Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

HÍR


A reggeli igen jó befektetés, ami az egészségünket illeti – ha valaki rendesen reggelizik, egész nap jobban tud figyelni, és több energiával bírja a munkát.

Küldés:  Küldés   Betűmérete:   Cikk betűmérete Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Egészséges reggeli

A reggeli igen jó befektetés, ami az egészségünket illeti – ha valaki rendesen reggelizik, egész nap jobban tud figyelni, és több energiával bírja a munkát.

Az Amerikai Dietetikusok Szövetsége szerint azok, akik reggeliznek, ritkábban híznak el, illetve fogyókúrájuk tartósabb eredményt hoz. Az alábbi tippeket célszerű megvalósítani a még egészségesebb reggeli érdekében:

Figyeljünk oda reggelizés közben! - Ha csak öt percünk van is, üljünk le, ne rohanva, fél lábon állva reggelizzünk. Ha semmiképpen sincs időnk erre, csomagoljuk be a reggelit, és együk meg a munkahelyünkön, még mielőtt nekifognánk a napi rutinnak.

Fogyasszunk sovány fehérjét reggelire! -Lehet, hogy csábító egy szelet sütemény, de a finomított szénhidrátoktól pár óra múlva megint éhesek leszünk. Igyunk inkább sovány tejet (müzlivel vagy tejeskávéban), együnk zsírszegény joghurtot, pulykasonkát, alacsony zsírtartalmú sajtot vagy tojást. A tojás egyébként az egyik legegészségesebb reggeli, ha fogyni akarunk vagy tartani a súlyunkat. Vizsgálatok bizonyítják, hogy aki reggelire tojást eszik, kevesebb kalóriát fogyaszt délben.

Együnk sok rostot! - A sovány fehérje mellé jól illik a teljes kiőrlésű kenyér vagy müzli. Rostot tartalmaznak a gyümölcsök is, ezt is vegyük fel a reggeli étrendbe, vagy igyunk rostos gyümölcslevet. Az oldhatatlan rostok teltségérzetet keltenek, az oldhatók pedig csökkentik a koleszterinszintet. A rostdús reggeli fokozza a koncentrálóképességet is a délelőtt folyamán.

Kezdjük a napot vitaminokkal és ásványi anyagokkal! - A dietetikusok szerint több B6-vitamin, folsav, C-vitamin, kalcium, magnézium, vas, kálium és rost kerül a szervezetébe annak, aki reggelizik, mint azokéba, akik kihagyják a nap első étkezést.

Legyen a reggeli ízletes! - Aki nem élvezi az étkezést, nem is fog rászokni, illetve nem marad meg ennél a szokásánál. Ha édesszájúak vagyunk, együnk mandulás vagy diós kenyeret gyümölccsel, ne fánkot. Ha szeretjük, még a hideg pizza is jobb reggelire, mint a semmi.

Forrás: InforMed





www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass