Kapcsolat
Tel.:
Mobil:
Cím:


E-mail:
»
»
»


»
 +36 1 226 4179
 +36 30 7262 647
 1094 Budapest,
 Tűzoltó utca 54.
 Milestone udvar, Manta ház.
 info@vitaminsziget.com

SZAKÉRTŐ VÁLASZOL

Találatok száma: 1698
Kérdés 2007-08-10 17:52:30
KEDVES DOKTOR ÚR!A LIGHT KÓLA ÉS MÁS CUKORMENTES ÜDÍTŐK OKOZHATNAK ZOMÁNCHIÁNYT A FOGAKON ILL. A FOGAK TÖREDEZÉSÉT,NAGYFOKÚ KOPÁSÁT?MILYEN MÁS OKAI LEHETNEK?A RENDSZERES ELLENŐRZÉS,GONDOS ÁPOLÁS ÉS EGÉSZSÉGES ÉTREND ELLENÉRE(SOK TÚRÓ,JOGHURT,SAJT,ZÖLDSÉG,GYÜMÖLCS+CA PEZSGŐTBL.)A HELYZET ROHAMOSAN ROMLIK.HÚST NEM NAGYON ESZEM,RITKÁN CSIRKE,PULYKA,MÁSFÉLE SOHA,DE HALAT IGEN.EZ LEHET GOND?KÖSZÖNÖM

ÜDVÖZLETTEL: A
Válasz 2007-08-13 11:14:37
Kedves Kérdező!

Amit az étrendjéről ír, kettős érzéseket keltenek bennem. Táplálkozása a leírás alapján egészségesnek mondható, bár az arányokat nem ismerem. A jó az lenne, ha a zöldség dominálna az étkezésében. Sajnos, ami az ivást illeti az meglep, hisz ha itt ír levelet és táplálkozása is az említett, akkor nem értem miért fogyaszt cukormentes üdítőket. Ez egy átverés, amellyel többet árt, mint használ. A Light Kóla egyenesen kiborítóan hangzik, tele Aszpartámmal, melynek káros hatásairól rengeteget olvashat. Azonban a többi édesítő szer sem jobb. Ha a kólát említette, az azt is elmondja számomra, hogy szénsavasat is fogyaszt, ami szintén nem alkalmas a fogai állapotának megőrzésére.
E mellett tudnia kell, hogy az édesített gyümölcslevek is azért tartalmaznak édesítőt, mert hígítva vannak és így a bennük levő gyümölcscukor nem kölcsönöz nekik elég édes ízt. Azonban nem mentesek azok a gyümölcscukortól sem. A 100%-os üdítők, pedig hozzáadott cukrot ugyan nem, de gyümölcscukrokat tartalmaznak.
Javaslatom, hogy iktassa ki az üdítőket az étrendjéből, fogyasszon tiszta szénsavmentes ásványvizet, vagy tisztított vizet (ez a legjobb). Ha néha üdítőt kíván legyen az 100%-os, és hígítsa 1:1 arányban tiszta vízzel (így jobban jár, mint bármely light itallal). Szintetikus italt azonban ne igyon (itt a kólára, fantára stb. gondolok).
Végeztül megjegyezném, hogy a fent említett „italok”, ha nevezhetjük azokat annak, erősen savasítják a szervezetét, és a fogzománc probléma egy figyelmeztető jel lehet. És jó időben változtatni ezen szokásán, és lúgosító étkezést követni, bő vízfogyasztással, mielőtt komolyabb problémák is felvetik a fejüket.

Üdvözlettel,

Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-08-09 02:06:54
KEDVES DOKTOR ÚR!EGY INTERNETES HONLAPON OLVASTAM,HOGY MAKACS DEPRESSZIÓ ESETÉN,AMI SEMMILYEN ANTIDEPRESSZÁNSRA NEM JAVUL,THYROXIN-T ADNAK KIS ADAGBAN(25 MG).NEM ARRÓL VOLT SZÓ,MIKOR A HYPOTHYREOSIS OKOZZA A DEPRESSZIÓT,HANEM EGÉSZSÉGES PAJZSMIRIGYMŰKÖDÉSŰ,DE MÁS KEZELÉSRE NEM REAGÁLÓ DEPRESSZIÓS BETEGEKNÉL.NEM BORÍTJA EZ FEL A NORMÁLIS PAJZSMIRIGYMŰKÖDÉST?NEMOKOZ MARADANDÓ KÁROSODÁST?KÖSZÖNÖM.
ÜDVÖZLETTEL: A
Válasz 2007-08-10 11:52:59
Erről a kezelésről még nem hallottam. Bizonyos esetekben hozhat átmeneti javulást, de hosszú távon nem hiszem, hogy ez egy működőképes módszer. Az anyagcserét fel lehet pörgetni, de ez egy pszichés betegséget nem fog meggyógyítani, csak az anyagcsere egyensúly megbillentésével változtat valamit. (Sajnos az antidepresszánsok sem gyógyítják meg ezt az állapotot, csak „kezelik”).
Ami a kérdését illeti. A pajzsmirigy és az anyalapi mirigy oda-vissza ható kapcsolatban állnak. Ha Thyroxint viszek a szervezetbe, az csökkenteni fogja a pajzsmirigy stimuláló hormon szintjét, ami csökkenti a pajzsmirigy saját termelését is. Rövid ideig alkalmazva ez elvileg nem jelent gondot, mert a szedést követően az egyensúly helyre fog állni. Hosszabb szedés alatt azonban egy új egyensúlyi helyzet áll be a gyógyszerrel. Persze idővel ez is rendeződhet, de ha nem muszáj nem szabad ezekbe a finom rendszerekbe beavatkozni.
Ami a depressziót illeti, inkább a pszichés okot kellene feltárni. Mellette pedig nagyobb dózisú omega 3 zsírsavbevitelt (1000gm EPA+DHA), illetve megfelelő ásványi anyag pótlást javaslok.

Üdvözlettel,
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-08-09 01:48:04
KEDVES DOKTOR ÚR!ÉHGYOMRI ÉS REGGELI UTÁNI VÉRCUKORVIZSGÁLATRA KÜLDTEK.A REGGELI(1 DB ZSEMLYE,1 DB KOCKASAJT,2 DL TEJ) UTÁN 2 ÓRÁVAL NÉZIK A VÉRCUKROT.MI A NORMÁLIS ÉRTÉK EBBEN AZ ESETBEN?MÁSOK A NORMÁL ÉRTÉKEK MINT A TERHELÉSES VÉRCUKORVIZSGÁLATNÁL?A METFORMINT MENNYI IDEIG KELL SZÜNETELTETNI ELŐTTE,HOGY AZ EREDETI ÁLLAPOTOT TÜKRÖZZE?(EZ FONTOS A GYÓGYSZER ELŐTT ELMARADT VIZSGÁLAT MIATT)KÖSZÖNÖM
ÜDVÖZLETTEL: A
Válasz 2007-08-10 11:52:22
Kedves Kérdező!
A terheléses vizsgálatnál leírtakat itt is irányadónak tekintheti. Többi kérdésére a kezelőorvosától kérjen választ, főleg azért is, mert nem tudom miért végzik a vizsgálatot. A Metformin szedés alapján feltételezem, hogy azt eleve cukorbetegségre kapta. A terheléses vizsgálat pedig a diagnózis megállapítására szolgál.
Egyebekben ajánlom figyelmébe a Glucose Response nevű készítményünket, mellyel természetes módon csökkentheti gyógyszerigényét és hatóanyagai a szövődmények megelőzését is szolgálják.
Üdvözlettel,
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-08-04 08:49:09
Kedves doktor ur!
Több évtizede van vesebetegségem.Csökkentett veseműködéssel.(cl:40ml)Utobbi időben ödémás lettem.kéz,boka,szemem.A vérnyomásom a nagy melegben 100/56 (gyógyszerszedés mellett)
Vizhajtót nem szedek rendszeresen mert nagyon elfáradok tőle.Ginseng kapszulát szedek.
Kérdésem.a ginseng nem árt e?Mit tehetnék a vizesedés ellen.
ágnes
Válasz 2007-08-07 14:07:58
Kedves Kérdező!
Az ödéma lehet vese és szív eredetű is. A vesének szüksége van a megfelelő nyomásértékekre a helyes működéséhez. Nem ismerem az előzményeket és a korábbi leleteit. Ha az említett vérnyomásérték vérnyomáscsökkentő gyógyszerek mellett van, mindenképpen szükséges lenne annak/azok adagját csökkenteni.
Vízhajtásra a Water Away nevű készítményünket ajánlom, ami nem olyan erőteljes hatású, mint egy gyógyszeres vízhajtó, de nem is okoz olyan panaszokat.
A vízhajtótól is két ok miatt lehet rosszul. Az egyik, hogy az is képes csökkenteni a vérnyomást, a másik, hogy kiürít bizonyos ásványi anyagokat a szervezetből. E miatt Kálium pótlást is szoktak javasolni (bizonyos vízhajtóknál), ami nem mindig elég. Én a Fit Line Restorate nevű készítményt javasolnám, mellyel több ásványi anygaot is tud pótolni, igen hatékonyan.

Üdvözlettel,
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-08-02 21:05:38
37 éves férfi vagyok a szakmám hegesztő februárban voltam vérvételen és a májfunkcióm vagyis a gammaGt 219 volt ami azt jelenti hogy a megadot értéknek a többszöröse.Egy hónapig diétáztam és nem ittam alkoholt azt gondoltam ennyi elég, de sajnos nem mert a tegnap ujbol voltam vérvételen és most a gammaGt 356 ez még magassab mint a multkori.Kérem adjon tanácsot,hogy milyen gyógymodot használjak én mennyi ideig.Köszönettel
Alfréd
Válasz 2007-08-03 13:00:38
Kedves Alfréd,


A májműködés legjobb serkentője a homoktövis és máriatövis, illetve azok anyagai.

Készítményeinkközül a D-tox, és a Liv-R-Support készítmények fogyasztását javaslom. Méghozzá úgy, hogy reggel 2 kapszula Liv-R-Support, este két kapszula D-tox. E mellett kiegészítésként iszogassa a Herba-Slim teát, és igyon legalább 3-4 liter vizet naponta. Tovább támogathatja máját, ha napi 3-4 evőkanál hideen sajtolt lenmag, oliva vagy búzacsíra olajat eszik (salátába, túróba stb. is keverheti).

Állapotának alakulására én is kíváncsi vagyok. Ezért mindenképpen kérem, hogy írja meg majd tapasztalatait.



üdvözlettel,
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-08-02 10:04:38
Tisztelt Doktor Úr!

Alulműködő pajzsmirigyre tudna természetes gyógymódot javasolni?

Köszönettel:
Anna
Anna
Válasz 2007-08-03 12:59:11
Kedves Anna!

A pajzsmirigy működését, Kelp algából származó szerves jóddal, illetve L-Tirozinnal szokták támogatni, e mellett vannak kombinációs készítmények is, de ez részük kell, hogy legyen. Készítményeink közül a Kombu-Kelp-et ajánlom.

Azért a táplálkozás és életmód is fontos. Fontos kímélni a pajzsmirigyet a durva anyagcsere hatásoktól. Pajzsmirigy ellenes, a kávé (koffein), a túlzott édesség, finomítot szénhidrát fogyasztás.



üdvözlettel,



Köszönettel:

Anna
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-07-31 20:50:54
Kedves DOKTOR ÚR!
44 éves nő vagyok. 10 éve szenvedek ATYPUSOS BULIMIÁBAN(ÁLLANDÓ ÉHSÉG GYÖTÖR). Eddig semmilyen gyógyszer nem segített. Sajnos híztam is 30 kilót.
Szeretném szíves tanácsát, segítségét kérni.
Várom szíves válaszát köszönettel: Beatrix
BEATRIX
Válasz 2007-08-02 08:37:42
Kedves Beatrix!
Problémáját érdemesebb lenne jobban körüljárni, mert ez az információ kevés számomra.
Kérem írja meg e-mailben, hogy eddig mivel próbálkozott, milyen ételeket kíván, azokat főleg milyen napszakban? Illetve írja meg nekem az átlagos napi étkezését is.
A probléma nyilván egyrsézt pszichológiai természetű, de étrendi változtatásokkal is lehet segíteni, illetve vannak alternatív kezelési lehetőségek is. Épp ezért kérem azt is írja meg, milyen módszerekkel próbálkozott.
Üdvözlettel,
Judit
Kérdés 2007-07-31 14:22:25
Kedves Doktor Úr!
Kisfiam 4,5 éves és pár hónapja állandó hasi panaszai vannak.Sokféle táplálékkiegészítőt szed(t)ünk, vitaminozunk(Growing Body, C vitamin), nagyrészt biotáplálékon élünk, egyszóval mindent megteszek az egészségéért.IgA hiányos, és tejallergiás is, ezért csecsemőkora óta nagy gondot fordítok az egészségére.Kb. 2 hónapja jelentkeznek a hasi panaszai, evés után, függetlenül attól, hogy mit eszik és mennyit.Eleinte csak néhány naponta, most viszont már van, hogy minden étkezés után.Elvittem hasi uh-ra, de mindent rendben találtak, annyit mondtak csak, hogy kicsit gázosak a belei.Nem egy orvosnál jártunk már a probléma miatt, de nem tudták mi lehet a gond.Az egyik orvos szerint, még nem érettek az enzimjei, majd kinövi a hasfájást.Sajnos nagyon zavaró a probléma, ezért kérném tanácsát, ha estleg van ötlete, mitől fáj a pocikája.Azt sem tudom milyen vizsgálatra vihetném m ég el, már mindent megnéztek nála, a körzeti orvos szerint felfújom a dolgot, de én nem tartom normálisnak ezt az egyre gyakoribbá váló hasfájást.
Válaszát előre is köszönöm: Tímea
névtelen
Válasz 2007-08-02 08:37:15
Kedves Kérdező,

Először is hadd vitatkozzak a háziorvossal. Mindenképpen találni kell megoldást a problémára, mert ha hosszabb ideig áll fenn, akkor annak már pszichés módon is következményei lesznek. Első körben a bélflóra rendezését tartanám fontosnak. Ezt az All in 1000 joghutrkultúrával teheti meg, amit vízből, vagy szójatejből is el lehet készíteni. A tapasztalat azonban az, hogy a tejérzékenyek is képesek a tejből készült joghurotot is elfogyasztani, hiszen az abban levő tejcukrot a bacik már lebontják, mire az elfogyasztásra kerül. Ebből a joghurtból napinta 2x1dl-t ajánlanék. Ha ez nem változtat a problémán, keressen minket e-mailben és további tanácsokkal látom el.
üdvözlettel,
Judit
Kérdés 2007-07-19 21:37:32
Kedves Doktor Úr!

28 éves lány vagyok, évek óta visszatérő hólyaghuruttal küzdök, amit rendszerint e.voli okoz. A legutóbbi fertőzés alkalmával a hólyagom hámrétege is sérült ( a vizeletben kimutatták) azóta kikezelték a baktériumot, de a hólyagom azóta is érzékeny. A kérdésem az lenne, hoy mivel tudom a hólyag hámrétegét (GAG) regenerálni, helyreállítani.
Válaszát előre is köszönöm.
Anita
Válasz 2007-08-01 16:27:21
Kedves Anita!
Sajnos a kérdéses probléma kettős. A húgyhólyag gyulladása a cisztitisz különböző kórokozók (az Ön esetében pl.: az E. Coli, ami egy bélbaktérium) jöhet létre, melyet baktérium ellenes készítményekkel és gyógynövényekkel lehet kezelni.
Van azonban egy másik jelenség is, melyet intersticiális cisztitisz, amely a húgyhólyag fal belsőrétegeinek a gyulladását jelenti. Ennek során sérülhet meg a hólyag Glukózamino-glikán (GAG) rétege, amit Ön említett. A szakma is bizonytalan a gyulladást illetően, mely lehet fertőzéses eredetű is, de autoimmun eredet sem kizárt.
A GAG réteg helyreállítására az SP54 nevű készítményt alkalmazzák 3-4-szer 100mg dózisban (akár napi 900mg is emelve). Ez az egyetlen szájon keresztül szedhető készítmény a sok kezelési eljárás mellett.
E mellett én javasolnám Önnek a Crearly Cranberry nevű készítményünket, mely nem csak a fertőzéses gyulladások ellen hatékony, de a hólyag nyálkahártya erősítésével a cisztitis más formáiban is segítséget nyújthat.
További segítség lehet még a medveszőlő levél tea és a kisvirágú füzike. A kamilla viszont ez esetben kifejezetten előnytelen választás a nyálkahártya szárító hatása miatt.

Üdvözlettel,
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-07-23 13:25:49
Tisztelt Doktor úr!Én érdeklődni szeretnék hogy,lehetséges e hogy,terhes valaki és pl,meg jött neki a menstruációja.Lehetséges hogy,attól terhes valaki?Éppen meg jött most nekem is de nem túl sok van éppen csak van.Mit csináljak csináljak egy tesztet?
mónika
Válasz 2007-08-01 16:26:38
Kedves Mónika!
Lehet, hogy válaszom már késve éri, mivel szabadságomat töltöttem. A terhesség alatt jelentkezhetnek kisebb vérzések, így ez nem zárja ki a terhesség meglétét. Tesztet mindenképpen érdemes csináltatni, illetve egy nőgyógyászati vizsgálat is javasolt lenne, Már csak azért is, mert a vérzés lehet ártalmatlan, de bizonyos esetekben az Ön számára is veszélyt jelenthet.

Üdvözlettel,
Dr. Gulyás Tamás
Tegye fel kérdését 
Kérdés:
Aláírás:




www.vitaminsziget.com © 2007-2019 - Minden jog fenntartva

MasterPass