Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

HÍR


A menopauzával foglalkozó nemzetközi társaság korszerűsítette a posztmenopauza korában levő nők hormonpótló terápiájával kapcsolatban. Azt ajánlják, hogy a hormonpótló kezelés legyen része a menopauza után a nők egészségmegőrzését célzó általános stratégiának.

Küldés:  Küldés   Betűmérete:   Cikk betűmérete Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Felülvizsgálják a hormonpótló kezelések ajánlásait

A menopauzával foglalkozó nemzetközi társaság, az IMS korszerűsítette 2004-es ajánlásait a posztmenopauza korában levő nők hormonpótló terápiájával kapcsolatban. 2004 óta egyes megfigyelésen alapuló vizsgálatok további információkra derítettek fényt ezzel kapcsolatban.

Nemrégiben az IMS-ben több mint 30 szakértő tekintette át az új adatokat. Azt ajánlják, hogy a hormonpótló kezelés legyen része a menopauza után a nők egészségmegőrzését célzó általános stratégiának. Ez a stratégia magában foglalja majd az étrendre, a dohányzásra és az alkoholfogyasztási szokásokra vonatkozó tanácsokat is.

A szakemberek szerint fontos, hogy a tanácsadáson egyszerű, közérthető szavakkal magyarázzák el a nőknek a hormonpótló terápia előnyeit és kockázatait, hogy jól informáltan tudjanak dönteni.

Ami az adagolást illeti, a legalacsonyabb hatékony dózis az ajánlatos, de szükség van további kutatásokra, hogy megvizsgálják ennek viszonylagos előnyeit.

Az ajánlások között szerepel az is, hogy a 60 évesnél fiatalabb nőknek nem kell aggódniuk a hormonpótló terápia miatt. Az új adatok illetve a régiek átértékelése szerint több az előnye, mint a kockázata annak, ha a kezelést a menopauza első néhány évében megkezdik. Medwire





www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass