkivonatokat, vitaminokat és probiotikumokat. Minderre azért van szüksége, mert ahogy Ön is mondta rendezni kell a bélrendszer működését és ennek első lépése a bélflóra helyreállítása. Az ásványi anyagok pótlása igen fontos a savasság kezelésére, de e mellett figyeljen oda a megfelelő mennyiségű zöldség fogyasztására is. A fenti készítményekkel csökkenni fognak a problémái, de lehet hogy teljesen nem szűnnek meg. Abban az esetben majd emésztőenzimek pótlásán is el kell gondolkozni, illetve egy intenzívebb savtalanító kúrán is.

Üdvözlettel,
Dr. Gulyás Tamás
Tegye fel kérdését 
Kérdés:
Aláírás:




www.vitaminsziget.com © 2007-2019 - Minden jog fenntartva

MasterPass