Kapcsolat
Tel.:
Mobil:
Cím:


E-mail:
»
»
»


»
 +36 1 226 4179
 +36 30 7262 647
 1094 Budapest,
 Tűzoltó utca 54.
 Milestone udvar, Manta ház.
 info@vitaminsziget.com

SZAKÉRTŐ VÁLASZOL

Találatok száma: 1698
Kérdés 2010-01-26 08:53:51
Tisztelt Doktor Úr!

Édesanyám parkinzonkórban szenved és szedi a Stalevot és Requip Monutab tbl
Kérdésem az lenne ,hogy a Stalevo tbl szedésének mi a legideálisabb napi adagolása 3x vagy gyakrabban.Vagyis a tbl hatási ideje hány óra.
Válaszát előre is köszönöm.
kati
Válasz 2010-02-05 17:06:54
Kedves Kati!
A Stalevo 3 komponensű gyógyszer; a leghosszabb ürülési idejű összetevője is 3 óra alatt feleződik, így napi 2-3-szori alkalmazása lehetséges, de akár 4-szer is adható, ezt a kezelőorvosnak kell beállítania.
Üdvözlettel:
Gulyás Tamás
Kérdés 2010-01-25 19:59:59
Kedves Doktor Úr!

Sanders porral kapcsolatban szeretnék kérdezni. A laboreredményemben a vizelet ph 5 lett.Sajnos inkább a savas ételeket kedvelem ,bár próbálok ezen változtatni. Még régebben vettem egy csomag sanders port, ritkán használtam, de most elhatároztam ,hogy minden nap készítek belőle lúgos vizet. A kérdésem az lenne mennyi vízbe mennyi kell belőle ( ezt a gyószgyszertárban se tudták) , mennyi a napi adagja, lehet -e folyamatosan ( naponta ) inni.Jobb az ha nagyobb adagot iszogatok a nap során vagy van valami szabály erre, pl. evés elött vagy evés után.

köszönöm
Zuzu
Válasz 2010-02-05 16:59:48
Kedves Zuzu!
Reggel érdemes egy teáskanállal beletenni egy pohár vízbe és meginni. Ezt folytathatja hónapokon keresztül is. Átmenetileg pár hétig fogyaszthatja napi 2-3 szor is. A fő étkezések előtt fél órán belül és utána 1-2 órán belül ne fogyassza, mert akkor nem jó a gyomorsavat semlegesíteni, ami a fehérje emésztéshez szükséges.
Üdvözlettel:
Gulyás Tamás
Kérdés 2010-01-23 22:09:05
Tisztelt doktor úr!

Hízással kapcsolatban kérem a segítségét.27 éves vagyok 160 cm és jelenleg 40 kg!Mindig is vékony alkat voltam (ez családi vonás), de ez már szerintem is kóros. Kisfiam márciusban lesz egy éves, a terhesség ideje alatt is max. 52 kg voltam.A szülés után egyből visszafogytam 46-ra majd a szoptatás alatt értem el a mostani súlyomat.Tudom, hogy ez is befolyásolja a hízást. Nem vagyok fáradékony, jól érzem magam, mégis szeretnék hízni.Az étvágyammal sosem volt gond,emellett szedem a Béres cseppet is már három hónapja, de nem érzem a hatását.
Válaszát előre is köszönöm.
Judit
Válasz 2010-02-05 16:57:30
Kedves Judit!
javaslom, hogy határozza meg az anyagcsere típusát a vitaforyou.com oldalon, és az ott javasolt táplálkozási tanácsokat vegye figyelembe. E mellett érdemes lenne, nem csak béres cseppet, hanem multivitamint is (pl.:vita for you) fogyasztani, illetve ami a legfontosabb, az emésztőenzim pótlás Digest Able és Bromelain segítségével. Ha ez nem elegendő, akkor javasolnék egy erőteljes béltisztítást, mivel az az első, amit meg kell céloznia.
Ha terhes volt, gondolom a TSH szintje volt ellenőrizve és nem volt alacsony.
Üdvözlettel:
Gulyás Tamás
Kérdés 2010-01-23 14:01:17
Tisztelt Gulyás Tamás!
26 hetes kismama vagyok. Január elején feltettek egy DJ katétert, vesekő miatt. Folyamatosan csíp a viezeletem, és égő érzésem van. Genny és fehérje nem található benne, \"csak\" vér (azt mondják, hogy az az ureter katétertől van). Kaptam vizelettisztítót, zinnat250 gr-ot, napi 2x1-et kell szednem. Ezen a héten kiderült, hogy terhességi cukorbetegségem is van, mert a terheléses vércukrom (2 órás) 4.4-ről 10,1 lett. A kérdésem az lenne, hogy az önök által forgalmazott Highland PR1121 Clearly cranberry tőzegáfonya 800 mg hatásos lenne-e hogy ne csípjen a vizeletem, szedhetném-e így, várandósan, a fenti problémákkal?
Katalin
Válasz 2010-02-05 16:53:15
Kedves Katalin!
A Clearly Cranberry hatásos lehet (és alkalmazható terhességben), de amíg DJ fent van, addig a vérzés bármikor jelentkezhet és az ellen nem segít.
A cukorterhelés figyelmeztet, de nem kell megijedni, mert az állapot a szülést követően rendeződhet. Addig is azonban kerüljön minden finomított szénhidrátot! Egyen két óránként valamilyen zöldséget és a fő étkezések előtt érdemes 200microgramm krómot, vagy 5 csepp chromium/vanadium cseppet cseppenteni a nyelve alá.
Üdvözlettel:
Gulyás Tamás
Kérdés 2010-01-22 20:05:02
Tisztelt Doktor Úr!
Az lenne a kérdésem, hogy amennyiben a supergreens port lúgos vízzel öntöm fel, akkor is szükség van e a ph cseppekre?
Segítségét előre is köszönöm.
névtelen
Válasz 2010-02-05 16:48:00
Kedves Kérdező!
Lúgos vízhez már nincs szükség prime pH-ra. De érdemes sima vízzel a pH-t is használni, mert annak nem csak lúgosító hatása van. A belőle felszabaduló oxigén ugyanis további hatásokkal rendelkezik.
Üdvözlettel:
Gulyás Tamás
Kérdés 2010-01-19 12:00:33
Kedves Bea!

Ma találtam felettébb hasznos honlapjukra!
Hogyan határozhatom meg, hogy a táplálkozás szempontjából melyik tipushoz tartozom, az anyagcsere-tipusok közül?

Válaszát köszönöm!
Kriszta
Válasz 2010-01-30 20:07:39
Sajnálom, ez nem az én szakterületem. talál ezen a portálon táplálkozási szakértőt.
BBea
Bibók Bea
Kérdés 2010-01-17 14:29:55
Mely testtájékot kell maszírozni a prosztata \"kezelése\" során?
névtelen
Válasz 2010-01-30 20:06:29
Nem értem a kérdést.
Bibók Bea
Kérdés 2010-01-16 14:36:59
Kedves Bea!
Engem az a prosztata intimtorna érdekelne amely a további nagyobbodást megállítja vagy csökkenti.Van-e ebben a témában könyv,amelyből otthon ezt ellehet sajátítani? Nem vagyok teljesen kezdő,60 évesen.A csi kung gyakorlatokat alkalmaztam régebben.A másik dolog amit kérdeznék,hogy egypár évvel ezelőtt Fonyódon prosztata maszirozáson vettem részt.Ott volt egy olyan állapot mikor a vizeletet meg lehetett inditani.Ez akkor életmentő is lehet ha valaki nem tud egyátalán vizelni.Ezt saját magamon is tudnám alkalmazni? b.jonatan.mountain@gmail.com
Brokeback Jonatán
Válasz 2010-01-30 20:06:10
Kedves Jonathan!
Kriston Andreának most jelent meg a Férfi intimtorna könyve, már kapható a könyvesboltokban.
Én azt gondolom, hogy sok hasznos információt talál benne.
A vizelési panaszai miatt inkább azt javasolnám, hogy rendszeresen végezze az intimtornát.
Nem tudom, hogy a masszázs technikáját el tudja -e oly módon sajátítani, hogy ne tegyen kárt magában.
Jó egészésget kívánok: BBea
Bibók Bea
Kérdés 2010-01-19 14:18:46
Tisztelt Gulyás Tamás!

Olvastam az eddigi válaszait, ahol több ízben is szó volt a melatoninról. Az lenne a kérdésem, hogy ez jó lenne az én esetemben is , illetve szedhető-e és hogyan? (láttam, hogy van spray változat is, ez esetleg jobb lenne?)
Ha nem, mit tudna javasolni egyébként?

Este egész jól elalszom mindenféle gyógyszer nélkül, viszont éjjel felébredek (hajnal felé, vagy felébresztenek a gyerekeim 1-2 óra körül), és képtelen vagyok visszaaludni. Szoptatok, már nem kizárólagosan, de éjjel 5-7 órán keresztül általában nem (tehát reggel 8-9ig, az esetek 90%ban nem) Kérdésem az, hogy ilyen feltételek mellett szedhető-e, bevehető-e éjjel egy tabletta (vagy a sprayből egy fél adag, ami elvileg azonnal hat)? (gyógyszert is írtak (zolpidem, max 5mg, amit próbálok minimalizálni), de gondolom ez jobb lenne, nem? és sokszor nem is használ)homeopátiát, gyógynövényeket próbáltam, (több-)kevesebb sikerrel. (egyéb:11 éve diagnosztizáltak SM betegséget, ami azóta nem jelentkezett.)
köszönöm a választ!
Anikó
Válasz 2010-01-22 09:06:17
Kedves Anikó!
A Melatotnin inkéább az elalvást segíti. AZ ön esetében mindenképpen lassú felszívódású készítményre van szükség, és nem spray formára. Ezt telefonon kérje (0623802008)
Este lefekvés előtt 3mg ot javaslok, amit kétszeresére is növelhet.
A szoptatást ez nem fogja befolyásolni.
Hála istennek, hogy az SM stabil.
Gyógyszert semmiképp se szedjen szoptatás alatt, mert az a babába is átjut.
Üdvözlettel:
Gulyás Tamás
Kérdés 2010-01-19 13:44:42
Tisztelt Gulyás Tamás!
Kérdésem a következő: mélyvénás alsóvégtagi trombózist, és tüdőembóliát lehete bioptron lámpával kezelni és milyen módon. Nagy méretű bioptron lámpám van, mivel használtan tudtam csak venni, nincs hozzá használati utasitás.
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel: Kernné
névtelen
Válasz 2010-01-22 08:58:01
Kedves Kérdező!
Erre a kórképre a lámpa nem alkalmas, megfelelő orvosi kezelés kell rá.
Lezajlott trombózis esetén a láb kezelésére azonban alkalmas.
Üdvözlettel:
Gulyás Tamás
Tegye fel kérdését 
Kérdés:
Aláírás:




www.vitaminsziget.com © 2007-2019 - Minden jog fenntartva

MasterPass