Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

HÍR


Azt már eddig is tudtuk, hogy a görögdinnye gazdag likopénben.

Küldés:  Küldés   Betűmérete:   Cikk betűmérete Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

A görögdinnye dícsérete

Azt már eddig is tudtuk, hogy a görögdinnye gazdag likopénben (amiben a paradicsom szintén bővelkedik), bétakarotinban, de ami most különösen felkeltette az érdeklődést iránta, az a citrullin. Amikor a görögdinnyét elfogyasztjuk, a benne található citrullin argininná alakul át. Az arginin egy aminosav, amely csodát tesz a szívvel és a keringési rendszerrel, emellett az immunrendszert is karbantartja - magyarázza a Texas Egyetem kutatója.

Sőt, a citrullin-arginin jó hatással van az elhízásra és a 2. típusú cukorbetegségre is. Az arginin nitrogénoxidot termel, ami megnyugtatja a véredényeket.

Az extra nitrogénoxid-adag növeli a vérátáramlást, ami a szívbetegségben, a magasvérnyomásban és más szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknek előnyös.

Az arginin a húgysavciklusban segít eltávolítani a szervezetből az ammóniát és más mérgező anyagokat.

A citrullin - amiből az arginin keletkezik - nagyobb mennyiségben a görögdinnye héjában fordul elő. Mivel a héját nem szokás megenni, most új fajtán kísérleteznek a Texas Egyetem kutatói, amelynek a húsában is nagyobb koncentrációt ér el a citrullin.

Forrás: Texas Egyetem/Független





www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass