Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

HÍR


A Bibliában is megénekelt egzotikus gyümölcsről, a gránátalmáról kiderült: gyógyító ereje szinte határtalan. Az utóbbi időben a modern orvoslás is felfedezte magának.

Küldés:  Küldés   Betűmérete:   Cikk betűmérete Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

A gránátalma gyógyító ereje határtalan

A Bibliában is megénekelt egzotikus gyümölcsről, a gránátalmáról kiderült: gyógyító ereje szinte határtalan. Az utóbbi időben a modern orvoslás is felfedezte magának.

Vitaminok és ásványi anyagok mellett igen értékes másodlagos növényi anyagokat, mindenekelőtt polifenolokat tartalmaz. Ezek semlegesíthetik a szervezetben meglévő agresszív káros anyagokat. A gránátalma antioxidáns, sejtvédő hatása 3-4-szeresen felülmúlja a zöld teáét és a vörösborét. Ezért ajánlják, hogy mindenki naponta fogyasszon el egy gránátalmát.

Magas vérnyomás és érelmeszesedés: A kísérletek tanúsága szerint a hipertóniás betegek vérnyomása egyéves kezelés után 20 %-kal, a mészlerakódás az érfalakon 30 %-kal csökkent.

Mérgek ellen: Csökkenti az alkohol, dohányzás, UV-sugárzás és a környezetszennyeződés okozta károk hatását. A gyümölcsben lévő vegyületek megkötik a szabadgyököket, amelyek a mérgek hatására felszabadulnak, és roncsolják a sejteket. A már károsodott sejtek helyreállításában is segédkeznek a gránátalma hatóanyagai.

Zsíranyagcsere és cukorbetegség: Csökkenti a koleszterinszintet, megelőzi a vérben a zsírsejtek elszaporodását. Csökkenti a cukor felszívódását is a bélben, azaz mérsékli a vércukorszintet, így segít megelőzni a diabétesz kialakulását.

Krónikus gyulladások: Erősíti az immunrendszert és enyhíti a krónikus gyulladásos folyamatokat, amelyek tönkreteszik a sejteket és a szöveteket. Ezért a reumatikus fájdalmaktól, a bélbetegségektől szenvedőknek is ajánlják a gránátalmát.

Forrás: STOP





www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass