Áruház
Otthoni professzionális szépségápolási készülékekForever Slim - ultrahangos zsírbontásDEESS IPL tartós szőrtelenítés Forever Beauty narancsbőr elleni és bőrfeszesítő készülék 3TECH rendszerrelNewa™ ránctalanító - 3DEEP rádiófrekvenciaVitamin, étrend-kiegészítőAKCIÓ! Vitamin csomagok GYEREK» Multivitamin, Immunerősítő csomagok» Agyturbó csomagok» Probiotikus csomagok» Influenza elleni csomagokAKCIÓ! Vitamin csomagok FELNŐTT» Allergia csomagok» Energia csomagok» Méregtelenítő csomagok» Stressz csomagok» Szív csomagok» Női alapcsomagok» Férfi alapcsomagok» Agyturbó csomagok» Mozgásszervi csomagok» Influenza csomagok» Fogyókúrás csomagok» Intim csomagok» Probiotikus csomagok» Visszér csomagok» Prosztata csomagokVitamin ÖSSZETEVŐK szerint» A-D vitamin» B vitamin» C vitamin» E vitamin» Antioxidáns» Omega 3 halolaj, lenmagolaj» Q10 koenzimGyerek vitaminok» Kisgyerekeknek» TiniknekVitamin BETEGSÉGEK szerint» Felső légúti betegségek» Immunrendszer» Allergia» Bélbetegségek» Cukorbetegség» Depresszió» Fejfájás és migrén» Férfi problémák» Méregtelenítés» Mozgásszervi, ízületi probléma» Női problémák» Szemprobléma» Szív és érrendszeri probléma» StresszMultivitamin» Felnőtt multivitamin» Gyermek multivitaminGrape Vital Grapefruitmag cseppGrape Vital Bacto Ex természetes fertőtlenítőGyógynövény készítményekGyógygombaProbiotikum, prebiotikumÁsványi anyagok, nyomelemekIzületvédők, csonterősítőkLúgosító Young pHorever Fogyókúra, méregtelenítés» Fogyókúra» MéregtelenítésÉdesítőszer: nyírfacukorBio tea - gyógytea» Bio NEUNER'S gyógytea» Bio NEUNER'S gyógytea keverékek» Bio NEUNER'S Vöröstea - Pu-Erh tea - zöld Mate tea - Ginkgo tea» Bio NEUNER'S baba - anya teaAminosavak, fehérjékEgészségvédő, gyógyászati eszközökMágnesterápia ALMAG-01, MAGOFON-01Safe Laser Dr Laser -infra lézerMikroáramú fájdalomcsillapítóInfralámpaÉtelintolerancia tesztPulzusmérő órákVérnyomásmérők Zepter Bioptron lámpaAllergiakezelő HőmérőkBaba-gyerek termékekLégtisztítókInhaláló, ArcszaunaPárásítók AlkoholdetektorokVércukormérőkVíztisztító

Kapcsolat
Tel.:
Mobil:
Cím:


E-mail:
»
»
»


»
 +36 1 226 4179
 +36 30 7262 647
 1118 Bp., Homonna utca 2-4.
 (Budaörsi út 75.),
 Yacht irodaház, I. emelet.
 info@vitaminsziget.com

HÍR


Az Ohio State University kutatói középkorú férfiak és nők egy csoportjánál vizsgálták a stressz, a depresszió és a táplálkozás kapcsolatát. A kísérletsorozatban először a pszichikai stressz és az immunvédelem összefüggését kutatták, de amikor a táplálkozási jellemzőkre is kiterjesztették a vizsgálatot, érdekes felfedezést tettek

» Független:
Küldés:  Küldés   Betűmérete:   Cikk betűmérete Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Stressz, depresszió, gyulladás - kiegyensúlyozatlanság az omega 6 és omega 3 fogyasztásban

Az Ohio State University kutatói középkorú férfiak és nők egy csoportjánál vizsgálták a stressz, a depresszió és a táplálkozás kapcsolatát.

A kísérletsorozatban először a pszichikai stressz és az immunvédelem összefüggését kutatták, de amikor a táplálkozási jellemzőkre is kiterjesztették a vizsgálatot, érdekes felfedezést tettek.

Azok a férfiak és nők, akik részt vettek a vizsgálatban, valamennyien súlyos beteg, Alzheimer-kóros hozzátartozójukat gondozták, és nagyfokú stresszt és depressziót éltek meg.

Mégis, különböztek abban, hogy a szervezetük hogyan válaszolt erre - az élethelyzetükből adódó - depresszióra és stresszre.

Azok a személyek, akinek táplálékában az omega 6 zsírsavak sokszorosan felülmúlták az omega 3 zsírsavak mennyiségét, sokkal hajlamosabbá váltak a depresszió súlyos formájára és gyulladásos betegségekre.

Az amerikai táplálkozásban gyakran hússzorosan felülmúlja az omega 6 zsírsavak mennyisége az omega 3 zsírsavakét, az egészséges arány viszont 4 : 1-hez, de még jobb a 2 : 1-hez - mondják a kutatók.

A kutatás során valamennyi kísérleti személytől vérmintát vettek, hogy teszteljék az interleukin-6, a tumor nekrózis faktor-alfa és interleukin-6 receptor molekula mennyiségét a vérben. Emellett a résztvevők egy kérdőívet is kitöltöttek, amely a depressziójuk szintjét mérte. Azok, akik az omega 6 zsírsavból az omega 3-nak a sokszorosát fogyasztották, és a depressziónak több tünetéről számoltak be, a gyulladást előidéző markerekben is bővelkedtek.

A kutatók ezt úgy fogalmazzák meg, hogy a depresszió és a rossz összetételű, omega 6 és omega 3 zsírsavakat tekintve kiegyensúlyozatlan táplálkozás együttesen előmozdítják a gyulladásokat.

Más kutatások pedig már ezt megelőzően rámutattak arra, hogy ha omega 3-mal kiegészítik a táplálékot, az előnyös hatással van a depresszióra, a szív- és érbetegségekre, a gyulladásokra és az autoimmun betegségekre.

Forrás: Science Daily

Független:

Omega 6 zsírsavakban a közönséges étolajak bővelkednek (napraforgóolaj). A koleszterin-hisztéria óta, ahelyett hogy a zsiradékfogyasztást egészében csökkentenénk, átálltunk étolajjal való főzésre, és az étolajban való sütésre (rántott húsok, zöldségek, fánkfélék). A halfogyasztás csökkent, igaz, azelőtt sem volt jelentős - például nálunk. A tengeri halak higanyszennyezettsége ma már a halkedvelőket is elriasztja.

www.vitaminsziget.com © 2007-2017 - Minden jog fenntartva

MasterPass