Áruház
Otthoni professzionális szépségápolási készülékekForever Beauty 4TECH naracsbőr elleni készülék Dessa Plus IPL szőrtelenítésForever Slim - ultrahangos zsírbontásDEESS IPL tartós szőrtelenítés Forever Beauty narancsbőr elleni és bőrfeszesítő készülék 3TECH rendszerrelNewa™ ránctalanító - 3DEEP rádiófrekvenciaVitamin, étrend-kiegészítőAKCIÓ! Vitamin csomagok GYEREK» Multivitamin, Immunerősítő csomagok» Agyturbó csomagok» Probiotikus csomagok» Influenza elleni csomagokAKCIÓ! Vitamin csomagok FELNŐTT» Allergia csomagok» Energia csomagok» Méregtelenítő csomagok» Stressz csomagok» Szív csomagok» Női alapcsomagok» Férfi alapcsomagok» Agyturbó csomagok» Mozgásszervi csomagok» Influenza csomagok» Fogyókúrás csomagok» Intim csomagok» Probiotikus csomagok» Visszér csomagok» Prosztata csomagokVitamin ÖSSZETEVŐK szerint» A-D vitamin» B vitamin» C vitamin» E vitamin» Antioxidáns» Omega 3 halolaj, lenmagolaj» Q10 koenzimGyerek vitaminok» Kisgyerekeknek» TiniknekVitamin BETEGSÉGEK szerint» Felső légúti betegségek» Immunrendszer» Allergia» Bélbetegségek» Cukorbetegség» Depresszió» Fejfájás és migrén» Férfi problémák» Méregtelenítés» Mozgásszervi, ízületi probléma» Női problémák» Szemprobléma» Szív és érrendszeri probléma» StresszMultivitamin» Felnőtt multivitamin» Gyermek multivitaminGrape Vital Grapefruitmag cseppGrape Vital Bacto Ex természetes fertőtlenítőGyógynövény készítményekGyógygombaProbiotikum, prebiotikumÁsványi anyagok, nyomelemekIzületvédők, csonterősítőkLúgosító Young pHorever Fogyókúra, méregtelenítés» Fogyókúra» MéregtelenítésÉdesítőszer: nyírfacukorBio tea - gyógytea» Bio NEUNER'S gyógytea» Bio NEUNER'S gyógytea keverékek» Bio NEUNER'S Vöröstea - Pu-Erh tea - zöld Mate tea - Ginkgo tea» Bio NEUNER'S baba - anya teaAminosavak, fehérjékZepter Bioptron lámpaEgészségvédő, gyógyászati eszközökMágnesterápia ALMAG-01, MAGOFON-01Safe Laser Dr Laser -infra lézerMikroáramú fájdalomcsillapítóEgészségügyi gyorstesztekPulzusmérő órákZepter Bioptron lámpaAllergiakezelő Baba-gyerek termékekLégtisztítókInhaláló, ArcszaunaPárásítók AlkoholdetektorokVércukormérőkVíztisztító

Kapcsolat
Tel.:
Mobil:
Cím:


E-mail:
»
»
»


»
 +36 1 226 4179
 +36 30 7262 647
 1118 Bp., Homonna utca 2-4.
 (Budaörsi út 75.),
 Yacht irodaház, I. emelet.
 info@vitaminsziget.com

SZAKÉRTŐ VÁLASZOL - Barna István
Találatok száma: 20
Kérdés 2013.05.10. 09h
Víztisztítót készülök vásárolni. Kérdésem, ha a készülék minden ásványi anyagot kiszűr, hogyan érdemes a szervezetemnek szükséges ásványokat pótolni, és milyen mennyiségben, milyen formában. Van-e értelme az ásványi anyag visszapótló beszerelésének? Igaz-e az, hogy az ásványi anyagok, akárhogyan is jutnak be a szervezetbe, mindenképpen szervetlenek maradnak. Akkor hogyan szívódhatnak fel vagy épülhetnek be a szükséges mennyiségben és mi a szükséges mennyiség.
Előd Erika
Válasz 2013.05.16. 06h
A szervetlen ásványi anyagok lerakódnak a szervezetünkben, szervezetünk számára csak a szerves ásványi anyagok hasznosak.A lerakódások vérkeringési zavarokat, meszes ereket, magas vérnyomást, szívinfarktust, agyvérzést, epekővet, vesekővet okozhatnak. Az ásványvizekkel kapcsolatos fő probléma az, hogy az ásványvizekben lévő ásványi anyagok szervetlenek (nem organikusak). Igaz, hogy ezek bejutnak a vérünk keringési rendszerébe, de nem hatolnak be a sejtjeinkbe, mert a sejthártya nem ereszti át őket. A sejthártya az ásványi anyag belső fizikai minősége alapján dönt az anyagfelvételről és sejtjeink csupán a már megkötött, és szervessé vált ásványi anyagokat veszik fel. Az ásványi anyagok megkötéséhez úgynevezett transzporterekre van szükségünk, pl. növényekre, gyümölcsökre, tejre stb. Ezek az anyagok ugyanis képesek szerves kötésben megkötni a szervetlen ásványi anyagokat.
A túlzott mértékű szervetlen ásványi sók bevitele szervezetünkben gyorsítja az öregedést. A szervetlen ásványi anyagok a szervezetünk számára károsak, mert lerakódnak a szervezetünkben, gondoljunk például a koleszterin kristályokra, amik foltszerű csomókat képeznek szervezetünkben, és ezek a csomók arterioszklerózishoz vezethetnek. Szervezetünk számára csak a szerves (pl. aminosavakon megkötött) ásványi anyagok hasznosak. Ezért a gyógyszergyártásban egyre több citrátot és glükózt használnak, hogy megkössék a különböző szervetlen ásványi anyagokat. Az utóbbi évek növekvő ásványvíz fogyasztása egyértelmű kapcsolatban van a vérkeringési zavarok számának növekedésével (meszes erek, magas vérnyomás, szívinfarktus, agyvérzés), de a számtalan epekő, vesekő is figyelmeztet a szervetlen ásványi anyagok szükségtelen bevitelére.
Egyébként az ásványvízben lévő ásványok semmiképpen sem játszanának szerepet a szervezet ásványi anyag ellátásában. Lásssuk ezt egy valós példán keresztül. Vizsgáljuk meg napi szükségletünket az alábbi ásványi anyagokra vetítve.
A szervezet napi szükséglete szervetlen anyag 1 l ásványvízben Szerves ásványi anyag 100g termékben

Kalciumból a szervezet napi szükséglete 1000 mg. Szervetlen anyagból 1 l ásványvízben 45-220 mg található. 100g sajtban 1200 mg szerves ásványi anyag talákható.

Káliumból a szervezet napi szükséglete 2000 mg. Szervetlen anyagból 1 l ásványvízben 90 mg található. 100g banánban 2020 mg szerves ásványi anyag lelhető.

Magnéziumból a szervezet napi szükséglete 300 mg. Szervetlen anyagból 1 l ásványvízben 90 mg található. 100g rizsben 1200 mg szerves ásványi anyag lelhető.

Vasból a szervezet napi szükséglete 19 mg. Szervetlen anyagból 1 l ásványvízben 3 mg található. 100g babban 5,1 mg szerves ásványi anyag lelhető.

Cinkből a szervezet napi szükséglete 12 mg. Szervetlen anyagból 1 l ásványvízben 2 mg található. 100g búzakenyérben 4,3mg szerves ásványi anyag lelhető.

Nátriumból a szervezet napi szükséglete 2000 mg.Szervetlen anyagból 1 l ásványvízben 150 mg található. 100g Sajt 1300 mg szerves ásványi anyagot tartalmaz.
A fent leírtak miatt az én víztisztítómon nincs ásványi anyag visszapótló.

Remélem, hogy válaszommal a segítségére lehettem :-)
Barna István
Kérdés 2012.03.29. 06h
Tisztelt Doktor Úr,
Lányomnak egy éve kisebb-nagyobb megszakitásokkal majdnem állando jelleggel fáj az összes foga.A röntgenfelvétel nem mutat sem gyulladást,sem pedig elváltozást.Az arcuregröntgen is negativ.Kérem az Ün segitségét,vajon mi okozhat kronikus fogfájást.Korára tekintve 25 évesen nem huzathatja ki a fogait föleg ha a fogorvos nem lát okot erre.Köszönöm szépen segitségét.
Maradok tisztelettel: Váradi Izabella
Váradi Izabella
Válasz 2012.03.29. 18h
Tisztelt Váradi Izabella!

Sajnos ebben nem tudok Önnek segíteni. Vélhetően elcsúszott felém a kérdése, mert ezen az oldalon a vízzel kapcsolatos témakörökben vagyok hivatott válaszolni.

Üdvözlettel
Barna István
Kérdés 2012.02.14. 13h
Kedves István!

Nagyon sokat olvastam az antioxidáns ionizált lúgos víz fogyasztásának jótékony hatásáról. Nekem két éve víztisztító készülékem van. Most tájékoztattak, hogy lugosító készüléket is tudnak felszerelni rá.
Mi a különbség a boltban kapható palackozott ionizált oxigénnel dúsított lúgos víz és egy otthoni víztisztító rendszerre szerelt lúgosító készülék által kapott víz között?

Előre is köszönöm válaszát.
Kati
Válasz 2012.02.16. 14h
Kedves Kati!

Mivel nem tudom, hogy milyen az otthoni víztisztítója, ezért a kérdésére nehezen tudok bizonyossággal válaszolni.
A palackozott dolgokat illetően szkeptikus vagyok. Elvileg nem lehet különbség közöttük, ha csak az nem, hogy az otthoni víztisztítóból nyert víz véhetően gazdaságosabb és környezet kímélőbb megoldás, mint a palackos verzió.
Barna István
Kérdés 2011.11.14. 23h
Kedves István!

Örülök a lehetőségnek, hogy lehet kérdezni.
A vízszűrők többsége műanyag tartályos. Az ilyen felületeken megfigyelhető a bakteriális biofilm képződés. Mit kell tenni, hogy ez elkerülhető legyen? válaszát előre is köszönöm!
Panni
Válasz 2011.11.15. 09h
Kedves Panni!

A probléma elkerülhető, ha olyan berendezést választ, amelynek a tartálya nem műanyag. Ha még is az, akkor a szűrőcserék alkalmával fertőtleníteni kell a tartályt.
Barna István
Kérdés 2011.02.28. 21h
Kedves István!

Mi a véleménye az RO víztisztítókhoz kapható vízenergetizálókról? Szükségesek, vagy nem? Az ön által forgalmazott RO gépekhez lehet-e kapni ezeket? Köszönöm!
névtelen
Válasz 2011.03.04. 09h
Kedves Kérdező!

Szerintem ez inkább hit kérdése. Olvastam olyan kísérletekről, amik igazolták az energetizáló pozitív hatását, de őszintén én ezt még nem láttam, nem tapasztaltam.

Véleményem szerint a legfontosabb, hogy folyanatosan tiszta vízhez juthassunk. Ha valakinek ezen túl más igénye is van (pl. energetizáló, ásványianyag visszapótló, lúgosító stb.), az alap gépet tetszése szerint kiegészítheti.

Természetesen az általam forgalmazott gépekhez is kapható az energetizáló egység.
Barna István
Kérdés 2011.01.02. 18h
tisztelt dokzor ur 18 eves vagyok es mer nincs et vagyam
névtelen
Válasz 2011.01.04. 09h
Én 45 vagyok és van, így ebben sajnos nem tudok segíteni.
Barna István
Kérdés 2011.01.03. 19h
Kedves István!
Előttem tettek fel egy kérdést önnek, csak sajnos a válaszát e-mailre küldte el, ezért én is feltenném a kérdést: Ön szerint a visszasózó patront kell-e használni vagy nem, pontosabban lehet e azt a vizet fogyasztani folyamatosan, amibe nem \"sózzuk\" vissza az ásványi anyagokat? Több helyen azt olvastam, hogy mivel ezek az ásványi anyagok szervetlenek, ezért fel sem tudnak szívódni, sőt még le is rakódnak. Ennek alapján logikus lenne a visszasózó patron mellőzése, viszont máshol meg olyanokat is írnak, hogy az ilyen alacsony ásványi anyag tartalmú víz fogyasztása kifejezetten káros. Mi az igazság?
Még egy kérdésem lenne, hogy mi a véleménye a deszt. víz fogyasztásáról? Válaszát köszönöm!
Balázs
Válasz 2011.01.04. 09h
Kedves Balázs
Engedje meg, hogy sikerekben gazdag Új évet kívánjak Önnek és kedves olvasóimnak!
A visszasózó patron kapcsán megjegyzem, hogy tudomásom szerint a hazánkban telepített RO berendezésekre úgy adnak forgalmazási engedélyt, ha a berendezés visszasózóval ellátott.
Senkinek nem szeretném átvállalni a döntését ennek kapcsán, de azt elárulhatom, hogy az általam használt berendezésen nincs visszasózó patron.
Évek óta rendelkezésre állnak olyan készülékek, amelyek segítségével tulajdonképpen desztvíz állítható elő. Még soha nem hallottam róla, hogy ennek rendszeres fogyasztásába bárki is belehalt volna.
Amit biztosan állíthatok, hogy a családommal közel 8 éve fogyasztunk kizárólag csak is alacsony oldottanyag tartalmú tisztított vizet és még élünk.
Üdvözlettel:
Barna István
Kérdés 2010.11.29. 17h
Kedves István!

Elolvastam a korábbi válaszait és a weboldalát is megnéztem. Ön az RO mellett tette le a voksát, ahogy azt említette is.
Nem zavarja az, vagy egyszerűen nem hiszi el, ami már több emberben is megfogalmazódott az RO kapcsán?
Pl. az, hogy az RO kiszűr szinte mindent. A víz biokultúrájának szinte 100%-át. A hasznos organizmusokat is (mivel nem tudja elkülöníteni azokat a károsaktól). Így végezetül egy olyan vizet kapunk, ami sehol sem található meg a természetben, voltaképp egy élő organizmusoktól mentes mesterséges vizet, aminek a kémhatása savas.
Manapság, amikor az elsavasodás népbetegség, miért jó ha még a víz is savas?
Ezenkívül nem lehetséges az, hogy a vízben lévő mikroorganizmusok egy részére nagy szüksége van az emberi szervezetnek?
A tiszta forrásvízből is hiányoznak ezek a hasznos mikroorganizmusok?
Azért merültek fel bennem ezek a kérdések, mert én is szeretnék egy víztisztító készüléket vásárolni, de az RO-val kapcsolatban számos kétely merült fel bennem.

Pl. a szűrőre rakódott szerves és szervetlen anyagok egy idő után bomlásnak indulnak. A lebomló anyagok nem juthatnak át ezeken a szűrőkön?

Kérem, hogy a válaszát az email címemre is juttassa el.

Üdv: Mayer Zsolt
email:zsolt.mayer@mail.com
Zsolt
Válasz 2010.11.30. 08h
Tisztelt Mayer Zsolt Úr!

Köszönettel vettem kérdését, ami természetes kepticizmust sugall az RO kapcsán.
Szeretném hangsúlyozni, hogy én senkit nem szeretnék arról meggyőzni, hogy mit, mikor és milyen formában vigyen be a szervezetébe. Véleményem szerint legyen ez mindenkinek a saját döntése.
Az RO arra való, hogy szinte mindent kiszűrjön. A víznek sokféle feladata van, a legfontosabb számomra az, hogy tiszta legyen. Van aki lepárló készüléket használ és ez által deszt.vizet fogyaszt. Nem zavar a dolog, hiszen azt is mondják egyesek, hogy az ilyen víz fogyasztása halált okoz (de mégsem!)
Így végezetül olyan vizet kapunk, ami természetes körülmények között ma már csak a gleccsereken található meg. Oldottanyag tartalma csekély (9-11 mg/l), pH-ja pedig semleges (7körüli). Ez tény, csak meg kell nézni erre alkalmas műszerrel.
Kételyei természetesek és járjon csak utána, így helyes.
A szűrők cseréje és a berendezés fertőtlenítése határozott időközönként megtörténik, tehát megoldott. Ha valaki nem cseréltet szűrőt az ilyen berendezésben, az úgy járhat (hasonlat képen), mint ha vásárolna egy autót és soha nem cserélne benne olajat.
Tisztelettel:
Barna István
Kérdés 2009.11.04. 22h
Kedves István!

Nem rég vettünk egy RO típusú víztisztító berendezést és nem tudjuk eldönteni a feleségemmel, hogy használjunk-e ásványi anyag visszasózó patront. Én azt mondom nem a feleségem azt, hogy igen. Bevizsgáltattuk a vizet és azt mondták, hogy ne igyunk belőle, mert nem jó a mikrobiológiai eredménye!!!??? Bevallom kicsit elbizonytalanodtam. Kíváncsi lennék az Ön véleményére. Válaszát várom a privát e-mail címemre is: belo63@freemail.hu
Köszönettel:
István
Válasz 2009.11.16. 08h
Tisztelt Kérdező!

Kérésének megfelelően válaszomat elküldöm az itt feltűntetett címére.

Üdvözlettel:
Barna István
Barna István
Kérdés 2009.11.04. 14h
Kedves István,
A mecsekben lévő 50 m. mély fúrt kutunkra szeretnénk víztisztító megoldást. Homok szinte nincs, esetleg apró kövek. Régi bemérés eredmémnye: csecsemők nem ihatják. i 20 éve isszuk és semmi bajunk sincs tőle.
Szeretnék egy jó víztisztító megoldást, de nem 400 ezerért! Az ozmózisos nagyon jó, de csak ivóvízre, és nem oldja meg a rendkívül kemény víz problémát sem.
Lenne esetleg javaslata?KDF szűrő, az csak a klórra van kihegyezve.
Segítségét előre is köszönöm, válaszát kérem az info@homecentrum.hu címre szíveskedjék küldeni.
köszönettel
Asztalos Istvánné
névtelen
Válasz 2009.11.16. 08h
Tisztelt Asztalos Istvánné!

Kérésének megfelelően válaszomat az Ön által említett címre küldöm.

Üdvözlettel:
Barna István
Barna István
1 2
www.vitaminsziget.com © 2007-2018 - Minden jog fenntartva

MasterPass