Kapcsolat
Tel.:
Mobil:
Cím:


E-mail:
»
»
»


»
 +36 1 226 4179
 +36 30 7262 647
 1094 Budapest,
 Tűzoltó utca 54.
 Milestone udvar, Manta ház.
 info@vitaminsziget.com

SZAKÉRTŐ VÁLASZOL

Találatok száma: 1691
Kérdés 2010-06-14 19:49:49
Tisztelt Doktorúr!
3 hónapos gyermekemet szoptatom és azt szeretném megkérdezni, hogy ezidő alatt lehet-e ezeket a lúgosító termékeket alkalmazni? Lúgosítás alatt felszabaduló méreganyagok nem károsak-e, ha bejutnak a tejbe?
Válaszát előre is köszönöm!
névtelen
Válasz 2010-06-18 10:25:39
Kedves Kérdező!
Igen fogyaszthatja a terméket, de érdemes kisebb töménységben az első egy-két hétben, (csak fél kanál supergreens por egy liter vízhez), és így semmiképp semm lesz olyan mértékű méregtelenítő hatás, ami a tejbe is bekerülhetne.
Üdvözlettel:
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2010-06-16 09:07:12
Tisztelt Doktornő!

Nem tudom, hogy a kérdés ideillő-e, de nálam 1 évvel ezelőtt a szájsebészeten cisztát diagnosztizáltak a két alsó 6-os fogam alatt. Az egyik gyökérkezelve volt és erős fájdalmaim voltak vele később, így attól sajnos meg kellett válnom.(ez volt az első elvesztett fogam). A másik fogamban csak sima tömés van, de a ciszta azóta is ott van. Valóban nincs más megoldás erre mint a foghúzás? Fejlett orvostudományról, eszközökről beszélünk és egy cisztát semmilyen módon nem lehet eltávolítani úgy, hogy a fogamat megmentsem? Ön mit mond erre?
Válaszát előre is köszönöm.
névtelen
Válasz 2010-06-17 09:02:15
Jó napot kívámok!

A ciszták eltávolítása a hátsó fogakról mindenképpen nehéz feladat. Vannak specialista mikrosebészettel foglalkozó szájsebészek, akik meg tudják operálni ezeket a fogakat. Az esetleges műtét előtt korrekt gyökértömést kell készíteni. A therápia ( ami sok esetben sajnos valóban csak a foghúzás) a ciszta kiterjedésétől is függ. Érdemes CT_t (3 dimenziós röntgenkép)készíttetni, hogy a ciszta kiterjedését megállapítsák. Vannak kutatások arra vonatkozóan, hogy Kélcium-hidroxid gyógyszeres tömés akár fél-egy éves alkalmazásával a ciszták mérete csökkenthető, esetleg teljesen meggyógyítható a fog.Foghúzás esetén elégséges csontanyag esetén implantátum javasollt. Mindenképpen keressen fel endodontus (gyökérkezeléssel foglalkozó)specialista fogorvost.
Dr. Csillag Mária
Kérdés 2010-06-15 13:45:57
ÜDVÖZLÖM!
50 éves nő vagyok, nagyon szétállnak a fogaim (a fogszabályzás is csak hónapokra rakta rendbe!).
Szeretném megkérdezni, hogy milyen fogkefét vásároljak magamnak (elektromosból vagy, ha az jobb az ionosból)? Tudna fajtákat, márkát mondani, melyik lenne a legjobb? Kell-e fogínyzuhanyt használni, ha igen hányszor naponta? Az mire jó?
Köszönöm a válaszát!
Tisztelettel:
Kiss Andrea
Válasz 2010-06-17 08:54:39
Jó napot kívánok!
A szétálló fogak problémáját esetlegesen okozhatja parodontológiai probléma ( az íny és a fogágy krónikus gyulladása). Ebben az esetben parodontológiai kezelés segíthet meggátolni, lelassítani a fogvándorlást.A torlódott fogazat korrekt tisztítása valóban nehéz feladat. Mindenképpen használjon fogselymet, superflosst( vastagabb, fonott fogselyem), interdentális fogkefét(azaz, fogköztisztító kefét). Az elektromos fogkefék közül a medium sörtéjű ajánlott, ennek helyes használatával javítható a hatékonyság. Szájzuhany fogínygyulladás esetén nem javasolt, mert a baktériumokat az íny mélyére juttathatja, így gyulladást generál.Egészséges íny, fogazat esetén szájzuhanyt napi egyszer, inkább kúraszerűen fogmosás után alkalmazhat.
Dr. Csillag Mária
Kérdés 2010-06-15 11:13:33
Tisztelt Doktornő! Szeretném megtudni, hogy szabályosan járnak e el az sztk rendelésen, amikor azt mondják,hogy rendeses betömik a fogat gyökértömés plusz rendestömés és csak próbatömést tesznek, ami egynap mulva kiesik, mert egy évben csak egyszer lehet kedvezményesen pótolni a kiesett tömést. Mit tetszik tanácsoni? Mennyire tartós lehet igy a gyökértömés? Köszönettel várom válaszát!
Erika
Válasz 2010-06-17 08:49:26
Jó napot kívánok!

Ha a gyökérkezelt fogat megfigyelés céljából néha ideiglenes töméssel látják el 1-2 hét, vagy 1-2 hónap erejéig.Az ideiglenes tömések többfélék lehetnek. Vannak rövidtávú ( 1-2 hétig tartó) és hosszútávú- akár fél évig is tartó- fajtái. A rövidtávú tömések felszíne morzsalékosan lepereg egy idő után. Ezeket mihamarabb cserélni kell.Esetleg kérhet a rendelésen hosszútávú ideiglenes tömést, ameddig a végleges tömést meg nem kapja. Így a kellemetlenség is megszűnhet.
Dr. Csillag Mária
Kérdés 2010-06-14 12:32:38
jo napot azt szeretném kérdezni hogy nekem a koromhoz és a magaságom és a sulyomhoz képest milyen enni valokat lehett enni 39,176,72 fizikai munkát végzem
névtelen
Válasz 2010-06-14 15:22:45
Húúúúú.
Ember legyen a talpán, aki ebből megmondja!
Inkább előbb az anyagcsere típusát kellene feltérképezni, és a www.vitaforyou.com oldalon kitöltenie az anyagcsere tesztet. Ott az anyagcseréjének megfelelő táplákozási összefoglalót is talál, vagy eljuthat egy részletes tanácsadásra.
Üdvözlettel:
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2010-06-11 14:11:21
Tisztelt Doktor úr,

Édesapám kb. 2 hete al- és felkari fájdalomról panaszkodik, melyet nagyon erős izomlázhoz hasonlít. Megvizsgálta sebész, neurológus, reumatológus. A labor, ekg, nyaki röntgen mind normális, a probléma okát nem találták meg, most fizikoterápiára küldték.
Közben a fájdalomcsillapítók ellenére nem tud aludni és a karját folyamatosan a feje fölé emeli, azt mondja, úgy kevésbé kínzó a fájdalom.
Sajnálom őt és aggódom érte. Bármilyen ötletet, javaslatot szívesen fogadnék, milyen vizsgálat, szakember segíthetne kideríteni a fájdalom okát.
Köszönettel,
bernadett
bernadett
Válasz 2010-06-14 15:20:31
Kedves Bernadett!
Így látatlanban nehezen tudom megválaszolni a kérdést. Ha hárman megvizsgálaták, és nem találtak semmit, és sem biztos, hogy többet tudnék mondani, de küldje el a leleteket emailben, hátha lesz még ötletem, vagy megfelelő szakemberhez tudom iránytani.
Üdvözlettel:
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2010-06-13 18:13:49
miért nem kapok választ a kérdésemre?
Kata
Válasz 2010-06-14 15:16:47
Kedves Kata!
Elnézést kérek Öntől és minden kedves kérdezőtől.
Távollétem miatt, csak most tudtam sok kérdést megválaszolni.
Üdvözlettel:
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2010-06-09 17:31:00
Tisztelt Doktor Úr!

2007-ben kezdődött az én kálváriám, mindez egy tamponnal, életemben egyszer használtam és egy húgyúti gyulladást kaptam tőle, amivel négy hónapig antibiotikummal kezeltek, tünetmentes lettem, viszont lett egy húcsőpolipom, amit a nőgyógyász savval lekent, ezt a gynevac injekció helyrehozta, 2008 októberében műtöttek húgycsőpolippal, és a műtét után candidás lettem, a húgycsőben, illetve a hüvelyben is kimutatták. 2009 februárjában jöttek rá a problémára, hogy candidás vagyok, és akkor kezdtek el kezelni fluconazol tartalmú gyógyszerrel, júliusban nagyjából rendeződött a probléma, de a gomba még mindig ott volt, miután együtt voltam a férjemmel természetesen óvszerrel, a nemi szervemre kívülre is kiterjedt a gomba és bőrgyulladás. Ebben az évben már az ujjaimon is plakkok voltak, papulák, amire kétszer kaptam szteroidos injekciót ( az allergia vizsgálat a gombára mutatott ki allergiát) , decemberre a bőrproblémám nagyjából rendeződött, de még mindig úgy éreztem, hogy a vizelet mintha a benn maradna a hólyagomban ( hozzáteszem minenféle urulógiai vizsgálatot elvégeztek, nincs húgycsőszűkület, sem a vesémnek semmi baja) ezért elmentem a lakóhelyemi urulógushoz, aki azt mondta, hogy kizárt dolog, hogy a húcscsővemben gomba lenne, ezért írt fel summetrolimot, amit egy hónapig kellett szednem kétszer egyet, és teljesen begyullasztotta a húgycsővemet, húgyhólyagomat, nemi szervet kívül, utána kaptam az urulógustól dermycet ( 50 mg ), amit két hétig kellett szednem, de nem használt, elküldtek vissza a bőrgyógyászatra, ott kiderült, hogy most már nem candida albicans van a hüvelyben, ami eddig volt, hanem candida glabrata. Erre kaptam Nizoralt, de mint halottnak a csók, semmit sem ért:( ( jelen pillanatban is nagy húgycsőfájdalmaim vannak, viszket a nemi szervem kívül-belül) A másik, hogy a bőröm bőrtünet nélkül a fejem tetejétől a lábam ujjáig viszket, és ugyanazt a szárazság érzetet érzem, mint a nemi szervemen alul. A mellkasom belülről annyira ég és viszket, hogy sokszor a ruhát alig bírom elviselni, a hónomalja annyira ég, hogy sokszor alig bírom a karjaim felemelni! A candida diétát nagyjából elkezdtem, de nincs hozzá idegem, mivel a három év alatt annyira depresszióssá váltam, hogy teljes mértékben betartsam! Szóval a gyógyszerekkel leálltam, mert nem látom semmi értelmét, sőt méginkább a sűrűjébe kerültem, többféle tünettel! Az orvosok nem ismerik el ezt a betegséget, érthető, mivel aki nem élte át, nem tudja mivel jár! Holnap veszem meg a Ph csoda illetve annak a receptes könyvét, de fogalmam sincs mit és hogyan kezdjem, és egyáltalán ki lehet-e lábalni ebből a problémából! Szeretnék segítséget kérni, válaszát előre is köszönöm!

Kata
névtelen
Válasz 2010-06-14 15:14:15
Kedves Kata!
Vegye fel velem a kapcsolatot a drgulyas@vitaminsziget.com címen, mert ez a probléma, komplexebb annál, minthogy itt válaszoljam meg.
Üdvözlettel:
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2010-06-09 08:20:40
Üdvözlöm

kisfiam születése óta pajzsmirigyalulműködésben szenved.
Most februárban volt 3 éves, most 102 cm és 21 kg.az egy évvel ezelőtti véreredményénél a TSH: 2,74 volt. Eutyroxból 37,5-öt szedett eddig. Tavaly óta 4 cm nőtt a fiam, testsúlya tavaly óta 21 kg.
Idén május 3én levett véreredményénél a TSH: 82,05 lett,ami nagyon magas. Az orvosunk megemelte L-Tyroxin 50re.
Két hete iszunk a család lugos 9,3 ph-s vizet, nem higítva....elképzelhető hogy az befolyásolta a kicsi eredményét? már nem adjuk neki,mert nagyon megijedtünk a magas eredménytől. Vagy lehet a 4 cm-es növekedés miatt kevés a régi adag neki.
Naponta egyszer még szopizik, lehet hogy én is ittam átment az anyatejbe?
Jó hogy nem adom neki a lugos vizet?
köszönöm válaszát
Mohácsi Ágnes
Válasz 2010-06-14 15:10:32
Kedves Ágnes!
A lúgos víz ilyen problémát nem okoz, bár 8-8,5 közötti pH is elég, a folyamatos fogyasztásra.
Maga az érték, igen kiugró. Elsőre én biztosan laborhibára gyanakodnék és megismeteltetném a vizsgálatot.
Üdvözlettel:
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2010-06-05 16:16:38
Kedves Doktor Úr!

Túl vagyok egy candida-diétán, sikerült lefogynom is általa. Ha nem is kizárólagosan, de élesztő nélküli kenyeret eszem továbbra is. Most tudtam meg, hogy kisbabát várok.
Érdeklődnék, hogy árt -e a babának az élesztő nélküli kenyér? Ha pedig nem árt, akkor az élesztő nélküli életmód ártalmas -e számára?
Válaszát előre is köszönöm
Éva
Válasz 2010-06-14 15:07:55
Kedves Éva!
Nagyon örülök, ha jól van. Nem árt egyáltalán a gyermeknek az élesztő nélküli életmód...sőt.
Üdvözlettel:
Dr. Gulyás Tamás
Tegye fel kérdését 
Kérdés:
Aláírás:




www.vitaminsziget.com © 2007-2021 - Minden jog fenntartva

MasterPass